Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да излъчвам радио сигнал

Featured Replies

Ще помоля администраторите на форума да ме извинят ако съм объркал мястото за темата ми .. :mark:

такаа ... не знам дали ще се намери някой който да разбира (не че няма такива) но това,което искам е да си пусна радио (не по интернет [ефирно май?])

(май е незаконно но както и да е ) с обхват някаде ... абе няма значение ... важното е да мога да го направя... (парите няма да са голям проблем )

Ще ви помоля да ми помогнете малко ... Мисля че ще мога да се справя макари с малкото ми познания .. :hush:

Май въобще си нямаш понятие. Не може да си пуснеш така.

Иначе трябва да имаш 2 лиценза - програмен и съобщителен. За вторите май е спряно издаването до приемане на плана за цифровизация и разпределение на ресурса.

Май въобще си нямаш понятие. Не може да си пуснеш така.

Иначе трябва да имаш 2 лиценза - програмен и съобщителен. За вторите май е спряно издаването до приемане на плана за цифровизация и разпределение на ресурса.

А бе ако парите на са му проблем на човека, що да не си пусне радио ?

Може да разгледаш и прочетеш актуална информация тук http://www.abbro-bg.org/

Успех ! А като го пуснеш, кажи каква е честотата, та да го чуем :-)

• Автор
А бе ако парите на са му проблем на човека, що да не си пусне радио ?

Може да разгледаш и прочетеш актуална информация тук http://www.abbro-bg.org/

Успех ! А като го пуснеш, кажи каква е честотата, та да го чуем :-)

явно не сте ме разбрали ! искам да си пусна нелегално радио на някаква си честота не ми се дават пари за лицензи и такиа мизерии .тука в туй село никви проблеми няя да имам до живот ;)

• Автор
:hush: а с каква техника мислиш да го "пускаш" ? laugh.gif

ем това ми беше въпроса ве хора.... не искам нещо грациозно там просто ми покажете начин с който мога да излъчвам такъв сигнал .... разстояние 2-5 метра нещо ултра скромно ..

ем това ми беше въпроса ве хора.... не искам нещо грациозно там просто ми покажете начин с който мога да излъчвам такъв сигнал .... разстояние 2-5 метра нещо ултра скромно ..

Ако ти трябва до 2-5 метра има безжични микрофони работещи в УКВ диапазона. Купуваш си един, настройваш си радиото на неговата честота и нямаш проблеми. За по големи разстояния и мощности ще те изловят много бързо. С 0.5 W предавател на УКВ можеш да покриеш до 5 - 7 км. при пряка видимост.

За няколко метра има едни плеъри, които се навират в запалката (захранват се от нея), набиваш му флашката и си свири цял ден. Може да го сложиш на някакво захранване, не е задължително да е в колата. Цена около 20 лв. Само го настройваш на свободна честота.

• Автор
За няколко метра има едни плеъри, които се навират в запалката (захранват се от нея), набиваш му флашката и си свири цял ден. Може да го сложиш на някакво захранване, не е задължително да е в колата. Цена около 20 лв. Само го настройваш на свободна честота.

ФМ трансмитер не искам такова...

Ако ти трябва до 2-5 метра има безжични микрофони работещи в УКВ диапазона. Купуваш си един, настройваш си радиото на неговата честота и нямаш проблеми. За по големи разстояния и мощности ще те изловят много бързо. С 0.5 W предавател на УКВ можеш да покриеш до 5 - 7 км. при пряка видимост.

кви пари ще излезе това и ... дай малко повече инфо :ass:

ФМ трансмитер не искам такова...

кви пари ще излезе това и ... дай малко повече инфо :rolleyes:

Филипов хубаво те пита какво точно искаш, но аз май се досещам. Преди няколко месеца един се базикаше с предавател включен на честотата на едно радио в Пловдив май беше и не си спомням дали не го хванаха. Няма производители на свободния пазар които да произвеждат предаватели в диапазона от 88 - 108 Мх, но пък има радиостанции /приемник -предавател/ на по-ниска честота по всички Техно......и, ако си малък разбирач както каза по-горе ще се сетиш как да си ги направиш на честота на която си искаш и да веселиш цялото село дето е много забутано и няма да те чуят тези дето не трябва. Цената дето питаш е супр ниска, като в нея не се включват глобите :P .

Дай малко инфо какво точно си намислил.

• Автор
Филипов хубаво те пита какво точно искаш, но аз май се досещам. Преди няколко месеца един се базикаше с предавател включен на честотата на едно радио в Пловдив май беше и не си спомням дали не го хванаха. Няма производители на свободния пазар които да произвеждат предаватели в диапазона от 88 - 108 Мх, но пък има радиостанции /приемник -предавател/ на по-ниска честота по всички Техно......и, ако си малък разбирач както каза по-горе ще се сетиш как да си ги направиш на честота на която си искаш и да веселиш цялото село дето е много забутано и няма да те чуят тези дето не трябва. Цената дето питаш е супр ниска, като в нея не се включват глобите :) .

то че ше е незаконно от ясно по ясно тука се хващат

2 радия тай че...

то че ше е незаконно от ясно по ясно тука се хващат

2 радия тай че...

Ами успех тогава. Тегли си литература по въпроса, учи се и ще "успееш", ако си решил.

Може и стерео сигнал да изкараш ако си добър.

• Автор
Ами успех тогава. Тегли си литература по въпроса, учи се и ще "успееш", ако си решил.

Може и стерео сигнал да изкараш ако си добър.

насочи ме на някъде вече 2ра седмица преравям чичо Гугъл и не мога да намеря добра литература... (дори и на англ език ... ) :rolleyes:

Филипов хубаво те пита какво точно искаш, но аз май се досещам. Преди няколко месеца един се базикаше с предавател включен на честотата на едно радио в Пловдив май беше и не си спомням дали не го хванаха. Няма производители на свободния пазар които да произвеждат предаватели в диапазона от 88 - 108 Мх, но пък има радиостанции /приемник -предавател/ на по-ниска честота по всички Техно......и, ако си малък разбирач както каза по-горе ще се сетиш как да си ги направиш на честота на която си искаш и да веселиш цялото село дето е много забутано и няма да те чуят тези дето не трябва. Цената дето питаш е супр ниска, като в нея не се включват глобите :) .

идеята ми беше точно такава от тая къща дето мисля да пускам сигнала .... до мястото дето искам да го хващам е няяяде мммм.... деа знам под километър е...

... И ще ми е много яко да го усъществя... а относно глобите и другите такива... ако някой ме барне ще си помисля дали да не се прекръстя на автобус ... :)

насочи ме на някъде вече 2ра седмица преравям чичо Гугъл и не мога да намеря добра литература... (дори и на англ език ... ) :speak:

идеята ми беше точно такава от тая къща дето мисля да пускам сигнала .... до мястото дето искам да го хващам е няяяде мммм.... деа знам под километър е...

... И ще ми е много яко да го усъществя... а относно глобите и другите такива... ако някой ме барне ще си помисля дали да не се прекръстя на автобус ... :lol6:

Търси схеми на РС в руски сайтове ако разбираш от електроника и можеш да ги реализираш. Може и от Моторола готови модули с малки корекции по схемите.

• Автор
Търси схеми на РС в руски сайтове ако разбираш от електроника и можеш да ги реализираш. Може и от Моторола готови модули с малки корекции по схемите.

1 колега беше постнал ... от ФМ трансмитер ето тва си е готово излъчващо у/во .... как мога да усиля сигнала от него /съзможно ли е :)

http://caesium137.blogspot.com/2007/09/fm-...itter-hack.html

тука е описан някъкъв начин, до колкото разбрах пича модифицира антената,нали? ако примерно антената не е някакво кабелче ами е една Големичка антена ще стане ли да се излъчва на повече от тия 2-5 метра от трансмитера ,,,,като например 20-50-100 метра ? :computer2:

ето примерно с тоя трансмитер ... и да направя така че да излъчва директен поток от музика ... примерно пуснал съм някаква песен от ПЦто директно да минава през трансмитера ... през него... и към приемащото у/во ?

Редактирано от felix123 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Брат, ще бъда честен... Ти имаш ли си няква идея с ко се захващаш? Като дипломиран техник радиотехника и незавършил (все още) инж. радио и телевизия ще ти кажа, че ти требва яка антена, требват ти смесители, ма не да вържеш 2 кабела един за друг... Тва и в средното не го приемат... Требват ти модулатори, требва ти пулт, зае*и ти с компа ша пусна една песен, после друга... Бегай братко, тва не е за начинаещи. Казвам ти го съвсем искрено... Мога да ти кажа как да стане, ма не ща. Ще се побъркаш от формули, ще ме побъркаш от въпроси, на които понеже не съм съвсем наред ще ти отговоря и накрая ша се обесиш на жицата, дето ша навиваш бобини с нея... Недей, повервай ми... От опит ти го казвам...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор
Брат, ще бъда честен... Ти имаш ли си няква идея с ко се захващаш? Като дипломиран техник радиотехника и незавършил (все още) инж. радио и телевизия ще ти кажа, че ти требва яка антена, требват ти смесители, ма не да вържеш 2 кабела един за друг... Тва и в средното не го приемат... Требват ти модулатори, требва ти пулт, зае*и ти с компа ша пусна една песен, после друга... Бегай братко, тва не е за начинаещи. Казвам ти го съвсем искрено... Мога да ти кажа как да стане, ма не ща. Ще се побъркаш от формули, ще ме побъркаш от въпроси, на които понеже не съм съвсем наред ще ти отговоря и накрая ша се обесиш на жицата, дето ша навиваш бобини с нея... Недей, повервай ми... От опит ти го казвам...

:)

Поредния мераклия с някаква налудничева идея който сигурно платка не е виждал през живота си камоли пък да знае че съществува наука електроника.

• Автор
Поредния мераклия с някаква налудничева идея който сигурно платка не е виждал през живота си камоли пък да знае че съществува наука електроника.

спести си мнението ! ... Ти си от най-разбиращите ;)

братле, как ще те намерят питаш - че ти пуснат една триангулация военните, ще те локализират за секунди и ще лапаш салама. директно на военен съд за нерегламентирано заемане на честотния спектър! аре гледай Слави, измий си краката и лягай да спиш

• Автор
братле, как ще те намерят питаш - че ти пуснат една триангулация военните, ще те локализират за секунди и ще лапаш салама. директно на военен съд за нерегламентирано заемане на честотния спектър! аре гледай Слави, измий си краката и лягай да спиш

ти май си зле с хигиената.... ти си луд!

хахаха щели да ме хванат....

Защо мислиш че няма да те хванат. С два приемника с насочени антени (ако не знаеш какво е това - попитай) и си локализиран. И ако толкова искаш на късо разстояние да слушаш музика защо не си сложиш bluetooth на машината и да си купиш такива слушалки?

най-малкото ще те хванат, ако аз им дам сигнал, пействайки линкче към тая тема, затова не ми се прави на интересен, момче

Защо мислиш че няма да те хванат. С два приемника с насочени антени (ако не знаеш какво е това - попитай) и си локализиран. И ако толкова искаш на късо разстояние да слушаш музика защо не си сложиш bluetooth на машината и да си купиш такива слушалки?

човека не е казал че не могат да го хванат а просто се надява никой да не се занимава с него

аве те ако искат и с една антена пак ще го хванат , само двапъти ще си промянят позицията и дето се пресекът

там е нашия

а тои човека иска да забавлява селоти и да си пуска реклами

помогнете му аз навремето имах радио телефон в колата (далечната 92) с две антени на блока и понякога като говорех

и ме слушаха всички комшии по първа програма на телевизора телефона май беше около 20W покриваше 50км

но там сигнала беше толкова силен до антените и явно ми хващаха някой хармонична честота

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.