Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

И то не за да изглеждам като SUPERMAN .

Напротив! Точно заради това си се заразявал! Не ме карай да ти казвам как разбрах...дълго е да ти обяснявам, а в същото време е просто...психология е мой човек, психология...

Абе много ми е интересно, кой с какво в момента е оборудван? Хайде всеки да си изброи защите, които има към момента...би било много любопитно...

Аз съм се окомплектован в момента така:

Първа линия на отбраната:

• Стена- Comodo
  • Активен антивирус- NOD32

Втора линия на отбраната (анализ на поведение):

• Comodo
  • Zemana Antilogger

Трета линия на отбраната (скенери "на повикване")

• Comodo
  • Avira Free

• МВАМ
Hitman Pro Super Antispyware Free -------------

При вас как е? :cool:

Trend Micro™ Titanium™ Maximum Security ....и нищо повече:cool:Даже Windows Firewall съм спрял,а по принцип стената на Тrend Micro би трябвало да подсили само уиндоуската,но и така съм добре...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Аз съм с Windows 7 / 64 bit.До скоро бях с МСЕ ,защото не се впечатлявам чак толкова коя е на първо място по детекция.Наскоро BBoy ми писа да я махна и да пробвам Aвира,че е по-лека...и се оказа прав.От тогава до сега не мога да реша коя точно ,ще ползвам дълго време(все нещо им откривам) Спрях да се интересувам от стени и hips истории(напълно ненужно за домашен user). Така че ползвам чист Антивирус и стената на Windows заедно с UAC.Ползвам Google Chrome + AdBlock и толкова.Тези добавки забавят сърфирането а и какво толкова има да се защитавам. Това е от мен. ....Много бих искала отново да ползвам Убунту ,но това ще стане като си взема 2-ри комп

Абе много ми е интересно, кой с какво в момента е оборудван? Хайде всеки да си изброи защите, които има към момента...би било много любопитно...

• Стена- Comodo

• Comodo
  • Zemana Antilogger

• Comodo
  • Avira Free

• МВАМ

NOD + MBAM + WF + SAS + имунизации на системата и браузъра + човешки фактор

• Стена- Comodo

• Comodo
  • Zemana Antilogger

• Comodo
  • Avira Free

• МВАМ

Това се снима за поколенията :P

- При мене

1. Лаптоп1 - Kaspersky Internet Security 2011 + скенери MBAM и Hitman Pro и двете без работа от дълго време.

2. Лаптоп2 - Norton Internet Security 2011 + скенери MBAM и Hitman Pro и двете без работа от дълго време.

3. Настолен компютър на детето - Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0.4.1424 MP4 CF1 с включен лимитиран акаунт.

пп. Под дълго време разбирайте откакто е инсталирана Операционната система.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

ми писа да я махна и да пробвам Aвира,че е по-лека...и се оказа прав

Аvira free ли?

• Стена- Comodo

Допълнителни:

• Sandboxie (нещо на comodo-то не му имам много вяра)
  • Shadow Defender
  • WOT

• Emsisoft Emergency Kit
  • МВАМ
  • Hitman Pro

-------------

Тъй е при мен. На майка ми съм и сложил един Avast Free :cool:

Редактирано от Calando (преглед на промените)

Да

A само да те питам,обновява ли се редовно и налага ли се ръчно да я ъпдейтваш,защото преди време имах такива проблеми и това ме спира да я ползвам...

A само да те питам,обновява ли се редовно и налага ли се ръчно да я ъпдейтваш,защото преди време имах такива проблеми и това ме спира да я ползвам...

Обновява се всеки ден. Но мен ме дразни сканирането, което прави ВСЕКИ ПЪТ, когато засече нещо. И си тръгна :cool:

Редактирано от Calando (преглед на промените)

Но мен ме дразни сканирането, което прави ВСЕКИ ПЪТ, когато засече нещо

Имаш предвид пълно сканиране на компа ли? И не мога да разбера Hitman Pro платена или безплатна програма е?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Но мен ме дразни сканирането, което прави ВСЕКИ ПЪТ, когато засече нещо.

Щот си със 10-ката...аз съм 9-ката- там си е по-старому

- При мене

1. Лаптоп1 - Kaspersky Internet Security 2011 + скенери MBAM и Hitman Pro и двете без работа от дълго време.

2. Лаптоп2 - Norton Internet Security 2011 + скенери MBAM и Hitman Pro и двете без работа от дълго време.

3. Настолен компютър на детето - Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0.4.1424 MP4 CF1 с включен лимитиран акаунт.

пп. Под дълго време разбирайте откакто е инсталирана Операционната система.

Много бедно....много бедно...и все Касап се мярка... :yanim:

Имаш предвид пълно сканиране на компа ли?

Аз по принцип ползвам Premium.Имаше до към 20 февруари някакви оплаквания в форума за обновяванията,но сга не съм видяла дали още има.

На мен ми харесва идеята веднага да сканира компа (макар и отегчително),защото може вирусът да се клонира .А и така ще може веднага всичко да изчисти.Но при мен има проблем на моят коп и за това не я ползвам.

WebGuard-a ми направи вчера един проблем няма вече да им пиша да се оправя кой както може.Като ходя по форумите какво печеля аз?Не стига ,че си плащам ами и ходя да им съобщавам за проблемите.И в края коя съм аз ?Още един които се натиска в форума....Поредната.........Публикувано изображение

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

За ъпдейтите с които имаше грижа по едно време от двама човека знам, че вече няма проблем - говоря за фрий версията.

НОД32 4, разбира се...т.е, напоследък нямам време за проби, а и ми трябва надеждна защита, заради това, което бачкам. За такава смятам нод (поне за мен). Шадоу Дифендър, ако имам съмнения, че действията, които ще правя са опасни, като например пробване на проби от темата за подпомагане и пращането на нод.МБАМ за скан от време на време и онлайн скенери, но принципно най-се доверявам на ДрУеб Кюър Ит и Касперски Вайръс Римувал Туул.

П.С. А иначе на майкя, на бащътъ, на приятели като ме питат им казвам: "Най-добре да си платиш, като няма да плащаш фриии, като е фрии - Авира". Двама от тях имат безобразни онлайн навици и засега и двамата не се оплакват. :yanim:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

като е фрии - Авира". Двама от тях имат безобразни онлайн навици и засега и двамата не се оплакват.

Е avira free как ще ги спаси от лошите им онлайн навици нали не сканира браузването или се лъжа?

Е avira free как ще ги спаси от лошите им онлайн навици нали не сканира браузването или се лъжа?

Онлайн гадостите се отразяват в офлайн промени в системата, които Авира засича.

А и на всеки от тях съм препоръчал задължително да сканват веднъж седмично пълно системите си. И тъй като са ми близки, повечето ме слушат ;).

И между другото, благодарение на Авира Фрий успях да убедя поклонник на сектата "Вирусите се създават от антивирусните компании и Затова Не Си слагам Антивир" (аз поне не мисля, че е така -може да има доза истина като във всяка лъжа...) да казва: "Е, Мето, тя Авирата, 'уб'а, бе." :rolleyes:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Един заблуден със синдрома Комодко фен от племето "Търся голям чеп",каза:

Comodo IS Free напоследък много високо вдигнаха летвата ......

Летва викаш,ами тя е пълна с чепове,леко като се натовари и се пропуква!

Comodo IS Free не избраха подходящия материал,иначе идейно е добре замислен! Доста има да шлайфат летвата,а такива повърхностни замазвания колкото и да се опитват да покрият чеповете си личат и остават недоизпипани,а летвата крехка и чуплива,а за ей такива наивно-самовлюбени,само да им замазват очите!

Много бедно....много бедно...и все Касап се мярка... :rolleyes:

Да и мога да те уверя,че той още няма пропуск. Ако желаете ще пусна една тема да ме видят лечителите. Стига да искат. :)

Отделно детето което е на 14 години,досега не е имало никакъв проблем а вярвайте ми пробва всичко което аз правя. ;)

Така е - беднички,не сме накачулени но сме чистички.

пп. Забравих рутера ама ама аз съм под DMZ и Касперски защитава цялата мрежа. Благодарности отново на nicicom :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

пп. Забравих рутера ама ама аз съм под DMZ и Касперски защитава цялата мрежа. Благодарности отново на nicicom :rolleyes:

Я дайте малко по-подробно за какво иде реч?

Много бедно....много бедно...и все Касап се мярка... :biggrin:

Защо да е бедно ? Много си е добре , даже.

Аз дълго време бях без никаква антивирусна програма или друга за защита . Единствено Windows Firewall.

За Интернет страници - чист Google Chrome или на малко места IE , където се изисква. Разбира се Windows и всички програми напълно актуализирани.

После отново сложих антивирус и други програми за да мога да им следя от близо развитието , тъй като ги предлагам на клиенти и трябва да ги познавам по-отблизо. Но смятам , че който е наясно (навътре в нещата) не му трябват програми за защита.

;)Най - сетне подкарах VMware... :clap:

Абе много ми е интересно, кой с какво в момента е оборудван? Хайде всеки да си изброи защите, които има към момента...би било много любопитно.

Windows Firewall, Windows Defender (se7en)

BufferZone Pro - и само тя. Сложих я само за тест и си останах с нея, вече три седмици - без антивирусна...

Естествено правя контролни сканирания с МБАМ, Хитман, Др. Уеб и др....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.