Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

И ти си просиш топла бира май ,а? И то цяло лято :rolleyes:

Май всички ще сме на "топла" бира това лято-моята все още е студена (:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Напоследък ме е ударило нещо по главата и започнах да опитвам да превеждам програми . И понеже искам да се усъвършенствам направих собствен превод на Shadow Defender . Официалния преводач на програмата е Night_Raven, но аз реших да направя мой ей така за удоволствие естествено има неща в преводите ни които се припокриват но има и разлики! Та ако искате можете да свалите моя превод и да кажете харесва ли ви и има ли някъде грешки ... Понеже мисля да превеждам в бъдеше по сериозни програми с по сложен превод когато имам време . Та ето ви превода http://dox.bg/files/dw?a=db941d3056 Не претендирам за нищо просто го правя за удоволствие . Естествено автора на официалния превод знае за това !

URIEL - Ако те видя - Ще те черпя 10 Студени бири ;)

URIEL - Ако те видя - Ще те черпя 10 Студени бири ;)

Ако искаш идвай да черпиш веднага че скоро няма да имам време за нищо !

В кой Град си бе друже Уриел - Аз съм във Варна

В кой Град си бе друже Уриел - Аз съм във Варна

Аз теб те знам ... В Плевен съм в момента .

Като идваш към Варна - ми се обади и ще черпя! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=177677 - Някой да помага?

Напоследък ме е ударило нещо по главата и започнах да опитвам да превеждам програми .

И понеже искам да се усъвършенствам направих собствен превод на Shadow Defender .

Официалния преводач на програмата е Night_Raven, но аз реших да направя мой ей така за удоволствие естествено има неща в преводите ни които се припокриват но има и разлики!

Та ако искате можете да свалите моя превод и да кажете харесва ли ви и има ли някъде грешки ...

Понеже мисля да превеждам в бъдеше по сериозни програми с по сложен превод когато имам време .

Та ето ви превода http://dox.bg/files/dw?a=db941d3056

Не претендирам за нищо просто го правя за удоволствие .

Естествено автора на официалния превод знае за това !

Браво :yanim: Има доста тръни по тоя път,но правиш така доста хора щастливи. Според мене това си заслужава. Може да има злости подмятания - не им обръщай внимание и се развивай. Свалям превода обаче без програмата какво ще превежда? :cool:

Браво :yanim: Има доста тръни по тоя път,но правиш така доста хора щастливи. Според мене това си заслужава. Може да има злости подмятания - не им обръщай внимание и се развивай. Свалям превода обаче без програмата какво ще превежда? :cool:

Кого радвам ? Знаеш преди какъв бях и как си изпусках нервите ...

От известно време не е така ...Само се опитвам да помагам вече .

Имам си достатъчно проблеми ,за да си създавам нови !

Правя нещо ,а постоянно ме обиждат ...

Имал съм нещо предвид с това или онова .Още помня историята с уиндоуса .

Да хора аз съм комлексар и си избивам комплексите като се правя на велик по форумите !

Ето признах си и съжалявам ако съм направил някоя правописна грешка !

А с теб градски трябва да се видим някога и ако искаш пиши ми ...

Кого радвам ? Знаеш преди какъв бях и как си изпусках нервите ...

От известно време не е така ...Само се опитвам да помагам вече .

Аз нямам и не съм имал негативно отношение към никой тука. Истината е много относително понятие,защото всеки вижда това което иска.

Ама тва е друга бира,малко откачена тема е.

Я виж така как е? Две промени направих. Взех,че и я регистрирах. :cool:

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз нямам и не съм имал негативно отношение към никой тука. Истината е много относително понятие,защото всеки вижда това което иска.

Ама тва е друга бира,малко откачена тема е.

Я виж така как е? Две промени направих. Взех,че и я регистрирах. :)

Дай файлчето ...

Да видя де пак съм се изложил :cool:

Не просто да не допускам същите грешки ...

Една програма я мъчих много ,но все оставаше нещо непреведено и за това искам да видя .

А ти си го дал ... Благодаря !

Дай файлчето ...

Да видя де пак съм се изложил :cool:

Не просто да не допускам същите грешки ...

Една програма я мъчих много ,но все оставаше нещо непреведено и за това искам да видя .

А ти си го дал ... Благодаря !

Хм,това е трудоемко. Важното е да се помага. Две козметични промени които според мене са правилни.

Хм,това е трудоемко. Важното е да се помага. Две козметични промени които според мене са правилни.

Той превода е лесен, но има специални знаци и други неща, които трябва да са си на мястото иначе превода губи смисъл .

2 дена ми отне любопитството .

Ей така вмъквам само понеже много я хвалят тази програма Shadow Defender че издържала на TDSS и на GPcode . Вярно виртуализира всички дялове ... Обаче при мен на реална машина един Virut си я изяде като топъл хляб . Та сега малко се замислям дали да я пробвам ... Много ме блазни мисълта да я пробвам и срещу GPcode . Но засега се въздържам понеже тоя хард се побърка . И понеже и в други форуми я хвалят ,но аз не съм видял досега тест на тази програма на реална машина никъде би ми било интересно ако някой ми покаже . Не се заяждам и не търся нещо просто искам реални доказателства че това е така . Моля някой ако намери нещо да го сподели с мен . Благодаря !

Обаче при мен на реална машина един Virut си я изяде като топъл хляб .И понеже и в други форуми я хвалят ,но аз не съм видял досега тест на тази програма на реална машина никъде би ми било интересно ако някой ми покаже

В темата с подпомагането всички файлове минават под нейната защита! Как мислиш се докопвам до дропнат файл?

При мен пък на реална машина не намирам файл който да я пробие,поне за сега,а това е вече близо два месеца! Ако набараш тоя Virut,давай го насам!

В MBAM форума един пич подскачаше,че я пробил даже и файловете предостави......но дръжки! Той мислел чуляка,мислел бре,че когато зловреден код успее да затвори програмата ( а процеса и се спира съвсем лесно с десен бутон) и вече е пробита защитата,да ама не!

Само да вметна,след като веднъж си активирал защитата,след което дори и програмата да се затвори в трея,даже и процесите и да спреш,продължава да пренасочва промените т.е.защитата си остава на лице!

P.s. Не знам ,мога да направя тестове(то аз си ги правя всеки ден),но нали знаеш след рестарт се сканира,дали няма поражения!

Освен като се престраша да снимам с камера да се види ... Всеки Virut ще ти свърши работа . Аз не бих го твърдял ако не съм го видял с очите си . Всъщност и да се прежаля какво и на кого доказвам нещо ? За сега не ми се рискува ... Освен да прехвърля всичко на другите компютри и да се види какво може тази програма . Ще видя ... Зад едно мое твърдение заставам твърдо : Виртуалните машини не показват истината !

Освен като се престраша да снимам с камера да се види ...

Всеки Virut ще ти свърши работа .

Аз не бих го твърдял ако не съм го видял с очите си .

То и аз съм видял много неща,но като не съм го показал(доказал),нищо не мога да твърдя!

Избери ми Virut тогава,щом всеки ще ми свърши работа,теста ще го направя на реална машина,макар и в две части пък който иска да го приема както си иска!

Човек, повече от година съм приятел с тази програма. Пускал съм ли що ли не. Олмарик съм и пускал. То не е ли TDSS? Или бъркам? Как да е. Винаги! Всяка програма може да се издъни. При мен Шадоуа го пробих за толкова време само веднъж. Какви бяха (два или три файла бяха) като вид не помня. За около 200 файла или повече (даунлоуднъл съм три пъти повече)да речем зловредни, които съм стартирал - 1 път ме е издънил.

А това с клипчета и тестчета... айде нема нужда! Да не ядем доматито с колцито. Не им вервам. Щом аз мога да изманипулирам едно клипче, какво остава за човек, който знае какво прави. Клипче мен поне не ме убеждава в нищо.

Това мече от подписа ми - на Faronics Deep Freeze. Програмата е придобила такава добра репутация, че в нета можеш да намериш вече супер много тулчета, които я "подминават" (by-pass).

А Вирут какъв е бил? След това само системният дял ли е бил под сянка. Имало ли е изключени от сянката папки?

Хипотетична ситуация. Пич прави клипче за пробив на ШадоуДифендър като слага системен дял под сянка, но така между другото и това не ти е показано е изключил от сянката програмни файлове, документи и системната папка. Кво правим? Вярваме ли му на пича или не?

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

В Shadow Defender може ли да се изключват папки от защитата. При рестарт всичко да се връща както е било с изключение на инфото в папките. Питам понеже мисля да я сложа на един комп без антивирус,че ми писна от колежката да го заразява. Там има две папки където се съхраняма инфото във вид на поръчки. Също така работи ли коректно с Блутот.

В Shadow Defender може ли да се изключват папки от защитата. При рестарт всичко да се връща както е било с изключение на инфото в папките.

...

Да, оттук:

Публикувано изображение

Аааа не доразбрах май... Как така?

с изключение на инфото в папките.

Папките винаги да са под сянка?

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

...

Абе пич, няма ли за тебе бан по айпи? Много си оригинален ще знаеш. Супер нагло същество.

@ Уриел, направих теста. Забравих, че съм под сянка на всички дялове и отидоха клипчетата. Ще побачкам малко и ще постна клипчето по-късно днес, че е добре да поработя малко.

Сега ще направя пълен скан с МБАМ. Като пуснах Вирута, Десктопа се обезобрази, така че е бил добра проба.

Редактирано от capnemo
цитат на изтрит обиден пост (преглед на промените)

Папките винаги да са под сянка?

Не папките да не се пипат. Аз така и схванах като я поогледах,но питам тези дето я ползват по дълго. Това няма да е нито тест нито пък играчка. Стане ли гаф става лошо.

То вече и да не пишеш в този форум. Все ще се намери някой чалнат и ще почне..я акъли дава,я критикува или пък злобее. Да си пият хапчетата тия тъпиджьоси,ама то верно някой беше изкрещял във Фейса " Къде са тия психиатри - приберете лудите..."

пп. Явно ще се наложи сам да разуча програмата. Благодаря за отделеното време.

Съжалявам сега ставам ... Ще ходя на свиждане и после целия съм ваш . Ще дискутираме тъкмо да си спомня с коя програма бях освен със Shadow Defender . Относно виртуалките всеки има право да ползва това което иска ... :rolleyes: Чао за сега приятели по късно ще ви пиша !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.