Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 4

Featured Replies

Доста разочароващо за прехвалената от теб стена тотално излагане,жалко и за светлинното шоу когато си обновява дефинициите на антишпионската защита изглежда няма кой знае какъв ефект за подобряване на сигурността.Да не говорим че натоварването на Outpost Firewall Pro е огромно.В момета разби мита че Outpost Firewall е била най-добрата.При мене няма инфекции защото този жалък вирус дори не е бил допуснат до оперативната памет на компютъра ми.Кога ще спреш да ползваш"презервативи" и ограничени акаунти нали имаш доверие на Касперски не е нужно да го подпираш аз съм оставил Комодо на пройзвола на съдбата сам да се справя.

Изобщо замисляш ли се какво пишеш laugh.gif

- Кога ще спра да ползвам презервативи - Понякога ги слагам от интерес но в момента не ползвам.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1251269

- Натоварването на Outpost Firewall Pro не е голямо,натоварването на процесора е голямо

- Ограничен акаунт ползвам почти винаги,за да инсталирам нещо си има също начин

Има няколко основни правила за постигане на максимална защитеност

- Ползването но Оригинален софтуер и неговото обновяване ( Операционна система )

- Хигиена на сърфиране в интернет с внимателно подбрани добавки

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=104769

- Ползването на Ограничен акаунт е допълнителна защита,което не означава че си защитен напълно.

При Линукс пак трябва да си с root права за да стартираш дадено приложение.

- Специфични настройки по защитата,браузъра и ползването на антивирусен софтуер.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Едва ли някой ще се заеме с човек, който иска помощ, а прави каквото си иска. Дръжте си откраднатата и платена алтернатива на Spybot S & D (наречена SpyRemover с КРАК-а) и недейте да сканирате с б

• Поради простата причина, че не разбирате не трябваше да се изказвате неподготвена. Ако можехте да разчитате логовете на ComboFix щяхте да разберете, че почистихме опасни файлове. Дадох Ви инструкции,

• Не ви ли прави впечатление, че не сте в правилната тема ?

Публикувани изображения

• Автор

"""Няма нужда да го вижда,стената спира ползването на каквото и да било""" Това, което не успява да установи няма как да го спре. Виждаш Comodo Internet Security 3.5.55810.432FREE 90% при http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php Tanganika, готов си да спориш с целия свят - но няма смисъл.... Поздрави

"""Няма нужда да го вижда,стената спира ползването на каквото и да било""" Това, което не успява да установи няма как да го спре. Виждаш Comodo Internet Security 3.5.55810.432FREE 90% при http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php Tanganika, готов си да спориш с целия свят - но няма смисъл.... Поздрави

Да твоя комп са го хакнали хора от нивото на тези които проникват в Пентагона или банки,твоя компютър не представлява никакъв интерес за хакери от такова ниво.Тези 10% които не му достигат на Комодо се отнасят за проникване от най-високо ниво където нито една защитна програма,ограничени акаунти и каквото и да сложиш да те защитава няма да те спаси.Мислиш ли че тези които проникват в банки искат да бъдат забелязани,променят ли нещо което е лесно забележимо.В твоя случай грешката е в тебе не във софтуера,ти си допуснал този вирус да прави каквото си пожелае.Дори да бъде допуснат вирус до харда по невнимание на потребителя разбира се,няма да може да функзионира пълноценно защото защитата на стената не се състои от едно ниво което е достатъчно да бъде преодоляно.

416085305.yandex2.cn

Бяла страница.

При мен е бяла страница с Opera браузър,но с Mozilla :

621d83559c63734b.JPG

Определено Opera ме впечатлява.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Автор

"""В твоя случай грешката е в тебе не във софтуера,ти си допуснал този вирус""" Не съм казал, че е бил само един. За грешката си прав - изтеглях разни файлове, стартирах ги, наблюдавах какво се случва - а можех и да не го правя. И още щяха да ми се струват отлични антивируса и защитната стена. Но не било съвсем така... Tanganika, дали твоят компютър не е "присъединен" към нечие множество компютри ползвани за DDOS атаки? Нямаш антивирус, ползваш съмнителна защитна стена - току виж някой атакувал Пентагона или банка включително и чрез твоя компютър без да разбереш... Не зная дали пак ме разбра. Поздрави

"""В твоя случай грешката е в тебе не във софтуера,ти си допуснал този вирус""" Не съм казал, че е бил само един. За грешката си прав - изтеглях разни файлове, стартирах ги, наблюдавах какво се случва - а можех и да не го правя. И още щяха да ми се струват отлични антивируса и защитната стена. Но не било съвсем така... Tanganika, дали твоят компютър не е "присъединен" към нечие множество компютри ползвани за DDOS атаки? Нямаш антивирус, ползваш съмнителна защитна стена - току виж някой атакувал Пентагона или банка включително и чрез твоя компютър без да разбереш... Не зная дали пак ме разбра. Поздрави

С моите настройки виждаш какво се получава при стартиране на вируси,при теб изглежда настройките са различни.Вчера правих сканиране със Combofix,Sysinspector,HijackThis и Autoruns,лог файловете ги предоставих на Fixer чакам резултати за да разберем дали компютъра ми е присъединен към множество компютри ползвани за DDOS атаки.Нали ти казах че антивирусните които разчитат на дефениции са игра на Руска рулетка,ти като ползваш най-добрия антивирус защо стигна до това положение,а аз разчитайки само на стената съм чист.Има ли смисъл да инсталирам a-squaret free щом пропуска 2% от зловредния код?

• Автор

"""аз разчитайки само на стената съм чист""" - но така ли е в действителност? Помисли ... Поздрави

Редактирано от mihnev_sz
2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения (преглед на промените)

"""аз разчитайки само на стената съм чист""" - но така ли е в действителност? Помисли ... Поздрави

Да прав си и за да проверим дали си въобразявам че компютъра ми е чист съм направил скан с четири програми като в случая Fixer и B-Boy ще са в ролята на доктори които ще преценят здравословното състояние на операционната ми система възоснова на предоставените от мен лог файлове.Съмнителните файлове които открият програмите ще бъдат проверени във VirusTotal и лабораториите на ESET,Avira и Kaspersky.Ако и тяхното мнение и установеното от програмите не бъде зачетено вече отиваме в зоната на абстрактното където спора е безкраен,но тази сфера е за хората там няма място за софтуер който не може да мисли.Ако и това не задоволява някой,ще публикувам лог файловете в темата сам да се уверява и проверява.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Автор

Threat Name: Process Started

Process name: C:\WINDOWS\system32\~.exe

Location: hxxp://software.filefront.com/Pokemon+Pearl/;8122;/software_information.html

Process name: C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\winBvHvQpd91Y1a.exe

Location: hxxp://files.filefront.com/SRO+Loader+v10/1;9292308;;r;6299185/fileinfo.html

Location: hxxp://files.filefront.com/shadowdanceavi/;12577425;/text/javascript

Location: hxxp://files.filefront.com/Silkroad+Online+Global+Client/3;8131171;/fileinfo.html

Symantec Antivirus се справя с тези заплахи. Как реагират останалите?

Tук май не е ставало дума за VirusDoctor. Това е опасна фалшива програма за сигурност - virustotal 2/35.

http://www.virus-doctor.com/

http://www.virus-doctor.com/downloads/?uid=7&l=69
Мирър:
http://rapidshare.com/files/194764419/VirusDoctor.exe.html

Panda Internet Security 2009 затри инсталатора на ментето, но с евристика:

ruwx2o.jpg

http://www.virus-doctor.com/downloads/?uid=7&l=69

Мдаа и този вирус иска достъп до C:\WINDOWS\system32.Кога ли ще започнат да ги правят по можещи и опасни поне да преодоляват първото ниво на Comodo Firewall.Чудя се как ли ще се инжектира вирус от нета след като няма достъп до C:\WINDOWS\system32 на първо ниво след това ще иска достъп до регистрите,но и там няма да го бъде и т.н. та до второ пришествие ще си остане в безтегловност от външната страна на стената :Pvacation1.gif

1807Screenshot-315.jpg

1439Screenshot-317.jpg

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Преди няколко дни уведомих публично потребител на форума ето тук, че няма да отговарям на коментарите му завинаги. Ще се радвам, ако и той не пише нищо, свързано с моите мнения. Щеше да е чудесно, ако всички програми за сигурност "ловяха" 100%. Но такива все още няма. В този смисъл снощи пуснах две мнения, но нямаше никакъв коментар. Става дума за мнения #626 и #633 в тази тема. Мога да дам още...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Случайно попаднах на архив с рууткит много опасен но не и за Комодо.Кутията на Пандора беше разархивирана само дето не знам какво трябва да направя че да се заразя,ако някой може да помага или вече съм го направил или Комодо го лови.

8456Screenshot-318.jpg

7870Screenshot-319.jpg

9849Screenshot-321.jpg

мОДОВЕТЕ! Страницата е заразена с експлойт в момента, някоя от снимките е носител на бациля......

Много ме сърби езикът, ама нейсе......

мОДОВЕТЕ! Страницата е заразена с експлойт в момента, някоя от снимките е носител на бациля......

screenshot?

• Автор

Защо не уточни ? Така съм се подредил вчера - идва ми да инсталирам оня териер Twister и да го пусна на свобода - коя страница е с експлойт-какво толкова - много са... Поздрави

Не знам от каква реклама е снимката, но Авира се обади точно 2 пъти, рефрешнах страницата и пак същото, след минути вече беше чисто. Някой линуксчия си е поиграл, впрочем доста успешно, признавам.

На тази страница няма снимка със същото име, с което е засякла Avira. Единственото променящо на страницата са рекламите.

• Автор

kaldata.net - IT News, Software, Hardware, Games

Warning: Dangerous Downloads... Има ли значение при подобни реалности... Не - но всичко се наблюдава...Те си знаят.... А замислят ли се ? Поздрави

На тази страница няма снимка със същото име, с което е засякла Avira. Единственото променящо на страницата са рекламите.

Fixer, тук имаше коментар, който беше изтрит преди около два часа. В аватара от профила имаше картинка с експлоит. Имаше го по едно време и в тази тема: Изследване възможностите на антивирусите . Става дума за:

http://xs131.xs.to/xs131/08391/1016705664103.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.