Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Значи да разбирам ли,че се извиняваш на всички в kaldata за това ти писание тогава? :magnifier:

Аз няма закакво да се извинявам, защото:

• Нарушава EULA
  • Има шанс да повреди програмата
  • Вече има NOD на Български
  • Не съм визирал никого

6. Limitation of rights of the End User. You may not copy, distribute, separate its parts or create derived versions of the Software

You may not analyze, decompile, disassemble a source code or seek to obtain a source code of the Software in any other manner

You may not create any derivative works based on the Software

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз няма закакво да се извинявам, защото:

• Нарушава EULA
  • Има шанс да повреди програмата
  • Вече има NOD на Български
  • Не съм визирал никого

Само дето много станахте дето плюете по kaldata и после идвате да плачете тука.

Програмата съм я ползвал преведена още тогава и нищо не се е повредило,как така все ва Вас във форума на ESET.BG нещо се сбъгясва?

Само дето много станахте дето плюете по kaldata и после идвате да плачете тука.

Програмата съм я ползвал преведена още тогава и нищо не се е повредило,как така все ва Вас във форума на ESET.BG нещо се сбъгясва?

А не, аз няма да ползвам официален превод, ще наруша EULA, ще си повредя програмата(разбира се, може и да не стане - зависи от преводача), а ще ползвам превод на xxxxxx за да угодя на xxxx.

А за сбъгясването - 4 години не съм чул за сбъгясан NOD без Fix-ове и неофициални преводи... сам си прави изводите.

Аз не плача - несмятам че преча на някой, освен може би на някой върл фен на KAV/KIS, който няма да миряса докато всеки не си сложи продукт на Касперски.

И интересното е че никой не знае изцяло как работи тази защитна стена и защо пропуска точно този пакет.

П.П. И всъщност 9 месеца защитата става 100%

Не мисля, че яйцеклетката е защитна стена за сперматозоидите. Напротив, смятам, че тя няма никаква защита и е отворена да приеме всеки един, но само ЕДИН сперматозоид приема - този, който е УСПЕШЕН. А дали след това ще " пусне кепенците " на 100 %, за 9 месеца или много по-рано, зависи от притежателката на яйцеклетката, според притежателя на сперматозоида. :mad:

Не мисля, че яйцеклетката е защитна стена за сперматозоидите. Напротив, смятам, че тя няма никаква защита и е отворена да приеме всеки един, но само ЕДИН сперматозоид приема - този, който е УСПЕШЕН. А дали след това ще " пусне кепенците " на 100 %, за 9 месеца или много по-рано, зависи от притежателката на яйцеклетката, според притежателя на сперматозоида. :mad:

Да пропусне един от няколко милиарда, това не е ли защитно свойство? А за 9-те месеца е казано образно :cheers:

1. Една клетка на човек съдържа 75 МB генетична информация

2. Един сперматозоид съдържа 37.5МB.

3. Един миллилитър съдържа около 100 млн сперматозоиди.

4. Средно еякуляцията продължава 5 секунди, което прави 2.25 мл спермa.

5. И така пропусквателната способност на мъжкия полов орган е равна на:

(37.5Мб x 100M x 2.25)/5 = (37 500 000 байт/сперматозоид x 100 000 000

сперматозоид/мл x 2.25 мл) / 5 секунди = 1 687 500 000 000 000

байт/секунда = 1 687.5 Терабайт/секунда

От тук се получава, че женската яйцеклетка издържа тази DDoS-атака с 1,5

терабайта в секунда и пропуска само един избран пакет от данни и е

най-добрия в света хардуерен файервол...! Публикувано изображение

Обаче този един пакет, който тя пропуска , срива системата за цели 9 месeца...

Това да се има впредвид към горния пост, за да стане по-ясно.

Поста е от 2007/8... 3 години назад..... нещата се променят господине. Аз все още твърдя че преводите на такива програми от неоторизирани лица са НЕЖЕЛАТЕЛНИ.

А вие оторизирано лице ли сте на тази програма? Иначе аплодисменти и благодарности за труда,който сте положили за превода :mad:

Обаче не така с рогата,не е редно да плюете в/у доброволния труд,който полагат и други колеги!Имайте уважението и на останалите!Не е хубаво да клеветите и да се самоизтъквате,оставете аплодисментите за публиката,нека те да говорят за вас!

Надявам се тези 3 години да са били достатъчни за вас,за да преосмислите постъпките си!

А вие оторизирано лице ли сте на тази програма? Иначе аплодисменти и благодарности за труда,който сте положили за превода :speak:

Обаче не така с рогата,не е редно да плюете в/у доброволния труд,който полагат и други колеги!Имайте уважението и на останалите!Не е хубаво да клеветите и да се самоизтъквате,оставете аплодисментите за публиката,нека те да говорят за вас!

Надявам се тези 3 години да са били достатъчни за вас,за да преосмислите постъпките си!

Това е freeware продукт, който не ограничава чрез EULA. Аз не клеветя, а показвам нагледно EULA на ESET, който забранява такива действия! Shareware продукт не съм и няма да преведа, независимо дали е Security или друг род програми.

Да пропусне един от няколко милиарда, това не е ли защитно свойство? А за 9-те месеца е казано образно :baby:

Не, не е защитно свойство ... просто, толкова и е капацитетът... :speak:

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Не, не е защитно свойство ... просто, толкова и е капацитетът... :speak:

пак опираме до неизследвани области :baby:

П.П. Ми да, с пот на челото пренасяме тези терабайти само за да задоволим плътските страсти на носителя на яйцеклетката (е, и малко собствени). И поске за благодарност ни включват във втората презумпция в римското право :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Това е freeware продукт, който не ограничава чрез EULA. Аз не клеветя, а показвам нагледно EULA на ESET...

Друже,кой пише за сегашно време,май има разсейване на потока!

Ми да, с пот на челото пренасяме тези терабайти само за да задоволим плътските страсти на носителя на яйцеклетката (е, и малко собствени). И поске за благодарност ни включват във втората презумпция в римското право :speak:

Благодарността е взаимна, както всичко останало.

Правото се включва, когато притежателят на сперматозоидите се издъни, яко, някъде.

Друже,кой пише за сегашно време,май има разсейване на потока!

EULA не е променяно, ако това имаш впредвид...

Няма смисъл да го коментирам, защото NOD вече си има официална локализация на Български.

А пък за моите преводи - надявам се да Ви харесат! :speak:

Благодарността е взаимна, както всичко останало.

Правото се включва, когато притежателят на сперматозоидите се издъни, яко, някъде.

Явно не знаеш какво гласи втората презумпция :speak:

(за справка: дефиницията за бащинство в семейния кодекс)

Г-н Кахул стискам ви ръка за превода на ChromePass.....

The new version of SubSeven v2.3 was released. It takes fail to a whole new level. Upon first examination the files are packed with Aspack 2.12, which you can unpack using AspackDie, using a file like Bintext you can examine the strings inside Subseven.exe you will get some laughs at words spelled wrong

000E7260 004E7260 0 You Are Downloading a File plase wait till its finished

000E72A0 004E72A0 0 Sorry a fileserch is still in progress

000E73FC 004E73FC 0 E:\[!! Souce Code !!]\[sub7 2009] [betaIV]\IM.EXE

then you'll see some stuff referring to nirsoft

0014C01C 0054C01C 0 NirSoft

0014C0EC 0054C0EC 0 MessenPass

0014C10A 0054C10A 0 LegalCopyright

0014C13E 0054C13E 0 2004 - 2009 Nir Sofer

Using ResourceHacker you can see that subseven contains 6 Nirsoft password recovery apps as resources inside the exe chromepass, iepv, pspv, PasswordFox, MessenPass, and Mail Passview.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За Themida - трябва да питаш лабораториите, щом са решили така, незнам. За карантината - нямаш ли проблеми, чисти се... то това й е идеята. За преводите - аз не разбрах нищо от този цитат, освен че с Resource Hacker може да намериш правописни грешки.... :ass: Или с SubSeven... П.П спокойно може да се обръщате към мен и без официалности - все пак ника ми е 5 букви(!), а името доста повечко.

Редактирано от kexul (преглед на промените)

хаха за Sub 7 имах впредвид че ползва програмките на NirSoft, и по-специално тази която си превел(:

ок ще се обръщам към теб вече с hearnlokПубликувано изображение

Ами, нека ги ползва. Аз не смятам, че заради тема от 2007 трябваше да се вдига толкова шум. И между другото, nick-a е kexul... :blink:

ок ще се обръщам към теб вече с hearnlokПубликувано изображение

Може би имаше на в предвид herolanok :blink:

И между другото, nick-a е kexul... :blink:

и аз така си помислих :)

Може би имаш на в предвид herolanok :blink:

и аз така си помислих :blink:

определено....2 -а ника един човек (:

определено....2 -а ника един човек (:

То другия ник не му трябва и без това червените бутони вече ги няма !

Виж обаче за други не е така,колкото повече никове,толкова по-малко гънки и лъска,като лед на слънце! :blink:

То другия ник не му трябва и без това червените бутони вече ги няма !

Виж обаче за други не е така,колкото повече никове,толкова по-малко гънки,лъскат като лед на слънце! :blink:

Там е безмитна зона-всичко е позволено....Мохикан това е без лош умисъл спрямо теб

Длъжен съм само да спомена ,че не съм съгласен с написаното от колегата ... Имам предвид това че в днешно време можеш да събереш пари за кола с една заплата в България...Макар и образно казано !Камо ли пък да даваш пари за антивирусни !Аз пък като човек с няколко годинки повече опит в живота съм видял толкова трагедии и продължавам да ги виждам та се чудя на една планета ли живеем ...Нищо лично Maniac ама не всички имат пари камоли да ги дават за неща които ги има в безплатен вариант .... Над 51% процента от населението гладува и положението тук е катастрофално и да се говори за антивирусни е неуместно ...Други пък тайни и не толкова тайни дистрибутори в тоя форум на Касперски, Нод, AVG вече и на Symantec ще имат още да чакат докато си наложат политиката платеното е по добро от безплатното ... Изцяло не съм и съгласен, че трябва да давам пари на някого, който уж щял да ме защити ! Как ще ме защити от сайт ,който е фишинг ,но просто не е в тяхната база данни ? Въпросът ми е риторичен по скоро ... Аз и с една обикновенна антивирусна мога да банкирам онлайн та въпроса не опира до пари, а по скоро до желанието на потребителите да понаучат нещо за сигурността ... http://ikonomika.org/?p=5025 http://frognews.bg/news_27874/Balgariia_-_nai-mizerstvashta_v_ES/ http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/156109316-Edna_peta_ot_balgarite_jiveyat_pod_praga_na_bednostta.html Мога и още примери да давам ... Мога и примери от живота да дам тук, но просто е нелепо и не му е тук мястото ! Викам първо да си оправим държавата пък тогава да мислим за не толкова важни неща !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Длъжен съм само да спомена ,че не съм съгласен с написаното от колегата ... Имам предвид това че в днешно време можеш да събереш пари за кола с една заплата в България...Макар и образно казано !Камо ли пък да даваш пари за антивирусни !Аз пък като човек с няколко годинки повече опит в живота съм видял толкова трагедии и продължавам да ги виждам та се чудя на една планета ли живеем ...Нищо лично Maniac ама не всички имат пари камоли да ги дават за неща които ги има в безплатен вариант ....

...

Евала! :)

Длъжен съм само да спомена ,че не съм съгласен с написаното от колегата ... Имам предвид това че в днешно време можеш да събереш пари за кола с една заплата в България...Макар и образно казано !Камо ли пък да даваш пари за антивирусни !Аз пък като човек с няколко годинки повече опит в живота съм видял толкова трагедии и продължавам да ги виждам та се чудя на една планета ли живеем ...Нищо лично Maniac ама не всички имат пари камоли да ги дават за неща които ги има в безплатен вариант ....

Ти имаш опит в живота, аз имам опит тук, в тази сфера и ти говоря за тук, за тази сфера. Мен личните Ви опити, не ме интересуват и не става въпрос за тях точно тук. А пък за мен лично, ти си поредния български пенсионер. "Няма пари, няма условия, няма... (...)". Хубаво, ясно, не сме слепи няма пари, на никой не му е лесно. Пък като нямате защо ми пишете тук? Отивайте и работете за себе си, за България, за кола, за камион, за каквото искате. Много мразя някой да седне и да ми мрънка какво нямал и колко му било трудно и прочие. Като искаш нещо работиш, за да го получиш по един или друг начин, но това да седите и да мрънкате е отвратително. Жив и здрав, отиваш и бачкаш! За мен е тъжно, че трябва да Ви обяснявам на вас с житейския опит, какво да правите. И не ми мрънкайте за политиката и за това как сме в България, защото точно заради ей такива като теб, които са гласували за предишните мандатоносители сме на този хал.

Над 51% процента от населението гладува и положението тук е катастрофално и да се говори за антивирусни е неуместно ..

Аз нито съм ти социалния министър, нито ти финансовия министър, нито имам нещо общо с политиката. Тук не е мястото да ми се оплакваш и да обясняваш как стояли нещата аз като че ли не чета новините в Интернет, не виждам какво става около мен. Тук говорим за антивирусни, тук говорим за защита в дигиталния свят, така че съм си искал мнението по този въпрос. Ясно е, че може да има съгласни и задължително ще има несъгласни, защото е лично мое мнение, всеки си има свое мнение и е редно да си го отстоява, в което нямам нищо против, дори подкрепям това, но стига да се представят някакви аргументи.

Други пък тайни и не толкова тайни дистрибутори в тоя форум на Касперски, Нод, AVG вече и на Symantec ще имат още да чакат докато си наложат политиката платеното е по добро от безплатното ...

Те не налагат никаква политика, никой нищо не ти е наложил! Ако искаш даваш пари, ако искаш - НЕ. Като дистрибутори, те просто предлагат своя продукт и го защитават, отново нямам нищо против стига да се аргументират. Не мисля, че може да се отрече факта, че повечето популярни и много добри антивирусни програми са именно платени - Norton, NOD32, Kaspersky и дори AVG, макар че имат безплатна версия. Това, че са платени не са виновни дистрибуторите им, нито са виновни от ГЕРБ, това е фирмената политика. Ако имаш проблем с това, поне имаш възможността да изразиш мнението си пред компанията производител.

Изцяло не съм и съгласен, че трябва да давам пари на някого, който уж щял да ме защити !

За всекиго по нещо има. За потребители, като теб, които не желаят да плащат по една или друга причина, има безплатни продукти, от които има и много добри такива, като Microsoft Security Essentials, avast AntiVirus, AVG Anti-Virus и прочие. И какво значи "уж да ме защити"? Ти в момента твърдиш, че платените антивирусни програми са някакви програми мошеници и единствената им цел е да ти вземат парите? Ти осъзнаваш ли що за глупости пишеш?! Стотиците и хиляди тестове проведени през годините, както и стотиците и хиляди, дори и милиони потребители по цял свят, които ги използват и плащат за това, казват че антивирусната им програма се обновява и реално ги защитава от върлуващия зловреден софтуер, колкото и шокиращо за теб да е това.

Как ще ме защити от сайт ,който е фишинг ,но просто не е в тяхната база данни ? Въпросът ми е риторичен по скоро ...

Ти по-скоро си недоволен от липсата на идеална програма за защита т.е. за универсално решение на всичките ти проблеми. Съжалявам, Господ за сега не се е появил от небето да ни дари с нещо лековито! Всички имат пропуски, затова се изисква потребителите да имат някои елементарни навици, защото проблемите по-скоро се задълбочават, отколкото решават, така че трябва да се чете, да се интересува и т.н., просто няма друг начин.

Аз и с една обикновенна антивирусна мога да банкирам онлайн та въпроса не опира до пари, а по скоро до желанието на потребителите да понаучат нещо за сигурността ...

Имах предвид, че като се заразиш информацията за достъп до онлайн банкирането, може и реално става достъпно за неизвестна бройка лица, така че и преди, и след старт на работата с онлайн банкирането е необходимо системата да бъде добре защитена. Именно за това става въпрос, но както казах на всички ще им запука рано или късно за сигурността на данните им, това е неизбежно.

Мога и примери от живота да дам тук, но просто е нелепо и не му е тук мястото !

Викам първо да си оправим държавата пък тогава да мислим за не толкова важни неща !

Съгласен съм, нека не говорим за политика, защото не му е тук мястото. И да, нека да оправим държавата и се надявам и ти да вземеш участие в това "оправяне", че като Ви гледам всичките с този житейски опит, който го имате и в момента какъв живот водя и ще водя и ми стана много лошичко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.