Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на 7900GS до 200лв.

Featured Replies

Привет на всички. Върнах се... Май...

Сега по въпроса. Един колега има чайник 7900гс. Иска да прави ъпгрейд, ама има 200лв. Моя съвет беше да събере 300 за 4850, но той милия не може... И така, какво ще ме посъветвате, респективно него? Изпуснах им крайщата за тея няколко месеца...

Ако може да споделиш и останалата част от чарколяка за да се помисли кое би било най-разумно. Имам подозрения за стара машина. :P

И понеже няма кой да ми отговори а аз имам съмнения че става дума за стричка машина по скоро да се насочи към PALIT 9600GT SUPER 512MB или към SAPPHIRE HD4670 512M последната е 30лв по евтина има и вариант с ддр4 памет за около 200лв и доста добро охлаждане. Визирам тези карти защото най-малка вероятността да бъдат спъвани от евентуално стар процесор.

marmot.gif

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11890

@thaddeus зависи колко е ''слаб' процесора все пак картите на АТИ не са толкова процесозависими :)

Като гледам старат карта незнам колко да му е нов процесора, всички знаем 7900GS се купуваше като ъгрейд на стари карти така че... все пак може и да греша за това е добре като се задават въпроси от рода "препоръчайте ми" да се дава идея за хардуера.

• Автор

E2180@2,6GHz

ASUS P5KL G31

2x1GB DDR2/800 не съм сигурен за производителя, но не е А-ДАТА

3 броя хард дискове, все различни

350вата Делукс захранване...

Това е машината... Картата е купена като ъпгрейд на 6600ГТ, 2180 е купен като ъпгрейд на селерон Д, дъното е купено като ъпгрейд на P5LD2-VM...

Така е по-добре има яснота по въпроса, аз лично бих се насочил към 4670, аргументирам се веднага - захранването ме притеснява 350 вата на делукс малко ми идва слабичко а самта карта не изисква допълнително ток, докато всяко друго решение като 4830 или пък 9600 на зелените изискава 6-pin конектор за допълнително ток. Предполагам процесорът не е клокван защото ако е захранването ще издъхва с големите карти.

Така е по-добре има яснота по въпроса, аз лично бих се насочил към 4670, аргументирам се веднага - захранването ме притеснява 350 вата на делукс малко ми идва слабичко а самта карта не изисква допълнително ток, докато всяко друго решение като 4830 или пък 9600 на зелените изискава 6-pin конектор за допълнително ток. Предполагам процесорът не е клокван защото ако е захранването ще издъхва с големите карти.

Процесора е клонат-Е2180 сток е 2Гхз...

psycho_666 аз предлагам GALAXY 512M GF9600GT DUAL DDR III PCI-E за 155лв и един фортрон 350W PNF 50лв ИЛИ ако има възможност 4830+Фортрона...машинката хаби към 270вата ,така че смятам ще издържи...но аз не бих рискувал с делукса :)

Процесора е клонат-Е2180 сток е 2Гхз...

psycho_666 аз предлагам GALAXY 512M GF9600GT DUAL DDR III PCI-E за 155лв и един фортрон 350W PNF 50лв ИЛИ ако има възможност 4830+Фортрона...машинката хаби към 270вата ,така че смятам ще издържи...но аз не бих рискувал с делукса :)

Само дето това изобщо не е 9600GT, а някаква измишльотина на Galaxy с 48 шейдъра(при 9600GT са 64) и гадно охлаждане, а истинското име на продукта е 9600 Dual без GT. Та по въпроса - задължително първо смяна на Delux-a с Fortron PNF, пък за видеокартата каквото остане. Горе предложението за 4670 не е лошо. Естествено, най-добрият вариант е захранване+4830, ама ако стигнат парите.

Ако има 200 лв да поизчака малко, да събере малко парички още и за 220-240 лв да си вземе едно

Galaxy GeForce 9800GT 512MB/1GB RAM 256bit 112 SPU

:)

Само дето това изобщо не е 9600GT, а някаква измишльотина на Galaxy с 48 шейдъра(при 9600GT са 64) и гадно охлаждане, а истинското име на продукта е 9600 Dual без GT. Та по въпроса - задължително първо смяна на Delux-a с Fortron PNF, пък за видеокартата каквото остане. Горе предложението за 4670 не е лошо. Естествено, най-добрият вариант е захранване+4830, ама ако стигнат парите.

Благодаря за инфото тези от SKY и те за г**а вързани-пише си GT и никъде не е опомената по малкото шейдъри :) ...иначе 9600GT на палит е 172лв...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Охлаждането си е съвсем читаво cool.gif 3-pin вентилатор, който може да си регулира оборотите както автоматично така и ръчно. В Idle ( само в нет-а) картата си стои на 30 градуса , скоростта на вента и е 20 % и е напълно безшумна.

За картата GPU-Z показва Bus width - 256 Bit , Bandwidth - 57.6 GB/s срещу Bandwidth - 36.7 GB/s за Asus EAH 4670 / DІ / 512 .

Охлаждането си е съвсем читаво cool.gif 3-pin вентилатор, който може да си регулира оборотите както автоматично така и ръчно. В Idle ( само в нет-а) картата си стои на 30 градуса , скоростта на вента и е 20 % и е напълно безшумна.

За картата GPU-Z показва Bus width - 256 Bit , Bandwidth - 57.6 GB/s срещу Bandwidth - 36.7 GB/s за Asus EAH 4670 / DІ / 512 .

На мен ми прилича на клонинг на Vf700Al и до колкото виждам на картинката е с два пина вентилатора. Ето я - Memory Bandwidth(GB/sec)-38.4 / Texture Fill Rate (billion/sec)-26.4 и като сложиш и 48 Stream Processors картинката става плачевна.

MSI R4850-T2D512 $125.64+ддс и курс на долара 231лв. Цената е от лийдър.
ohmy.gif Дали паднаха вече толкова цените или е печатна грешка?
На мен ми прилича на клонинг на Vf700Al и до колкото виждам на картинката е с два пина вентилатора. Ето я - Memory Bandwidth(GB/sec)-38.4 / Texture Fill Rate (billion/sec)-26.4 и като сложиш и 48 Stream Processors картинката става плачевна.

ххх

Е, к`во виждаш като е No Picture :yanim: Картата ми е подръка и пиша каквото виждам и пипам на самата видеокарта :down: Ако искаш мога и картинка от GPU-Z да ти закача :wors:

Eми само модела на MSI е на такава цена, а до скоро беше доста по-скъп(300+лв). Не е грешка, но май само този модел е паднал за момента или поне аз не съм видял друг.

Мале,това е дилърска цена,няма да го намериш под 300Лв. по магазините,не и в България.

Цената е за краен клиент, дори днес съм ходил да ги питам за цените, тука клона им в Сливен, ги разпитвах, там и за една паста, и за кутии, и дъръ, дъръ... Цената си е за крайни клиенти с ддс. http://leadert.com/components.htm Ето го сайта им на MSI картата е 125долара с ддс и курс на долара 230 :yanim:

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Eми само модела на MSI е на такава цена, а до скоро беше доста по-скъп(300+лв). Не е грешка, но май само този модел е паднал за момента или поне аз не съм видял друг.

Мале,това е дилърска цена,няма да го намериш под 300Лв. по магазините,не и в България.

Е, к`во виждаш като е No Picture :) Картата ми е подръка и пиша каквото виждам и пипам на самата видеокарта ;) Ако искаш мога и картинка от GPU-Z да ти закача :P

Можеш ли да направиш едно миниревю на картата и да я сравниш с 4670 например(ако имаш по ръка), че на хартия изглежда доста зле. Ако имаш време пусни няколко игри на 1280х1024(за по-нагоре май няма смисъл).

Тази ли е:

97810_galaxy9600dualxtremetuneredition512mb.jpg

MSI R4850-T2D512 $125.64+ддс и курс на долара 231лв. Цената е от лийдър. !!!Къде я виждаш тази цена,дай един линк тогава?!

Про всички положения е печатна грешка!Догодина може и да бъде такава цената?!

Цената е за краен клиент, дори днес съм ходил да ги питам за цените, тука клона им в Сливен, ги разпитвах, там и за една паста, и за кутии, и дъръ, дъръ... Цената си е за крайни клиенти с ддс.

xxxx

Ето го сайта им на MSI картата е 125долара с ддс и курс на долара 230 :)

MSI R4850-T2D512 $125.64+ддс и курс на долара 231лв. Цената е от лийдър. !!!Къде я виждаш тази цена,дай един линк тогава?!

Про всички положения е печатна грешка!Догодина може и да бъде такава цената?!

Дал съм, просто влизаш във видео карти и си я намираш, ако ти е трудно ме викни да ти придържам мишката, пффф

А за тая 9600 на галакси, фейк ли излиза, че е картата! Ако може наистина един малък тест да се сравни с 4670, а ако имаш и с 4670 ддр4(а бе направо фащай една торба карти и давай biggrin.gif )

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Можеш ли да направиш едно миниревю на картата и да я сравниш с 4670 например(ако имаш по ръка), че на хартия изглежда доста зле. Ако имаш време пусни няколко игри на 1280х1024(за по-нагоре май няма смисъл).

Тази ли е:

97810_galaxy9600dualxtremetuneredition512mb.jpg

Точно същата е . Имам и Асус-ката 4670 ..... кога ше стане това ревю обаче - не зная :)

Ето го GPU-Z -

af6.png75n.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.