Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2

Featured Replies

В system32 e.Сканирах и не показа да има нещо заразено.Проверих и самия файл.А относно дали имам такава програма си нямам и представа.Да го трия ли,какво да правя :)

Само го премести в C:\Temp папка и виж дали ще има проблеми без него. Ако се наложи го върни пак на старото място.

• Отговори 981
  • Прегледи 140,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата. Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на спи

• Моля, прикачете файла: c:\windows\system\msdct.exe в 4storing.com и пуснете линка за изтегляне в следващия си пост.

• Браво! Обаче логовете са чисти. Все пак, нека продължим: Стъпка 1: Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да старти

Публикувани изображения

Само го премести в C:\Temp папка и виж дали ще има проблеми без него. Ако се наложи го върни пак на старото място.

Пуснах я тази програмка дето е в поста ти.Показа доста излишни файлчета,но за да ги изчисти иска регистрация sad.gif Изтри само някои неща,а този файл пак си седи.Ще го преместя и ще рестартирам,защото излиза само когато се включи компютъра.

Сега не се появява.Благодаря на всички отзовали се :P:)

A можете ли да ми кажете как да се оттърва от някакъв си троянски кон Vundo.С Касперски съм инсталирах Malwarebytes, обнових дефинициите му и направих пълно сканиране.Откри го програмката и го изтри, но днес пак се появи.И касперския го засича, но явно не може да се справи с него.Само му изтрива създадените от него DLL. файлове.

Здравейте на всички! Пиша тук с надеждата някой бързо да ми помогне. Значи всеки ден си пускам компютъра нормално, гледам филми, сърфирам, цъкам игрички и прочие. Вчера специално играх игри, сърфирах и изтеглих малко картинки на компа си. Нищо друго не е пипано, не е инсталирано или теглено. Днеска пускам компютъра и гледам синия екран на смъртта. Недоумявах какво става, помислих си, че аутоъпдейта който се инсталира преди 2 дни може да е сбъгал нещо по Уина (както вече ми е правил). През ума ми не е минавало, че може някой вирус да е направил беля. Използвам Авира Анти-вир, Комодо Интернет Секюрити + Спайбот. Като по чудо успях да пусна компа. Като влязох първото което изскочи насреща ми беже съобщение от Аирата че има вирус в систем32. Край! Шът даун и тва е! Нямам никакжа идея как по дяволите се е озовал там и се е премъкнал през защитата ми! При следващото пускане сигурно ще почне да ми трие нещата. Работата е там, че иамм много важни документи за даскало там и ако ги изгубя, все едно се подписвам да остана в същия клас...

Много ви моля за някакви идеи, как мога да премахна напастта (ако не може, поне как да избегна по-малко щети?) и да се предпазя в бъдеще. Защото щом успя да премине толкожа неща, сигурно ще ме разцепят по-нататаък. Кой антивирус ми препоръчвате и естествено как да се оттърва от тоя троянец :ph34r: ?

Редактирано от Crimsader (преглед на промените)

Не се чуди, не се бави, а преинстал веднага му тресни (хи хи, ма аз съм бил поет). Естествено преинстал с формат на дял ц дето ти е уина.

@hanibal - STOP: 00000001x000002 и от сорта... За да предотврати щети по компа ми. Влязох чрез Сейф Моуд + Ласт Конфиг. дат уъркед (няам английски тука, сори)

сотка - аз не мога да вляза в уиндоус батка!

Алекси - има ли вариант да ми изтрие само Ц, без Д? Виста Ултимейт СП1 съм.

Благодаря за светкавичните отговрои, направо съм в шок! sad.gif

@hanibal - STOP: 00000001x000002 и от сорта

Дидо " нещо от сорта " не върши работата ... кажи точно коя е , за да разберем от къде иде проблема !

@hanibal - STOP: 00000001x000002 и от сорта

сотка, аз не мога да вжляза ж уиндоус батка!

Алекси - има ли вариант да ми изтрие само Ц, без Д? Виста Ултимейт СП1 съм.

Благодаря за светкавичните отговрои, направо съм в шок!

Споко ще изтриеш само С ако там е уина cool.gifcool.gifcool.gif

Митка ей се га ще постан пик, само да го снимам...

ДА, има. Като нахакаш диска с вистата иима опция да форматираш този дял който си поискаш. Форматваш дял ц на който ти е уиндоуса, а дял д къдото ти са работите не го пипаш и тва е. Аз така се боря с вирусите. Додето сканираш с едно с друго, додето се мъчиш... Ще минат часове, ще си скосиш нервите. А така ръгаш диска и след 20 минути си абсолютно сигурен че вируса е труп, няма да се нервиш, няма да се чудиш, додето спокойно си изпиеш една биричка и си готов.

Митка ей се га ще постан пик, само да го снимам...

Свали ги от някой друг компютър (ако имаш тази възможност), запиши ги на CD, зареди от тях и сканирай...

http://www.kaldata.com/comments.php?id=426...highlight=avira

http://www.kaldata.com/comments.php?id=421...ighlight=livecd

http://dnl-eu10.kaspersky-labs.com/devbuil...rescue_2008.iso

О боже! Визам нормално, зарежда всичко тоя път, засича хиляда вируса Зпак.ГЕН.ТРОЯН и тожа е. Имам анти-вирусна, която работи, но ги засича прекалено късно. А ако изтрия систем файл нз ко ще стане :ph34r:

Снимката от 1.3 мегапикселовата ми камера нищо не може да се жиди да нея sad.gif Антивирурса и всичко си работи... Засича хиляда вурса и се самоизключжа.

В сейф мод влиза ли нормално?Ако да дръпни кабела и сканирай с Авира,и програмите на sotkata.Ако не пробвай с лайф СД (в Hiren's boot CD Има програми за чистене) имаи специални дискове от Авира,Касперски,Dr.Web...при преинсталация може да изтриеш само диск ''С".Ако и на него имаш важни неща се сещам ,че има едни live CD с ХР с който може да си извадиш важните данни.

ПП: И защо ползваш Пакет+ АВ?

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Ако не иска да се пусне РСто може спокойно да му удариш 1 бърз формат и полсе каквото ти трябва го връщаш с Stellar Phoenix.

Само трябва да внимаваш да не преинсталираш уиндоус в същия дял да ниска където са ти тези "важни" файлове.

За около час два би трябвало да си готов.

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Между другото тожа което повеяе ме интересужа е как се е промъкнал вирус, отколкото как да си оправя компа. Сед акто абсолютно нищо не е теглено или инсталвано откъде се е взел...

Сега работя по отстраняжането му...

Вече съм на компютъра си и бивам залят от хиляди съобщения за TR/Crypt.ZPACK.Gen v System32\ddcDqqo.dll и прочие. Засич троянци Worm-ове, въобще каквито си поискате... Искамда питам, да ги трия ли, инфектирани ли са файлове, които ако изтрия ще докарат error-и на системата?

Spybot засече Spyware от някакви си Hijackers sad.gif

Просо не знам какво да кажа, стъписан съм! Вчера изрично проверявах за вредители, нямаше нито един. Днеска пускам и имам цяла библиотека с вируси :ph34r::hush::ph34r: И то не къде да е, ами в system32... Безопасно ли е да трия?

coolmeen - Не знам за какъв пакет говориш, просто ползвам максимална защита, защото вече троянци са ми правили сечено и свърших с формат... Постоянно се пръкват, без да знам кога и откъде.

Човек няма смисъл да си губиш времето, на РСто имам само 1 Backup направен с Акронис в Д:

Ако ми се преебе С: връщам бекъпа става за 5 мин! Писнало ми е да се занимавам с антивирусни, защитни стени, malware protection, чистене на регистри, оптимизация и все такива за мен излишни работи.(от 4 години нямам главоболие)

Ако нямаш информация за кредитни карти, не хостваш нещо или нещо друго от съществено значение просто е безмислено да се мъчиш.

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Между другото тожа което повеяе ме интересужа е как се е промъкнал вирус, отколкото как да си оправя компа. Сед акто абсолютно нищо не е теглено или инсталвано откъде се е взел...

Сега работя по отстраняжането му...

Вече съм на компютъра си и бивам залят от хиляди съобщения за TR/Crypt.ZPACK.Gen v System32\ddcDqqo.dll и прочие. Засич троянци Worm-ове, въобще каквито си поискате... Искамда питам, да ги трия ли, инфектирани ли са файлове, които ако изтрия ще докарат error-и на системата?

Spybot засече Spyware от някакви си Hijackers sad.gif

Направил ли си правилните настройки на Avira ?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=91110

Ако не си, направи ги и направи пълна проверка.

След това, ако проблемите продължат ще използваме по-груби методи.

Няма да е зле да изтеглиш и инсталираш всички актуализации за Windows чрез Windows Update.

Какво имаш предвид? Да му праскам ре-инстала ли? Сега си копирам важното инфо, btw... Поне него спасих :rolleyes: Ух!

BackUp имам един от преди година, направeн за System Restore, точно след като инсталирах новата ОС biggrin.gif

BBoy - да :) Специално четох твойта статия за настройките й! Всичко е up-to-date с Уиндоуса... Сега правя пълна проверка и както казах засече милиони вируси из Системните папки. Не знам обаче да ги трия ли или не... Все още ми седят Attention-ите и чакам потвърждение за изтриване от някой експерт.

Дидо следвай съветите на B-boy[styLe] ... момчето си разбира от работата !

Дидо следвай съветите на B-boy[styLe] ... момчето си разбира от работата !

Това правя, Митак :rolleyes: Аз го знам него, че е ветеран в тая област.

Благодаря за бързите отговори на всички!

Тегля Malware Bytes в момента.

BBoy - да :rolleyes: Специално четох твойта статия за настройките й! Всичко е up-to-date с Уиндоуса... Сега правя пълна проверка и както казах засече милиони вируси из Системните папки. Не знам обаче да ги трия ли или не... Все още ми седят Attention-ите и чакам потвърждение за изтриване от някой експерт.

Статията сме я до-оформяли с колегите.

Ако си направил всичко както трябва, няма да ти е нужно ти да взимаш решение. Програмата ще затрие сама зловредните файлове, които е нормално да се намърдат в системните папки.

А и винаги се прави резервно копие на затритите обекти в карантината (пак според настройките). Трябва да се притесняваш само от вируси като Virut.Gen, заразяващ *.exe файловете и които в повечето случай не позволява да се излекуват заразените файлове, а направо се забърсват от повечето антивирусни...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

clipboard01nly.jpg

Брат ми ми я беше сложил тази настройка, но аз я бях премахнал, защото така ми изтриваше key-gen-овете автоматично...

Това са вирусите, не знам дали са инфектирани системни файлове или просто вирусни файлове... Не знам колко още ще открие по-нататък. Значи мога да трия? ОК. Virut.Gen едва ли имам, защото всички ехе-та работят. Между другото хващал съм въпросния вирус един път и беше меко казано ужасен!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.