Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Няма я,аз връзка нямам ти сигнал търсиш

Публикувано изображениеПубликувано изображение Публикувано изображение

......и това цялото "удоволствие" само за 16 кинта

Кабелната и интернета при Blizzo нямат никаква връзка освен ако е прекъснат кабела или има някаква топлийка закачена към него :biggrin:

пп. Защо твоят и на kexul ъплоуда е повече от данлоуда?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

пп. Защо твоят и на kexul ъплоуда е повече от данлоуда?

Това е магията на про-наакания лидер!

Ако си навит,да трампим?!

Публикувано изображение

Реални скорости, България и чужбина. На локални стигат до към 100 Mbit.

25 лв. + телефон (100 безплатни минути и евтини разговори)

Оптична линия директно до дома

Не искам нищо повече ;)

Редактирано от Calando (преглед на промените)

На служебния картинката е доста по-сериозна....ама то и парите са други... :cool:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мен пък ще ме е срам да постна скоростите на доставчика ми - Бибаком(Vivacom) Какво да кажа 12 Mbps max - реално 1,4 МБ/с сваляне. В София чувам, че има и 24 Mbps, но това само за там. Бибаком - Всички смучат. :biggrin: Да видим да ли скоро време ще има покритие на Pon в моя район да пробвам тази услуга, че ми писна лан мрежи вкл. и бившето БТК adsl. *Забележка, това което показва speedtest.net не са реални скорости то се отнася за Mbps реалната скорост се получава, като се раздели на 8, ако не се лъжа.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

*Забележка, това което показва speedtest.net не са реални скорости то се отнася за Mbps реалната скорост се получава, като се раздели на 8, ако не се лъжа.

Аз пък казвам, че speedtest.net показва скоростта в Mbps - мегабити за секунда- точно в каквато мерна единица са и договорите с доставчиците на интернет.

Торент клиентите най-често я показват в MB - мегабайти (или клиобайтове и байтове), ето тук вече е разликата с 8 коефициент. Или 1 байт = 8 бита. Т.е. аз както имам договор за 10 Mb (мегабита), би трябвало с уторент клиента да свалям с около 1.25 МБ (мегабайта) или 1250 КБ (килобайта), и релно уторент точно толкова ми показва като достигна максималната си скорост. Смята се така: 10 / 8 = 1,25

Ето и обратната сметка: Виждате, че торет клиента ви показва, че сваляте нещо с 2.9 MB (мегабайта). Това приблизително е договор максимум за 24 Mbps. 2,9*8=23,2 (мегабита)- (това е реален пример от компа на брат ми - в момента сваля Crysis 2 и почти е достигнал максимума на договора си, като тук трябва да отбележим че максимума в договора е при връзка с локални пиъри, за чужбина не е толкова скоростта...)

Отделно е, че се умножава по 1024, а не по 1000 за да се премине от b към Kb и към (Mb и GB), и затова може да има малко разминаване при пресмятанията. Например 10 Mb са 10 485 760 b. (10*1024*1024 = 10485760)

Google имат вграден калкулатор. Това което трябва да направите само е в лентата за търсене да въведете например това: 10Mbps in MBps и автоматично получавате отговор:

Ето

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Google имат вграден калкулатор.

Че то и Windows има вграден каклулатор.И да, за мегабитите съм съгласен, но speedtest.net не бива да бъде вземан много насериозно.:angry:

Това е магията на про-наакания лидер!

Ако си навит,да трампим?!

Кой пък е тоя лидер :angry:

Едно хубаво interwue с Vik от Аvast за новият Аvast 6

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=p5GsCVGnwfE

ESET Smart Security за 3 месеца

Product: ESET Smart Security Home Edition

Number of computers: 1

Expiry date: 28/06/2011

Username: EAV-4.....

Password: 5a4.......

Няма особен смисъл да се "дебнат" промоции за НОД, Касперски, Авира и Битдефендер, защото в нета всеки ден е пълно с нови и нови ключове и лицензи. Аз така си намерих лиценз за НОД- 6 месечен и вече карам с него 3-и месец. За Касапа пък да не говорим- под път и над път има ключове...за Дефендера също могат да се намерят, и то 1 годишни!

Търсете...има! :)

Няма особен смисъл да се "дебнат" промоции за НОД, Касперски, Авира и Битдефендер, защото в нета всеки ден е пълно с нови и нови ключове и лицензи. Аз така си намерих лиценз за НОД- 6 месечен и вече карам с него 3-и месец. За Касапа пък да не говорим- под път и над път има ключове...за Дефендера също могат да се намерят, и то 1 годишни!

Търсете...има! :)

За Касапа може и да поспорим,ключове бол,но изкарват(ако си ги ползвал изобщо,което ме съмнява) най-много един до два ъпдейта и си в черния списък!

Така че промото си е за предпочитане,поне има по-голям шанс да изкараш по-дълго време от колкото тези "гаражни" изпълнения!

За Касапа може и да поспорим,ключове бол,но изкарват(ако си ги ползвал изобщо,което ме съмнява) най-много един до два ъпдейта и си в черния списък!

Така че промото си е за предпочитане,поне има по-голям шанс да изкараш по-дълго време от колкото тези "гаражни" изпълнения!

Абе сигурно има и такива ключове, но има и дълготрайни. Зимата нали бях около месец с Касапа...тогава именно от "пакетите", в които има стотици ключове, си бях сложил един, който се оказа 3 месечен, и през цялото време бях с него....така, че.... :yanim: Специално за Касапа и НОД има море от ключове...

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Абе сигурно има и такива ключове, но има и дълготрайни. Зимата нали бях около месец с Касапа...тогава именно от "пакетите", в които има стотици ключове, си бях сложил един, който се оказа 3 месечен, и през цялото време бях с него....така, че.... :doh: Специално за Касапа и НОД има море от ключове...

Комерсиален ключ за 3 машини едва ли е правен в гараж! По скоро изтърван такъв легитимен и си имал късмет че не се е закачил четвърти!

Специално за Касапа и Нод не ми хвали ключовете,башкън аз трябва всеки ден с това да се занимавам,да си играя да ги активирам,не мерси! Един промоционален или легален най-добре та белкем миряса човек,то не се издържа иначе! :angry:

Хмм да но не специално за NOD си тегля ключета на 3 - 4 месеца веднъж.До сега не са ми блокирали ключ на NOD.Относно Kaspersky там работата е доста дебела на всеки седмица две трябва да се сменя ключа.

Редактирано от lassitter (преглед на промените)

Хмм да но не специално за NOD си тегля ключета на 3 - 4 месеца веднъж.До сега не са ми блокирали ключ на NOD.Относно Kaspersky там работата е доста дебела на всеки седмица две трябва да се сменя ключа.

Дебела, дебела... колко да е дебела?! За всичко си има начини.

Един промоционален или легален най-добре та белкем миряса човек,то не се издържа иначе! :whist:

Що се нервиш толкова...всеки сам преценява и решава как да постъпи...

така е...но и ключета за Касапа има всяка седмица нови....

Що се нервиш толкова...всеки сам преценява и решава как да постъпи...

Що налагаш мнение като и хал хабер си нямаш що е това "Касап" Публикувано изображение

Що налагаш мнение като и хал хабер си нямаш що е това "Касап" Публикувано изображение

какво мнение налагам...я ми кАжи, че не разбарх!

Тест Free Antivirus (Avira 10 Free,Avast 6 Free,Panda Cloud Free 1.4,AVG Free) .Тестовете са на еднакви зарази .Всичко еднакво. Теста е правен преди седмица на 23.03.2011.

Тест Free Antivirus (Avira 10 Free,Avast 6 Free,Panda Cloud Free 1.4,AVG Free) .Тестовете са на еднакви зарази .Всичко еднакво.

Теста е правен преди седмица на 23.03.2011.

Може ли да обощиш резултатите, че като видя видео "тестове" и страшно се нервя....за тия тестове трябва да отделя 45 мин. за да видя резултатите....е кой ше е тоя луд дето ще го направи!? :P

Може ли да обощиш резултатите, че като видя видео "тестове" и страшно се нервя....за тия тестове трябва да отделя 45 мин. за да видя резултатите....е кой ше е тоя луд дето ще го направи!? :speak:

Гледам сега Аvast.Вече гледах този на Авира(много зле се справя)Остават ми още 2.После ще напиша ако не ти се гледат.

....p.s.Аvast е добре на теста

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.