Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на CPU охладител

Featured Replies

:offtopic_s: Това,което му е хрумнало,всъщност е доста добро...А ASUS лично аз го произнасям АЗИС... cool.gif Какво да правиш,балкански синдром... :P
Тогава се извинявам. Просто се дразня, когато някой пита, а накрая взима каквото му хрумне.

BTW знам, че се чете ЕЙСЪС. Просто написах "АСУС", защото не смених езика. :)

Извинен си cool.gif

offtopic2.gif Това,което му е хрумнало,всъщност е доста добро...А ASUS лично аз го произнасям АЗИС... cool.gif Какво да правиш,балкански синдром... tongue.gif

значи охлаждането е добро?BTW мисля,че ще сменявам кутията,защото е малка за това охлаждане.Наложи се да я отрежа малко докато монтирах обратно захранването,че невлиза свободно.

вземи си арктик силвъра - цена/качество първо място. ксиматека са скъпи и тоя директ тъч с алуминиевата планка нещо не се вързва... арктика е с медна плочка и е запоена за медни тръби, докато ксигматека медните тръби са запресовани с алуминий само на тъшак-контакт - тоест средните тръби вършат работа, външните са просто прахосване на материал... а залмана - шумогенератор, както и оная турбина измислената...

Извинен си cool.gif

значи охлаждането е добро?BTW мисля,че ще сменявам кутията,защото е малка за това охлаждане.Наложи се да я отрежа малко докато монтирах обратно захранването,че невлиза свободно.

Факт,че е добро.Да кажем,в първата десетка. Ако смениш кутията със по-просторна,добре,но някак прекалено ми се струва да сменяш кутия заради въздушен охладител.

вземи си арктик силвъра - цена/качество първо място. ксиматека са скъпи и тоя директ тъч с алуминиевата планка нещо не се вързва... арктика е с медна плочка и е запоена за медни тръби, докато ксигматека медните тръби са запресовани с алуминий само на тъшак-контакт - тоест средните тръби вършат работа, външните са просто прахосване на материал... а залмана - шумогенератор, както и оная турбина измислената...
Незабавно смени дилъра.
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Пак дойде време за нов охладител. Този път съм се насочил към тези двата http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...1283-p-402.html http://www.dekada.com/catalog/cpu-cooler-n...-am2-p-537.html Та почти едентични са, по ревюта се представят долу-горе на едно ниво, доколкото може да им се вярва. Трябва ми нещо евтинко прайс/пърформанс. За сокет АМ2. Акасата като, че ли ми е по на сърце, така да се каже biggrin.gif Сега гледам и това http://plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/n5...r-p-237071.html че съм и фен на CM, сега разглеждам едно ревю, но го добавям преди да съм го видял щото си е кулър мастър <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wink.gif' alt=';)'> Гледам, че мачка Фризер Екстрийм, ама и той е слаба ракия, а и на друг сокет biggrin.gif . Това гледам http://www.guru3d.com/article/cooler-maste...r-n520-review/5

ЕДИТ: Сега добавям и това като вариант OCZ Vendetta 2

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Артик Куулинга хич не го гледам. Засега акасата мисля.

Събери още 18лв и взимаш нещо добро- http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...p-402.html,само само че ако кутията ти е по-тясна от 19-20см може и да не се побере...иначе за 45лв фризера http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-p...4pin-p-195.html

Аз ти препоръчвам втория охладител на Arctic Cooling Freezer 64 Pro PWM(4pin) 40.32лв. с ДДС! Аз съм с такъв и след като пуснеш опцията от биоса за автоматична скорост на въртене на охладителя в зависимост от текущата темтература - изобщо не се чува, че работи. Охлаждането на захранването ми само се чува, тъй като видео картата ми GF 9600GT е с пасивно охлаждане и допълнително монтиран голям охладител! Заслужава си парите повярвай ми. Особенно ако в момента си с боксов охладител разликата е ОГРОМНА.

Поздрави...

никой не попита за какво му е охладител. колко му грее проца и тогава да предлага

никой не попита за какво му е охладител. колко му грее проца и тогава да предлага

За да иска препоръки за охладител следователно му трябва ! vidimiq не е вчерашен във форума, или пък някакъв който хал хабер си няма от компютри, за да се разпитва за какво му трябва, колко грее и прочие! Щом има пари и желание за нов охладител да ги дава. По този начин лошо няма да направи на компютъра си, даже обратното - по-добре ще му е !

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

• Автор
За да иска препоръки за охладител следователно му трябва ! vidimiq не е вчерашен във форума, или пък някакъв който хал хабер си няма от компютри, за да се разпитва за какво му трябва, колко грее и прочие! Щом има пари и желание за нов охладител да ги дава. По този начин лошо няма да направи на компютъра си, даже обратното - по-добре ще му е !

Братчед, стига с тая реклама!

Временния процесор АМД 2*4000+, новия един от трите-Athlon II 250/Phenom II 550/Phenom II 710, предполагам до 2 седмици един от процесорите ще е в мен, а охладителя пристига утре Akasa Nero AK-967.

Да не забравиш да пуснеш един тест на клока laugh.gif

Охладитевля вече е при мен и е изключително тих и ефикасен. С такива настройки на 1,4В http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=578300 ХТ-то умишлено не е сваляно искам да вида дали ще има някакъв ефект. Та не дига повече от 56-57 градуса след мъченийца. В тази температура навън мисля е доста добре. Клока с новия като го взема biggrin.gif

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Временния процесор АМД 2*4000+, новия един от трите-Athlon II 250/Phenom II 550/Phenom II 710, предполагам до 2 седмици един от процесорите ще е в мен, а охладителя пристига утре Akasa Nero AK-967.

Да не забравиш да пуснеш един тест на клока laugh.gif

;)

vidimiq в една тема беше писал че ще купуваш кутия CM HAF 922 в Лидер са я получили $93.53 без ДДС.Ако си я купил би ли споделил добра ли е, че от една седмица и се чудя.

пс. Аз си взех Arctic Cooling Freezer 64 Pro в комбинация с Phenom II Х3 720.Само че още нямам дъно на което да бучна въпросния процесор.

Не я е взел кутията. Ако я вземе ще е най-рано след 1 месец, ако не и повече. ;)petiostoianov ако я взимаш сега, можеш да споделиш как е. ;)

Много се колебая дали да я взема сега или да отложа за по нататък.Почнах да събирам нов комп и в момента съм до никаде още не съм взел дъно и рам а парите които бях предвидил взеха да свършват.Но пък кутията ми хареса и си е една добра инвестиция, макар че ми се искаше да мина по тънко че 160лв ми идват малко в повече.Та се надявах някои който я има да сподели как е.Иначе в нета ревюта колкото щеш.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

:)

vidimiq в една тема беше писал че ще купуваш кутия CM HAF 922 в Лидер са я получили $93.53 без ДДС.Ако си я купил би ли споделил добра ли е, че от една седмица и се чудя.

пс. Аз си взех Arctic Cooling Freezer 64 Pro в комбинация с Phenom II Х3 720.Само че още нямам дъно на което да бучна въпросния процесор..

Не я е взел кутията. Ако я вземе ще е най-рано след 1 месец, ако не и повече. :)petiostoianov ако я взимаш сега, можеш да споделиш как е. ;)

• Автор
:rolleyes:

пс. Аз си взех Arctic Cooling Freezer 64 Pro в комбинация с Phenom II Х3 720.Само че още нямам дъно на което да бучна въпросния процесор.

Много се колебая дали да я взема сега или да отложа за по нататък.Почнах да събирам нов комп и в момента съм до никаде още не съм взел дъно и рам а парите които бях предвидил взеха да свършват.Но пък кутията ми хареса и си е една добра инвестиция, макар че ми се искаше да мина по тънко че 160лв ми идват малко в повече.Та се надявах някои който я има да сподели как е.Иначе в нета ревюта колкото щеш.

Така е не съм я взел. Ако я взема няма да е много скоро. И аз като теб се ориентирах първо към охлаждане и процесор. А кутията ще я мисля по-късно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.