Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави Bootable USB Flashka ?

Featured Replies

Някои да има представа как мога да направя Bootable USB Flashka през Linux ? ;)

http://www.slax.org/ там има версия за usb и вътре в папката boot има bootinst.sh (та копираш всичко на флашката или поне папка боот и стартираш bootinst.sh. после може да едитнеш slax.cfg и да си вкараш да зарежда други работи (имиджи на дискети и bin файлове за конзолата на xp примерно) аз съм си направил да зарежда бъгавия hirens, обаче бъга се вижда ако нямаш оптично за което да зареди драйвери...

LABEL Hirens

MENU LABEL Run Hirens 9.5

KERNEL /boot/memdisk initrd=/boot/hirens.ima

боот имиджа (този на хиренс е имидж на дискета, но има и други като на уиндоус ХР дето е 2048 байта)

• Автор

Нито 1-но от 2-те не ми помогна благодаря все пак ...

Какво точно искаш да запишеш на флашката? Можеш с dd да запишеш някакъв файл в първите сектори и тогава ще стане бутабъл, стига този файл да съдържа някаква смислена информация... Обикновено има много по-удобни начини, придружаващи съответния софтуерен пакет.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Файлове? По-добре тогава ползвай Linux с NTFS-3G. Ubuntu или SLAX мисля ще ти свършат работа. Специално SLAX се записва ужасно лесно на флашка. За Ubuntu има статия в последния брой на Full Circle magazine, която доста лесно се следва.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Пробвах с UNetbootin но резултат нямаше ... неми позволи да избера флашката 82097144xx2.png

А ти маи имаш предвив да опитам с това -> http://www.pendrivelinux.com/qemu-persistent-slax-linux/ <-

Редактирано от ALX (преглед на промените)

Най-добре давай с това http://www.pendrivelinux.com/usb-knoppix-510/ описано е накратко как става и е доста лесен за ползване.

Слабо пак не ми дава да отворя програмата ...

Ползваш wine tools нали?

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Ето тук можеш да видиш най-лесния начин да си направиш флашката бутабъл. Следвай инструкциите и като стигнеш до т.5 просто запиши там файловете на програмата, която искаш да стартираш от флашката при бутване.

ps Между другото в последната версия на HIREN'S има WIN XP , което може да ти свърши работата по преместването.

• Автор

Fail... Не деиства на Линукс....

Най-добре давай с това http://www.pendrivelinux.com/usb-knoppix-510/ описано е накратко как става и е доста лесен за ползване.

Ползваш wine tools нали?

Не даже нз кво е тва и как да го задеиствам за 1-ви път сядам на линукс ко очакваш ...

Еми щом не ползваш wine tools как искаш да станат нещата ето ти ръководство за него клик не съм го чел, но не е особено трудно. Ето линк а самата програма свали . Сега вече поне един от предложените начини би трябвало да проработи

Пробвай с това http://tranz.it/load.php?id=UsoQKuFqHZD3OYhr237909.Не ти трябва Linux макр, че аз съм фен. По-малко е от live Windows, но върши същата работа. Интрукцията е на руски, но би трябвало да се оправиш. :rolleyes:

• Автор

Благодаря ще опитам :rolleyes:

ALX, още в началото си казал, че действието трябва да стане по Linux, но колегите те насочват към упътвания, които са за Windows (e, вярно е, че най-лесно е с Unetbootin). Според мен, Melmak ® и the professor са предложили най-добрите варианти. Опцията за направа на boot-ваща флашка е включена в Ubuntu 8.10. Ето едно упътване - цък.

Другият вариант (със Slax) също е лесен. Ето упътването - цък, и download секцията - цък. Командите за форматиране на флашката с FAT файлова система може да вземеш от тук или тук, а може да ползваш и някой софтуер (gparted?).

Като цяло темата не е за тук - няма никаква връзка с хардуера. Може би тази тема щеше да е по-подходяща.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

Мда и аз от това много се очудих защо всички ми дават варианти за Windows.Колкото до темата не обърнах много внимание :blink:

Нищо нестана ... еби му меча няма да се занимавам повече ясно е че с линукс боотваща флашка няма да стане ... ще отида в някое фр да ми запише шибания Live CD ..

>END<

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.