Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

15, кви 14 ги дрънкаш :whist: 2 години много ли ти се виждат

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

15, кви 14 ги дрънкаш :whist:

Я си виж коментара в профила и ще видиш от кога!

2008г. си бил на 14г. :)

Интересна статия за защита от изтичне на информация и някои средства и методи за предотвратяването и от списание Open Systems на руски: "Барьеры на пути утечек данных" http://www.osp.ru/os/2010/10/13006330/ Не знам тук ли трябваше да я постна...?

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Браво. Почваме ли тестовете - KIS 2012 срещу ESS 5 ?

Спираме антивируса и оставяме останалите модули активни и почваме. Навитак?

Когато пуснат бетата - навит.

Макар че какъв ще е тоя тест.... за въпросчета от HIPS :))

Редактирано от kexul (преглед на промените)

Макар че какъв ще е тоя тест.... за въпросчета от HIPS :()

че ти какво друго очакваш.... :) той сега място не може да си намери, заради факта, че НОД засича доста високо, спрямо другите...а не може да проумее, че (както Михнев беше писал)- хипса е "бита карта" и няма да реши въпроса с детекцията....

На автомат ще стане ясно кой,как и какво блокира,ако успеят изобщо да го видят:())

Виж виртуализацията е друга бира,за hips-a знаете мнението ми,той е сбор от определени правила,шаблони и евристчно сканиране при стартиране и поведение и всичко това се променя в зависимост от критериите на разработчиците,което в случая само по себе си носи огромен риск,да не говорим за неуката потребителска намеса,ако се наложи!

Разни хора разни идеали,това е HIPS-a в днешно време!

че ти какво друго очакваш.... :) той сега място не може да си намери, заради факта, че НОД засича доста високо, спрямо другите...а не може да проумее, че (както Михнев беше писал)- хипса е "бита карта" и няма да реши въпроса с детекцията....

Личи си :()

===,за hips-a знаете мнението ми,той е сбор от определени правила,шаблони и евристчно сканиране при стартиране и поведение и всичко това се променя в зависимост от критериите на разработчиците,което в случая само по себе си носи огромен риск,да не говорим за неуката потребителска намеса,ако се наложи!

Разни хора разни идеали,това е HIPS-a в днешно време!

Правилно сбор от правила,шаблони на поведение и настройки :rolleyes:

Чудя се Инжинеро - Архитекто защо е накачулил толкова програми да подпират NOD 32 след такава безупречна детекция трябва да няма притеснения. :P

- НОД

- Комодо с Хипс дето уж бил отживелица

- Земана с подобно поведение и ред други програми.

Чудя се Инжинеро - Архитекто защо е накачулил толкова програми да подпират NOD 32 след такава безупречна детекция трябва да няма притеснения. :ass:

- НОД

- Комодо с Хипс дето уж бил отживелица

- Земана с подобно поведение и ред други програми.

Щот съм умен...за'тва... :P Никога не залагай на един кон! :clap:

Що се отнася до конкретните програми- информацията ти не е пълна.... :rolleyes: Хипса на Комодо не съм го слагал....той си присъства към стената. Комодо обаче нещо много сериозно дръпна назад- виждаме го от тестовете, виждам го и от стартиранията....не знам какви "подобрения" са правили, но Комодо не е това, което беше...много "мекушава" програма е станала и се замислям да я махам. Държа я само заради стената и възможността на D+ за блокиране на достъпа до файл или папка- нова ми е много ценна опция. Всичко друго мога да го покрия с ПС Туулс + Threat Fire. Добра алтернатива е и направо Аваст Интернет Секюрити, но пък тогава няма да мога да задържа НОД-а, а не ми се иска да го махам, след отличната детекция, която дава.... Комплицирано е положението. Никога обаче няма да се оставя само с една програма! Кеф ми е да имам няколко... :clap:

Щот съм умен...за'тва... :) Никога не залагай на един кон! :yanim:

Напълно подкрепян Инженера за това , че е избрал повече от един продукт за защита . НИКОЯ антивирусна програма (или пакет за защита на AV доставчик) сама по себе си не може да гарантира 100% засича срещу всичките над 3 милиона уникални вируси и цифрата расте главоломно всяка изминала минута.

Не го подкрепям само за това, че твърде често (понякога за дни) си мени мнението за дадена антивирусна програма и за това , че антивирусната X засича толкова много над другите.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Напълно подкрепян Инженера за това , че е избрал повече от един продукт за защита . НИКОЯ антивирусна програма (или пакет за защита на AV доставчик) сама по себе си не може да гарантира 100% засича срещу всичките над 3 милиона уникални вируси и цифрата расте главоломно всяка изминала минута.

Нали всички антивирусни засичат почти едни и същи сигнатури.

Какъв е смисъла да се накачулиш с най-различни щитове-митове ? Само ще ти тежат.

Аз залагам на HIPS (Human Intellect Protection System)

Когато пуснат бетата - навит.

Ние не знаем какъв точно ще бъде HIPS-a на ESET , защото ако бъде от вида на blacklist HIPS няма да го бъде . Според мен той ще пита прекалено малко , поне до колкото ги познавам от ESET.

Нали всички антивирусни засичат почти едни и същи сигнатури.

По отношение на стари заплахи над 3 месеца - може . Но не и по отношение на новопоявяващи се заплахи.

Какъв е смисъла да се накачулиш с най-различни щитове-митове ? Само ще ти тежат.

Не е съвсем така . Трябва да се покрива защитата на всички нива - на едно ниво има само една защита - по този начин не се натоварва системата. Аз препоръчвам комбинацията от :

класически по-обикновен антивирус (без suite) + Мalwarebytes' Anti-Malware PRO + Hitman Pro + Windows Firewall + Web Of Trust + Router/UTМ + Limited user account/User Account Control + човешки фактор - за оптимална защита.

Те всичките работят на различни нива по различно време - така не товарят системата X . Червените изобщо не я натоварват , а сините работят на различни места и са създадени да не си пречат , натоварват съвсем малко-незначително. Разбира се , някои от компонентите може да се замени/добави . Идеята ми е , че трябва да има защита на нива.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

А рискът от конфликт с необратими за системата последствия? То ще е все едно да си получил някакъв гаден вирус. Бам! и дотам. Аз не съм съгласен с дублирането на модули. В смисъл НОД дава 50% защита+ КомодоИС дава още 50%=100% Все пак "знанията" за вирусите им се припокриват на места. И простата математика реално е неприложима. Даже с още две или три антивирусни няма да дадат 100% и ако става това за сметката на компромис? Например аз много харесах идеята на Иля за неговата ДифенсУол, за която разбрах от Уриел. Аз пък си търсех приятелче за Нод и по-точно стена. Еми, не се харесаха и това е. Получавах някакви черни екрани, съобщения за TOCTTOU конфликти и накрая имаше проблем и с КМПлейър, а той ми е единственият медиен плеър - музика, филми, флаш - от мп3 през Мтрьошка и Флак до ДИвИдИ през него минава. Евала на Иля! 2 дена се занимава с мен. Опитвахме различни неща, но... Накрая се предадох, а ми се искаше Нод да си има достоен приятел и в същото време не бях готов на компромис и да разкарам нод. КаемПлейъра щях да го преживея.

Та, аз можех да направя компромис, ама...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ние не знаем какъв точно ще бъде HIPS-a на ESET , защото ако бъде от вида на blacklist HIPS няма да го бъде . Според мен той ще пита прекалено малко , поне до колкото ги познавам от ESET

Толкова по-добре тогава!!!

Все пак програмата е достъпна за масово ползване.Всички мои познати като им сложа Kaspersky изпадат в паника...,защото нямат познания и смятат това за ненужно да се учи.Най -добра е тази програма която изисква колкото се възможно по-малко допир с потребителите и си върши работатат перфектно.МSE е типичен пример -опростенa и си върши до толкова работата за която е предназначена.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Толкова по-добре тогава!!!

Все пак програмата е достъпна за масово ползване.

Те другите не са достъпни !

Всички мои познати като им сложа Kaspersky изпадат в паника...,защото нямат познания и смятат това за ненужно да се учи.

На Кaspersky няма какво да му се учи ....

По подразбиране е на автомат !

.Най -добра е тази програма която изисква колкото се възможно по-малко допир с потребителите и си върши работатат перфектно.МSE е типичен пример -опростенa и си върши до толкова работата за която е предназначена.

Тогава най подходяща е Нортон !

Те другите не са достъпни !

На Кaspersky няма какво да му се учи ....

По подразбиране е на автомат !

Мислиш ли,че Kомодо се ползва от обикновенни хорица? .....Аз не мисля.

Колко хора познаваш които ползват Kaspersky?

Аз познавам само тук в форума.Мои познати не ползват Kaspersky.Та запази мнението за себе си.

Много добре знам коя програма какво представлява.

Купих 2 лиценза на DW защото я намирам за успешна програма(една за мен една за моят мъж).

Той я изтърпя точно 2 часа и ми каза да не хвърлям пари на вятъра и да му я махна от компютъра веднага.Тези издигани програми в култ тук(hips,виртуални и сандъкови)не виждам голямо приложение при обикновенните хора.Учудвам се ,че Аvast сложиха cандък на free версията която се ползва масово от прости хорa.Вече 2 програми Аvast искаше да ги сложи в сандъка...за жалост аз знам ,че са легитимни,но ако това се случи с мои познати те ще направят каквото им препоръчва Аvast.

Та,какво ползвам аз и ти, не е същото което ползва широката маса.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Та запази мнението за себе си.

Всеки има право на мнние не мислиш ли ?

А какво все ме забърквате с Комодо не ми е ясно .

Моите приятели и познати нямат проблеми със защитните си програми !

Тук в България всички изучават информатика вече от 1 клас .

Всеки има право на мнние не мислиш ли ?

А какво все ме забърквате с Комодо не ми е ясно .

Моите приятели и познати нямат проблеми със защитните си програми !

Тук в България всички изучават информатика вече от 1 клас .

Не си мисли само ,че тези от Microsoft са толкова прости и не знаят да направят една свесна Антивирусна.Те много добре са проучили кой ползва компютри и какви познания има.За това има само едно нещо кето трябва да се направи от ползвателя:

Открит е вирус моля изтрийте

...и толкова е намесата от ползващият.

Те най-добре са помислили.

....p.с.Да всеки има право на мнения,но не се опитвай да ме иронизираш ,защото ....

Не си мисли само ,че тези от Microsoft са толкова прости и не знаят да направят една свесна Антивирусна.Те много добре са проучили кой ползва компютри и какви познания има.За това има само едно нещо кето трябва да се направи от ползвателя:

Открит е вирус моля изтрийте

...и толкова е намесата от ползващият.

Те най-добре са помислили.

....p.с.Да всеки има право на мнения,но не се опитвай да ме иронизираш ,защото ....

Нещо не разбрах какво означава това защото...

Имаш нещо да казваш ми кажи го !

Не съм те иронизирал просто изказвам мнение !

Но все пак ако имаш да казваш нещо го кажи !

Не си мисли само ,че тези от Microsoft са толкова прости и не знаят да направят една свесна Антивирусна.

Хич ги няма даже,щом продължават с лекота да им хакват дистротата и се легализират без проблем и това им стана като запазена марка!

Те много добре са проучили кой ползва компютри и какви познания има.

Баси шпионите :speak: ,сигурно знаят и колко кила тежа :rolleyes:

Хич ги няма даже,щом продължават с лекота да им хакват дистротата и се легализират без проблем и това им стана като запазена марка!

То по тази логика всички са некадърници.

Чудя ти се, защо продължаваш да ползваш нескопосаното им творение ?

Нещо не разбрах какво означава това защото...

Имаш нещо да казваш ми кажи го !

Не съм те иронизирал просто изказвам мнение !

Но все пак ако имаш да казваш нещо го кажи !

Това беше закачка ама явно не си на кеф и не си ме разбрал. Публикувано изображение

Само от към гледна точка на сигурността,да некадърници са!

Рядко го ползвам,през по-голямата част от времето съм под Linux

Мда, Windows...

С операционната система могат да се правят маса глупости, нямам предвид теб, разбира се. Отдавна хората, които имат комп обичат да използват ОС, за да се заразяват. Или просто харесват сърфирането да речем с Джена Джеймисън и после се чудят що не им върви компа...

Ако човек има време и възможност, винаги може да се потопи в океана от операционни системи - Линукс, MAC, Windows, UNIX и пр. Всяка една ОС си има плюсове и минуси. Досега няма нещо, което да е направено от човека и то да е съвършено. Понеже става дума за празни приказки, аз например използвам често guest за виртуална XP машина под Линукс/UNIX или MAC. Или директно Windows 7 x64, без виртуализация със защита. Естествено - лицензиран(и).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.