Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RE: Предложете конфигурация до 1500 лв.

Featured Replies

Аз до колкото разбрах, трика става само на Biostar и AsRock платки... Пък и егати и маркетинга- да продаваш прецакани quad процесори за triple ohmy.gif

П.П. Трика става само с процесори произведени 4 седмица на 2009.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хъх, всеки различно говори.

Четох, че може да се отключва само на процесори от определена седмица и то на определени дъна...

Видим, къде провери, че твоето дъно става? Защото аз намирам различен модел на Gigabyte.

П.П. Забравих да кажа, че изобщо не е сигурно дали ще е читаво!!!

Редактирано от P700 (преглед на промените)

Значи номера става само с дъна на три фирми GB,Biostar,AshRock като допълнителното условие е да поддържат функцията ACC(advanced clock central или нещо от тоя род е дългото име)тази функция я имат само новите дъна с северен мост 790FX + южен мост 750, какъвто е и на посоченото от мен дъно.

В грешка си. Става само под определени дъна. :)

Moже, но аз доколкото съм разбрал това са определените дъна северен мост 790 + южен мост 750 на споменатите фирми, може и да съм в грешка, но дори и да не се отключи въпросното ядро процесора не е за изхвърляна biggrin.gif

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Значи номера става само с дъна на три фирми GB,Biostar,AshRock като допълнителното условие е да поддържат функцията ACC(advanced clock central или нещо от тоя род е дългото име)тази функция я имат само новите дъна с северен мост 790FX + южен мост 750, какъвто е и на посоченото от мен дъно.

В грешка си. Става само под определени дъна. ;)

Moже, но аз доколкото съм разбрал това са определените дъна северен мост 790 + южен мост 750 на споменатите фирми

Засега само партида 0904, може този номер. Задължително дъното трябва да има ACC(SB750), но това пак не значи, че ще може да се отключи.

От Gigabyte видях, че само GA-MA790GP-DS4H, може да направи номера.

П.П. Ако изобщо го активираш, не значи, че ще работи.

Редактирано от P700 (преглед на промените)

Бройките вече са изчерпани, а и не е сигурно дали в действително ще "запалиш" четвъртото ядро. Иначе който има споменатите дъно и процесор и успее да включи ядрото и е стабилно, ще е на далавера.

• Автор

Добре.Тогава ще преразгледам другите конфигурации и ще помисля

Помисли много сериозно дали ще земеш 8 ядра с по еВтино видео или 3/4 ядра с скъпо видео.

Аъ лично ти предлагам да вземеш 8 ядра с 4830 1гб или 4850 сс с 512мб.И забрави за тези кирии с процесорите на амд.Така или иначе всяка програма/игра ще отчита че си с 3ядрено амд!!!

Помисли много сериозно дали ще земеш 8 ядра с по еВтино видео или 3/4 ядра с скъпо видео.

Аъ лично ти предлагам да вземеш 8 ядра с 4830 1гб или 4850 сс с 512мб.И забрави за тези кирии с процесорите на амд.Така или иначе всяка програма/игра ще отчита че си с 3ядрено амд!!!

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009...-710-am3-cpus/5 Виж разликите в трите игри, които са включени в ревюто(Crysis,FarCry2,Half-life) най-голямата разлика между core i7 920 и Phenom 710 с DDR2 памет е при Crysis като разликата е около 11-12%.Разгледай и цялото ревю, ако искаш, но теб те интересуват игрите. И след това виж прикачените снимки едната е с 3dmark, а другата с CoD4. Сравни разликите gtx 285 с 4850, а какво да говорим за 4830...

http://www.pcgameshardware.com/aid,673142/...Reviews/?page=6 Ето и едно пълно ревю на gtx 285, потърси, ако имаш желание има още много, но разликата между 4850 и gtx 285 надхвърля 11-12%

post-168765-1236531272_thumb.jpg

post-168765-1236531288_thumb.jpg

Ще се повторя пак, но... zaraliata, ако не ти е много спешен нов компютър препоръката ми е да си караш още 1-2 месеца със стария, докато събереш за i7 с видео поне HD4850 1GB. Всичко други конфигурации от сорта на i7 с HD4830 са безсмислени, защото с такава видео карта ще ползваш малка част от възможностите на процесора. Помисли и по този вариант ! ;)

Ще се повторя пак, но... zaraliata, ако не ти е много спешен нов компютър препоръката ми е да си караш още 1-2 месеца със стария, докато събереш за i7 с видео поне HD4850 1GB. Всичко други конфигурации от сорта на i7 с HD4830 са безсмислени, защото с такава видео карта ще ползваш малка част от възможностите на процесора. Помисли и по този вариант ! ;)

А между HD4850 и HD4830 голяма разлика ли има?

Аз защото не съм запознат много и питам, все пак трябва да се обосновеш каква е разликата между процесорите на картите технологията по която са произведени и защо i7 със HD4830 е безмисленно, Creysis ли няма да тръгне намкс или ........тк.нт?

И още нещо, колко процента е разликата в производителноста между двете карти?

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Ако не се лъжа, има начин да отключиш 4830 да работи като 4850, но трябва да имаш нужните познания. Предлагам да събереш още някой лев преди да си купиш компютъра.

Отключването не бих казал,че е много надеждно/възможно - първо заради по-ниският клок,второ защото има само 640 SP,a не 800.Зарежете го този Core 7i в игрите най-важно е видеото и колкото и процесора да спъва видеото разликата е много по-малка от това да сте с малко по-слаб процесор(12%) и с много по-добро видео - разлика може би 30-40%.Само защото се води за най-добрият процесор не значи че ще свърши работа.За гейм машина с Core7i ти трябват 2500-3000лв за да си сигурен че ще свърши работа.

Според мен за игри е по-добра конфигурацията на Видимия или всяка друга конфигурация в което е предложено вместо безсмислено скъпият Core7i(който не си оправдава цената - вярно по-бърз е,но разликата в производителността е прекалено малка за да си заслужава цената) - AMD Phenom II или Core 2 Duo E8400,който с по-добро видео ще ти свърши по-добра работа.

Редактирано от BloodRaveN (преглед на промените)

А между HD4850 и HD4830 голяма разлика ли има?

Аз защото не съм запознат много и питам, все пак трябва да се обосновеш каква е разликата между процесорите на картите технологията по която са произведени и защо i7 със HD4830 е безмисленно, Creysis ли няма да тръгне намкс или ........тк.нт?

И още нещо, колко процента е разликата в производителноста между двете карти?

Разлика има, не е голяма, но в някой случаи е забележима, иначе технологията си е същата. И все пак ако не си забелязал съм написал поне HD4850 1GB, тоест това е минимума, защото не виждам много смисъл да се дават сума ти пари за процесор, а видео картата да не е еквивалентна на него. Според мен в случая една HD4870 1GB би свършила перфектна работа, а пък ако има още пари, още по-добре - може GTX 2XX или HD4850 X2. :P

P.S. Сам можеш да видиш разликата между HD4830 и HD4850 в статистиките по-долу. :hush:

post-70229-1236540869_thumb.jpg

post-70229-1236540873_thumb.jpg

post-70229-1236540878_thumb.jpg

post-70229-1236540881_thumb.jpg

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

Ако наистина искаш PC-то ти да е за игри съм ти предложил нещо в коментар: #10. ;)

Ако наистина искаш PC-то ти да е за игри съм ти предложил нещо в коментар: #10. ;)

Ама тая SAGA дето си я предложил хич не се връзва на конфигурацията. То не е само захранването де - една конфигурация трябва най-вече да е балансирана, съобразно конкретните нужди, без да е наблегнато на някой много скъп компонент за сметка на други.

GA-EP45-UD3R

E8400BOX

2x2GB A-DATA 800+

GV-N26OC-896H-B Core 216

WD 640GB 32MB SATA II

NEC AD-7200S

GIGABYTE GZ-X6

GPS-550AB-A

1600лв.

Ако не се лъжа, има начин да отключиш 4830 да работи като 4850, но трябва да имаш нужните познания.

Тц. Отдавна и ATI и nVidia спряха кранчето и няма начини за отключване на която и да е карта. Това което се е появило на няколко места в нета като успешно отключване е 100% фейк.

Тц. Отдавна и ATI и nVidia спряха кранчето и няма начини за отключване на която и да е карта. Това което се е появило на няколко места в нета като успешно отключване е 100% фейк.

Подвел съм се. Копелета, имаше тръпка навремето да премаркираш процесор или карта... biggrin.gif

Main Board - Jetway biggrin.gif

Може ли по-конкретно да разясниш какво им е?

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

• Автор
Ще се повторя пак, но... zaraliata, ако не ти е много спешен нов компютър препоръката ми е да си караш още 1-2 месеца със стария, докато събереш за i7 с видео поне HD4850 1GB. Всичко други конфигурации от сорта на i7 с HD4830 са безсмислени, защото с такава видео карта ще ползваш малка част от възможностите на процесора. Помисли и по този вариант ! :P

За сега покупката не е спешна и ще изчакам

Ако е за игри не смятате ли че е най-добре да вземе по-евтин процесор и все пак по-добра видео карта - тъй като в игрите основна роля играе видеото?

Прав си може да вземат Core 2 Quad q8*** и ще излезе доста по-евтинко.Ще е доста по-производителен този комп при игрите с една 4870 или пък една http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533612

или http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536177

може и това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535471

ПП захранване никога не се пести!Особено при този скъп чарколяк.

Те, щото Феном-ите имат повече кеш затова ги предлагаш навсякъде :baby:

И коя е честотата на Q8200 , която му е необходима за игри и която не може да постигне ?

Приемаме, че това са рекорди http://hwbot.org/listResults.do?cpuModelId...e&limit=100 http://www.ripping.org/database.php?cpuid=853 , та максималната честота като гледам е под 3,9 като рекорд, а са ми казвали, че процесора по принцип повечето бройки не могат да преминат 500фсб(това е 3,5гхз), затова и твърдя, че q6600 е по-добрия от двата процесора при добро охлаждане може да постигне много добра честота за 24/7, въпреки, че е 65нм. Не ги предлагам заради кеша навсякъде, май не си навестявал гугъл напсоледък погледни резултатите, феном 2 показва много добра производителност при игрите за парите си. А и се клоква добре, доказателство http://www.ripping.org/benchmarks.php?act=...s&cpuid=927 верно, че е на азот, но показва, че в процесора има хляб, а и повечето бройки достигат до 3.7-3.8, имам познат от Ямбол с 720 на 3.85 за 24/7, а като гледам в нета доста хора достигат тая честота. Q8200 не притежава голям потенциал при клока, незнам на какво се дължи, но резултатите го показват, а и съм чел из форуми мнения на потребители притежатели на q8200.

Айде аз отивам да гледам мача(Реал Мадрид Ливърпул), че съм голям фен на кралския клуб biggrin.gif

Приемаме, че това са рекорди http://hwbot.org/listResults.do?cpuModelId...e&limit=100 http://www.ripping.org/database.php?cpuid=853 , та максималната честота като гледам е под 3,9 като рекорд, а са ми казвали, че процесора по принцип повечето бройки не могат да преминат 500фсб(това е 3,5гхз), затова и твърдя, че q6600 е по-добрия от двата процесора при добро охлаждане може да постигне много добра честота за 24/7, въпреки, че е 65нм. Не ги предлагам заради кеша навсякъде, май не си навестявал гугъл напсоледък погледни резултатите, феном 2 показва много добра производителност при игрите за парите си. А и се клоква добре, доказателство http://www.ripping.org/benchmarks.php?act=...s&cpuid=927 верно, че е на азот, но показва, че в процесора има хляб, а и повечето бройки достигат до 3.7-3.8, имам познат от Ямбол с 720 на 3.85 за 24/7, а като гледам в нета доста хора достигат тая честота. Q8200 не притежава голям потенциал при клока, незнам на какво се дължи, но резултатите го показват, а и съм чел из форуми мнения на потребители притежатели на q8200.

Доколкото си спомням и в друга някаква тема пак по същия въпрос ти бяха писали, че получаваш това, за което си плащаш cool.gif Плащаш по-малко - получаваш по-малко и обратното. Никъде не съм казвал, че АМД, в частност Феном са лоши процесори ! Просто са по-евтини, защото могат по-малко ( ако можеха повече, повярвай, никой нямаше да ги пусне на по-ниска цена - не мисли, че някой, дори и АМД, е склонен да прави подаръци) .... и защото трябва да наваксват 2-годишно изоставане спрямо конкуренцията. Докато тя, конкуренцията, е насочила вниманието си към съсвсем нова архитектура, където също не се знае докога няма да има нещо достойно насреща си - ами , цените на Core i7 ще са високи и няма да падат. А какво ще стане догодина ( или още в края на тази) когато пуснат 32 нм процесор. Тогава с какво ще сравнявате въпросният Phenom ІІ ? Сигурно пак с Q6600 ? Самият факт, че се състезават с процесор Q6600 напр., който е спрян от производство, е доста показателен. И отново за игрите: няма съвременен процесор, който да спъва игра заради честотата си ( освен ако не е някой Office Celeron - въпреки че съм виждал и на Целерон 420 без клок, със скапана видеокарта , да се играят игри ( без Crysis и GTA ІV -естествено) а и поради простата причина, че самите игри зависят доста от видеокартата. Слаб процесор от по-старо поколение би могъл да спъва самата видеокарта, но съвременен процесор да спъне игра .....

Що се отнася до клока, държа на мнението си, че никой няма да направи разлика между процесор, работещ на 3.5- 4 ГХц и такъв на 4.5+ ГХц в ежедневни приложения.

Доколкото си спомням и в друга някаква тема пак по същия въпрос ти бяха писали, че получаваш това, за което си плащаш cool.gif Плащаш по-малко - получаваш по-малко и обратното. Никъде не съм казвал, че АМД, в частност Феном са лоши процесори ! Просто са по-евтини, защото могат по-малко ( ако можеха повече, повярвай, никой нямаше да ги пусне на по-ниска цена - не мисли, че някой, дори и АМД, е склонен да прави подаръци) .... и защото трябва да наваксват 2-годишно изоставане спрямо конкуренцията. Докато тя, конкуренцията, е насочила вниманието си към съсвсем нова архитектура, където също не се знае докога няма да има нещо достойно насреща си - ами , цените на Core i7 ще са високи и няма да падат. А какво ще стане догодина ( или още в края на тази) когато пуснат 32 нм процесор. Тогава с какво ще сравнявате въпросният Phenom ІІ ? Сигурно пак с Q6600 ? Самият факт, че се състезават с процесор Q6600 напр., който е спрян от производство, е доста показателен. И отново за игрите: няма съвременен процесор, който да спъва игра заради честотата си ( освен ако не е някой Office Celeron - въпреки че съм виждал и на Целерон 420 без клок, със скапана видеокарта , да се играят игри ( без Crysis и GTA ІV -естествено) а и поради простата причина, че самите игри зависят доста от видеокартата. Слаб процесор от по-старо поколение би могъл да спъва самата видеокарта, но съвременен процесор да спъне игра .....

Що се отнася до клока, държа на мнението си, че никой няма да направи разлика между процесор, работещ на 3.5- 4 ГХц и такъв на 4.5+ ГХц в ежедневни приложения.

Напълно съм сългасен за чесотата при игрите-за сега едва ли има игра която да се спъва от двуядрен процесор на честота 2.5Гхз,да не кажа 2.0Гхз...друг е въпроса прираста който ще се извлече с клок cool.gif

Напълно съм сългасен за чесотата при игрите-за сега едва ли има игра която да се спъва от двуядрен процесор на честота 2.5Гхз,да не кажа 2.0Гхз...друг е въпроса прираста който ще се извлече с клок cool.gif

На 2гхз има със сигурност, на 2.5 само гта4 се сещам

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.