Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Nikssi Направо ме oчудваш...какво орлово око имаш!!!Публикувано изображение

Аз видхя,че се обновява и видях днешна дата,но не гледах дефинициите.Добре Nod се обновява ,а е със стари данни.На какво се дължи това.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Uriel

Аз пък ще те помоля да не се скатаваш и да не ни пропускаш тук. Как е хавата?

Много работа и проблеми и никакво време за разпускане .

Все по рядко ще имам възможност да пиша .

Това е и чао засега .

щот трепетите и вълненията по тая програма са в доста голям излишък...

тя и работната версия ше е същата боза....пак ше си говорим! :)

.........

а това, че си вложил толкова хъс, енергия и празно време, ровичкайки мои изказвания, да доказваш нещо- пак ми говори за нещо.... :cool:

.......

пп. не се вживявай толкова в тая програма бе човек...какво ти дреме толкова на к*ра?! правиш страшно впечатление от страни и затова ме провокираш нарочно да те дразня... Не разбирам върлите фанатици на каквото и да било..."болестно" състояние е това, разбери го!

Реагирам на всички спам съобщения така.

Аз пък не мога да разбера как може да коментираш дадена програма след като дори не си я слагал. И прави впечатление не само на мене. :)

Що се отнася до ровенето - ами помня го,то не е за пръв път такова изцепване. Това надявам се ти говори също нещо :)

пп. Мястото на коментарите ти и отговорите им е точно тук. В твоята тема :P

ОФТОПИК:

Не се превеждат личните имена, географски, и т.н. Забравих дословно правилото...

Много оспамихме. Извинявам се. Друга ми бе мисълта.

България на руски, на английски и на македонски има различно произношение !

Болгария, Булгерия ,Бугария !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Тотенхам" го произнасят. Буквално, както се и изписва - Tottenham.

пак казвам- защото нямат "ъ" и не могат да го произнасят! Карал съм руснаци да произнесът думата "ъгъл"...не могат! нямат такъв звук изобщо! Произнасянето на всяко име е вярно само на родният език на името...на всички други езици е нагаждане към съответния език. В случая с Тотнъм, българското произношение е доста по-близко до оригинала, отколкото смешното "тотенхем".. руснаците по принцип доста смешно произнасят чужди имена, тъй като езика им е един от "най-меките" и всякакви твърди гласни ги затрудняват много.

При съвременните версии е HEUR:Win32.Trojan.Generic,а виж тук надписа какъв е..Касперски Лаб усъвършенства продуктите си с всяка следваща версия за разлика от разни ЕнтЕлегенти преграми, които колкота повече напредват с времето, толкова по-зле стават!!

Нервите са лош съветник... :huh:

Що не сложат нова версия в Тотала? щот когато не засича, да имат точно това за опрадвание ли? :)

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Нервите са лош съветник... :ph34r:

Що не сложат нова версия в Тотала? щот когато не засича, да имат точно това за опрадвание ли? :yanim:

Изобщо няма нерви, ами просто не искаш да признаеш превъзходството на другите програми пред НОД32. А колкото до това за ВТ- не знам защо не лагат нова версия- но според мен Касперски Лаб нямат вина за това- за тях, според мен, би било още по-добре да се тества нова версия на продукта им. Сигурно "проблема" е във ВТ.Знам ли....

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Ето възможна причина: http://www.theregister.co.uk/2010/02/10/kaspersky_malware_detection_experiment/ макар и малко старичко да е. Дали е коректна постъпката на руснаците или не, сами преценете, но мен по-скоро ме забавлява идеята им. И все пак подличко. Ма кой знае, то сред хищници, все едно кой с какви зъби е, щом ще те хапва, ми най-добре да са му по-остри, че да не те хруска 100 часа... :whist: А в съвременният свят на бизнеса да търсиш морал и коректност... И все пак, защо са се заяли с Вайръс Тотал, а не с конкретните компании директно. Или не им се е ходило по съдилища, а така една безплатна услуга и малка испанска компания.Да се заядат с Нортън или Макафий директно. На американците им дай да се съдят.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ето възможна причина:

http://www.theregister.co.uk/2010/02/10/kaspersky_malware_detection_experiment/ макар и малко старичко да е.

Дали е коректна постъпката на руснаците или не, сами преценете, но мен по-скоро ме забавлява идеята им. И все пак подличко. Ма кой знае, то сред хищници, все едно кой с какви зъби е, щом ще те хапва, ми най-добре да са му по-остри, че да не те хруска 100 часа... :cool:

А в съвременният свят на бизнеса да търсиш морал и коректност...

И все пак, защо са се заяли с Вайръс Тотал, а не с конкретните компании директно. Или не им се е ходило по съдилища, а така една безплатна услуга и малка испанска компания.Да се заядат с Нортън или Макафий директно. На американците им дай да се съдят.

Официалната връзка - http://www.securelist.com/en/weblog?weblogid=208188011

This is why a German computer magazine conducted an experiment, and the results of this experiment were presented at a security conference last October: they created a clean file, asked us to add a false detection for it and finally uploaded it to VirusTotal. Some months later this file was detected by more than 20 scanners on VirusTotal. After the presentation, representatives from several AV vendors at the event agreed that a solution should be found. However, multi-scanner based detection is just the symptom - the root of the problem is the test methodology itself.

Фалшивите засичания са не по лоши истинският malware. И причината не е това,който е следил темите тука и във форума им знае,че Вирус Тотал разполагат с лиценз за версия 7,който става и за версия 2011 например. Това,че ползват стара версия е тяхна грижа.

Има огромна промяна в антивирусният енджин от версия 7 насам,тя дори не се поддържа вече,както и вече базите и не са това което е!!!

Четеме тука - http://support.kaspersky.ru/supported_home

7.0 Жизненный цикл версии окончен

Дата окончания выпуска баз: 11.01.2011

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ясно, никсси, а как ще коментираш постъпката на Касперски?

Понеже то използването на седмицата може да е следствие на динената кора, която са подложили руските. Един вид да се правят на "дръж ми шапката испанците" заради това.

И не мислиш ли, че не е честно да се нахвърлят на ВирусТотал, а ако са искали да кажат нещо е трябвало по друг начин да го направят.

Тъй като индиректно обвиняват другите компании в плагиатство. Въпреки, че отричат това да е пряката цел на експеримента.

Официалната връзка - http://www.securelis...logid=208188011

Човек, става ли да не ми даваш връзка към източник, който е страна по спора,а?

Аз нарочно не дадох връзка към статия от антивирусна компания, а от уважавана медия.

Добре, де. Ясно ми стана, давайки тази връзка.

ОК, ти си знаеш.

Ясно, никсси, а как ще коментираш постъпката на Касперски?

Понеже то използването на седмицата може да е следствие на динената кора, която са подложили руските. Един вид да се правят на "дръж ми шапката испанците" заради това.

И не мислиш ли, че не е честно да се нахвърлят на ВирусТотал, а ако са искали да кажат нещо е трябвало по друг начин да го направят.

Тъй като индиректно обвиняват другите компании в плагиатство. Въпреки, че отричат това да е пряката цел на експеримента.

Защо да си повтарям коментара? Аз СЪМ коментирал отдавна.

Според мене гаден номер и не е особенно удачен спрямо други компании. От друга страна това,че тези компании не анализират файловете и директно ги добавят - трупат точки във Вирус Тотал, видите ли и ние засичаме заплахата...

Затова считам,че плужеците и търтеите са си го получили. Да са писали и анализирали навреме.

И мен ме кефи. Гадничък номер, но ...

...но да са мислили. Да са се консултирали. Да са работили повечко. А,така хоп и добавяме...помисли си колко може да се вярва на Вирус Тотал :cool:

...но да са мислили. Да са се консултирали. Да са работили повечко. А,така хоп и добавяме...помисли си колко може да се вярва на Вирус Тотал :)

Както казах подкрепям Магнус. Но лично аз се опитвам да анализирам за себе си резултатите и на никого не вярвам на 100%.

Но все пак вярвам на тотал-а .

Ако само ЕйВиДжи и Комодо примерно само засичат нещо, примерно голяма вероятност има файла да е безопасен.

И както посочих в темата за "подпомагането:

Трети файл за 2 дни виждам, който се засича от нод и не е посочено от ВайръсТоутал...

И както посочих в темата за "подпомагането:

Защо вярваме тогава?

Има много случаи когато Kaspersky има дефиниция,засича го или получава данни от облака си. Явно от Kaspersky Lab наблягат доста на облачните технологии.

Както каза Архитекта - цитирам

Абе правили ти впечатление, че в последно време във Тотала не присъстват резултати от Касапа? Ей го и сега- пак няма! Странна работа е тая...когато не засича- няма резултати, когато засича- има! :) има нещо гнило тук....

Може пък да са решили да го дразнят и му правят номера. Нека си копа,навежда - ама и да внимава за съседи отзад :)

Да вярвам, да вярвам...колко да вярвам :wow: ?! Откакто видях как НОД засича заплаха, а във Вайръс това не е отбелязано... Ползвам го като справочник. Както казах, 100 про доверие, никому не давам - в това число на НОД (99% да речем) и на себе си (50% да речем). Прекалената убеденост в много случаи води до погрешно убеждение. Отстоявайки го всеки, независимо кой, изглежда смешен.

Ако приемем, че земята е квадратна, може да се окаже, че ти си Бил Гейтс.Единствено спамиш и дразниш хората.

:speak:Има хапчета....

Коментирам резултатите от теста за пазарен дял, такива каквито ги виждаме. Проблем ли имаш някакъв? Или не трябва да пиша за, очевадни факти?! :speak:

Апропо...как ще коментираш твърде изненадващият факт, че въпреки бълването на "версии на килограм", въпреки многобройните знайни и незнайни опции и добавки (скоро сигурно ще има екстрата "пържени картофки"), които има Касапа, въпреки тоталната Джеки-Чановска реклама и промоции, Касапа не успява да пребори по пазарен дял Нортон, и "голият охлюв"- НОД32? Значи все пак има нещо, което привлича хората в НОД-а и отблъсква от Касапа? Съгласен ли си?

Коментирам резултатите от теста за пазарен дял, такива каквито ги виждаме.

Единствено ти ги виждаш такива.Може би и още някой върл фен на ЕСЕТ.Има нещо, което привлича хората в NOD, съгласен съм.Според мен, това са "лекотата" й, както и навика.Едва ли някой дебел, дърт германец ще седне да тества антивирусни.Каквото са му казали, това ползва.А агресивната политика на ЕСЕТ, да се вре във всяка интернет фирма и да раздава лицензи, как ще я коментираш?Ако бяха толкова напред с материала, дали нямаше да оставят хората сами да ги потърсят?

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Единствено ти ги виждаш такива.Може би и още някой върл фен на ЕСЕТ.Има нещо, което привлича хората в NOD, съгласен съм.Според мен, това са "лекотата" й, както и навика.Едва ли някой дебел, дърт германец ще седне да тества антивирусни.Каквото са му казали, това ползва.А агресивната политика на ЕСЕТ, да се вре във всяка интернет фирма и да раздава лицензи, как ще я коментираш?Ако бяха толкова напред с материала, дали нямаше да оставят хората сами да ги потърсят?

Нещо много нервен ми се виждаш... карай по-леко...

Що се касае до агресивната политика, аз виждам такава точно при Касперски, и то много сериозна: като почнеш от Джеки-чановци, минеш през едно семейство дето си слага "кристала", тотални и чести промоции, фанфари и аплаузи при излизане на всяка нова модификайцийка и т.н. и т.н.. За разлика от това, ЕСЕТ имат една единствена реклама от "100 години" с андроида и летящото топче....и нищо друго...промоции също имат крайно, крайно рядко.

Истината е, че Касапа е програма за ентусиасти, с многобройните усложнени опции и хилядите съобщения за щяло и нещяло, голямата "капризност и своенравност". Докато НОД и особено пък Нортон са от програмите- слагаш, не се занимаваш и забравяш. Това е основната причина за по-голямата популярност на НОД и Нортон. Пак казвам- Касапа е за ентусиасти...обикновения потребител не го интересува хипсове- мипсове, сандъци-мъндъци, тои иска като сложи програмата, тя да си лови, ако има какво, и да не го занимава с присъствието си...а извинявай, но Касперски само заради съобщенията, които дава долу в дясно, никой не би го изтърпял....

Намести очилата, не виждаш добре!

Ако нямаше фикс за НОД32,знаете ли кога хората щяха да холзват така масово- точно на куково лято...Ако Каспрески стане така лек като НОД32 и се появи крак за него...сигурно нещата ще са съвсем различни. Всеки втори в раздел "Премахване на зловреден....." е с кракнат НОД32...така че...

Що се касае до агресивната политика, аз виждам такава точно при Касперски, и то много сериозна: като почнеш от Джеки-чановци, минеш през едно семейство дето си слага "кристала", тотални и чести промоции, фанфари и аплаузи при излизане на всяка нова модификайцийка и т.н. и т.н.. За разлика от това, ЕСЕТ имат една единствена реклама от "100 години" с андроида и летящото топче....и нищо друго...промоции също имат крайно, крайно рядко.

Истината е, че Касапа е програма за ентусиасти, с многобройните усложнени опции и хилядите съобщения за щяло и нещяло, голямата "капризност и своенравност". Докато НОД и особено пък Нортон са от програмите- слагаш, не се занимаваш и забравяш. Това е основната причина за по-голямата популярност на НОД и Нортон. Пак казвам- Касапа е за ентусиасти...обикновения потребител не го интересува хипсове- мипсове, сандъци-мъндъци, тои иска като сложи програмата, тя да си лови, ако има какво, и да не го занимава с присъствието си...а извинявай, но Касперски само заради съобщенията, които дава долу в дясно, никой не би го изтърпял....

Няма как да не се съглася с теб.Защото колкото е по-автоматизирана дадена програма толкова е по лесна за работа.Типичният пример е МСЕ.

Пак повтарям за тези които са пропуснали предишните ми мнения.Microsoft знаят,че хората които имат компютри не разбират дори как windows трява да се обновява.За това са направили Автоматизирана програмка.МСЕ.

Еset,F -Secure,Norton и подобни компании с подобни автоматизирани програми, масово се ползват и компаниите които искат масово да се ползва техният продукт ги правят автоматизирани.

За да извлечеш максимума от Kaspersky ти трябват познания.

Като започне kaspersky да задава въпроси, кое-къде да сложи и какви ограничения, и ...хората са в Шах....те се паникьосват и веднага ми казват:

\"Моля те махни го това\".

Все пак всяка една компания си знае към какви потребители да набляга.Публикувано изображение

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Незнам за вас какво толкова делите, но днес мисля да се отдам на тестове:

Online Armor Firewall 5.0.0.1097

Outpost Security Suite Free x64 7.1.1 (3431.520.1248)

:rolleyes:

Незнам за вас какво толкова делите, но днес мисля да се отдам на тестове:

Online Armor Firewall 5.0.0.1097

Outpost Security Suite Free x64 7.1.1 (3431.520.1248)

:yanim:

Резултати?

За да извлечеш максимума от Kaspersky ти трябват познания.

Като започне kaspersky да задава въпроси, кое-къде да сложи и какви ограничения, и ...хората са в Шах....те се паникьосват и веднага ми казват:

\"Моля те махни го това\".

Все пак всяка една компания си знае към какви потребители да набляга.Публикувано изображение

Голям комплимент за всички ползващи Kaspersky. Благодаря :yanim:

пп. Едно тинейджърче на 17 с малки познания,едно детенце на 14 с още по малки познания,един пич на 45 с доста големи познания нямат никакви проблеми и дори не желаят нищо друго на компа си. Въпросът е кой им ги слага,как ги настройва и т.н. KAV WKS 6 пази детето, компа му е старичък но работи перфектно вече две годинки. Сигурно има страшен опит. :D

Съпругата ми се кефи с Касперски,аз пък сам не знам кеф ли ми е или скучно... Тва е скука ,скука http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За строителните спамери - вземете минете първи клас отново,научете се да четете и да изслушвате хората. Хапчета...ами пийте ги бре!!! :ph34r:

Съпругата ми се кефи с Касперски...

.......от кумова срама дето се викаш,а :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.