Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчвайте книги

Featured Replies

• Автор

Привет!Бихте ли ми препоръчали увлекателна книжка като

цар плъх,шогун-Клавел

quo vadis,кръстоностци,потоп-Сенкевич.

Благодаря предварително!!!

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 98
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

„Похитени: Най-скандалните отвличания в Бг”

може да бъде поръчана чрез SMS на символичната цена от 2.40лв

на сайта www.pohiteni.razkritia.com.

• 1 месец по-късно...

7-8 книга от "Историята на Рим" на Тит Ливий.Тя си е класика, така че няма какво да я рекламирам. Ама тея бастуни от "Изток- запад" бият всички рекорди с това темпо на издаване. Но това са родните издателства- жалка гледка. Гледат да задоволят масовия вкус, а интел. читател "да яде пасти", ако си позволя да цитирам един знаменит откъс от Русо, неправилно асоцииран от тълпата с личността на М. Антоанета.

За лятото и непоносимите жеги напоследък, препоръчвам една книга на Катарина Масети - "Мъжът от съседния гроб".

Много приятно четиво за взаимоотношенията в една връзка, но тук историята е разказана през погледа и на двамата.

Много се смях и доста неща ми харесаха като идеи и мисли за развитието на една връзка.

Малко по-мъжка гледна точка никога не вреди на жената! :)

Намерих и приятно ревю за нея.

За лятото и непоносимите жеги напоследък, препоръчвам една книга на Катарина Масети - "Мъжът от съседния гроб".

Много приятно четиво за взаимоотношенията в една връзка, но тук историята е разказана през погледа и на двамата.

Много се смях и доста неща ми харесаха като идеи и мисли за развитието на една връзка.

Малко по-мъжка гледна точка никога не вреди на жената! :)

Намерих и приятно ревю за нея.

И пак аз, с нова препоръка - последния роман на Катрин Панкол - "Катеричките в Сентрал Парк са тъжни в понеделник".

Интересна, актуална, заради някои отклонения за темата "финансова криза", но и много любовна.

Аз по такива си падам, де :)

Публикувано изображение

Препоръчвам една съвсем прясно издадена книга- " Сексът и религията" от проф. Даг Ендсьо. И е на сравнително прилична цена, което е радващо също.

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Много добра книжка. Кара те да се замислиш над някои житейски истини. Струва си до последната страница, за мен поне!

• 3 месеца по-късно...

Най-накрая си поръчах класиката на бай Хорнунг "Ахенатен и религията на светлината". Откога се каня да си я купя,ама все отлагам( пък и финансите малко :help wanted4: ). Няма какво да я рекламирам- ще отбележа, че това е едно от най-балансираните изложения на Амарнския период и атенизма. Пък Ерик Хорнунг си е жива легенда, няма какво да го обсъждам въобще.

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Ей ся стана екшънът! Киризя си в един книжен сайт и какво ми виждат очите! Издават на български една от класиките на "Оспри"- "Падането на Константинопол". Евалларка на "Абагар"! Сега остава само да не са ос.али изданието с кофти превод( че забелязах още на анотацията как са преименували бай Търнбул в ТърнбЪл) и лоши илюстрации, че на "Оспри"-тата това им е най-силната част- прекрасните изображения, допълващи нагледно текста. И дано това издание да е само началото, а не- поредната самотна лястовица сред морето вестникарска литература.

Публикувано изображение

Юбилейно издание

Съдържание: История славянобългарска" или "Кръщелното свидетелство" на Нова България от академик Иван Радев
Паисий Хилендарски - История славянобългарска - Зографска чернова, 1762. Факсимиле
Паисий Хилендарски - Славянобългарска история - Преведена на съвременен език от Петър Динеков

Публикувано изображение

Е те тава е! Бай Елиаде продължава да ни гняса интелектуално и от отвъдното! "Изток- Запад" преиздадоха култовия му "Трактат по история на религиите". Имам вкъщи 3-те му тома "История на религиите", сега остава да си купя и това бижу. Задължително четиво за всекиго с коеф. на интелигентност по-висок от този на близначките Вяра, Надежда и Любов.

• 2 седмици по-късно...

Препоръчвам ви ТО- на Стивън Кинг

Вече мъртъв на Чарли Хюстън

• 2 седмици по-късно...

"Последният чародеец" на Василе Войкулеску.

Ако ви е омръзнало от масовата култура и искате да научите нещо за балканския фолклор, тази книга е за вас. Авторът е твърде самобитен и оригинален разказвач. Показва един свят изпъстрен с митове и магически ритуали. Жизнената му философия изразява любовта му към обикновения човек от народа, съхранил в паметта си древни обичаи и вярвания.

• 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

"Когато мъртвите се пробудят" на Йон Айвиде Линдквист и "Кървави книги" на Клайв Баркър, ако си падате по страшните истории.

Поредицата на Сафон за Гробището на забравените книги, много интересен автор също.

• 4 седмици по-късно...

Марсел Пруст - Жан Сантьой. В случай, че обичате хубавата френска литература и имате достатъчно време (отново?) да се потопите в стила на Марсел Пруст. Книгата си заслужава, не само ако сте чели "По следите..." или нещичко от романите, а с красотата на изказа, с насладата, която доставя. Затова е препоръчвам горещо ...

Марсел Пруст. Жан Сантьой. изд. Стигмати. София. 2013 г. 

• 1 месец по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Току що прочетох и последната (дано да е само за сега) 14-та част от "Досиетата на Дрезден". Може би най-добрата фентъзи поредица, която съм чел от години. (а аз чета главно фентъзи :) ). Много, много ми хареса.

Тук искам да благодаря на двама души:

[*]на З. Петков, който преведе първата част и я постна в "Читанка"-та, когато българските книгоиздатели не бяха и чували за нея. Тогава още не бях се решил да чета на английски и тази книга беше една от причините (макар и не основна) да започна. Засега са издадени само 2 книги на български. ( и ще им отнеме сигурно още години да издадат останалите)

[*]на колегата от форума, който я препоръча. Опитах се да намеря поста и да го цитирам тук, но не успях. Без тази препоръка, може би никога нямаше да разбера за тази страхотна поредица.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Солунският чудотворец, Йоан Асен II, Дъщерята на Калояна, Последният Асеновец- уникални исторически книги !  ;)

• 3 години по-късно...

Здравейте, нека да съживим темата отново?!? Бихте ли ми препоръчали интересни книжки? Интересуват ме най-вече приключенски, с битки, нещо за Първата/Втората световна война, някоя за рицари в бляскави доспехи... Много бих се зарадвал и на нещо за Великите китайски воини. ;) 

В момента чета "Песен за огън и лед", страхотна е.

• 2 седмици по-късно...

Наистина "песен за огън и лед" е е страхотна поредица, чел съм последните две и ги препоръчвам. 
Молбата ми е някой с повече опит да ми препоръча книга, искам някоя със силен мъжки характер, от когото можеш да се поучиш и да научиш нещо, може да е свързана с волята с добротата с характера или нещо друго характерно за един истински мъж, надявам се ме разбрахте. Прочетох "Сицилианецът" на Пузо и "Морският Вълк" на Джек Лондон, може би те бяха нещо подобно на това което търся.
Благодаря предварително

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.