Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mtel vs Globul vs Vivatel- директно сравнение.

Featured Replies

2be не е само Вивател, братле.

Да, но:

БТК придобива 100% от веригата магазини за телекомуникационни услуги 2be.

Взето от тук

Я кажи как сте с новите собственици?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...
  • Отговори 56
  • Прегледи 32,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Fixt00l виж какво ще ти кажа до тука наруши 3 закона 1. клевета на друг човек/фирма 2. реклама 3. анти реклама А другите нарушавали закона!!! Тъйче...

• Автор

Съжалявам, истинска е историята.Отидох наскоро и с огромно задоволство спрях картата, с пълномощно.Обаждам се на някакъв номер, според процедурата, за код за отказване, и имам чувството, че мъжът щеше да се разплаче, докато ме пита с откровено тъжен глас " Ама, няма ли на кого да дадете картата, ама не може ли това, онова"-накрая с крясък настоях да се откажа, така че всички в Germanos се обърнаха и ме изгледаха.Пак си взех една тяхна карта, но с друг номер, и на мое име, заради 2000 безплатни минути.После, моят съветник отново си пусна Mtel-ския номер, като видя колко са жалки гръцките измекярчета, и с думите " Mtel си е Mtel " се върна там.Разделих се фрапантно с приятелката си, и от днес вероятно ще бъда с друга, която е на Mtel.Не, че няма с кого да ги говоря, онези минути, но малко ме е яд.Иначе, някой в темата много добре загатна, че основният аргумент са абонатите-зависи кой към колко човека ще говори, и какъв е техният оператор.Освен за кратки разговори, за малки фирмички, и за roaming, като цяло, Mtel размазва другите.Fifa е прав, romaing-ът на Vivacom е трагедия, доскоро тия **** дори нямаха договор с Оранж, и не можех да пращам SMS-на мама.За един алжирски оператор-също нямаха, не помня името, че се обаждах на моя вицесветовен шампион от Mtel.Да, прекрасно е, че в плановете на Vivacom "Злато" се включват и международните, но нека да ги има...Последният път, от Vivacom ми дадох най-високата цена за roaming в Турция, от Mtel предложиха сравнително по-ниска, а Globul ми дадоха най-ниска-да не повярваш...Ставаше дума за края на септември, 2009...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Това което прочетох до тук в този форум ме шокира. Незнаех че операторите са чак толкова нагли. Аз винаги съм използвал предплатени карти и на трите оператори. Обаче хората казват че на договор било по изгодно. Винаги съм мислил че тези договори от 1 или 2 години са за този период и след това си продължава като постоянен договор който можеш да прекратиш когато си пожелаеш. Няма логика да е друго. Нали ти подписваш за една година например и задълженията са ти към оператора точно за една година. Да ама не. Значи ако не го прекратиш на точната дата. Плашташ неустойка за втората година. Това е абсолютна наглост. Това е измама и то в много голями размери. Но явно няма кой да ги санкционира тези оператори. Значи оставам си с предплатена карта. Тези мнения ми помогнаха много. А между другото може ли някой да сканира и да пусне как изглежда договора с оператора. Например договор с мтел. Без неговото име разбира се и без личните си данни.

Здравейте! Моето мнение е че най-добри са Mtel, а БТК са пълна трагедия.Ползвм услугите на всичките от тях. Телефоните ни са на Глобул,2 карти за мобилен нет от Мтел и стационарни телефони от БТК. Фирмата има много карти на Глобул и сме с акаунт мениджър-и слава Богу,защото тея в техните магазини са нещо ужасно трагично.И магазините и на трите оператора са постоянно фрашкани с тълпи от народ.От Мтел съм най-доволен-винаги бързо се свързваш с тях,ако има нещо,и веднага го оправят.Покритието им отлично,качеството на Интернета е перфектно в сравнение с това на Глобул или Виваком. БТК са страшни мошеници,крадливо племе и винаги следат да те прецакат.

аз пък за мобилния ползвам предплатена карта на вилател, за мобилни вивател най си струва - първоначално отчитане на 30 секунди, после на всяка, другите оператори почват от 1 минута. обаче домашния телефон - на бтк - отне ми 3 седмици да се откача щото режат тикви - първоначално отчитане на 1 минута, всяка започната се отчита за 1 минута, така 50 минути стигат за 20 разговора... и сметката от 12.80 става около 18, ся домашния ми е на глобул и сметката се върти около 5 лв... малко ме издразни тва че като подписваь договора на 27-ми и ми взеха цяла такса за 3-4 дена... но ся пък плащам 5лв и си имам 50 минути и ми стигат... така че всеки има и изгодни и набутваши оферти...

Fixt00l виж какво ще ти кажа до тука наруши 3 закона

1. клевета на друг човек/фирма

2. реклама

3. анти реклама

А другите нарушавали закона!!!

Тъйче...

Аз не мога да разбера какво му се връзваш на този фантазьор.Нека си пише.

Колкото по темата идва Юли и тогава ще видим кой оператор ще свали цените и кой ще се прави на обиден и ще обжалва до дупка намалението на цените между операторите.

Може би тогава ще усетим какво е истинска конкуренция.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

аз съм и на 3-те оператора,мога да кажа само едно,всички са пълни измамници,само залъгват хората с разни просташки промоции и в крайна сметка се оказва само прах в очите-ТЕ контролират пазара заедно и не упражняват абсолютно никаква конкуренция

аз съм и на 3-те оператора,мога да кажа само едно,всички са пълни измамници,само залъгват хората с разни просташки промоции и в крайна сметка се оказва само прах в очите-ТЕ контролират пазара заедно и не упражняват абсолютно никаква конкуренция

Съгласен съм.Особено Мтел и Глобул много се обичат.Обичат да си подливат вода,но стане ли дума за загуба бързо се обединяват

• 1 месец по-късно...

Тук из форума има една тема за Мтел и за новата им далавера с интернета. От личен опит съм се убедил че Мтел са най-наглите и най крадливите въпреки че на пръв поглед изглеждат "лъскави". Особенно се убедих след като попаднах на тази статия : http://zahov.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Аз съм с абонаментен план на Глобул вече 4 години.Устройваме още не са ме мятали :D и дано не го правят

За глобул нищо не мога да кажа, не съм ползвал услугите им, но познати - да.Един от тях беше доста доволен, че си взе и нет от тях (е вече не е толкова доволен). Мтел - като цяло съм доволен от тях. Мисля че всички са чували за надписване на сметки при тях, досега подобен проблем не съм имал. Като цяло стават. И в магазините им е добро обслужването, за жалост по-често ходя в Хенди да си плащам сметката, а там е точно обратното. Виваком - ами имаме все още стационарен телефон и сега този месец, вече може би повече от седмица същият не работи (и не за 1-ви път), а като им съобщих за проблема, отговориха че са наясно и до 23 този месец, ще бъде отстранен. Излиза, че да нямаш 2 седмици телефон и да си му плащаш таксата е напълно нормално.

Аз мога да говоря единствено за Мтел и Виваком :) Със стационарния на Виваком от години съм нямал проблем имам вързан факс на него. Получените и изпратените факсове са с добро качество. Но май само за това го ползвам :) За Мтел мога да говоря доста. Преди да бъдат купени от австрийците надписваха най-безобразно сметките по доста хитър начин. Имаше период от 6 - 8 месеца , в който телефона сам набираше телефони номера от списъка вече осъществените разгори. Това ставаше независимо от апарата, независимо от "поколението" SIM карта. Споменах на мои приятели за този неприятен приом за товарене на сметки и те започнаха да се оплакват от това нещо. Имаше случаи, в които телефоните им звъняха в ранни зори. При мен най-редовно се обаждаше до СОД-а, 30 минути след моето обаждане независимо, че телефона беше заключен на колана ми. Друг случай идва мой приятел в офиса. Записвам му номера в телефонната книга на телефона, прозвънявам го за всеки случай, оставям телефона си на масата, правим един лаф за има няма 15-20 минути, телефона му звъни кой звъни - телефона ми от масата :) Та такива ти ми работи е Мтел-ци :)

• 3 месеца по-късно...

Аз пък нямам проблеми.Нито с глобул,нито с Мтел,нито в Виваком(сменет в името на темата Вивателс Виваком,щото Вивател няма). Учтиви хора

Азнямам никаквъ проблем с ГЛОБУЛ а с МТЕЛ. Купиха ми наще телефон от МТЕЛ Без сим карта без нищо. Слагам си картата телефона е кодиран. Че наще ми се караха и най накрая отидохме в магазина им и ми казаха че ми е кодиран само за емтел и таака останах си с глобул и трябваше само да си го декодирам

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

Азнямам никаквъ проблем с ГЛОБУЛ а с МТЕЛ.

Купиха ми наще телефон от МТЕЛ

Без сим карта без нищо.

Слагам си картата телефона е кодиран.

Че наще ми се караха и най накрая отидохме в магазина им и ми казаха че ми е кодиран само за емтел и таака останах си с глобул и трябваше само да си го декодирам

Аз не мога да разбера за какво се оплакват тук хората.Някои може и наистиан да се оплакватз а измами,но когато отивате да подписвате договор не ходете малко преди да затворят,а по обяд.Може и повече хора да има,ама...като сключвате договор си четете какво пише.Като отиодете в края на деня трябва да побързате.А така поне си го изчетете докрай.Защото сключвате договори,подписвате и после що това и онова.То го пише в договора,ама вие..като не го четете

Аз също съм на Глобул вече 7 години и досега никакви оплаквания откъм лъжи,обслужване и т.н Не знам колегата пуснал темата на какъв персонал е попаднал но както казаха и преди мен всички са еднакви като цяло.А специално за М-тел ,срамота е наистина първият мобилен оператор да е със най-слабо покритие в момента.На първо място са Vivacom за сега.Евала.

• Автор

Аз също съм на Глобул вече 7 години и досега никакви оплаквания откъм лъжи,обслужване и т.н Не знам колегата пуснал темата на какъв персонал е попаднал но както казаха и преди мен всички са еднакви като цяло.А специално за М-тел ,срамота е наистина първият мобилен оператор да е със най-слабо покритие в момента.На първо място са Vivacom за сега.Евала.

Сигурно се шегуваш, или си пил газ...Аз ги имам и трите, и на месец говоря повече, отколкото повечето хора за цяла година.Пътувам много, и имам възможност да следя кой как се представя в реално време.

Заглавието е неточно, трябва да е Mtel, Globul, Vivacom vs ВСИЧКИ НАС :):biggrin::cool:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

• 6 месеца по-късно...

Минах през всички оператори в търсене на най-добрия и от служебна гледна точка имам досег и с трите оператора. Най-доволен от покритие и предоставяне на услуги съм от Мтел. Когато говоря от картата на Мтел чувам много ясно събеседниците си, както и те мен, особено при шофиране. При другите 2 оператора, разговорите са придружени със заглъхвания, затихвания, понякога и прекъсване, гласът не звучи истински. Обикалям из страната, на много места някой оператор "липсва" (ясно е че в големите градове си е добре с 3те), но най-рядко отново е Мтел. Ако трябва да се степенува, операторите са в този ред: 1во място: МТЕЛ 2ро: ГЛОБУЛ 3то: ВИВАТЕЛ Що се касае до некоректността на операторите и 3 те са еднакво некоректни, просто защото им разрешаваме! Но като че ли най-коректно, адекватно и човешко обслужване получавам от Глобул. При Mtel се вижда самоувереността им на голям играч и хората като че ли не са им много ценни, до моментът, в който абонатът реши да прекрати договора си, започват увещания и промоции, ако се върне, отново забравят за него и го изстискват колкото може повече. При Вивацом е аналогично, те са големи монополисти. Последните две фирми също имат и подкрепа от страна на правителството и подземния свят. Така че леко се замислям какво спонсорират и защо мтел даже бяха награждавани с високи отличия от президента при положение че има хиляди грешки и залъгвания от тяхна страна! Скоро попаднах и на това: http://news.idg.bg/news/53147_veche_ima_fakturi_ot_mtel; за какво е "наградата" ?

Редактирано от kokito11 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз се чудя до кога обхватът по селата ще е толкова лош...този на МТЕЛ по селата(къдео изобщо го има) е супер нисък.

Аз се чудя до кога обхватът по селата ще е толкова лош...този на МТЕЛ по селата(къдео изобщо го има) е супер нисък.

http://www.mtel.bg/mobiltel/about/coverage.php

За кои села става дума ?

Бе по селата не знам как е обхвата, но след въвеждането на прословутата платформа, за подобряване качеството на обслужване на клиентите, качеството се подобри ама друг път. Първо в Mtel info не ми ми отчита правилно текущата сметка, преди получавах sms, когато имам излязла нова фактура,а сега уведомителен sms че имам излязла такава и да си я проверя в сайта..!,също така получавах фактурата си на e-mail, сега вече не...лоша работа, но рутината и договорите си казват думата, веднъж закачиш ли се няма отърване...

Бе по селата не знам как е обхвата, но след въвеждането на прословутата платформа, за подобряване качеството на обслужване на клиентите, качеството се подобри ама друг път. Първо в Mtel info не ми ми отчита правилно текущата сметка, преди получавах sms, когато имам излязла нова фактура,а сега уведомителен sms че имам излязла такава и да си я проверя в сайта..!,също така получавах фактурата си на e-mail, сега вече не...лоша работа, но рутината и договорите си казват думата, веднъж закачиш ли се няма отърване...

е вече няма да е така - като изтече договора и не го подновиш след предупрежденията от оператора ставаш free :yanim:

Вижте на какво попаднах: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=184438&page=19 във връзка с хилядите проблеми с Мтел, които засегнаха и мен.

Редактирано от kokito11 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.