Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Лаптоп до 1000лв.

Featured Replies

maerto,точно за нея става въпрос.Инсталира ли си всичкия необходим софтуер от сайта на Lenovo?

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Отговори 103
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами нищо не съм инсталирал още,днес ми го докараха.излезе ми с 50 лв по-евтино :)иначе си има Уин Виста с два браузера,плеари,.офис.и така.какво има за теглене от саита?

Ето от ТУК можеш да свалиш най-новите драйвъри+всичкия наличен софтуер на Lenovo за твоя модел.

Относно Office пакетът най-вероятно е трайл версия и след месец или два ще му изтече лиценза-помисли да се снабдиш с друг до тогава ако ти е нужен.С антивирусната положението е същото.

• Автор
Ето от ТУК можеш да свалиш най-новите драйвъри+всичкия наличен софтуер на Lenovo за твоя модел.

Относно Office пакетът най-вероятно е трайл версия и след месец или два ще му изтече лиценза-помисли да се снабдиш с друг до тогава ако ти е нужен.С антивирусната положението е същото.

Ок,тенкс :)няма проблем за офиса аз имам на диск оригинал2003.

Отзивът обаче тук ме срази направо:)но виждам че по-вечето са детцки мераци някви:)то каквото да си избереш все някои дечко ще се намери да прави рекламации ...аман....

Редактирано от maerto (преглед на промените)

Ок,тенкс :)няма проблем за офиса аз имам на диск оригинал2003.

Отзивът обаче тук ме срази направо:)но виждам че по-вечето са детцки мераци някви:)

От началото на темата написах доста неща-мисля че позицията ми е ясна....

• Автор
От началото на темата написах доста неща-мисля че позицията ми е ясна....

Да така е,запознат съм с твоята позиция от самото начало и тя ми допадна наи.

Редактирано от maerto (преглед на промените)

Явно нещо бъркаш машинките.Леновото дето сам го избрал изобщо няма такава видеокарта.маи не следш добре...

Eми ти тая 7300 къде мислиш я слагаш, нисък модел видео карта от преди 2 поколения на нвидия...

Vidimiq,в общи линии:

1. 802.11n поддържа скорости по-големи от 200 Mbps, използва технология, която увеличава широчината на канала,увеличен обхват и пропускливост на системата и още доста други предимства, но не му е тука мястото да ти обеснявам.Взимаш си един безжичен рутер с поддръжка на 802.11n и определено ще усетиш разликата с другите по стари стандарти, но на теб явно 54 Mbps са ти достатъчни

2. Производителността на Core2Duo 5450 е доста по малка сравнение с Dual Core T3400.Въпреки 2 МВ кеш на Core2Duo 5450 отстъпва доста-около 61% по-добра производителност за T3400. Малката честота на Core2Duo 5450 е основната причина за това.

3. Mobility Radeon HD 3470 е по добрата карта-спор няма

4. Дисплея на ACER-а е изпълнен в стандарт 16:9 необходим за правилното възпроизвеждане на HD

5. 4 GB памет са достатъчни за нормалното функциониране на 64-битова операционни системи.32 битовите могат да адресират максимум 3,5 GB-така че 4 GB в случая пак е предимство пред 3 GB, но ти си решил че 3 МВ е перфектната стойност-2 са ти малко,4 са ти много.

За 802.11n, дори май незнаеш за какво говориш, и казвам че 820.11г е напълно достатъчен до 54мб скорост, кво повече искаш?А до 802.11n дори не съм те питал, та дори ги знам май по-добре от тебе, понеже поддържа скорост до 600mb делиш на 8 и излиза под 100мб, така че каквито и 200мб да си написал си в грешка...И леновото изобщо не е с 80211н, така че за какво спориш? И двата модела, които предложи бяха пълна шитня.

Мерси openmind,машинката наистина е добра:)а относно Асуса мисля че е този модел за които стана спора със "феновете"http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1740
Казах ти не съм фен на асус, нито като лаптопи, нито като дънни платки, нито като монитори, просто сравни компонентите щеше да получиш двойна производителност на същите пари, а да не кажа, че дори ейсъра имаше по-добри характеристики от тези на леновото.

П.С.Тая тема няма да е зле да се позатвори и без това лаптопа е купен.

П.С.2Ето ги двата лаптопа http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1740 http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2188 разликата е 3лв, разлика в производителността огромна меко казано. Та дори си го взел с ОС и затова са ти шатнали тая цена на тоя мизерен лаптоп.

• Автор

Eми ти тая 7300 къде мислиш я слагаш, нисък модел видео карта от преди 2 поколения на нвидия...

За 802.11n, дори май незнаеш за какво говориш, и казвам че 820.11г е напълно достатъчен до 54мб скорост, кво повече искаш?А до 802.11n дори не съм те питал, та дори ги знам май по-добре от тебе, понеже поддържа скорост до 600mb делиш на 8 и излиза под 100мб, така че каквито и 200мб да си написал си в грешка...И леновото изобщо не е с 80211н, така че за какво спориш? И двата модела, които предложи бяха пълна шитня.

Казах ти не съм фен на асус, нито като лаптопи, нито като дънни платки, нито като монитори, просто сравни компонентите щеше да получиш двойна производителност на същите пари, а да не кажа, че дори ейсъра имаше по-добри характеристики от тези на леновото.

П.С.2Ето ги двата лаптопа http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1740 http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2188 разликата е 3лв, разлика в производителността огромна меко казано. Та дори си го взел с ОС и затова са ти шатнали тая цена на тоя мизерен лаптоп.

[/quo

Само да уточня младеж,че сам го купил за 950 лв.влез в час с цените малко!!!!

Само да уточня младеж,че сам го купил за 950 лв.влез в час с цените малко!!!!
Не съм заинтересован за колко пари си го взел, темата е лаптоп до 1000лв, ти си казал така! Разликата в парите пак си е малка като купуваш лаптоп, го купуваш 1 път, нали? Мен не ме засяга дали си се набутал, то си е факт, така че айде със здраве!

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Няма д е зле да си оправиш малко речника, иначе темата е забавна въпреки че е постфактум.

Не скачай така на човека-уважавай и неговото мнение-разбирам неделикатното ти комплексарско мислене и това защо употребяваш думички като "шитня" и "шатнали".

Ако искаш да си говорим за ASUS,ACER и Lenovo-говори си с мен ОК

Един въпрос:ти какъв преносим компютър използваш?

Въпросния ASUS е една супер посредсрвена машинка с една много,много слабичка видеокарта,слаб процесор,измислените 3 GB памет,спъват от всякъде евнтуален ъпгрейд-трябва да пласираш 1 GB иначе си е набутвация.Разни инфантилни недодялани изказвания, като твоите, които взривиха темата и я умерисаха, така че vidimiq ако искаш да спорим давай да си открием една нова темичка и да почваме.

Един въпрос:ти какъв преносим компютър използваш?

Въпросния ASUS е една супре посредсрвена машинка с една много,много слабичка видеокарта,слаб процесор,измислените 3 GB памет,спъват от всякъде евнтуален ъпгрейд-трябва да пласираш 1 GB иначе си е набутвация.Ама разни инфантилни недодялани изказвания като твоите взривиха темата и я умерисаха, така че vidimiq ако искаш да спорим давай да си открием една нова темичка и да почваме.

По въпроса, аз мой личен лаптоп нямам, сестрата има асус, държи се отлично и той е на годинка и батерията държи над 2 часа и половина все още...

Момко по изказванията ти си личи, че хам хабер си нямаш, казваш на най-добрата карта в класа е слабичка беги се скрий ставаш ми много смешен, защо процесора да е слаб 2гхз с 2мб кеш, кое му е слабото? Какви измислени 3 гб рам ти очи нямаш ли, бре? Не стига, че набута човека, а и на отворен се правиш, айде да не си разваляме настроението. време му е някой мод да си свърши работата.

Процесора е 1.66 Mhz, интересно ми е в кой клас тази карта е най-добрата-в класа на ниско бюджетните карти може би,

от tuk може да си свериш малко часовника за 802.11-имаш нужда явно.Аз имам IBM който е на 5 години и батерията ми държи 5 часа.

ASUS вадят хубави продукти, но точно въпросната машинка и пълна подигравка и прецаквация,Както написах по-горе дори и в сайта на ASUS не можах да открия никаква информация за въпросния модел, какти и в нито един сайт извън България-намирисва на някаква издънка краен продукт на калибриране и настройка на производствена линия...

Точно този ASUS e голямата прецаквация в случая.Спирам до тук и до нови срещи.

:lol6: :lol6: :lol6::huh::white flag::wow: Не, не ти си извънреден случай некъв такъв, братле. Жив и здрав и ти.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

По въпроса, аз мой личен лаптоп нямам, сестрата има асус, държи се отлично и той е на годинка и батерията държи над 2 часа и половина все още...

Момко по изказванията ти си личи, че хам хабер си нямаш, казваш на най-добрата карта в класа е слабичка беги се скрий ставаш ми много смешен, защо процесора да е слаб 2гхз с 2мб кеш, кое му е слабото? Какви измислени 3 гб рам ти очи нямаш ли, бре? Не стига, че набута човека, а и на отворен се правиш, айде да не си разваляме настроението. време му е някой мод да си свърши работата.

Процесора е 1.66 Mhz, интересно ми е в кой клас тази карта е най-добрата-в класа на ниско бюджетните карти може би,

от tuk може да си свериш малко часовника за 802.11-имаш нужда явно.Аз имам IBM който е на 5 години и батерията ми държи 5 часа.

ASUS вадят хубави продукти, но точно въпросната машинка е пълна подигравка и прецаквация и въпросната видеокарта му приляга колкото на "свинче звънче".Както написах по-горе дори и в сайта на ASUS не можах да открия никаква информация за въпросния модел-може би не съм търсил достатъчно дълго- както и в нито един сайт извън България-намирисва на някаква издънка краен продукт на калибриране и настройка на производствена линия, идеален за продажба на един пазар, като нашия където няма никакъв контрол върхи качеството.

Точно този ASUS e голямата прецаквация в случая.Спирам до тук и до нови срещи.

Мда, лаптоп с вградена Интелска винаги е набутвация. Днес не ти се играят игри, защото го ползваш само за работа, но утре ще отидеш на море или планина с него (нали е лаптоп все-пак) и ще ти се прииска да разцъкаш следобеда нещо и ще се ограничиш до ... пасианси, шах, минички - както се казва have fun. В обозримо бъдеще много програми ще използват видеокартата (за конвертиране на филми, обработка на изображения, музика и т.н.) и пак ще удариш гредата.

Intel inside, Idiot outside...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор
Мда, лаптоп с вградена Интелска винаги е набутвация. Днес не ти се играят игри, защото го ползваш само за работа, но утре ще отидеш на море или планина с него (нали е лаптоп все-пак) и ще ти се прииска да разцъкаш следобеда нещо и ще се ограничиш до ... пасианси, шах, минички - както се казва have fun. В обозримо бъдеще много програми ще използват видеокартата (за конвертиране на филми, обработка на изображения, музика и т.н.) и пак ще удариш гредата.

:yanim:

И вече не приемам такива от рода "Прекарал си се.....нбутал си се....и от сорта!!!Явно повечето от вас си вземат комп.да се хвалят с характеристиките му ,от колкото да им върши работа.Е, аз сам го взел за второто :)Всичко наи на всички :wors:

Какво си казал или не си, аз вече го написах да знаят хората, не да слушат тоя и оня! ;)

Пък и принципно на теб и лаптоп с по-ниска цена би ти вършил работа, така че неправомерно се изказа!

И реално всеки си взима компютър, за да му върши работа, а някой си го взимат точно за да работят с него! А не да се показват! Така, че предпочитат качеството, пред цената!

Приятно боравене с покупката, на мен лично и на визия не ми допада! Въпрос на вкус, предпочитания и още нещо.

Аз пък се чудя, защо вместо комп- не пообщуваш с човек на това: море или планина, нима ще ходиш там сам с лаптопа?! ;)

Какво си казал или не си, аз вече го написах да знаят хората, не да слушат тоя и оня! :)

Пък и принципно на теб и лаптоп с по-ниска цена би ти вършил работа, така че неправомерно се изказа!

И реално всеки си взима компютър, за да му върши работа, а някой си го взимат точно за да работят с него! А не да се показват! Така, че предпочитат качеството, пред цената!

Приятно боравене с покупката, на мен лично и на визия не ми допада! Въпрос на вкус, предпочитания и още нещо.

Аз пък се чудя, защо вместо комп- не пообщуваш с човек на това: море или планина, нима ще ходиш там сам с лаптопа?! :wors:

За първта част от поста ти-тръгваш добре с това:"....И реално всеки си взима компютър, за да му върши работа, а някой си го взимат точно за да работят с него! А не да се показват..."-така си е, но следващото:"....на мен лично и на визия не ми допада!..."-става излишно.

За втората част от поста ти-за морето и планината-много добре казано ;)

• Автор
Какво си казал или не си, аз вече го написах да знаят хората, не да слушат тоя и оня! :P

Аз пък се чудя, защо вместо комп- не пообщуваш с човек на това: море или планина, нима ще ходиш там сам с лаптопа?! :)

Това че не ти допада на визия изобщо няма значение.нали сама каза че трябва да върши работа,даже това са мои думи:lol6:И разбирасе всеки си има вкус,затова и има хиляди модели,иначе щеше да има само един примерно :lol6:така че няма смисъл от разисквания,такъв бил онакъв бил....

Това с лаптопа (и РС) само за работа винаги ми звучи като GSM уж само за разговори.

Затова написах, че ще съжаляваш някой ден за избора си. И Lenovo лаптопите не са толкова много по-добри от Asus например, че да си струват лишенията. Да не говорим че ти сам написа, че не си го взел заради външния вид.

И аз лично бих предпочел лаптопа да ми е подръка и да може да ме забавлява навсякъде, където съм за повече от седмица, отколкото да се чудя с какво да си запълня часовете (напр. между плажа и дискотеката), когато е време да оставиш на спокойствие и приятелите ти...

• Автор
Това с лаптопа (и РС) само за работа винаги ми звучи като GSM уж само за разговори.

Затова написах, че ще съжаляваш някой ден за избора си. И Lenovo лаптопите не са толкова много по-добри от Asus например, че да си струват лишенията. Да не говорим че ти сам написа, че не си го взел заради външния вид.

И аз лично бих предпочел лаптопа да ми е подръка и да може да ме забавлява навсякъде, където съм за повече от седмица, отколкото да се чудя с какво да си запълня часовете (напр. между плажа и дискотеката), когато е време да оставиш на спокойствие и приятелите ти...

Разбирасе извън работа пак ще го ползвам,но като се има предвид че игри не играя...ще ми е полезен 100% без лишения.

Аз използвам GSM-a,само за разговори, а преносимия компютър ми е за работа-спестява ми място, пък и важните документи са винаги с мен.

На морето и балкана отивам да си почина и от компютри и от GSM-и-имам ги 3-малка лудница.Трябва да съм се побъркал да мъкна лаптоп на почивката си....

Нещо да кажеш???

П.П Извинявам се за off topic-a

Ще кажа, че визираме различни поколения и групи хора. За 30-40 годишен потребител може и да е нормално да се задоволи само с телевизия и киснене по кафенета, когато не е на работа, но един тинейджър да ползва лаптоп/РС без никога да не му се прииска да играе на него и да не си "играе" с екстрите на GSM-а - това би било рядко изключение.

Ако не сте ме разбрали досега - смятам че като се подбира лаптоп за 1000 лв е хубаво да се взима в предвид и доколко става за друго освен офис приложения и Интернет браузване, независимо къде ще се ползва...

Ще кажа, че визираме различни поколения и групи хора. За 30-40 годишен потребител може и да е нормално да се задоволи само с телевизия и киснене по кафенета, когато не е на работа, но един тинейджър да ползва лаптоп/РС без никога да не му се прииска да играе на него и да не си "играе" с екстрите на GSM-а - това би било рядко изключение.

Ако не сте ме разбрали досега - смятам че като се подбира лаптоп за 1000 лв е хубаво да се взима в предвид и доколко става за друго освен офис приложения и Интернет браузване, независимо къде ще се ползва...

Разсъждавам подобно на теб но не срещам разбиране, не очаквам и ти да го намериш laugh.gif

Няма ли някой модератор да я изтърка тая тема, колкото пъти вляза във форума и тя все ми се мъдри най-отгоре при последните sad.gif

maerto още от самото начало си каза за какво ще използва преносимия компютър и доколкото разбирам с избора който е направил изцяло си покрива нуждите.

Има много по-добри начини да си прекарваш времето от този да киснеш по кафенетата,които в интерес на истината са пълни точно с подрастващи и доста неориентирани хора.Възрастта няма много голямо значение.Има книги има филми има партита има походи в планината и каране на сърф на морето,има пътувания до интересни места и запознанство с нови хора, има и красиви човешки взаимоотношения-любов,секс, приятелство.Има и спортуване- игра на футбол или баскетбол с приятели или каквото ти е на сърце.

Мисля че всеки нормален човек без значение на колко години е не би трябвало да се лишава от всичко което изброих само за да кисне на компютъра и да цъка игри-ако е така явно нещо не е наред.

Все ми е тая какво има на GSM телефонът ми-наистина го ползвам само за разговори и да си присмятам разни неща-нещо което може да го прави всеки най-обикновен телефон.

С машина до 1000 лв. може да се прави много повече от ровене в нета и работа с офис приложения.Всеки си подбира какво да си купи изхождайки от личните си потребности-без значение за какво става въпрос и да се слагат всички под общ знаменател е несериозно.Относно Lenovo ще си позволя да дам един линк-който желае да го прегледа.Изложените факти са валидни в по-голяма или по-малка степен за всичките продукти на компанията.Все пак технологиите които стоят за тази компания не са от вчера и всеки който е ползвал техен продукт може да усети за какво става въпрос.Спирам до тук, че ще ме обвинят в реклама, пък и вече прекалих с OFF TOPIC-а за което много се извинявам още веднъж.

• Автор
Разсъждавам подобно на теб но не срещам разбиране, не очаквам и ти да го намериш laugh.gif

Няма ли някой модератор да я изтърка тая тема, колкото пъти вляза във форума и тя все ми се мъдри най-отгоре при последните sad.gif

Просто не влизаи в темата :)благодарение натакива като теб(любопитни)тази тема още си стои:)всеки поглежда и добавя някои неуместен коментар ;)

Забавно иначе :)

maerto още от самото начало си каза за какво ще използва преносимия компютър и доколкото разбирам с избора който е направил изцяло си покрива нуждите.

Има много по-добри начини да си прекарваш времето от този да киснеш по кафенетата,които в интерес на истината са пълни точно с подрастващи и доста неориентирани хора.Възрастта няма много голямо значение.Има книги има филми има партита има походи в планината и каране на сърф на морето,има пътувания до интересни места и запознанство с нови хора, има и красиви човешки взаимоотношения-любов,секс, приятелство.Има и спортуване- игра на футбол или баскетбол с приятели или каквото ти е на сърце.

Мисля че всеки нормален човек без значение на колко години е не би трябвало да се лишава от всичко което изброих само за да кисне на компютъра и да цъка игри-ако е така явно нещо не е наред.

Все ми е тая какво има на GSM телефонът ми-наистина го ползвам само за разговори и да си присмятам разни неща-нещо което може да го прави всеки най-обикновен телефон.

С машина до 1000 лв. може да се прави много повече от ровене в нета и работа с офис приложения.Всеки си подбира какво да си купи изхождайки от личните си потребности-без значение за какво става въпрос и да се слагат всички под общ знаменател е несериозно.Относно Lenovo ще си позволя да дам един линк-който желае да го прегледа.Изложените факти са валидни в по-голяма или по-малка степен за всичките продукти на компанията.Все пак технологиите които стоят за тази компания не са от вчера и всеки който е ползвал техен продукт може да усети за какво става въпрос.Спирам до тук, че ще ме обвинят в реклама, пък и вече прекалих с OFF TOPIC-а за което много се извинявам още веднъж.

Доста интересн материал Openmind :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.