Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На определени игри компютъра ми изключва

Featured Replies

Здравейте.

От няколко дена имам странен проблем с компютъра-при ежедневното му използване всичко е наред, влизам си в нета, тегля, гледам филми, слушам музика...ок, но в момента в който пусна някоя по-нова игра ( играя Принца на Персия 4 и Assassin Creed ), минава известно време и компютъра ми се изключва.Продухах го хубаво, но пак изключва.Ползвам Еверест и забелязвам как температурата на дъното ми се вдига много- до 70 градуса.След като изляза от игра веднага започва да спада.За една минута преди малко от 64 падна на 44 градуса...Идеи ?

Параметрите на компютъра са ми следните:AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 5000+ 2GB RAM Nvidia GeForce 8600

Какви са температурите на видеото и процесора? Ако дъното ти е толкова, процесора ще е по-горещ.

• Автор

Ето 3 снимки с разлика 10 минути...post-219345-1236546754_thumb.jpgpost-219345-1236546761_thumb.jpgpost-219345-1236546768_thumb.jpg

Как може за толкова кратко време така да скачат температурите ??? И след като излезна от игра, говоря за секунди, температурите падат с по 10-20 градуса...

От 89, докато направя снимката стана на 62...

Редактирано от Burton (преглед на промените)

Процесора и дъното имат висока температура... Сигурно от това ти се изключва компа. Първо почисти компа от праха вътре, смени термопастата на процесора. И сложи отзад на кутията един вентилатор, който да вади горещия въздух. Засега това...

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Лоша вентилация на кутията , най вероятно си с захранване с 80 мм перка , нямаш и други допълнителни вентове и вътре става горещо , топлия въздух се акумулира и вдига температурата на компонентите

Колега

Сериозно трябва да си погледнеш охлаждането на проца.

За това ЦПУ , температурата я дават 55-70(мах)

76 гр. темп. е мн. висока . Ако си го клокнал махай клока. Почисти , или си смени охладителя !

Успех cool.gif

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

сотката

дай да оправим на пича проблема , пък вентове от всякъде можеш да вземеш ( пр. мултирама , жар ) laugh.gif

Провери с ръка дали парят компонентите.Може датчика да не отчита правилно, защото това са доста високи температури.Ако са вярни почисти хубаво от прах, намести кабелите, за да не пречат на въздушния поток, смени термо пастата, смени охлаждането на процесора и сложи вент да изкарва топлия въздух.

Айде успех. ;)

за XIGMATEX S963 си - http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...s963-p-403.html

Купи си го от MULTIRAMA или Декада за около 45 лв.

Сложи и един вентилатор на компа-----

http://www.dekada.com/catalog/arctic-fan-8l-80mm-p-171.html или 120 ММ зависи от кутията ти

Смени термопастата!и продухай,ако не стане копуваш вентилатор ако пак не стане охлаждане.....

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

за XIGMATEX S963 си - http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...s963-p-403.html

Купи си го от MULTIRAMA или Декада за около 45 лв.

Сложи и един вентилатор на компа-----

http://www.dekada.com/catalog/arctic-fan-8l-80mm-p-171.html или 120 ММ зависи от кутията ти

Смени термопастата!и продухай,ако не стане копуваш вентилатор ако пак не стане охлаждане.....

Абе вие луди ли сте? Една профилактика му трябва на компютъра. Нищо повече. ...Ако не стане това, ако не стане онова... Да не сме форум на врачки тук? Да се набута 50 кинта, па ако стане...

Питащия, бягай да ти го погледнат някъде, да го почистят и да погледнат перките как са.

Абе вие луди ли сте? Една профилактика му трябва на компютъра. Нищо повече. ...Ако не стане това, ако не стане онова... Да не сме форум на врачки тук? Да се набута 50 кинта, па ако стане...

Питащия, бягай да ти го погледнат някъде, да го почистят и да погледнат перките как са.

съгласен съм laugh.gif ..... ей преди малко даже оправихме на съседа компа , постоянно забиваше , оказа се затлачил охладител и вент на проца ... сега върви 6 .

• Автор

Надавам се вече да нямам проблем.При мен се оказа, че пастата почти е изчезнала.Незнам как е карал досега, но термопаста почти нямах.Купих някаква за проба и играх час и половина.Днес пак ми изключи, но впоследствие рабрах, че тая паста дето я купих не била много свястна.Така че сега търся хубава паста и се надявам повече да нямам проблем.Благодаря много на всички отзовали се.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Имам идентичен проблем, пак ми се изключва компа като поиграя на някои игри към 1 час, но не на всички. Да кажем с ЛОТР Онлайн, ГУ и КоД 5 нямам проблеми, а със FEAR и LOTR Conquest имам.

Моля за вашите съвети какво може да е според вас!

Пускам 2 снимки, едната е температурите в спокойно състояние, другата при игра към 20-ина минути.

Какво мислите, че трябва да се смени?

post-7464-1240345403_thumb.jpg

post-7464-1240345412_thumb.jpg

Редактирано от dunedanetz (преглед на промените)

Здравейте,

Имам идентичен проблем, пак ми се изключва компа като поиграя на някои игри към 1 час, но не на всички. Да кажем с ЛОТР Онлайн, ГУ и КоД 5 нямам проблеми, а със FEAR и LOTR Conquest имам.

Моля за вашите съвети какво може да е според вас!

Пускам 2 снимки, едната е температурите в спокойно състояние, другата при игра към 20-ина минути.

Какво мислите, че трябва да се смени?

Здравей,

нищо няма да сменяш. Почисти го. Или го занеси да го почистят. В момента между перката на процесора и охладителя му има едно килимче. Малко прилича на персийско, но уви не е.

ЕДИТ: Да погадая: видеото ти е с пасивно охлаждане? Кажи ТОЧНО модела му ако може.

П.П. Колегата долу, погледна ли му температурите?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Да знаеш на мен определено ми звучи като захранване.

Кажи какво захранване имаш

Много се извинявам, че не си постнах конфигурацията...

Процесор АМД Атлон 64 Дуал на 2,5ГХ

2 ГБ РАМ

320 ГБ Хитачи

Гигабайт S Series дъно

Galaxy 9600 GT 512 рам

Захранване Фортрон 400 вата

Сигурно има много прах вътре, който се е насъбрал, аз принципно си чистя компа всеки месец, ама сега заради тая тъпа лепенка на гаранцията не съм го отварял от 1 година, откакто съм го купил. Ако въпроса ще се реши само с чистене, или сменяне на тая термопаста, може ли да ми кажете как, не ми се носи компа от Лозенец до Слатина да го таралянкам, само за да му изчистят прахта biggrin.gif

Ако гаранционната ти карта е по компоненти, може да си махнеш лепенката спокойно. Ако е на цялата конфигурация, трябва да го занесеш във фирмата да го почистят.

@Burton, реши ли ти се проблемът със смяна на пастата на процесора?

Ако гаранционната ти карта е по компоненти, може да си махнеш лепенката спокойно. Ако е на цялата конфигурация, трябва да го занесеш във фирмата да го почистят.

По компоненти е да, да кажем на рам платките имам 12 месеца, на харда 36... Значи спокойно мога да си го отворя, така ли? В такъв случай още тази вечер ще го отворя, поне прахта да изчистя, пък другото ще видим, каквото кажете :sobbing:

Значи спокойно мога да си го отворя, така ли?

Логиката сочи това. Има вариант фирмата да е няк'ва скапана и да почнат да се заяждат и да опитат да ти откажат гаранцията при евентуален проблем, при което ще се наложи да сигнализираш КЗП. Прочети си и гаранционните условия да видиш дали лепенката е включена в тях.

• Автор
@Burton, реши ли ти се проблемът със смяна на пастата на процесора?

Не, определено не се оправи дори и след смяна на термопастата.Беше добре за около седмица и пак започна с изключването.Носих го на сервиз...ламавите разбирачи ме караха да чакам 2 часа като го държали просто пуснат и ми викат "Няма проблем бе, работи си компютъра".Пуснах им Асасианс Крийд и след 15 минути комп-а се изключи пред очите им.Стояха и гледаха като тряснати.Бърникаха ми биоса и го направиха като вдигне висока температура да започне да пищи.Прибрах се в къщи, пускам си играта и след 10 минути започва пищенето.Междудругото стоях с пуснат Еверест.Като започна да пищи веднага излязох, температурата на процесора ми беше 78 градуса.Само за 5-6 секунди падна на 54...Как е възможно толкова рязко да пада ??? Почистен е, вече имам допълнителен вентилатор, сменена е термопастата...Какво още ? Гледам поста на колегата горе и се оказва, че сме с еднакви дъна и процесори.Възможно ли е да са скапани като модели по принцип ?

ПП.Само захранването не е сменяно.Дали да пробвам да го сменя ?

Не, определено не се оправи дори и след смяна на термопастата.Беше добре за около седмица и пак започна с изключването.Носих го на сервиз...ламавите разбирачи ме караха да чакам 2 часа като го държали просто пуснат и ми викат "Няма проблем бе, работи си компютъра".Пуснах им Асасианс Крийд и след 15 минути комп-а се изключи пред очите им.Стояха и гледаха като тряснати.Бърникаха ми биоса и го направиха като вдигне висока температура да започне да пищи.Прибрах се в къщи, пускам си играта и след 10 минути започва пищенето.Междудругото стоях с пуснат Еверест.Като започна да пищи веднага излязох, температурата на процесора ми беше 78 градуса.Само за 5-6 секунди падна на 54...Как е възможно толкова рязко да пада ??? Почистен е, вече имам допълнителен вентилатор, сменена е термопастата...Какво още ? Гледам поста на колегата горе и се оказва, че сме с еднакви дъна и процесори.Възможно ли е да са скапани като модели по принцип ?

ПП.Само захранването не е сменяно.Дали да пробвам да го сменя ?

Виж сега,според мен нещо бъркаме.Лошо сложена паста,лоша паста,лошо закопчаване на охладителя,неправилно насочен вент-нещо от това.Погледни закопчаването на охладителя,наред ли е?Да няма нещо счупено/изкривено по лостчето и скобата от другата страна?Като вдигна процесора за да смениш пастата,погледна ли как изглеждаше отпечатъка,равномерен ли беше?Нали не работи така откакто си го купил?BTW,имам в съседната стая почти същата конфигурация,никакви проблеми с температурата.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Виж сега,според мен нещо бъркаме.Лошо сложена паста,лоша паста,лошо закопчаване на охладителя,неправилно насочен вент-нещо от това.Погледни закопчаването на охладителя,наред ли е?Да няма нещо счупено/изкривено по лостчето и скобата от другата страна?Като вдигна процесора за да смениш пастата,погледна ли как изглеждаше отпечатъка,равномерен ли беше?

Виж ги тези неща и да задам един тъп въпрос - нали си продухал перката на охлаждането от прах? А тя всъщност с какви обороти се върти? Пробвай и на отворена кутия дали пак ще загрява. Температурите с каква програма ги гледаш? Еднакви ли са на двете ядра?

Burton, занеси си компютъра някъде където разбират от компютри, а не ги използват за нощни лампи.

Ако не е босков, нищо чудно да са му сложили някакъв скапан радиатор. Също така АМД процесорите са чувствителни към къпането с паста. Слага се малко, много малко. Една 'капка' с размер на лещено зърно, максимум зърно и половина е предостатъчна. Притискаш охладителя и развърташ леко, да се намести. Преди това двете повърхности са добре почистени...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.