Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Лаптоп до 1000лв.

Featured Replies

Aspire AS5735Z-344G32Mn 15.6" 1366x768 Acer Crystal Brite LCD, CPU Pentium dual-core T3400 2.16GHz, RAM 4GB, Intel GMA 4500M, HDD 320GB, DVD Super Multi, LAN, 802.11 b/g/n, Bluetooth, 0.3mpx Web Cam, Linux, Black, 1y. Warr

http://virtualnazona.com/products.php?catid=22

1000 лв.

Взехме да се повтаряме май-това е първото ми предложение което направих.Маерто, замисли се въху този факт...

• Отговори 103
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

По-горе съм поставил линк от където може да видиш сравнение между доста мобилни процесори.Може сам да се увериш за какво става въпрос.

Сега виждам че ASUS-a който ти предлагат е с Core 2 Duo T5450-той пък-с неговото 91 място, въобще не може да влезе в каквато и да е конкуренция с Т3400 .

Tая класация дето я гледаш е пълен бълшет, но продължавай да си ги сравняваш по нея мен не ме засяга. Ейсъра, който си предложил е доста лош избор, единственото приемущество е рамта, от която реално няма смисъл.

Ами дай ти пример за класация-а за ACER-a не бих казал че е"...лош избор..."-кое не ти харесва-4гига памет или 320 гига хард,или Bluetooth поддръжката,или може би че поддържа 802.11 n стандарт,чипсета на Intel ли не те кефи или процесора T3400.....но както и да е.

Предложи моделче на човека вместо да се суетиш.

Маерто, взимай Lenovo-то,което ти показах и да преставаме с тази тема че нещо взе да се изпразва от към съдържание.Ако искаш да си гледаш филмчета 16:9 без да ти се режи картината грабвай ACER-a.

Видеото не ме кефи и то изобщо, а до харда почти всичко от предложеното е около този обем, то оставаше и да няма wifi...Рама почти няма никакво значение дали ще е 3 или 4 гб в момента.

Няма нужда да предлагам нищо, аз съм за асуса предложен от TiriT

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Tая класация дето я гледаш е пълен бълшет, но продължавай да си ги сравняваш по нея мен не ме засяга. Ейсъра, който си предложил е доста лош избор, единственото приемущество е рамта, от която реално няма смисъл.

Ами дай ти пример за класация-а за ACER-a не бих казал че е"...лош избор..."-кое не ти харесва-4гига памет или 320 гига хард,или Bluetooth поддръжката,или може би че поддържа 802.11 n стандарт,чипсета на Intel ли не те кефи или процесора T3400.....но както и да е.

Предложи моделче на човека вместо да се суетиш.

Маерто, взимай Lenovo-то,което ти показах и да преставаме с тази тема че нещо взе да се изпразва от към съдържание.Ако искаш да си гледаш филмчета 16:9 без да ти се режи картината грабвай ACER-a.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Автор

Да темата се изчерпа наистина но аз в началото някаде споменах че вече сам направил избора си :angry:така че няма смисъл от по-вече предложения laugh.gif

Да темата се изчерпа наистина но аз в началото някаде споменах че вече сам направил избора си :hush:така че няма смисъл от по-вече предложения laugh.gif

ОК-Успех!!!

• Автор
ОК-Успех!!!

Мерси :hush: спрял сам се на твоето предложение,направо от саита ли да го поръчм или по добре на место да се ходи.никога не съм пазарил онлаин?

Редактирано от maerto (преглед на промените)

Мерси :hush: спрял сам се на твоето предложение,направо от саита ли да го поръчм или по добре на место да се ходи.никога не съм пазарил онлаин?

Писах ти на ЛС

Да темата се изчерпа наистина но аз в началото някаде споменах че вече сам направил избора си :rolleyes:така че няма смисъл от по-вече предложения laugh.gif

Според мен яко си се минал, ама ще разказваш после надявам се?! :laughing5:

Аз пък не разбрах Ейсър или Леново си е взел човека...

Май здраво се е прекарал, защото както разбирам човека си е взел Ейсъра...

В кое се състои здравото прекарване?

В кое се състои здравото прекарване?

Видеото не ме кефи и то изобщо, а до харда почти всичко от предложеното е около този обем, то оставаше и да няма wifi...Рама почти няма никакво значение дали ще е 3 или 4 гб в момента.

Да продължавам ли ?

Да продължавам ли ?

Не си убедителен-продължавай!

Явно не четеш внимателно-написал съм че поддържа 802.11n стандарт.Да отбелязвам че има wifi e много тъпо и смешно.Итъкнал съм че wifi-то е 802.11n, но явно стандартите не са ти много ясни.....

Относно класацията ако знаеш някоя по-пълна или точна за мобилни процесори и видеокарти сподели я-бих се радвал:yanim:

Не си убедителен-продължавай!

Явно не четеш внимателно-написал съм че поддържа 802.11n стандарт.Да отбелязвам че има wifi e много тъпо и смешно.Итъкнал съм че wifi-то е 802.11n, но явно стандартите не са ти много ясни.....

Относно класацията ако знаеш някоя по-пълна или точна за мобилни процесори и видеокарти сподели я-бих се радвал:)

Какво значение има след като b пропуска до 11мб ли беше колко, а g 54mb, повече не ти трябва и не говорим за днеска утре, а за дооооста дълъг период, за какво са ти да ги гледаш по таблички и бла, бла, ефект нулев. Виждат се процесорите, една и съща архитектура единия на 2гхз с 2мб кеш другия, на 2,1 с 1мб кеш, напълно равностойни и конкурентни процесори, но въпросният ейсър, който така ревностно защитаваш като на хлапе откраднали му близалка е с видео карта, която освен за soultaire друго не става, а с 3470 и доста игри можеш да играеш и hd филми да гледаш, а бе почти всичко, което ти скимне, но какво да ти обяснявам.

Ako e взел "най-доброто до 1000лв"е тогава прецаквацията е пълна...

По-добро от ТОВА за момента няма да намериш до 1000 лв.
Това сега го виждам, та то от това по-смотан лаптоп не можа ли да намериш, само процесора дето става за нещо, инъче старинна карта, 2гб рам, които вече ще се усетят, та дори и вече прочутия ши-фи 8200.11н няма, а си е с стандартния(който си е напълно достатъчен) и като бонус малък хард...

• Автор

Според мен яко си се минал, ама ще разказваш после надявам се?! :cheers:

[/quote

Аиде сага,чакахте развоиа на нещата и сега пак почват съвети и прочие....и какво имш впервид под ,''яко си се минал''?

Леновото е супер :gift:вади страхотна картина,и фотошопа бачко по-бързо от настолния ми комп:)Доволен съм от избора си:)

За тези парите си заслужава определено.

Редактирано от maerto (преглед на промените)

• Автор

И вече не приемам такива от рода "Прекарал си се.....нбутал си се....и от сорта!!!Явно повечето от вас си вземат комп.да се хвалят с характеристиките му ,от колкото да им върши работа.Е, аз сам го взел за второто :yanim:Всичко наи на всички :rolleyes:

И вече не приемам такива от рода "Прекарал си се.....нбутал си се....и от сорта!!!Явно повечето от вас си вземат комп.да се хвалят с характеристиките му ,от колкото да им върши работа.Е, аз сам го взел за второто :PВсичко наи на всички :)

Пич, не е за това какви са ти компонентите, а за това, че на същите пари получаваше доста по-добра производителност и ти гарантирам, че от асуса щеше да останеш по-доволен, но темата е изчерпана, мога само да ти кажа, че преди около година на едни познати купихме за 1050лв, Т7250, видео 8400, 2гб, само харда дето беше малък, а е по-добър от избрания от теб модел, за една година моделите да са зазлели, не ми се вярва...

Казваш, че се изказвам чак след като си го купил? Ми разгледай си темата изразил съм мнението си отдавна.

Само не ми е ясно със какво по-доволен щях да остана от Асуса???

Колко пъти да го обяснявам, върни се назад в темата и прочети. Изборът ти така или инъче вече е факт.

• Автор
Пич, не е за това какви са ти компонентите, а за това, че на същите пари получаваше доста по-добра производителност и ти гарантирам, че от асуса щеше да останеш по-доволен, но темата е изчерпана, мога само да ти кажа, че преди около година на едни познати купихме за 1050лв, Т7250, видео 8400, 2гб, само харда дето беше малък, а е по-добър от избрания от теб модел, за една година моделите да са зазлели, не ми се вярва...

Казваш, че се изказвам чак след като си го купил? Ми разгледай си темата изразил съм мнението си отдавна.

Само не ми е ясно със какво по-доволен щях да остана от Асуса???

Само не ми е ясно със какво по-доволен щях да остана от Асуса???с бързина ,картина ....или 100 метра бягане с препядствия :)

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

iovi

• Автор
така пич замисли се малко

250gb hdd(asus)> 160gb hdd?(lenovo)

3gb ram(asus)> 2gb ram?(lenovo)

така друго на асуса видео картата е доста по-добра

а и дори и като големина на памета е по добра (до 512 mb)

а на ЛЕНОВОТО е 256

10/100/1000(asus) > 10/100(lenovo) нали?

2,3 kg(asus) < 2,8 kg (lenovo)

24м гаранция(asus)> 12 месеца гаранция(lenovo)

верно има уиндос виста хомо(lenovo) може би това му дига цената?

като цяло няма големи разлики нали???

може би ще върви доста по бързо за същите пари но biggrin.gif;):sobbing:

ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ :]

Харда и рамта са ми напълно достатъчни,за какво са ми по-вече?а относно бързината...сигурен съм че с просто око няма никаква разлика,и ако има такава тя може да се забележи само със синтетичен тест.И...Асуса е по-скъп от Леновото!!

така пич замисли се малко да те е*а в дупенцето

а на ЛЕНОВОТО е 256

асуса е доста по хубав и яко са те наебали с това леново то е ебана марка

може би ще върви доста по бързо за същите пари но biggrin.gif:sobbing: :sobbing:

АсЪс форевър!

Пак фенщина намирисвам :sobbing:

Харда и рамта са ми напълно достатъчни,за какво са ми по-вече?а относно бързината...сигурен съм че с просто око няма никаква разлика,и ако има такава тя може да се забележи само със синтетичен тест.И...Асуса е по-скъп от Леновото!!

Разликата е 3лв, момко biggrin.gif Тая разлика далеч няма да я забележиш само на тестове, тя си е доста голяма само видео картата е над 300% по-добра от интел гма4500.

• Автор

а на ЛЕНОВОТО е 256

може би ще върви доста по бързо за същите пари но biggrin.gif;):sobbing:

АсЪс форевър!

И вземи си мери малко приказките ,това доказва колко си разбирач или просто си чешеш езика.Аман от такива като теб....надявам се модераторите все пак да си вършат работата.....

Разликата е 3лв, момко biggrin.gif Тая разлика далеч няма да я забележиш само на тестове, тя си е доста голяма само видео картата е над 300% по-добра от интел гма4500.

Каде ги видя пък тия 3 лева младеж???разликата е кам 50 лева и кусур...

И вземи си мери малко приказките ,това доказва колко си разбирач или просто си чешеш езика.Аман от такива като теб....надявам се модераторите все пак да си вършат работата.....

Каде ги видя пък тия 3 лева младеж???разликата е кам 50 лева и кусур...

...а относно картата.може да е по-добра.ама както се вика ....да убием канарчето за да му изядем бутчето:sobbing:надявам се разбираш това

Явно нещо бъркаш машинките.Леновото дето сам го избрал изобщо няма такава видеокарта.маи не следш добре...

Честито maerto!

След като направи правилния избор с Lenovo-то продължавам да пиша тук защото виждам че се пишат разни неща за ACER-а за който бях писал.

Vidimiq,в общи линии:

1. 802.11n поддържа скорости по-големи от 200 Mbps, използва технология, която увеличава широчината на канала,увеличен обхват и пропускливост на системата и още доста други предимства, но не му е тука мястото да ти обеснявам.Взимаш си един безжичен рутер с поддръжка на 802.11n и определено ще усетиш разликата с другите по стари стандарти, но на теб явно 54 Mbps са ти достатъчни

2. Производителността на Core2Duo 5450 е доста по малка сравнение с Dual Core T3400.Въпреки 2 МВ кеш на Core2Duo 5450 отстъпва доста-около 61% по-добра производителност за T3400. Малката честота на Core2Duo 5450 е основната причина за това.

3. Mobility Radeon HD 3470 е по добрата карта-спор няма

4. Дисплея на ACER-а е изпълнен в стандарт 16:9 необходим за правилното възпроизвеждане на HD

5. 4 GB памет са достатъчни за нормалното функциониране на 64-битова операционни системи.32 битовите могат да адресират максимум 3,5 GB-така че 4 GB в случая пак е предимство пред 3 GB, но ти си решил че 3 МВ е перфектната стойност-2 са ти малко,4 са ти много.

Относно въпросния ASUS един час се ровя из сайта на производителя но не мога да открия нищо за въпросния модел-може и аз да бъркам нещо,но започвам да си мисля че става въпрос за някаква зглобка пусната като пробна серия при настройка на поточната линия.Също така никъде извън българските сайтове не намирам въпросния модел ASUS….

а на ЛЕНОВОТО е 256

може би ще върви доста по бързо за същите пари но biggrin.gif:) :)

АсЪс форевър!

Уважавам и зачитам правилата на този форум и мисля че автора на горния коментар трябва да понесе последствията си.

• Автор
Честито maerto!

След като направи правилния избор с Lenovo-то продължавам да пиша тук защото виждам че се пишат разни неща за ACER-а за който бях писал.

Vidimiq,в общи линии:

1. 802.11n поддържа скорости по-големи от 200 Mbps, използва технология, която увеличава широчината на канала,увеличен обхват и пропускливост на системата и още доста други предимства, но не му е тука мястото да ти обеснявам.Взимаш си един безжичен рутер с поддръжка на 802.11n и определено ще усетиш разликата с другите по стари стандарти, но на теб явно 54 Mbps са ти достатъчни

2. Производителността на Core2Duo 5450 е доста по малка сравнение с Dual Core T3400.Въпреки 2 МВ кеш на Core2Duo 5450 отстъпва доста-около 61% по добра производителност за T3400. Малката честота на Core2Duo 5450 е основната причина за това.

3. Mobility Radeon HD 3470 е по добрата карта-спор няма

4. Дисплея на ACER-а е изпълнен в стандарт 16:9 необходим за правилното възпроизвеждане на HD

5. 4 GB памет са достатъчни за нормалното функциониране на 64-битова операционни системи.32 битовите могат да адресират максимум 3,5 GB-така че 4 GB в случая пак е предимство пред 3 GB, но ти си решил че 3 МВ е перфектната стойност-2 са ти малко,4 са ти много.

Относно въпросния ASUS един час се ровя из сайта на производителя но не мога да открия нищо за въпросния модел-може и аз да бъркам нещо,но започвам да си мисля че става въпрос за някаква сглобка пусната като пробна серия при настройка на поточната линия.Също така никъде извън българските сайтове не намирам въпросния модел ASUS….

Уважавам и зачитам правилата на този форум и мисля че автора на горния коментар трябва да понесе последствията си.

Мерси openmind,машинката наистина е добра:)а относно Асуса мисля че е този модел за които стана спора със "феновете"http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1740

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.