Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчвайте книги

Featured Replies

Препоръчай те ми книга подобна на 11 минути на Пауло Коелю !! Моля !!

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 98
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-фрапиращото за мен беше, че книга, съдържаща в себе си толкова много от женската душа е написана от мъж.

Препоръчвам ти още по фрапираща...

Публикувано изображение

Непременно си я купи и я прочети...До средата на романа имах чувството, че описват теб (поне доколкото съм си изградила представа само от форума)...

Не забравяйте да си купите Алкохол на Калин Терзийски. Карбовски пише за него "Миг от Неговата Чистота струва вечност от вашите лъжи. Той е Вдовецът на Приятното Прекарване, той е Разведеният с Обществото. Бих искал да съм като Него."

• 2 седмици по-късно...

Тъй като в библиотеката ни нямат нищо на Ян Ван Хелсинг .... Искам да ми препоръчате книги, в които има мистерии, загадки, конспирации свързани с Земята, космоса, извънземните, маи, ацтеки, пирамиди ... Или подобна книга на "Dont touch this book" Благодаря предварително! :huh:

Искам да ми препоръчате книги, в които има мистерии, загадки, конспирации свързани с Земята, космоса, извънземните, маи, ацтеки, пирамиди ...

Надявам се да помогна въпреки, че това не е тематика, която чета! За сметка на това библиотеката на брат ми е пълна с подобна литература. Ето няколко:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От същия автор и "Изгубените градове на древна Лемурия и Тихия океан"

Публикувано изображение

Приятно четене!:blink:

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Дайте некав фентази роман (ЯК)като за юнош.Романа да е лекичак да има магий като "Властелинът на пръстените".Благодаря предварително

Препоръчвам "Война и мир" това е книга която трябва да се прочете.Също така и "Духless" на Сергей Минаев една съвременна книга която се стреми да проникне в механизмите които движат сегашното общество :):wors::laughing5:

Дайте некав фентази роман (ЯК)като за юнош.Романа да е лекичак да има магий като "Властелинът на пръстените".Благодаря предварително

:) фланаган-Чиракът на рейнджъра

• 3 месеца по-късно...

Търся някое добро издание за "История на България" да е сбита,но да е цялата история.Ако някой е запознат нека да ме опъти.

Публикувано изображение

Ивайло Борисов е сътворил една наистина добра книга. Но тя не е за всеки. Десетки хиляди потенциални читатели ще се познаят, но от обратната страна на очакванията им. Там където са селяндурите, запуснатите мърлячи, пияните от сутринта мрънкала и още всякакви типажи, срещани най-често от мен в претъпкания градски транспорт.

Героят на романа ми е близък и по характер, и по мислене, и по обзавеждане на дома си. А и двамата сме от морски градове, макар и 'конкурентни'.... Яростната европейска нагласа на Бенедикт мрази всичката селяния в държавата ни. И това е поднесено с безупречен хумор, дори и при описването на най-трагичните моменти.

Смисъла на книгата е - "Стига си мрънкал и скатавал, а ставай, мисли, действай и се оправяй в новата действителност!"

Нормалният, човешки език на който е написана те завладява още от първите изречения и не те оставя до края. Края, който си е нещо лигав и напомнящ на една друга такава книга - "Духless" на Сергей Минаев. Има доста общи неща между двете, но "01 - Неприличен роман" разбива отвсякъде, а и е няколко категории над руската.

• 1 месец по-късно...

Най добре отиди до най близката книжарница с много книги . Аз лично ходя в Пингвините (не го приемайте като реклама) . Кажи какво обичаш да четеш . Веднага ще ти намерят !!! :)

Не е нужно да ходите никъде освен до компютъра и от там да си поръчате каквото ви трябва.Просто влезте в сайта на Пингвините,Хеликон,Стор бг,нежни души и още много други който ще задоволят търсенето ви. А ето от мен няколко предложения: Хекс Хол-тя е трилогия,който следи поредицата за Ив Далас в смъртта-Сродници в смъртта,Безсмъртна добродетел,за почитателите на вампири-Убийствен танц 6 книга от поредицата за Анита Блейк-ловецът на вампири 7 и 8 вече са излезли.

Търся някое добро издание за "История на България" да е сбита,но да е цялата история.Ако някой е запознат нека да ме опъти.

"История на България" за 11клас на Петър Делев. Издателство Планета 3. Тази година уча по нея. В началото като видях каква е тухла(500+ страници) щях да падна, но сега мисля, че е много добре написана и най-важното разбираема е.

Сега видях, че е стар коментар.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, Искам да попитам дали някой е чел книгата на Норман Винсънт Пийл "Силата на положителното мислене". Ако "да" заслужава ли си да се купи!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Ще ми препоръчате ли лекичка книга но в същото време да бъде интересна и интригуваща.Благодаря предварително.

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Търся книга на английски език, но такава, че езикът да е достъпен, в смисъл да не е много объркващ, защото искам да практикувам езика и мисля, че четенето е добър вариант. Предпочитам исторически любовни романи или някакъв криминален роман в електронен вариант. Благодаря

• 6 месеца по-късно...
  • 5 седмици по-късно...

Здравейте! Пиша ви ако може да харесате и споделите нашата страница във фейсбук. Става въпрос за фентъзи роман и сега се опитваме до наберем популярност. вярно че това не е точно най-подходящата тема във форума, но се надявам, че ще ни подкрепите. Повече информация ще намерите на страницата ни. Благодарим ви предварително http://www.facebook.com/preobrazena

Препоръчвам една книга,която излиза от печат в близките няколко дни- "Саладин" на Ан-Мари Еде.Самият аз нямам търпение и предвкусвам невъобразимия интелектуален оргазъм, който ще получа.Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Всичко на Дюма , А.Кристи и щях да забравя-Мейн Рийд

:)

Редактирано от iiiioooo (преглед на промените)

Препоръчайте ми книга от рода на Пърси Джаксън ,Хари Потър и т.н. :)

Поредицата "Наследството" на Кристофър Паолини - "Ерагон", "Първородният", "Брисингър" и "Наследството". Последната не е преведена още на български.
  • 1 месец по-късно...

Имам един любим момент от "Матрицата": когато Морфей възкликва: "At last!", виждайки Нео за пръв път. Та и на мен ми иде да сторя това в този момент, тъй като най-накрая излезе нещо качествено и на родния пазар. От днес всеки, интересуващ се от тематиката, може да намери и прочете с голямо удоволствие фундаменталното изследване на проф. Таксиархис Колиас "Византийските оръжия". Книгата говори сама за себе си, нямам намерение да и правя допълнителна реклама. Препоръчвам на заинтересованите.

• 1 месец по-късно...

Трябва да има такива книги и за българските оръжия. Бих прегледал някоя с удоволствие ако ми попадне - особено ако е с повече илюстрации :).

Препоръчвам един много хубав исторически роман на Павло Загребелни - "Роксолана": http://chitanka.info.../1705-roksolana .

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.