Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кога и защо започнахте да се занимавате с религия/мистика?

Featured Replies

• Автор
Абсолютно! Но Ма'ата твърди, че тя е несектантски сектант. :P

Т.е. когато иска ще е 'беден индиец' когато и скиме -ще 'богата катарка'. laugh.gif

Образно казано: Тя мигрира от секта в секта , но не признава, че е 'сектант'. Процесът на сектантска миграция и доставя духовно удоволствие. biggrin.gif

И аз обичам промените. biggrin.gif

И аз обичам промените. biggrin.gif

Знам. cool.gif В материлания свят промените се нарича 'капризи'. Фино-материалните 'промени' се действат от ФАНТАЗИЯТА чрез ум, разум и фалшивото его.

Духовните промени настъпват при изчистване на капризите.

Както има материлани промени, така има и Духовни промени, те идват от 2-та вида желание- материлано желание(за храна, секс, кариера, матер. забавление), а Духовните промени настъпват при Осъзнаване на приориотената реалност, отвъд тези промени чрез ДУХОВНО ЖЕЛАНИЕ.

Духовният свят и материланият свят си приличат ПО СВОЯТА ВЕЧНОСТ. И двата свят се наричат "САНАТАНА"(вечни). Но Материалния свят е ЦИКЛИЧЕН с НИЗХОДЯЩИ ЦИКЛИ-СПИРАЛИ. Духовния свят е вечен с НЕПРЕКЪСНАТО НАРАСТВАЩО БЛАЖЕНСТВО, без цикли!

Циклиността е критерия. cool.gif Затова се казва, че женската природа е непостоянна, тъй като следва циклите в матер. свят. :P

Но ти не мисли, че доста физически мъже не са 'матер. жени'. ;) От мутри до псевдо-интелекти следват циклите в матер. битие "КАТО ПОПОВЕ"!

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор
Духовният свят и материланият свят си приличат ПО СВОЯТА ВЕЧНОСТ. И двата свят се наричат "САНАТАНА"(вечни). Но Материалния свят е ЦИКЛИЧЕН с НИЗХОДЯЩИ ЦИКЛИ-СПИРАЛИ. Духовния свят е вечен с НЕПРЕКЪСНАТО НАРАСТВАЩО БЛАЖЕНСТВО, без цикли!

Това пък откъде го измисли?

Знам. cool.gif В материлания свят промените се нарича 'капризи'. Фино-материалните 'промени' се действат от ФАНТАЗИЯТА чрез ум, разум и фалшивото его.

Духовните промени настъпват при изчистване на капризите.

Както има материлани промени, така има и Духовни промени, те идват от 2-та вида желание- материлано желание(за храна, секс, кариера, матер. забавление), а Духовните промени настъпват при Осъзнаване на приориотената реалност, отвъд тези промени чрез ДУХОВНО ЖЕЛАНИЕ.

Циклиността е критерия. cool.gif Затова се казва, че женската природа е непостоянна, тъй като следва циклите в матер. свят. :rolleyes:

Като чета това обяснение, стигам до извода, че вие изповядвате крайния дуализъм на някои гностически учения. Така ли е - Кришна съзнание дели ли света по този начин - на духовен и материален и бива ли по същност на учението си абсолютен дуализъм? Това го има при богомилите, например.

И още един въпрос - ако човек не се интересува от храна, секс, кариера, матер. забавления и т.н, тоест, не че е изгубил всякакъв интерес, но тези неща са извън неговата същност - приема ги като външни и не дотам значителни, може с тях, може и без тях, проявява индиферентност по отношение на тях, то това ли е духовност, според вашето учение?

Като чета това обяснение, стигам до извода, че вие изповядвате крайния дуализъм на някои гностически учения. Така ли е - Кришна съзнание дели ли света по този начин - на духовен и материален и бива ли по същност на учението си абсолютен дуализъм? Това го има при богомилите, например.

И още един въпрос - ако човек не се интересува от храна, секс, кариера, матер. забавления и т.н, тоест, не че е изгубил всякакъв интерес, но тези неща са извън неговата същност - приема ги като външни и не дотам значителни, може с тях, може и без тях, проявява индиферентност по отношение на тях, то това ли е духовност, според вашето учение?

да, "Дуализъм" го нарича АБРАХАМСКИТЕ религи, КОИТО ПРОИИЗАЛИЗАТ ОТ ЛУННИТЕ КУЛТОВЕ ЗА ЦИКЛИЧНАТА МАТРИЦА ;)

Матрица и Трансцедентален свят са дефинирани РАЗГРАНИЧЕНИ. Душата попада в матрицата и после се освобождава.

Смисълът на преражданията е именно 'прераждане В ЕДИНИЯ свят, който има безкрайни за ума нива.

В Кришна-съзнание' не са изгубили всякакъв интерес', а ПРОСТО НЕ СМЕСВАТ ИНТЕРЕСИТЕ. ;)

Спомена Христос? Ти как го разбираш това: "Отсявай плявата от зърното" или ""Не хвърляй бисерите на прасетата" или "Тясна е портата" или "Който не събира с мене-разпилява"?... :question:

да, "Дуализъм" го нарича АБРАХАМСКИТЕ религи, КОИТО ПРОИИЗАЛИЗАТ ОТ ЛУННИТЕ КУЛТОВЕ ЗА ЦИКЛИЧНАТА МАТРИЦА ;)

Матрица и Трансцедентален свят са дефинирани РАЗГРАНИЧЕНИ. Душата попада в матрицата и после се освобождава.

Смисълът на преражданията е именно 'прераждане В ЕДИНИЯ свят, който има безкрайни за ума нива.

В Кришна-съзнание' не са изгубили всякакъв интерес', а ПРОСТО НЕ СМЕСВАТ ИНТЕРЕСИТЕ. ;)

Спомена Христос? Ти как го разбираш това: "Отсявай плявата от зърното" или ""Не хвърляй бисерите на прасетата" или "Тясна е портата" или "Който не събира с мене-разпилява"?... :question:

Да, точно така го разбирам - "Божието Богу, кесаревото - кесарю.", "Не хвърляй бисери пред свинете, защото те ще ги стъпчат и ще се нахвърлят върху теб."

И "Не застилай на магарето рози.".

Да, точно така го разбирам - "Божието Богу, кесаревото - кесарю.", "Не хвърляй бисери пред свинете, защото те ще ги стъпчат и ще се нахвърлят върху теб."

И "Не застилай на магарето рози.".

Едни и същи думи, разнищвани от всеки. Всеки с претенции, че неговия Бог е истинния.

Взе да ми доскучава...

icon_old7.gif

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Едни и същи думи, разнищвани от всеки. Всеки с претенции, че неговия Бог е истинния.

Взе да ми доскучава...

icon_old7.gif

Напротив. Тук се търсят паралели, аз поне. И както е видно, изразявам съгласие.

А на теб що ти е скучно? От претенциите в главата ти ли? cool.gif

Благодаря! Много харесвам Era!

Аз ти благодаря! cool.gif

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Взе да ми доскучава...

icon_old7.gif

Има лесно решение ,Инфи!

"Има Бог,има проблем.Няма Бог няма проблем." Леко промених великата мисъл на втория съветски/......./ фараон,товрищ Сталин.Той нали беше теолог по образование ,ако се не лъжа. cool.gif

леко бъркаш - първо е учил в основното църковно училище в Гори, а после влиза в духовната семинария в Тифлис, откъдето е изключен през 1899 г , и така, и така не довършва образнованието си.

Но се е занимавал с религия и мистика де.

Хубав човек е бил .

Има лесно решение ,Инфи!

"Има Бог,има проблем.Няма Бог няма проблем."

Да. Безбожието също може да бъде бог. Един от най-страшните. Той има много лица. И все са божествени.

много ме кефи раздела , никаква разлика от бисерите на форума от празни приказки.

А моя Бог е свети паралий и аз лично вярвам само в

p-Euro-500.jpg

Напротив. Тук се търсят паралели, аз поне. И както е видно, изразявам съгласие.

А на теб що ти е скучно? От претенциите в главата ти ли? cool.gif

Аз ти благодаря! cool.gif

Мне. От спам.

Иначе в постинга ми изразявах съгласие с теб, но явно не си могла да го усетиш. biggrin.gif

Има лесно решение ,Инфи!

"Има Бог,има проблем.Няма Бог няма проблем." Леко промених великата мисъл на втория съветски/......./ фараон,товрищ Сталин.Той нали беше теолог по образование ,ако се не лъжа. cool.gif

Не поддържам политиката на насилие, но съм на мнение, че един Сталин и един Хитлер биха пооправили нещата наоколо... така здраво са се омазали. :angry:

Мне. От спам.

Иначе в постинга ми изразявах съгласие с теб, но явно не си могла да го усетиш. biggrin.gif

Не поддържам политиката на насилие, но съм на мнение, че един Сталин и един Хитлер биха пооправили нещата наоколо... така здраво са се омазали. :wors:

И Хитлер и Сталин са били родственици на Ротшилд, чувалалa ли си?... cool.gifhttp://u-ra.blogspot.com/2008/05/blog-post_189.html

Поздравявам те с едно парче през 1973 г.

http://www.youtube.com/watch?v=ed1kBiA7i3c...ature=rec-HM-rn

...аз съм бил на 5 годинки са ме индоктринирали с ЛЦ, така както Али за исляма.. :wors:

:conversation::camera2::lol6::Pcool.gif

Сериозно ли питаш?Цъкни на линка.Приеми го като поздрав! cool.gif

Не знае 'туксъм', поради свежото си "ЕГ Не", че "ЛЦ" е анаграма на 'ЛютениЦа', както и 'ЛюЦерна'. ;)

:lol6::wors: Ноу комент

Инфи, разбира се, че има и искрени почитатели на ислямът, така както имаше искрени комунисти. ;) Родителите ми бяха(а може би-все още са). Утопията за красиво общество и Земния рай не от вчера. Но странно защо брат ми, който ще стане на половин век сега през март, в младежките си години бе 'демократ' а сега е пръв социалист. ohmy.gif Казва 'редовите комунисти били по-близо до Христос, отколкото сегашните ....осиротели комунисти'. biggrin.gif

....не мога да разбера кой пречи на социалистите да бъдат социалисти? :rolleyes: .. дали Христос или капиталистите, които управляват :lol6: социалистите?... ;)

....не мога да разбера кой пречи на социалистите да бъдат социалисти? :rolleyes: .. дали Христос или капиталистите, които управляват :wors: социалистите?... :lol6:

това, че всъщност сегашните социалисти не вярват дори и в собствените си идеали - тоест - вече нямат такива. Парите не могат да бъдат идеал.Те са просто средство.

Не може заможен човек да бъде социалист или още повече -комунист. и двете идеалогии са за бедните, за онеправданите, или както им викаш ти -за Чандала.За отхвърлените от бездушното, зависещо от парите и движено от личната изгода (егоизма) общество.

Няма как човек, който чрез егоизма си е натрупал някакво материално състояние да иска доброволно да се раздели с него и да го даде на бедните . На такъв човек християнската Църква вика "светец" и тези хора са такава рядкост, че няма как да образуват партия, нали така ?

това, че всъщност сегашните социалисти не вярват дори и в собствените си идеали - тоест - вече нямат такива. Парите не могат да бъдат идеал.Те са просто средство.

Не може заможен човек да бъде социалист или още повече -комунист. и двете идеалогии са за бедните, за онеправданите, или както им викаш ти -за Чандала.За отхвърлените от бездушното, зависещо от парите и движено от личната изгода (егоизма) общество.

Няма как човек, който чрез егоизма си е натрупал някакво материално състояние да иска доброволно да се раздели с него и да го даде на бедните . На такъв човек християнската Църква вика "светец" и тези хора са такава рядкост, че няма как да образуват партия, нали така ?

Трихо, ако питаш мене, и социалистите бяха със стоково-парични отношения, тъй като Социализмът е "Държавен капитализъм". Така, че :естественият ход на капиталистите е да станат комунисти[/, а мечтата(химерата-фантастика)на Социалистите е да станат капиталисти. Най-краткото определение на Социалист е "Лицемерен Капиталист", тъй като Социалистът бачка да може да се осигури и НАТРУПА за старини. Никой социалист не иска да влиза в манастир, а гледа да работи до гроб на лозето си. Повечето от редовите социалисти днес умират по лозята си от инсулт или инфаркт на чаша домашна ракия(и пача в тенджъра) :wors:

така, че самара се върти с пълна пара... :rolleyes:biggrin.gif

Обърни внимание новата смяна -социалисти тука! Социалисмът е създаден от същата 'революционна' демонична сила, която трябва да задвижва самсара в кали-йуга. Когато тази пАра(парА) спре- индивидът социалист се депресира и избива към своя покровител- чичо ти "Сатана Илич(Ленин)" и "Крал Марс"-'Бафомет', Козия рог на ба'ат Шива/Руда и кака ти Майа-Кали:

http://e-vestnik.bg/5448

"- Бях християнин, и то ревностен, преди да вляза в казармата. Аз съм от Варна. Служих като матрос. Към краят на службата станах бахаец. След като се уволних, работих година като барман в заведение на варненското пристанище. Две години бях моряк на търговски кораб. Очукал ме е животът отвсякъде. Бил съм на много места, видял съм какво ли не. Екипажа на кораба ни беше интернационален. Боцманът, украинец, ми даде една книга за сатанизма, беше на руски. Изгълтах я за една вечер. после прочетох още няколко. Когато ми свърши контрактът, бях вече твърдо решен да стана сатанист.

Хората идват при нас, защото са отчаяни от ситуацията. Това са хора интелигентни, при нас може да се каже, че е събран елитът. Имаме поддръжници в парламента, скоро ще имаме и в Европейския парламент.

Основният критерий да станеш наш член е да си интелигентен, да се различаваш от масата и да не подражаваш сляпо на никого. Ние не търсим имената, звездите, защото това са хора с обременено мислене. Търсим хора, които сами могат да преценят значението на собствената си личност.

ПоДминаеш защо доста хора си избират "СВОЙ БОГ"?... :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.