Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на CPU охладител

Featured Replies

Значи оддавна обмислям да си взема охладител за процесора, та накрая реших да отделя около 40 лв и се насочих към този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1963

Но незнам дали си струва да дам пари за такъв охладител ще върши ли достатъчно добра работа или да откъсна малко повечко пари, може и да предложете нещо, но моля да са само от мост,жар или резет, понеже от тези фирми знам със сигурност, че мога да си взема в града, има уж и магазин на лийдър, но май никой не знае къде е biggrin.gif Та заслужава ли си да дам 40лв или да взема нещо по-добро...И какво друго има в този ценови диапазон(избора като гледах не беше много голям )

П.С.Като стане време да купувам защо ли винаги искам да дам възможно най-малко пари biggrin.gif Процесора е 2x4000+, но може скоро да се подмени и не се знае дали ще е интел или амд затова бих искал да поддържа и двата сокета-775 и ам2

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Ами тогава вземаш този - цък - идеален е за цената си - тих и ефективен - от личен тест и опит, може би е най-доброто за твоите изисквания :rolleyes: Никакъв проблем не е да поръчаш и от София - Декада с куриер ?

Събери още 18лв и взимаш нещо добро- http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...p-402.html,само само че ако кутията ти е по-тясна от 19-20см може и да не се побере...иначе за 45лв фризера http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-p...4pin-p-195.html

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Значи оддавна обмислям да си взема охладител за процесора, та накрая реших да отделя около 40 лв и се насочих към този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1963

Но незнам дали си струва да дам пари за такъв охладител ще върши ли достатъчно добра работа или да откъсна малко повечко пари, може и да предложете нещо, но моля да са само от мост,жар или резет, понеже от тези фирми знам със сигурност, че мога да си взема в града, има уж и магазин на лийдър, но май никой не знае къде е biggrin.gif Та заслужава ли си да дам 40лв или да взема нещо по-добро...И какво друго има в този ценови диапазон(избора като гледах не беше много голям )

П.С.Като стане време да купувам защо ли винаги искам да дам възможно най-малко пари biggrin.gif Процесора е 2x4000+, но може скоро да се подмени и не се знае дали ще е интел или амд затова бих искал да поддържа и двата сокета-775 и ам2

Ако можеш да поувеличиш бюджета-това.

Залман не е това,което беше,ама и совите вече не са каквито бяха на времето...

Събери още 18лв и взимаш нещо добро- http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...p-402.html,само само че ако кутията ти е по-тясна от 19-20см може и да не се побере...иначе за 45лв фризера http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-p...4pin-p-195.html
На двайсет сантиметра се събира,стига да няма вентилатор на капака.Стига да говориш за 1283/1284,защото линка ти не излиза. biggrin.gif

Погледни това и това . Първия мисля, че е по-добър от фризера. Втория се събира абсолютно точно в кутия 18.5см. (даже може би малко може да опира в капака, но не е проблем. :angry:

• Автор

Хгматек с1283/4 само,че с светеща перка отдавна съм ги харесал(един френд също ги е харесал), същото е и с scythe-то, но не ми се дават толкова пари, аз ги имам, но не ми се дават biggrin.gif Това сега го виждам HDT-SD964 незнам дали е добро, но дизайна не ме кефи, кутията е 21.5см, та искам да попитам това, което съм показал дали ще охлажда достатъчно добре...Ако дам повечко пари също ми харесва това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1951 и това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528899 особено второто на външен вид. Но май няма да дам толкова пари, за декада смятам, че доставката няма да е фрий и затова като гледам нещо от там добаям още 5-10лв към цената, а и не ми се занимава много с куриери.

Този или този Надвишават лимитът но са качесвени и даже КРАСИВИ :rap:kiss.gif:baby: :baby:

Не ме радват много, а и втория няма да върши по-добра работа от предложения от мен в началото, а втория просто не ми радва окото...

Вземи SD964 или дори S963. На външен вид са 1:1 с S1284/S1283 (виждал съм ги и 4-те наживо), въпреки че на снимката изглеждат като извадени от някой склад за вторични суровини. Не светят, но охлаждат най-добре за тия пари. :baby:

Определено S1284/S1283 са доста по- ефективни , s1284 е и много тих (на макс обороти едва се чува). S964 и S963 са доста по-шумни , а и по-слабо охлаждат. А това , че някой не може да види разлика от 3 см с просто око , определено не е критерий за сравнение .

http://www.overclockers.ru/lab/31123_4.shtml

Няма такъв охладител - евтин (под 70лв) , тих и ефективен cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Хгматек с1283/4 само,че с светеща перка отдавна съм ги харесал(един френд също ги е харесал), същото е и с scythe-то, но не ми се дават толкова пари, аз ги имам, но не ми се дават biggrin.gif Това сега го виждам HDT-SD964 незнам дали е добро, но дизайна не ме кефи, кутията е 21.5см, та искам да попитам това, което съм показал дали ще охлажда достатъчно добре...Ако дам повечко пари също ми харесва това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1951 и това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528899 особено второто на външен вид. Но май няма да дам толкова пари, за декада смятам, че доставката няма да е фрий и затова като гледам нещо от там добаям още 5-10лв към цената, а и не ми се занимава много с куриери.

Не ме радват много, а и втория няма да върши по-добра работа от предложения от мен в началото, а втория просто не ми радва окото...

Много зависи клокнат процесор ли ще охлаждаш или ще се радваш на гледката.Това малко ми звучи,като националният селеционер по бокс да избира състезателите по красота.
Определено S1284/S1283 са доста по- ефективни , s1284 е и много тих (на макс обороти едва се чува). S964 и S963 са доста по-шумни , а и по-слабо охлаждат. А това , че някой не може да види разлика от 3 см с просто око , определено не е критерий за сравнение .

http://www.overclockers.ru/lab/31123_4.shtml

Няма такъв охладител - евтин (под 70лв) , тих и ефективен cool.gif

Ако визираш мен, не си ме доразбрал. Имах впредвид, че изработката е еднаква (материали, форми ...). И малоумен би видял разлика от 3 сантиметра. Относно охлаждането - охлаждат по-зле от S1283/4, но струват много по-малко (на-вече от S1284). За сметка на това охлаждат много по-добре от Freezer-а, който не е много по-евтин, а е и по-шумен. Не мога да разбера защо изобщо пишете такива постове. Иска кулер до 40 лева, защото бутате такива за 80??????????????????????? Много ясно, че са по-добри. Доказвате се като големи научни капацитети ли, кво?

Xigma-теците са най-добрият избор за цената си, наистина.Който не може да си позволи Thermalright Ultra 120-E, си взема някакво си копие.Аз съм против такива измекярщини, но наистина няма конкуренция.Zalman е нискокачествен охладител, ламаринка, и толкоз.Не виждам кога изобщо за били нещо голямо.

• Автор

Xigmathek треа с поръчка от декад или някоя друга фирма, аз искам да си го взема от някоя фирма тука, спор няма, че хигматек са може би най-добрите въздушни охладители на нашия пазар. А за тия какво мислите http://www.xilence-lab.de/News-Details-us....0.html?&L=2 http://www.xilence-lab.de/News-Details-us....0.html?&L=2

ЕДИТ: Накрая избрах Xilence Xilent Blade Multi-Socket Cooler, исках ПРО модела, но не го предлагаха, изработката не е от най-качествените, но ме привякоха хийтпайповете и това, че го имаха на място и си го взех веднага след малко ще кажа дали върши някаква работа, ама първо бащата иска да гледа филм biggrin.gif

Ако визираш мен, не си ме доразбрал. Имах впредвид, че изработката е еднаква (материали, форми ...). И малоумен би видял разлика от 3 сантиметра. Относно охлаждането - охлаждат по-зле от S1283/4, но струват много по-малко (на-вече от S1284). За сметка на това охлаждат много по-добре от Freezer-а, който не е много по-евтин, а е и по-шумен. Не мога да разбера защо изобщо пишете такива постове. Иска кулер до 40 лева, защото бутате такива за 80??????????????????????? Много ясно, че са по-добри. Доказвате се като големи научни капацитети ли, кво?
:rolleyes: За другите-не знам.Лично аз препоръчах по-скъп,заради ограничението по регион и фирми доставчици,с изричното условие ако бюджета е по-разтеглив.Заради репликата му:- "Та заслужава ли си да дам 40лв или да взема нещо по-добро..."Както и заради явният му погрешен избор на охладител.Което всъщност се оказа излишно,заради принципа-кажете какво е добро за мен,през това време аз ще си купя друго.В смисъл-говорете си,не ми пречите...

Е сега,като подробно обясних позицията си и стана ясно,че дори и ти би видял разлика от три сантиметра,дали вече не поставих фундамента на бъдещият си имидж на голям научен капацитет??????????????????????????????????????????? :P

• Автор

А бе аз съм много доволен свали температурата до 27-28градуса(без натроварване) по принцип беше около 42 процесора е 2x4000+ (дефоут честота 2100мгхз) клокнат на 2677мгхз за 24/7 сега след малко ще го помуча да го стабилизирам малко по нагоре. Взех го за 44лв.

;) За другите-не знам.Лично аз препоръчах по-скъп,заради ограничението по регион и фирми доставчици,с изричното условие ако бюджета е по-разтеглив.Заради репликата му:- "Та заслужава ли си да дам 40лв или да взема нещо по-добро..."Както и заради явният му погрешен избор на охладител.Което всъщност се оказа излишно,заради принципа-кажете какво е добро за мен,през това време аз ще си купя друго.В смисъл-говорете си,не ми пречите...

Е сега,като подробно обясних позицията си и стана ясно,че дори и ти би видял разлика от три сантиметра,дали вече не поставих фундамента на бъдещият си имидж на голям научен капацитет??????????????????????????????????????????? :speak:

Така е питах дали си заслужава да дам повече пари, но се отказах от този вариант, понеже все пак е охлаждане и реално няма да промени нищо в конфигурацията...освен по ниските температури и малко по-високите възможности за клок. Като цяло съм доста доволен от това охлаждане както споделих.

EDIT:Пфф уж направих всичко както трябва но при стартиране ми дава грешка на охладителя на процесора(Ерор ЦПУ куул), а всичко си работи и перки и работи и всичко си си работи, температурите, както казах са ниски. Откъде е проблема, като го мажех с паста на две малки местенца остана малко да прозира, но не вярвам това да е проблема...

Още нещо бокса и охлаждането се свързват към различни буксички на бокса с 4 жичко ли как се водят не ги знам, а на охлаждането са с 3 и са на различно място свързани, та от това ли е проблема? И ако да как може да се фиксира.....

Още един едит EDIT: Оправих го просто го сложих на мястото където беше бокса, явно не може да се сложи на друга дупка и да засича, че има CPU куулър....

Абе аз съм с с963 и е много тих стига да не е на максимални обороти.Ти никога няма да достигнеш пълните обороти с 4000х2 така,че вместо да се набутваш за охладител който струва повече от процесора ,купи Хигматекс с963или с 964.На мен ми държи на 30-35 градуса макс,като при клок стават 38(3000 гхц) та това си е много добре за 40 лв.Това че не свети не важно.Охлажда по-добре от някой доста по-скъпи охлаждания.За информация-с боксово охлаждане процесора ми беше 50-55 градуса а при натоварване ставаше 60-65 градуса.

Максималните обороти на Хигматекса са много високи 3000 оборота на минута.Но като паднат под 2600 заспива.

Вентилатора е стандартен 92 мм,ако желаеш може да го смениш с друг само,че нямя да е четири пинов така,че ако се скапи фабричния може да го заминиш примерно с някакъв ноисблокер на средни обороти.

Забравих да спомена моделът на процесора ми е Intel Pentium Dual-Core E2180 2.0 Ghz/1mb L2 cache/800 Mhz FSB

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

ЗДРАВЕЙТЕ

Виждам,че тази е свързана точно с това,което търся.

Отдавна се каня да си купя охлаждане за процесора,но нямам представа какъв.

Затова искам да ме посъветвате и насочите към цена/производителност от по-долните линкове.

инфо:

LGA775->E8400(overklocked)

Въздушен поток в кутията-->Отпред един вентилатор вкарва въздух-120мм

Отляво два вентилатора вкарват въздух-80мм (обдухват процесора и видеокартата)

Отдясно един вентилатор вкарва въздух-80мм

Отзад един вентилатор изкарва въздух-120мм

И вентилатора(отгоре)на захранването също изкарва въздуха-но колко е ефективен незнам.

Температури на CPU с BOX-a: Idle-40C-41C при 2400Mhz-3600Mhz(дъното сменя двата режима според натоварването-незнам защо)

Rush-55C-59С

Ще пазарувам от тези online магазини:

scan.co.uk

cclonline.co.uk

Що се отнася до цената, не ме притеснява, но предпочитам да е около 40-50 лири, ако може и по-евтино (по-добре) :P

Редактирано от cardamin (преглед на промените)

• Автор

Сложи още някоя перка отзаде да изкарва въздуха, ако има място, щото е станало много влиза нема отде да излиза. Перките колкото по-гхолеми толкова по-добре. Ето охладител http://www.scan.co.uk/Products/Thermalrigh...U-(Without-Fan) и му слагаш един вент 12см, а ако искаш може и прешър мод.

За перка отзад няма място.

А какво означава прешър мод ?

http://www.overclock.net/air-cooling/34681...mod-thingy.html

Добре а за това охлаждане, какъв вент трябва да търся ? Трябва да се птодава с някакви части за закрепване.

To за закрепване на единия вент си има в комплекта, просто вземаш един ветилатор 120мм например. http://www.scan.co.uk/Products/120mm-Coole...h-control-panel Вента е съвсем прозволно избран, съветвам те да търсиш или по-безшумен или изкарващ повече въздух, в зависимост от притенциите ти. Тоя го водят безщумен.

Сложи още някоя перка отзаде да изкарва въздуха, ако има място, щото е станало много влиза нема отде да излиза. Перките колкото по-гхолеми толкова по-добре. Ето охладител http://www.scan.co.uk/Products/Thermalrigh...U-(Without-Fan) и му слагаш един вент 12см, а ако искаш може и прешър мод.

Добре а за това охлаждане, какъв вент трябва да търся ? Трябва да се птодава с някакви части за закрепване.

Добре щом няма други предложенния, да взема да го пръчам.(ще изчакам още малко)

To за закрепване на единия вент си има в комплекта, просто вземаш един ветилатор 120мм например. http://www.scan.co.uk/Products/120mm-Coole...h-control-panel Вента е съвсем прозволно избран, съветвам те да търсиш или по-безшумен или изкарващ повече въздух, в зависимост от притенциите ти. Тоя го водят безщумен.

добре,ама не трябва ли да търся също вент с 4 пин конектор и по-голям CFM на по-ниски обороти.Или няма значение оборотите?

Ето нещо, което избрах клик с този охладител, вента на кутията духа точно между пластинките.

ЗДРАВЕЙТЕ

Виждам,че тази е свързана точно с това,което търся.

Отдавна се каня да си купя охлаждане за процесора,но нямам представа какъв.

Затова искам да ме посъветвате и насочите към цена/производителност от по-долните линкове.

инфо:

LGA775->E8400(overklocked)

Въздушен поток в кутията-->Отпред един вентилатор вкарва въздух-120мм

Отляво два вентилатора вкарват въздух-80мм (обдухват процесора и видеокартата)

Отдясно един вентилатор вкарва въздух-80мм

Отзад един вентилатор изкарва въздух-120мм

И вентилатора(отгоре)на захранването също изкарва въздуха-но колко е ефективен незнам.

Температури на CPU с BOX-a: Idle-40C-41C при 2400Mhz-3600Mhz(дъното сменя двата режима според натоварването-незнам защо)

Rush-55C-59С

Ще пазарувам от тези online магазини:

scan.co.uk

cclonline.co.uk

Що се отнася до цената, не ме притеснява, но предпочитам да е около 40-50 лири, ако може и по-евтино (по-добре) ;)

Този.Но,разбира се,ти трябва и вентилатор,четири пинов,не е от голямо значение дали е тих,защото охладителя е толкова добър,че на дъното едва ли ще му се наложи да го развърти докрай,а ако му се наложи-поздравления,добър клокър си... cool.gif

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Здр, отново.

да ви кажа, аз поръчах--пристигна--и го монтирах. biggrin.gif

Само ,че не този който ми препоръчахте,а този.

ето и снимки от мен - клик

избрах го защото могат да му се сложат 3 вента ;)

темп. за сега:

idle-27C-28C

Rush- 35c-39C

При 2400Mhz - 3600Mhz и 1.32500V/FSB400x9.0(ratio)

Обаче изкочи проблемче,което бързо реших.

този охладител е толкова голям ,че неможах да затворя страничните капаци на кутията (пречеха отляво двата вента и ги махнах).

Дори се наложи да сваля захранването,за да мине горния ръб на охладитея при затварянето ohmy.gif .

Но все пак го сместих biggrin.gif някак си.

Леко да не литне компа с тия три вентилатора biggrin.gif За какви пари го взе охлаждането ако не е тайна? Btw ако си сложил от термопастата,която върви с охлаждането бих ти препоръчал да я смениш (не е сигурно каква са сложили).

Здр, отново.

да ви кажа, аз поръчах--пристигна--и го монтирах. biggrin.gif

Само ,че не този който ми препоръчахте,а този.

ето и снимки от мен - клик

избрах го защото могат да му се сложат 3 вента ;)

темп. за сега:

idle-27C-28C

Rush- 35c-39C

При 2400Mhz - 3600Mhz и 1.32500V/FSB400x9.0(ratio)

Обаче изкочи проблемче,което бързо реших.

този охладител е толкова ,че неможах да затворя страничните капаци на кутията (пречеха отляво двата вента и ги махнах).

Дори се налижи да сваля захранването,за да мине горния ръб на охладитея при затварянето ohmy.gif .

Но все пак го сместих biggrin.gif някак си.

Предложиха ти охладител, а ти взе този шантав АСУС. Не е лош, ама TRUE120 го бие. Като сте си избрали охладител, тогава защо питате?

Редактирано от borko_and (преглед на промените)

Предложиха ти охладител, ти взе този шантав АСУС. Не е лош, ама TRUE120 го бие. Като сте си избрали охладител, тогава защо питате?

Когато направих запитването(в неделя сутринта),не бях избрал нищо.А предварително се бях зарекал,че ако има 1 отговор до края на деня ще си избера аз.

Когато направих поръчката - ми беше отговорил само vidimiq

By the way ASUS не е АСУС,а е ЕЙСЪС.

Леко да не литне компа с тия три вентилатора biggrin.gif За какви пари го взе охлаждането ако не е тайна? Btw ако си сложил от термопастата,която върви с охлаждането бих ти препоръчал да я смениш (не е сигурно каква са сложили).

Нетна цена е 42.99 лири с ДДС = 49.98 лири.А общо с доставка и застраховка = 58.49 лири(total)

А термопастата е точно тази от комплекта :) ,ама сега да я сменяммм...........трябва да разглобявам всичко-до болченцата,които държат дъното, а и нямам в наличност термопаста (сaмо някакво менте на AKASA)

Благодаря biggrin.gif за отговорите на vidimiq и мики маус (ако беше отговорил по-рано везните щяха да наклонят в друга посока cool.gif ).

Когато направих запитването(в неделя сутринта),не бях избрал нищо.А предварително се бях зарекал,че ако има 1 отговор до края на деня ще си избера аз.

Когато направих поръчката - ми беше отговорил само vidimiq

By the way ASUS не е АСУС,а е ЕЙСЪС.

Нетна цена е 42.99 лири с ДДС = 49.98 лири.А общо с доставка и застраховка = 58.49 лири(total)

А термопастата е точно тази от комплекта :) ,ама сега да я сменяммм...........трябва да разглобявам всичко-до болченцата,които държат дъното, а и нямам в наличност термопаста (сaмо някакво менте на AKASA)

Благодаря biggrin.gif за отговорите на vidimiq и мики маус (ако беше отговорил по-рано везните щяха да наклонят в друга посока cool.gif ).

Тогава се извинявам. Просто се дразня, когато някой пита, а накрая взима каквото му хрумне.

BTW знам, че се чете ЕЙСЪС. Просто написах "АСУС", защото не смених езика. :clap:

Редактирано от borko_and (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.