Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си взема ?!?

Featured Replies

От много време се чудя коя кола ще е най-добре да взема. За сега съм се спрял на Фиат Пунто, но постоянно някой ми казва, че не са били хубави и реших да попитам повече хора. Да минем на същественото ;) , а именно - до 5 000 лв. някоя количка да ми препоръчате ?!? (по възможност след 1999 г.)

Италианска кола не си взимай от тва по лошо няма.

За 5000 трудно ще вземеш нещо след 99 и да е качествено.

По добре си търси нещо немско или в краен случай японско.

Частите са им доста скъпи имам някакъв опит в тая сфера и не го казвам само колко да си споря.Отделно немат никаква ламарина.

Иначе двигателите не са лоши спор няма само да не се чупи нещо,че тогава вече идват мъките.Не само по закупуване на части ама и сменяването им също не е толкова лесно.

Търси измежду японските, всичко останало е бам-башкъ...

2000_Acura_Integra.jpg

:lock:

От много време се чудя коя кола ще е най-добре да взема. За сега съм се спрял на Фиат Пунто, но постоянно някой ми казва, че не са били хубави и реших да попитам повече хора. Да минем на същественото ;) , а именно - до 5 000 лв. някоя количка да ми препоръчате ?!? (по възможност след 1999 г.)

Редактирано от Assett (преглед на промените)

Имам четири японски коли, като частите им са в ПЪТИ по-евтини от европейските им конкуренти (справка - ремък за сузуки суифт е почти два пъти по-евтин от този за рено). За ламарина незнам...може би аз имам ужасно голям късмет и всичките са в перфектно състояние. Както и да е, всеки има мнение. Двигателите са перфектни. А за това как върви една японска кола в сравнение с европейските...хората там са едно десетилетие напред в техниката спрямо нас...

Suzuki Swift (1991)

Mitsubishi Lancer (2008)

Имам четири японски коли, като частите им са в ПЪТИ по-евтини от европейските им конкуренти (справка - ремък за сузуки суифт е почти два пъти по-евтин от този за рено). За ламарина незнам...може би аз имам ужасно голям късмет и всичките са в перфектно състояние. Както и да е, всеки има мнение. Двигателите са перфектни. А за това как върви една японска кола в сравнение с европейските...хората там са едно десетилетие напред в техниката спрямо нас...

Suzuki Swift (1991)

Mitsubishi Lancer (2008)

за тези пари едно WV vento

1 здрави

2 икономични

3 евтина подръжка

4 екстри почти всички

5 широки и удобни

японските резервни части ама оригиналните много скъпи

това ми е 5та кола исъм много доволен за сега

все пак всичко е много относително cool.gif

Колега на тва сузуки частите са му евтини щото и неговата цена е доста под 5000,но виж примерно некое сузуки за тия пари колко са му частите на вноситела.

Се пак всеки има право на мнение.За мене къде не е ВАГ и непише БОШ насекаде не е добро,но това си е мойто мнение.Нали знаеш на пъта да намериш болче и на него ще има емблемата на Ауди и ФВ

на запад от швабско отиваш и пускаш обява във безплатните вестници че изкупуваш всякакви коли след 1999г.

Почват да ти се обаждат и ти им предлагаш по 500 евро на парче, така до като си намериш каквото ти трябва. Обаче после да не ти се ослади процедурата и да й станеш роб.

за ремонта и подръжка е много относително евтини части-честа смяна.определиси критерий каква кола искаш:малолитражна или бегачка малка или голяма с багажник или не и така на татък.след това си сметни годишните такси и така но за тия пари и след 99г се съмнявам че ще вземеш нещо читаво.късмет.

Aко искаш да караш здрава кола, а разполагаш с такъв бюджет не притендирай толкова за годината на производство.. не си казал каква точно търсиш както казва предния съфорумец. Аз съм доста доволен от моята Honda D16A9, но с нея не мога да гоня икономия (защото е 130коня - 1,6 16V, но пък си има всички екстри) Ако сивик-а ти се сторя малки виж акорда. Напоследък доста народ взе да си взема японски коли и както виждам е доволен. Ако ти трябва пък мъничка и икономична - Сивик 3вратка 1,4 (или 1,3 -но ги има само до 95та след което са заменени с 1,4). Успех при избора : ) cool.gif

• Автор

ами сега ще Ви покажа горе-долу между кои коли се колебая, но най-мн ма кефи пунтото, дето съм го показал най-горе:

fiat_punto1200cc2001f34.jpg

Renault_Clio_1200cc.jpg

V298LBT.jpg

peugeot_206_1.jpg

горе-долу да ме насочите...

Редактирано от Милошев (преглед на промените)

Преди няколко месеца бях на същата главоблъсканица.Исках непременно vw polo, но в крайна сметка си взех Fiat punto. Тогава цените бяха доста височки,но сега може да са по нормални.Не че имам ядове с пунтото,но и до днес си държа на немското.Италиянките са слабички.

по добре добра кола среден клас от колкото висок клас таралясник . брат ми го разбра с бабагуна (рено лагуна). ровър става ако е е с десен волан... иначе може и сеат и WV, италиански коли и опел не си вземай... и въобще кола внос от италия...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Имам пунто,но исках vw polo.Не че имам много ядове но немското си е друго.Предишната беше рено и там не бях доволна.В крайна сметка си вземи кола която да те устройва като цена.За мен са немските,японските и т.н.Определено италиянките са слаби.

от снимките разбирам че критерияти е дизаин.нямма лошо ама трябва да прецениш до колко мовеш да ги подържаш.за 5000лв всяка кола в БГ.еслед 96-97г. е най-малко блъскана(и то доста)илисъс"скрит"дефект(така пишат търговците) и другото по-нова кола по скъпи части.пишати това защото сумата която си си определил е ниска което означава че или не искаш да харчиш пари за кола(от там за ремонти дааци и подръшка) или столкова можеш да си позволиш.съветът ми е вземиси по стара кола в по-добро състояние мога да ти дам и предложения но първо обмисли коее по-важно за теб стара (95-96)и здрава или с фаца(99-.....)ома и кусури

От тея дето си показал, най-добре роувъра... но се замисли за кола от по висок клас (естествено ще е по стара за тея пари..). И както казаха вече опел/италиянкса или кола внос от италия не си вземай :huh:

• Автор

знам ли... то приятела на сестра ми вкарва коли от италия и каза че може да ни донесе оттам, само трябва да кажем какво точни ни харесва :huh: значи пунтото го отписвам :rolleyes: най-добри мнения прочетох за роувъра...

по добре добра кола среден клас от колкото висок клас таралясник . брат ми го разбра с бабагуна (рено лагуна). ровър става ако е е с десен волан... иначе може и сеат и WV, италиански коли и опел не си вземай... и въобще кола внос от италия...

исках да кажа ако НЕ е с десен волан. въобще каквато и да е колата с десен волан не е добре (освен цената другото е минус)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
исках да кажа ако НЕ е с десен волан. въобще каквато и да е колата с десен волан не е добре (освен цената другото е минус)...

да да, разбрах те :angry: усетих са ;)

От много време се чудя коя кола ще е най-добре да взема. За сега съм се спрял на Фиат Пунто, но постоянно някой ми казва, че не са били хубави и реших да попитам повече хора. Да минем на същественото :angry: , а именно - до 5 000 лв. някоя количка да ми препоръчате ?!? (по възможност след 1999 г.)

кАКва кола ли... ето тазии... http://izvestni.net/index.php?page=link&id=81

кАКва кола ли... ето тазии... http://izvestni.net/index.php?page=link&id=81

щом имаш възможност за внос давай.най-добре да хващаш пътя за италия отиваш гледаш на място икаквото ти грабне окото товае.почти50% от колите за продан в германия са внос от италия.пунтото са добри автомобили икономични с екстри но са малко теснички при дълго шофиране ще усещаш умора.ровъра е удобна кола вътре е малко елементарна и обикновена.

абе всяка кола си има положителни и отрицателни качества.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.