Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

:bye1:
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А над теб поста на nikssi него ли виждаш ?

Я пусни във virustotal.com !

На Nikssi не му вярвам, той си наглася снимките прави ги с фотошоп, сигурен съм че има на стената икона на касперски и вечер се моли тайно.

Публикувано изображение

За първи път пробвам Comodo Firewall и съм много доволен от стената и проактивната защита, антивирус и дефиниции за сега не ми трябват :)

Много як тоя Комодо :)

На Nikssi не му вярвам, той си наглася снимките прави ги с фотошоп, сигурен съм че има на стената икона на касперски и вечер се моли тайно.

Публикувано изображение

Предпочитам да правя други монтажи. ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Публикувано изображение

За първи път пробвам Comodo Firewall и съм много доволен от стената и проактивната защита, антивирус и дефиниции за сега не ми трябват :(

Много як тоя Комодо :)

Първото ти изречение не го взимам на сериозно.

За Comodo да добра програма, но трябва да я разучиш... има възможност да добавяш в "защитени файлове и папки" по избор...защитени ключове в регистъра и т.н.

Антивирус не ти трябва ? Сигурен ли си ? Твоя си работа...

П.П. Абе какво става, сякаш си плюли в устите гледам който даде лог в "Премахване на зловреден софтуер" използват c:\program files\datecs\flextype 2k\FType2K.exe :)

Xp може да му се добави фонетична ето http://dankov.hit.bg/phonetic/

В Win 7 няма смисъл вградена си е.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Как да обясниш нещо очевидно на хора, които се движат по инерцията?

ФлексТъп е българската корона за Windows от много години. Трудно се изкоренява, факт. Пусни търсачката в този раздел с ключова дума Flex и ще видиш:

Публикувано изображение

Търси се и за Mac OS ??? Леле...

Също така панацеята за защитна стена или някакъв си HIPS (без антивирус с дефиниции) няма особен смисъл. Чудя се дали тези, които писаха стотици еднотипни коментари в този форум за изключително непопулярните чисти HIPS програми (без допълнителен контрол) са чували или използвали ограничен потребителски профил. Явно не са, защото ако го бяха използвали само за проба, нямаше да пишат такива глупости...

Как да обясниш нещо очевидно на хора, които се движат по инерцията?

ФлексТъп е българската корона за Windows от много години. Трудно се изкоренява, факт. Пусни търсачката в този раздел с ключова дума Flex и ще видиш:

Публикувано изображение

Търси се и за Mac OS ??? Леле...

Също така панацеята за защитна стена или някакъв си HIPS (без антивирус с дефиниции) няма особен смисъл. Чудя се дали тези, които писаха стотици еднотипни коментари в този форум за изключително непопулярните чисти HIPS програми (без допълнителен контрол) са чували или използвали ограничен потребителски профил. Явно не са, защото ако го бяха използвали само за проба, нямаше да пишат такива глупости...

Антивирус + Хипс + ограничен акаунт нивото на защитата се вдига. Като добавим и обновяване на системата и приложенията,както и малко култура на сърфиране,сваляне и инсталация,колкото и да е невероятно става 100%

Аз бях изумен като видях на един комп с Windows 7 Ultimate инсталиран този флекс тъп и то от уж компетентен колега. :)

Антивирус + Хипс + ограничен акаунт нивото на защитата се вдига. Като добавим и обновяване на системата и приложенията,както и малко култура на сърфиране,сваляне и инсталация,колкото и да е невероятно става 100%

Аз бях изумен като видях на един комп с Windows 7 Ultimate инсталиран този флекс тъп и то от уж компетентен колега. :)

Да, това доста сериозна защита. В раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове" има страшно малко случаи с антивирус & HIPS за всички Windows 2000 и по-нови.

Може би FlexType за нелицензираните Windows операционни системи идва заедно с ISO-то от тракера. Твоят колега едва ли би могъл да разбере защо му е Windows 7 Ultimate. Не вярвам, че използва легален Windows 7. Остава да се бори с KB-тата от Microsoft и с активациите.

P.S. Направо ми става лошо, като видя изключен UAC, изключени ъпдейти и прочее дърводелски чалъми...

Неможе без чобани, иначе как ще се развиват фейковете и другият зловреден софт който се прави от хакерите, според Симантек бизнеса с fake-av и подобни е в разцвет от няколко години вече. Явно се печели добре :)

Само лошото е, че най-читавият безплатен ХИПС - Malware Defender не работи добре под ограничен акаунт и трябва да се стартира ръчно при пускане на системата. Ако се добави и SRP или APPLocker към ограничения акаунт (с добре конфигурирани правила за изпълнителни файлове, скриптове...) тогава нещата са доста здрави.

Неможе без чобани, иначе как ще се развиват фейковете и другият зловреден софт който се прави от хакерите, според Симантек бизнеса с fake-av и подобни е в разцвет от няколко години вече. Явно се печели добре :)

А как е според теб? Мани ги тези от Симантек. Като гледам подписа и последните ти коментари, ти си съвсем в началото. Не се познаваш добре с Мелих, както и не си запознат добре с програмките му. Надявам се, че ще бъдеш точен в бъдеще, след като използваш Comodo за пръв път от днес. :cool:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Неможе без чобани, иначе как ще се развиват фейковете и другият зловреден софт който се прави от хакерите,

:)

Интересни статии е написал Мелих, значи той е създателят :) Имат си словестни закачки Джанис Чафин и Мелих, Джанис му е казал безплатните ав-продукти немогат да защитават компютрите на крайните потребители, създават фалшиво чувство за сигурност, все едно да носиш запалена факла в снежна буря.

Редактирано от DarkNet (преглед на промените)

Да, това доста сериозна защита. В раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове" има страшно малко случаи с антивирус & HIPS за всички Windows 2000 и по-нови.

Може би FlexType за нелицензираните Windows операционни системи идва заедно с ISO-то от тракера.

P.S. Направо ми става лошо, като видя изключен UAC, изключени ъпдейти и прочее дърводелски чалъми...

Мм да изключен UAC, изключени ъпдейти и старо приложение на java.

Какво да кажа, такива глупости има особено по тракерите самоделки на windows - всичко има вътре + бонус "зловреден софтуер" :)

FlexType - вярно, като написах в търсачката имаше един питал за под Mac OS...lol

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Престижната компания av-chomparatives съобщи за опасно фалшиво приложение за сигурност, което от близо 3 години се разпространява на територията на България. Фалшивият пакет за сигурност Boikob Orisov Internet Security е изключително натраплив и труден за почистване "плевел" (rogue). След попадането му в системата се появява процес kriza.exe, който се разпростира изключително бързо и заразява всички потребители във въпросната мрежа. Той има и ефект на TrojanBanker като изпразва джобовете на заразилите се. Според въпросната компания, вируса се нарежда на 3-то място в новата история на България след BEKAPE.exe, който вече 70 години е неизкоренима заплаха и JeanVidenov.TDSS, чието действие макар и ужасяващо бе премахнато сравнително бързо. Според специалисти, Boikob Orisov Internet Security изпревари дори и трудноизкоренимата, но не толкова деструктивна заплаха Chalga Sram Security. :yanim:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Фалшивият пакет за сигурност Boikob Orisov Internet Security е изключително натраплив и труден за почистване "плевел" (rogue)

Преди изборите по време на предизборната кампания в Плевен една клиентка дойде и донесе да и копирам снимки от митинга на ГЕРб. При получаването им след час я питам за Бат Бойко на снимката "тоя кво се е намръщил и гледа като булдог?" Обачее оказа,че той е на вратата... :yanim:

Вика " Ей..." Аз отговорям " Кво бре..." и се спукахме и двамата от смях. Казвам му,ами верно си е. Кво се мръщиш и гледаш подозрително? Дори и мене ме гледаш тъй...я се услихни. :P

Та това ми е прекият контакт с това rocue и системата е още чиста. Поне още крета де :wub:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Много руткит ще остане по регистрите след деинсталирането на Win32/Boiko.b

Аз препоръчвам бърз формат на системата :down:

Аз бих казал:

Антивирус + ограничен акаунт + обновяване на 64bit система + култура на сърфиране + вградената стена на Windows = 101% safety

Но може да се мине и без Антивирус, понеже културата на сърфиране и ограничения акаунт до някъде я изключват.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Гласувах за Comodo+Проактивна защита по добра защита за сега няма.

Още един Комодко се излюпи,вие Pokemon-и нямате ли да си играете с тях или ви сполетя синдрома на розовите очила,а?

Още един Комодко се излюпи,вие Pokemon-и нямате ли да си играете с тях или ви сполетя синдрома на розовите очила,а?

Що какво му има на Комодо? На мен ми харесва, току що дори му добавих и антивирус.

Публикувано изображение

Що какво му има на Комодо? На мен ми харесва, току що дори му добавих и антивирус.

И да му има нещо едва ли ще го забележиш за два-три дни работа с програмата!

След 20-ина дни работа на твоята ОС пак ще ти напомня да изкажеш мнение!

Аз препоръчвам и проба с inf.Autorun. На мен това ми бе окончателната проба на Комодо. След повече от 2 години проби на какви ли не приложения на Мелих, вече не искам и да чуя за него. Езък, че е комшолар. Ама не, така да дропваш от страници, а заразяване на флашка и ръгане в устройството. В смисъл, не бе нарочно, де. Един приятел дойде просто със заразена флашка. Предполага се, че щом това е заплаха номер 1(2) в последните 2 години и гаранцията от настройките, че външните устройства са сметнати за недоверенеи, не би трябвало да, ...ама...Толкова исках да си я лепна на компа за постоянно, но... Що се отнася до тези програмчета, много често совите не са това, което са и това, което е в настройките се оказва като добрро пожелание отколкото гарантирана сигурност. За съжаление.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

И да му има нещо едва ли ще го забележиш за два-три дни работа с програмата!

След 20-ина дни работа на твоята ОС пак ще ти напомня да изкажеш мнение!

Най ме дразни всеки път ме пита при стартиране на win Публикувано изображение - това са май дефинициите на аваст lol

Подобно нещо пита и за AvastSvc.exe и това при стартиране някой път и на някое приложение, но при стартиране на windows винаги... :cool:

Дано в 5.4 да няма такива глупости..че ще й покажа пътя...

Най ме дразни всеки път ме пита при стартиране на win Публикувано изображение - това са май дефинициите на аваст lol

Подобно нещо пита и за AvastSvc.exe и това при стартиране някой път и на някое приложение, но при стартиране на windows винаги... :lol6:

Дано в 5.4 да няма такива глупости..че ще й покажа пътя...

Това с настройки по подразбиране или с препоръките на нечий "комодовец"? Мяза ми на второто.

Гласувах за Comodo+Проактивна защита по добра защита за сега няма.

Защо ползваш Sandboxie като Comodo си има сандък?

Публикувано изображение

Ай че го обърнахме на религия нещо аз какво пуснах то какво стана .

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.