Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Имах предвид, че като се заразиш информацията за достъп до онлайн банкирането, може и реално става достъпно за неизвестна бройка лица, така че и преди, и след старт на работата с онлайн банкирането е необходимо системата да бъде добре защитена. Именно за това става въпрос, но както казах на всички ще им запука рано или късно за сигурността на данните им, това е неизбежно.

Като заговори за онлайн банкиране, да кажа и аз нещо, като човек, който го ползва. Не знам дали си запознат, но то е доста защитено от самата банка:

• имаш парола за достъп до профила
  • имаш издаден сертификат, без който не можеш да извършваш транзакции
  • отделно самият сертификат също е защитен с мастер-парола, без която сертификата няма да се идентифицира от системата
  • след нареждането на тразакция, банката ти изпраща със sms защитен код, който трябва да въведеш в рамките на 10 мин. след нареждането на тразакцията. Ако не го сториш- трансфера се анулира

Е питам аз- как ще ми копне някой от сметката? Даже и да имам вирус, който докопа паролите за входа и мастер-паролата, sms-а ме спасява! Без кода от СМС-а нищо не може да направи, а телефона си е в мен. Е кой ще е този човек, освен аз самия, който ще има накуп, в рамките на 10 мин цялата тази информация, за да ми източи сметката. Да, от GSM- оператора биха имали кода от смс-а, но нямат паролите...не става практически нищо! Добре са го измислили от банката! Да не мислиш, че банката ше чака клиента да се защити сам....измислено е! така, че не преувеличавайте ролята на защитният софтуер чак толкова много....има си място и той, но не го обожествявайте!

=========

забравих да добавя, че сертификата е издаден и валиден за един-единствен компютър, а и не може да се изтегли повторно от системата....трябва да се прави заявка за нов сертификат. както виждаш- нещата са доста засукани и усложнени, така, че практически си защитен отвсякъде!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като заговори за онлайн банкиране, да кажа и аз нещо, като човек, който го ползва. Не знам дали си запознат, но то е доста защитено от самата банка:

• имаш парола за достъп до профила
  • имаш издаден сертификат, без който не можеш да извършваш транзакции
  • отделно самият сертификат също е защитен с мастер-парола, без която сертификата няма да се идентифицира от системата
  • след нареждането на тразакция, банката ти изпраща със sms защитен код, който трябва да въведеш в рамките на 10 мин. след нареждането на тразакцията. Ако не го сториш- трансфера се анулира
SpyEye+ZeuS..web inject и .......Google за останалото

не го разбирам, това дето си го писал, но...кода от смс-а няма как да го има!

не ти и трябва...

Upon launching, the ATS parses the webpage for the key sentence “This table shows the current balance of all your accounts”, in order to gather the list of accounts it can potentially initiate transfers from. In addition, it checks whether the user has a mortgage account. If it is the case, and if its transferable amount is bigger than 5000, the ATS sets the mortgage transferable amount to 4900, and adds it with other the balance of the other accounts (visa, master,cash, saving) to calculate the total account balance (max transferable amount). At last, it sets the mortgage transferable flag to 1 to indicate there is a mortgage account that’s available for plunder

както и да е...темата е "

спам и празни приказки на тема "защита"

празни приказки(:

Прав си това го има от 2007 година :blink:

http://notrial.info/news/it/1360.html Трябва и телефона да ти откраднат !

И пак е сложно ама какво ли разбират бедните пенсионери като мен ,които си нямат и грам понятие от онлайн банкиране !

Добре че нямам пари в банката(: ПП.Тука е тема да се веселим,нищо лошо към никой/Архитекте надявам се не съм те засегнал с нещо/(:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добре че нямам пари в банката(:

ПП.Тука е тема да се веселим,нищо лошо към никой/Архитекте надявам се не съм те засегнал с нещо/(:

Така определено е най сигурно ...

Ама имам два много ценни филма и съм ги залостил и криптирал, че а ги види жената ,а ма утрепа ...

или така...сайта преди и след активирането на троянеца...една нова колонка цъфва. :blink:

или така...сайта преди и след активирането на троянцеца...една нова колонка цъфва. :blink:

от биндери глава боли Жорка (:Публикувано изображение

Прав си това го има от 2007 година :cheers:

http://notrial.info/news/it/1360.html Трябва и телефона да ти откраднат !

И пак е сложно ама какво ли разбират бедните пенсионери като мен ,които си нямат и грам понятие от онлайн банкиране !

Между другото явно банката, която ползвам има още една защита: миналият месец, когато бях сложил КИС2011 и му бях включил всички опции за сканиране на SSL и интернет банкиране, при опит да вляза в профила си в банката, връзката беше прекъсвана. Когато се изключи банкирането и сканирането на защитени връзки- влизах без проблем. Току що пробвах с НОД32- включих му опциите за сканиране на защитени връзки и...ядец- връзката беше прекъсната. Без сканиране- влизам без проблем. Може и да се лъжа, но за мен това говори, че Банката не допуска трето "лице" (в случай Касапа или НОД) да се намесват във връзката между нея и клиента! И има логика...вместо Касапа или НОД, би могъл да я "някой" друг... :cheers: Евала на банката!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Между другото явно банката, която ползвам има още една защита: миналият месец, когато бях сложил КИС2011 и му бях включил всички опции за сканиране на SSL и интернет банкиране, при опит да вляза в профила си в банката, връзката беше прекъсвана. Когато се изключи банкирането и сканирането на защитени връзки- влизах без проблем. Току що пробвах с НОД32- включих му опциите за сканиране на защитени връзки и...ядец- връзката беше прекъсната. Без сканиране- влизам без проблем. Може и да се лъжа, но за мен това говори, че Банката не допуска трето "лице" (в случай Касапа или НОД) да се намесват във връзката между нея и клиента! И има логика...вместо Касапа или НОД, би могъл да я "някой" друг... :biggrin: Евала на банката!

Гледай колко е елементарно

Евала на банката!

Тая банка има ли клон в Плевен,че да им пуснем едно учителско пресиране с глинен пищоффффффффф :biggrin:

Банки...толкова са им открехнати вратите,че досега никой не е бил на кеф да ги катурне,охрана нямат - ползват СОТ

Оня ден в пощенска ме спират на два метра от касата,че съм бил съмнителен с пусната качулка :wink12: Та,ако и Касапа е бил с качулка... :)

Гледай колко е елементарно

Не разбрах кое е елементарно? Казвам, че установих, че в моята банка не мога да вляза, ако съм пуснал антивируса да сканира защитени връзки, което за мен говори, че банката не позволява да се сканира връзката между нея и клиента. Това мисля, че не е лошо!

Не разбрах кое е елементарно? Казвам, че установих, че в моята банка не мога да вляза, ако съм пуснал антивируса да сканира защитени връзки, което за мен говори, че банката не позволява да се сканира връзката между нея и клиента. Това мисля, че не е лошо!

Да хубаво е ,но горе в лентата на браузера също може да се провери дали сайта е легитимен или не !

Дали връзката е защитена или не ...При банкиране е задължително да е защитена връзката ...

Оффф...тоя НОД почва да мъ нерви...през 3 дена ми казва, че лиценза ми не е валиден и..."почервенява" от злоба....та тъкмо си играх да си тър.....пърдон- 'купувам' :ph34r: нов....

При банкиране е задължително да е защитена връзката ...

Да, тя връзката си е защитена, но остава между мен и банката...трети "лица" явно са нежелани, пък било то антивируси!

Оффф...тоя НОД почва да мъ нерви...през 3 дена ми казва, че лиценза ми не е валиден и..."почервенява" от злоба....та тъкмо си играх да си тър.....пърдон- 'купувам' :ph34r: нов....

Публикувано изображение

Да, тя връзката си е защитена, но остава между мен и банката...трети "лица" явно са нежелани, пък било то антивируси!

Кво очакваш, да си седят активирани пиратските лицензи ли...

Очаква бавно,но славно да съхне бетона!

Колко време му е нужен на бетона да придобие най-голямата си якост?

Въпросче за едно търпеливо лицензче на Nodче :ph34r:

Пуснете и тема "Заяждане и обиди(:"

Въпросче за едно търпеливо лицензче на Nodче :rolleyes:

Зависи от бетона, някои съхнат за 30 минути :P

Карай, ве...нъл трябва да има и малко тръпка...то с смс-а за 4.80 лв и баба знае.... :rolleyes:

ха ха ха....вЕрно е.... :P

Я рожденник на борда-Кептън ЧРД и тука (:Публикувано изображение

ПП .Мерси за едни 44000 файла...

Това не е отговор на въпроса ми! :rolleyes:

И Честит Рожден Ден ,Капитане

Публикувано изображение

Въпросче за едно търпеливо лицензче на Nodче :rolleyes:

И аз искам гълъбче ама с нещо за пиене...Познай ти гълъбът за какво ще го ползваме тогава ? :P

Да са почерпим за здравето на капитана :P

И аз искам гълъбче ама с нещо за пиене...Познай ти гълъбът за какво ще го ползваме тогава ? :rolleyes:

ха ха гълъбинкото той на бати

Я какво имаме тук!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.