Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчвайте книги

Featured Replies

На мен ето тази ми се вижда обещаваща.

• Отговори 98
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моля кажете някоя хубава приключенска книга на бг?Ако може с линк към нея.

Благодаря !

Рудниците на цар Соломон от Хенри Райдър Хагард.Можеш да почнеш с поредицата на Карл Май "Пътуване през ориента".Каквото и да е от Емилио Салгари или Майн Рид.Мисля, че човек трябва да е чел тези неща още в трети клас.Иначе може да пропусне най-вълнуващите си моменти породени от книга.

Принцът се жени на Кристина Дод Свещеният камък на Нора Робъртс.

"Приказки за размисъл", "Нека ти разкажа", "Писма до Клаудия" - Хорхе Букай

• 2 седмици по-късно...

Бихте ли ми препоръчали някоя приключенска книга като за 13,14 годишен :)

Скитница на Стефани Майър,прочетете я много е добра.

• 1 месец по-късно...

Бихте ли ми препоръчали някоя приключенска книга като за 13,14 годишен Публикувано изображение

Ами на тази възраст много харесвах Карл Май. Пробвай примерно със "Съкровището в сребърното езеро", и ако ти хареса изчети и останалите. Мисля, че ги има в chitanka.

"Рио де Ла Плата" на Карл Май, много ми беше харесала като я четох на 12 год. някъде.

• Автор

Искам да ви попитам Тайнственият остров-Жул Верн Хубава ли е?Смисъм става ли за четене!

Ами според мен не е хубава. Тази, която съм писала по-горе е от най-хубавите в жанра. "Сърцата на тримата" от Джек Лондон също е много добра приключенска книга.

Може ли да ми препоръчате някаква книга с ангели, демони и подобни работи, но да си е история не факти. Гледах "Fallen" и реших, че искам да чета нещо такова. Може да ми препоръчате и нещо приключенско,за търсене на съкровища(от рода на Дан Браун). Благодаря предварително.

За приключенски романи ти препоръчвам - "Златото на Кивира" от Дъглас Престън и Линкълн Чайлд. Или някоя от по старите на Джеймс Ролинс - "Амазония", "Последната тайна на земята", "Кръвта на сатаната". Повечето му книги са много интересни. Относно другата тема, и на мен филма ми хареса. Има една поредица с името на филма - "Паднали ангели" на Джо Мур и Лин Шоулс - не е по филма, но май е по темата.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• Автор

Ще ми препоръчате ли някакаква фентъри(Като на юнош) в която да има магии смисъм да има магически неща. Благодаря предварително!

Редактирано от danielbonev (преглед на промените)

Ще ми препоръчате ли някакаква фентъри(Като на юнош) в която да има магии смисъм да има магически неща.

Благодаря предварително!

Властелинът на пръстените, Песен за огън и лед, Шанара - голяма поредица, пусни питане през гугъл и ще се ориентираш. Но кажи какъв тип фентъзи искаш? Нещо леко или по-тежки книги?

Ще ми препоръчате ли някакаква фентъри(Като на юнош) в която да има магии смисъм да има магически неща.

Благодаря предварително!

"Първото правило на магьосника" на Тери Гудкайнд.

• 2 седмици по-късно...

Може ли да ми препоръчате някаква книга с ангели, демони и подобни работи, но да си е история не факти. Гледах "Fallen" и реших, че искам да чета нещо такова. Може да ми препоръчате и нещо приключенско,за търсене на съкровища(от рода на Дан Браун). Благодаря предварително.

"Пророчеството на сестрите" от Мишел Зинк

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=36642&cat=2

Има ангели, демони, пророчества, окултни магии, загадки и каквото още се сетиш. Нещо средно между фентъзи, готически роман и свръхестевен трилър, сигурно ще ти хареса.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Бихте ли ми извадили резюме на книгата "Таините на черната джунгла"?

• 3 седмици по-късно...

Попаднах на нещо доста интересно книжка за вампири и върколаци препорачвам ви я .. Oткpийтe иcтоpиитe, които cтоят зaд нaй-кpъвожaднитe и cтpaшни вaмпиpи, въpколaци и зомбитa – от Дpaкулa нa Бpaм Cтокъp, до зомбитaтa от филмa Нощa нa живитe мъpтъвци.

post-266788-1269644183,81_thumb.jpg

"Хиляди сияйни слънца" на Халед Хосейни. Силна книга, която ми помогна да разбера по-добре какво значат новините идващи от онзи край на света.

"Хиляди сияйни слънца" на Халед Хосейни. Силна книга, която ми помогна да разбера по-добре какво значат новините идващи от онзи край на света.

Щом тази ти е харесала, препоръчвам ти "Ловецът на хвърчила", на мен лично повече ми хареса от двете. Просто уникална книга, ако естествено ти се чете за "... взаимоотношенията, за предателството, за вината, за изкуплението и за живота в Афганистан."

Аз пък съм разочарована от Приказки за размисъл на Букай. Купих я за приятелка, попрелистих. Какъв ти размисъл? Напъни за оригиналност.

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Щом тази ти е харесала, препоръчвам ти "Ловецът на хвърчила", на мен лично повече ми хареса от двете. Просто уникална книга, ако естествено ти се чете за "... взаимоотношенията, за предателството, за вината, за изкуплението и за живота в Афганистан."

Хосейни ми стана един от любимите автори с "Хиляди сияйни слънца" - прочетох я за 2 дена и много ми натежа.

Още когато беше в печат бях чула за нея и след около месец след като излезе си я взех на английски, защото българския превод се забави.

Даже зарибих и учителката си по статистика на времето с този автор :ph34r:

И двете книги са много хубави, но аз трудно бих преценила, коя ми харесва повече.

Аз препоръчвам "Питай прахта" на Джон Фанти.

Публикувано изображение

Случайно попаднах на книгата и ми грабна окото, защото имаше преговор от Чарлс Буковски към нея. Оказа се, че това е книгата, която е вдъхновила Буковски да стане писател.

• 2 седмици по-късно...

Моля препоръчайте ми книга/и подобна на Школа за магии на Нелсън Демил :whist: Обхващ същия период :cool: и естествено с "положителна" рола на американския агент, а не обратното :) Благодаря предварително :0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.