Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще купувам, но какво? AMD или Intel?

Featured Replies

Добре , а ако свалим мизата на по-малко пари, но качеството дали ще е добро и дали ще отговаря на изискванията ми? Тази например:

CPU AMD Athlon 64bit X2 7750+/BOX s.AM2+ ,

MB GIGABYTE MA770-DS3 s.AM2+,

RAM DDR2 2GB/800MHz HYPERX KINGSTON x2 ,

HDD HITACHI 750GB/7200/SATA2/32MB,

DVD-RW LG GH-22NS S-ATA Black,

Video card SAPPHIRE HD3870 PCI-E 512MB GDDR4/DUAL DVI,

Case Gigabyte,

Power Supply FORTRON PS 450W-PNR-120mm

Какво ви е мнението за нея? Тази е наполовината като пари.

Атлона точи яко ток, не е като новите процесори на Интел! За картата си остави GTX 280 - това е най-доброто за момента при графичните ускорители! Скъпо си е и не е за всеки, но има защо! Захранването поне 600W!

П.П. Не мога да разбера едно нещо - нещо против марката WD ли имаш, че постоянно я избягваш в посочените от теб конфигурации? Това е най-доброто в момента на пазара за HDD-та и под това мога и да се подпиша!

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

• Отговори 69
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Атлона точи яко ток, не е като новите процесори на Интел! За картата си остави GTX 280 - това е най-доброто за момента при графичните ускорители! Скъпо си е и не е за всеки, но има защо! Захранването поне 600W!

П.П. Не мога да разбера едно нещо - нещо против марката WD ли имаш, че постоянно я избягваш в посочените от теб конфигурации? Това е най-доброто в момента на пазара за HDD-та и под това мога и да се подпиша!

Не не не приятелю , аз пак казвам , нямам против нищо и никой , нито знам кое какво , нито съм го пробвал , нямам опит, абсолютна невежа съм в харудера , аз си го казах в началото. Просто чета в няколко форума , разпитвам няколко приятела едновременно по скайпа , прайме конфигурации и от единия на другия и така и просто се сблъскват различия на интереси най-вероятно , поне така си го обеснявам. Нищо лично пак , извинявай ако съм те засегнал , но просто искам колкото се може повече информация да събера за да знам за какво ще си хвърлям парите , защото на времето се опарих защото други ми правиха конфигурацията, като тогава 0,00% знаех за хардуера, сега може да се каже че не е 0.

Не не не приятелю , аз пак казвам , нямам против нищо и никой , нито знам кое какво , нито съм го пробвал , нямам опит, абсолютна невежа съм в харудера , аз си го казах в началото. Просто чета в няколко форума , разпитвам няколко приятела едновременно по скайпа , прайме конфигурации и от единия на другия и така и просто се сблъскват различия на интереси най-вероятно , поне така си го обеснявам. Нищо лично пак , извинявай ако съм те засегнал , но просто искам колкото се може повече информация да събера за да знам за какво ще си хвърлям парите , защото на времето се опарих защото други ми правиха конфигурацията, като тогава 0,00% знаех за хардуера, сега може да се каже че не е 0.

Разбирам те напълно! На мен също навремето други ми сглобиха първия комп и аз хапнах дръвцето, но това беше много отдавна. Както и да е! Аз бих си взел процесор от най-новото произведение на Интел i7 и съответно и такова дъно...примерно на DFI. Разбрал съм едно нещо...евтиното накрая винаги излиза по-скъпо! cool.gif

• Автор
Разбирам те напълно! На мен също навремето други ми сглобиха първия комп и аз хапнах дръвцето, но това беше много отдавна. Както и да е! Аз бих си взел процесор от най-новото произведение на Интел i7 и съответно и такова дъно...примерно на DFI. Разбрал съм едно нещо...евтиното накрая винаги излиза по-скъпо! cool.gif

Ами за тази, какво ти е мнението:

CPU - AMD Athlon 64bit X2 7750+/BOX s.AM2+ = 159,90 лв.

MB - GIGABYTE MA770-DS3 s.AM2+ = 131,30 лв.

RAM - DDR2 2GB/800MHz HYPERX KINGSTON x2 = 100,40 лв.

HDD - HDD 500GB WD Caviar Black 7200rpm 32MB SATA2 х2 = 258,40 лв.

ODD – DVD-RW LG GH-22NS S-ATA Black = 41,40 лв.

VC - SAPPHIRE HD3870 PCI-E 512MB GDDR4/DUAL DVI = 207,00 лв.

Case - Gigabyte GZ-X6 Metallic Gray = 70,50 лв.

PSU - FORTRON PS 450W-PNR-120mm = 74,00 лв.

TOTAL: 1042,90 лв.

В смисъл тя е същата като горната дето съм я дал , само харда съм сменил , а ако сменя дъното и процесора на Интел, трябва ли да сменям и видеото?

Ами за тази, какво ти е мнението:

CPU - AMD Athlon 64bit X2 7750+/BOX s.AM2+ = 159,90 лв.

MB - GIGABYTE MA770-DS3 s.AM2+ = 131,30 лв.

RAM - DDR2 2GB/800MHz HYPERX KINGSTON x2 = 100,40 лв.

HDD - HDD 500GB WD Caviar Black 7200rpm 32MB SATA2 х2 = 258,40 лв.

ODD – DVD-RW LG GH-22NS S-ATA Black = 41,40 лв.

VC - SAPPHIRE HD3870 PCI-E 512MB GDDR4/DUAL DVI = 207,00 лв.

Case - Gigabyte GZ-X6 Metallic Gray = 70,50 лв.

PSU - FORTRON PS 450W-PNR-120mm = 74,00 лв.

TOTAL: 1042,90 лв.

В смисъл тя е същата като горната дето съм я дал , само харда съм сменил , а ако сменя дъното и процесора на Интел, трябва ли да сменям и видеото?

Не, не трябва да сменяш и видеото! Това е независим компонент, който за да работи, не се влияе от това каква ти е конфигурацията - Интелска, или на АМД! Но в случая тази карта е слаба, за да играеш комфортно най-новите игри на макс. А смениш ли картата с по-мощна, ще ти трябва и по-мощно захранване!

Въртиш сучеш се към AMD,задник мяташ... :)

DFI LP DK P45-T2RS Plus-260лв.

CORSAIR 2x2GB DDR II 1066, TWIN2X4096-8500C5DF, DHX, XMS2-200лв.

CHIEFTEC 700W, CFT-700-14CS-175лв.

INTEL PIV CORE 2 DUO 3.16GHz CONROE E8500, 6M, 1333-350лв.

GALAXY 512M GF9800GTX+ DDR III PCI-E-320лв.

Western Digital

Sata II 1TB - 16MB - 7200RPM Caviar -190лв.

=1495лв.

Още 100-тина кинта за кутия и записвачка и те ти бюджет от 1600лв.

Айде със здраве!

Няма смисъл от тази карта,поне вземи 4850,която си е много по-бърза.

Доста обезпокояващо. И то от компания като Сигейт - не съм го очаквал.

лелей... и аз да се присъединя към "обезпокоените", но меко казано обезпокоен, защото преди седмица взех същия диск, за който споменават във ФотоФорум :)

Иначе и аз ти препоръчвам този с GeFroce-ката ;)

и аз съм за 2рата :sobbing: интел и нвидиа е добрия избор :)

А аз малко преди Коледа го взех излъгах се заради тези 32мв кеш.Като цяло не ми харесва шумен е и е по топъл от WD.

Преди месец ми умря самсунг 160гб.Сега ако вземе да умре и Сигейт тези във фирмата от която пазаря ще ме намразят.

Щом теглиш много филми замисли се за 2 х 750Gb WD примерно.Аз в момента имам 320+500 и ме е яд че не взех по голям.

AMD или Интел,макар че съм фен на AMD/ATI бих взел Интелска конфугарация.Просто в момента те са на върха.

Леле има и нови "хакери" из форума. Аз пък съм за първата конфигурация. Няма смисъл да даваш луди пари за компютър. Надали и господина с i7 и мега якото гълтане на ток на амд (омг ще си купя 1 пакетче дъвки със спестените пари този месец) може да натовари такъв процесор. Иначе едно е вярно - по-евтиното излиза по-скъпо...ама не и в този случай. Как може да излезе по-скъпо??? Това не е кола, на която да сменяш ремъци гуми и т.н. Не виждам в споменатите дейности да има особено тежки процеси. Защо пък да не спестиш някой лев? Игрите ще ти вървят и то достатъчно добре (личен опит СЪС въпросната карта както и с десетина други и на Nvidia и на ATI). А това, че разните синтетични тестове и т.н. показват 20% процесор X е по-бърз от процесор Y остават за феновете клокъри или някой, който няма как по друг начин да сравни два процесора (или видеокарти). Аз лично не съм видял домашен потребител, който да успее да натовари даже Athlon X2 5200+ на 100% :) Няма да съжаляваш за фенома. Процесора се държи перфектно и струва всеки лев, на който е оценен. За харддиск, аз лично съм привърженик на Seagate (имам 4 такива диска и нямам проблеми с тях), но ако можеш да отделиш средства за един WesternDigital :P

Поздрави и успех с покупката :)

Щото говорите само за GTX 280 :) .... цъ, вече не ....има я и тази :) (че дори и по-евтинка от предходната). Това в случай, че все пак решиш да е GTX.

Относно темата - както споменаха и по-горе, описаните дейности ще си вървят доволно и на компютър за 1000 лв. ( само да не е Phenom x4 щото вече има Phenom ІІ , който отнася първия Phenom отвсякъде и дори някъде се приближава до i7 на Интел).

Ако ще даваш 1500 лв. - наистина мисля, че можеш да се метнеш на Nehalem.

Щото говорите само за GTX 280 :) .... цъ, вече не ....има я и тази :) (че дори и по-евтинка от предходната). Това в случай, че все пак решиш да е GTX.

Относно темата - както споменаха и по-горе, описаните дейности ще си вървят доволно и на компютър за 1000 лв. ( само да не е Phenom x4 щото вече има Phenom ІІ , който отнася първия Phenom отвсякъде и дори някъде се приближава до i7 на Интел).

Phenom 2 излезнал ли е вече и на каква цена?

Щото говорите само за GTX 280 :rolleyes: .... цъ, вече не ....има я и тази :beer: (че дори и по-евтинка от предходната). Това в случай, че все пак решиш да е GTX.

Бих му препоръчал тази видео карта ако по събере малко пари ( но поне ще я ползва доста време ) biggrin.gif ... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814121296

Бих му препоръчал тази видео карта ако по събере малко пари ( но поне ще я ползва доста време ) biggrin.gif ... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814121296

То хубаво, ама по наш`те географски ширини още го нЕма двуядреното отроче на nVidia :rolleyes: пък и да се весне ..... ще глътне повече от половината бюджет на компютъра.

То хубаво, ама по наш`те географски ширини още го нЕма двуядреното отроче на nVidia ;) пък и да се весне ..... ще глътне повече от половината бюджет на компютъра.

ebay.com cool.gif

P.S Доставката ще излезе със сигурност по евтино ( около 20 лева мах 50 ) отколкото в България ( два пъти по скъпи .... )

Phenom2 хич ама хич не е лош избор тука във форума дори не се вярва че става за клок ето доказателство http://www.gurutalk.org/forum/phenom-ii-x4...28ghz-t700.html и специално в игрите феном двойката се справя по-добре дори и от core i7 , който там учудващо дори и за мен (казвам дори и за мен щото съм фен на амд) се справя сравнително скромно. За клока имам и пикчър на компа клокнат на 7,1Гхз ама и без тва на един пик нема повярвате за тва и не го качвам.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

ebay.com cool.gif

P.S Доставката ще излезе със сигурност по евтино ( около 20 лева мах 50 ) отколкото в България ( два пъти по скъпи .... )

:Pebay.com

XFX Geforce GTX 295 - 1792 MB - Geforce GTX295 - US $599.95

Shipping: To Bulgaria -- US $53.00

:)

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

petiostoianov и колко излиза тази карта - 1100 лева почти ...

.... и специално в игрите феном двойката се справя по-добре дори и от core i7 , който там учудващо дори и за мен (казвам дори и за мен щото съм фен на амд) се справя сравнително скромно.

Това наистина ли го вярваш или просто си чешеш клавиатурата :shake_puter:

Единствено при Call of Juarez , Phenom ІІ х4 940 вади повече fps от i7 920 - 82.5 срещу 81.5 :white flag:

( и все пак , темата не е Phenom ІІ vs. Core i7 )

Phenom2 хич ама хич не е лош избор тука във форума дори не се вярва че става за клок ето доказателство http://www.gurutalk.org/forum/phenom-ii-x4...28ghz-t700.html.

Ми то по тая логика...http://valid.canardpc.com/ccpuz.php?id=271659

Не можах да се сдържа просто...

;)ebay.com

XFX Geforce GTX 295 - 1792 MB - Geforce GTX295 - US $599.95

Shipping: To Bulgaria -- US $53.00

:computer2:

Исках да кажа, че е по добре да си вземеш видеото от друга страна ... Може и от сайта на newegg ще излезле 500 + 50 = 500 $ ( около )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.