Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Произход на хората, религиите, цивилизациите

Featured Replies

Невежия вярва, а пробудения Ум Знае.

Има 3 вида вяра според характерът на обвързаност с материалната природа(3 гуни), но 'вярвам' е по-висш глагол от 'знам'. Кармично "Аз вярвам" не само стои на върха на евролюционния цикъл, но и е след "Аз знам". А къде е "Аз имам" ти ще кажеш?... biggrin.gif

Бог е един, а Кришна и останалите са едно от многото му проявления.

Богът е Кришна, а 'останалите' са негови проявления. :wors:

Кришна не беше ли роден от земна жена и няма ли земен баща?

Ми, не е. Крайно време е да спреш да 'гадаеш за Бога', тъй като магиите не вършат тука работа. cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 102
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Абе, направо е след "Аз знам"! Естествено! Нали "Аз знам" е Водолейско! biggrin.gif

Колко пъти да ти повтарям, че с магии не се занимавам! angry.gifangry.gifangry.gif

Я кажи, коя е тази в твоя профил, която си сложил като твоя приятелка? :)

Не се занимаваш, но се впечатляваш, което ще рече, че ако се наложе може и да пробваш, ...все едно пробваш какъв е вкусът на пирожка с риба тон. biggrin.gif

"Аз имам" е след "Аз знам", дори и "Аз вярвам", дори и след "Аз съм"... biggrin.gif Ако на "Аз знам" и на "Аз вярвам" му се launch-ва в нов цикъл първо минава "под дУша" на фалшивтото его- "Аз съм". Тогава вече може да се настани в Астралния мюсли рай- "Градината"(Джанна) на "Аз имам"(имАм) biggrin.gif

Люцка , язък ти за ума, дето толкова много си го цениш?... cool.gif Ако четеш ИЗТОЧНИК, а не разни лабораторни луцифериански илюминатски 'разбори', щеше НЕДВУСМИСЛЕНО да прочетеш, че 'много богов'е НЯМА, а още по-малкото-"индийски". :wors:

....ма определно те считам за заблудено "наци", щом като "Орфей е българин"?.. biggrin.gif .... ма ко се изненадвам то - "Луцифер е Христос." laugh.gif

"Орфей е Луцифер" е новата фанта, която си е 'инспирация' от всякъде. biggrin.gif

Фанта-та е твоята 'религия' и твоят 'бог'. Не си спомням дали съм ти го казвал 99 или 199 пъти?.. cool.gif

А, ехеехее - ми ти стигна до истината, без да щеш. Какво нещо - дори и сектантските атаки не могат да промият така лесно, както им се ще, ума на човека, когато го има. А ти го имаш!

Точно така - Орфей е Луцифер - носител на светлината на познанието до човеците. Също като Прометеус, като Аполониус и т.н. та чак до Христос. И не Луцифер е Христос, а Христос е Луцифер - има разлика и ще ти обясня защо. Твоето твърдение е все едно да казваш, че човекът е жена, щото жената е човек. biggrin.gif

ЛУЦИФЕР Е СЪБИРАТЕЛНО ИМЕ, ТО НЕ Е ЛИЧНОСТНО ИМЕ, А ИМЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ПОСВЕТЕН ДУХ, СЛИЗАЛ НА ЗЕМЯТА и направлявал хода на човечеството. Няма какво да се лъжем - ние всички сме пришълци от други светове и гости на тази планета, в която пребиваваме временно. Духът на Луцифер се е пръснал на безброй парчета, диамантът от короната - символично казано, от които са се родили безброй искри, обвити в материя, които сега ние наричаме наши души. Душата на човека е Свещеният граал - същият, който е направен от диаманта на луцифер - казано с езика на митологията.

Такива напреднали космически духове, които хората обожествяват, са много - вече споменах за Аполон и Прометей, такива са също Ману, Тангра, Озирис, Великият Хермес, Заратустра, Буда, Кришна, Исус, наречен Христос. Затова и римляните казват "Христос е истинският Луцифер." - тоест Христос е носителят на светлината - кога го казват, това, обаче - забележи - в края на гръко-римската епоха на Овена и началото на тази на Рибите. Всеки един е носител на факела с огъня на живота и знанието като щафета. Един такъв носител на светлина е и Орфей. Всеки един посветен си е изиграл ролята за човешкото развитие и ако лунните божества са били отговорни за периода на инволюцията, то слънчевите са за еволюционния период. Да се отрича едното и да се дава превес на другото е, все едно да се отрича издишването и да се храни култ към вдишването. Я опитай само да вдишваш, да видим няма ли да се спръска белия ти дроб, емфизем се нарича това. Или да се отрича зачатието - своеобразен символизъм на инволюционния период - на окултизма, на скритото знание и да се издига само в култ раждането - символичната еволюция - разкритието, разтварянето, възраждането. Никак не става, защото едното е свързано тясно и с другото. Как ще се случи раждане без зачатие?!

Орфей е посветен в тайните на всемира от своя учител - гуру :yanim:biggrin.gif египетския Тот/гръцкия Хермес/римския Меркурий/скандиванския Один, а Тот е наричан от някои демон, досущ като Луцифер. Други казват, че е един от Атлантите. Постулатите, които оставя той, обаче, несъмнено са абсолютни научни закони.

biggrin.gif Фантата е "питие", което дори не поглеждам... приятелю инфанте, и 999 милиарди пъти да ми го кажеш, не ми пука, защото познавам себе си и зная коя съм, истината за мен е съвсем друга и ти знаеш това прекрасно, но не ти изнася. Нито си първият, нито ще си последният сектант, да се надяваме временно заблуден само, който ме обвинява в материализъм и интелектуална спекулативност. Всъщност, точно това правят не обикновените хора като мен, а сектантските водачи - зад уж извисени и святи учения, които са си чиста проба компилации от тук от там, превърнати в догми и неотговарящи на истината, зле прикриват своята болест - върл материализъм и жажда за власт. Един ден ти ще видиш това и със собствените си очи, помни!

Приятелю, memento mori! Et memento vivere!

А юдаизма браткиш не произлиза от будизма, а от браманизма. Веднага го доказвам. Името ЕМануЕл. Преведено означава Ману Е Бог. Което хич не се вързва с рязаното клиторче на мадам на публичен дом йехова. Ристиенските (да не се бъркат с Християнските) неграмотни писари на книгата (библията) твърдят, че името означавало Бог Е с Мен - дрън-дрън - - просто НеВежеството им граничи с първосигналносистемниччеството© на маймуните (от които и са произлезли). Те значението на името или не са го знаели (обзалагам се на това), или гностиците не са им го казали. А да не знаеш, че Ману е създателя на човешката раса (ХОР е другото му име) е меко казано тъпандурщина©...

Името Ману е с корен от санскрит и означава "първият човек, който мисли" - от там и ман - мъж, от там и ман, Манас - ум, Разум. От там и личното место-име-ние (и аз обичам да разчленявам сложните думички на по-простите им съставни) 1л. ед. ч. във винителен падеж - мен.

В превод името Е-Ману-Ел / Е-Ману-Ил буквално звучи така - "Мислещият човек е Бог" или "Бог е в онзи, който мисли" или още може така - "Бог е в разумния човек" или "Бог е с мен, който мисля" или още и според мен най-правилно казано - "Бог е в съ-знаващият". А когато един човек говори за себе си като обект - мен, отделен от субекта, то той вече е с наченки на съ-знание. А какво е съ-знанието - знание за себето си.

Е-Ману-Ел = Бог е в съ-знаващия Аз. Бог е в онзи Аз, който се е познал, който се е намерил... в Разумния Аз, пробуденият Аз - Буда. Което е същото, както ти си писал - "Ману е Бог"=Разумът е Бог.

Ромен Гари го е казал със своя типичен ироничен стил в "Корените на небето" така:"Разликата между англичаните и останалите простосмъртни е, че англичаните отдавна и добре знаят истината за себе си." Това е същото, което е обезсмъртено и чрез призива на древния оракул от Делфи - Nosce te ipsum!

Така че, не е дрън-дрън превода, а си е съвсем на място.

В това име - Ману се крие истината за човека и за неговия произход.

И грешката не е в превода, грешката е другаде - точно това о-съ-знаване не е удобно на никоя догма, запрещаваща прогреса, затова в библията го наричат първороден грях - Адам и Ева изядоха ябълката и тогава едва видяха, че са голи... видяха себе си, а дотогава не са можели да погледнат обективно на себе си, съзнанието им е спинкало в зародиш в субекта.

Светлината на знанието и на будното съзнание винаги се е преследвала от силите на мрака и неговите служители.

Какво мислите за древните изображения на извънземни? Мислите ли, че това наистина са извънземни?

http://spiritworld.piczo.com/ufoevidenceth...;linkvar=000044

Да, така мисля.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Точно така - Орфей е Луцифер - носител на светлината на познанието до човеците. Също като Прометеус, като Аполониус и т.н. та чак до Христос. И не Луцифер е Христос, а Христос е Луцифер - има разлика и ще ти обясня защо. Твоето твърдение е все едно да казваш, че човекът е жена, щото жената е човек. biggrin.gif

ЛУЦИФЕР Е СЪБИРАТЕЛНО ИМЕ, ТО НЕ Е ЛИЧНОСТНО ИМЕ, А ИМЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ПОСВЕТЕН ДУХ, СЛИЗАЛ НА ЗЕМЯТА и направлявал хода на човечеството. Няма какво да се лъжем - ние всички сме пришълци от други светове и гости на тази планета, в която пребиваваме временно. Духът на Луцифер се е пръснал на безброй парчета, диамантът от короната - символично казано, от които са се родили безброй искри, обвити в материя, които сега ние наричаме наши души. Душата на човека е Свещеният граал - същият, който е направен от диаманта на луцифер - казано с езика на митологията.

Такива напреднали космически духове, които хората обожествяват, са много - вече споменах за Аполон и Прометей, такива са също Ману, Тангра, Озирис, Великият Хермес, Заратустра, Буда, Кришна, Исус, наречен Христос. Затова и римляните казват "Христос е истинският Луцифер." - тоест Христос е носителят на светлината - кога го казват, това, обаче - забележи - в края на гръко-римската епоха на Овена и началото на тази на Рибите. Всеки един е носител на факела с огъня на живота и знанието като щафета. Един такъв носител на светлина е и Орфей. Всеки един посветен си е изиграл ролята за човешкото развитие и ако лунните божества са били отговорни за периода на инволюцията, то слънчевите са за еволюционния период. Да се отрича едното и да се дава превес на другото е, все едно да се отрича издишването и да се храни култ към вдишването. Я опитай само да вдишваш, да видим няма ли да се спръска белия ти дроб, емфизем се нарича това. Или да се отрича зачатието - своеобразен символизъм на инволюционния период - на окултизма, на скритото знание и да се издига само в култ раждането - символичната еволюция - разкритието, разтварянето, възраждането. Никак не става, защото едното е свързано тясно и с другото. Как ще се случи раждане без зачатие?!

Орфей е посветен в тайните на всемира от своя учител - гуру :huh:biggrin.gif египетския Тот/гръцкия Хермес/римския Меркурий/скандиванския Один, а Тот е наричан от някои демон, досущ като Луцифер. Други казват, че е един от Атлантите. Постулатите, които оставя той, обаче, несъмнено са абсолютни научни закони.

biggrin.gif Фантата е "питие", което дори не поглеждам... приятелю инфанте, и 999 милиарди пъти да ми го кажеш, не ми пука, защото познавам себе си и зная коя съм, истината за мен е съвсем друга и ти знаеш това прекрасно, но не ти изнася. Нито си първият, нито ще си последният сектант, да се надяваме временно заблуден само, който ме обвинява в материализъм и интелектуална спекулативност. Всъщност, точно това правят не обикновените хора като мен, а сектантските водачи - зад уж извисени и святи учения, които са си чиста проба компилации от тук от там, превърнати в догми и неотговарящи на истината, зле прикриват своята болест - върл материализъм и жажда за власт. Един ден ти ще видиш това и със собствените си очи, помни!

Люцка, Прометей и Луцифер със СИГУРНОСТ се смятат за паднали духове, т.е. 'тези духове,които ОТКРАДНАЛИ огъня от боговете(разбирай-девите или 'полубоговете, защото БОГ Е ЕДИН И Е ЛИЧНОСТ, С ОПРЕДЕЛНО ИМЕ, ФОРМА макар и ТРАНСЦЕДЕНТАЛНА!! :white flag: ).

Интересно защо продължаваш да слагаш йеШива от Назарет, познат, като 'Христос' за бунтовник срещу девите(редом с Луцифер и Прометей)?..

Девите служат на Бога, за разлика от демоните. Демоните ползват паднали духове за да вселят и да се предствят, такива каквито не са. обикновено се предствят за Бога.

Днешното СВЕТСКО илюминатско правителство("световно правителство") е АНТИ-ХРИСТКО, НО Е ЛУЦИФЕРИАНСКО. :lol6:

Духовно е да зачиташ БОЖЕСТВЕНИЯТ АВТОРИТЕТ, демонично е да считаш, че ти сам си си 'бога' и следователно да си измисляш някакви извращения за 'бог'. Така прави Туки Тюксън, ма то поне е още мъндзърко и има време за осъзнаване?... biggrin.gif

'Фанта' иде от 'фантазия' или още 'фантом'. За това иска да кажа, че твоето кредо е в нещо фантомско, нали знаеш що е 'фирма-фантом' в пост-соц. Бг?... ха, нещо такова и е и Луцифер, Прометей и тем подобни паданли духове.

Люцка, на филмчето на Орфей фантазията пак го е филмирала като някой гръцки философ от рода на Сократ. cool.gif Не, Люцка. Орфей е бил много повече от философ. Той е бил 'бхакта'. Живеел е според Слънчевият култ(към Кришна! cool.gif ), а не си е блъскал главата по цял ден, като гръцки философ. Елините са ПРЕКИ наследници на ВЕДАическото знание, само, че с упадъчен знак.

Забелязва се, че имаш афинитет към латинския. Елинската и Римската цивилизации са ПРЕКИ наследници на ВЕДАическата цивилизация и Бхарата, само, че с упадъчен знак. И двете цивилизации носят ведическо знание, НО -ИЗКРИВЕНО и предствено по начин, който се нарича СПЕКУЛАТИВЕН.

"Спекулация с ума"(mental speculation)е най-лаконичната и точна характеристика на масонските ложи, които СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ ЛУЦИФЕР(лунното ляво око на Хор, познато като 3-то око на Шива, око, което е ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА МАТРИЦАТА, НЕ-ЗА ДУХОВНИЯ СВЯТ!!)

Ти смяташ ли, че 'глупав дух' ще ръководи илюминатската конспирация?.. как си предствяш един мангал или чандал да седне на трона на подземната луциферианска конспирация?... Разбира се, че ТОЗИ ДУХ ТРЯБВА ДА Е УМЕН И ГЕНИАЛЕН за да се закачат такива, като тебе, примерно на спекулатовните му тези и ходове!! Няма как "да успее" да завлече души иначе?..

Луцифер е най-издигнатия от падналата духовна субординация. Луцифер НИКОГА не води до Духовния свят. Луцифер е дух, който те забатчава в матрицата и по кармично-цикличен начин ще се върне там, от където се е е отцепил-САТАНА(Ариман).

Самата илюминатска(луцифериснака) конспирация днес, позната под името 'Световна конспирация' има за 'ПРОВИДЕНИЕ' ЛУЦИФЕР. Колко сляп и невеж ДНЕС трябва да е човек за да НЕ забележи това?.. :speak:

Луцифер е АСТРАЛНА, НО ДНЕС БУНТОВНИЧЕСКА-СВЕТЛИНА.

защото има Астрални светлини, които не са 'бунтовнически', т.е ТЕ ИЗВЕЖДАТ ИЗВЪН МАТРИЦАТА, примерно на Брахма- 'Брахма-джйоти'. Със СИГУРНОСТ може да с екаже, обаче, че ЛУЦИФЕР НЕ Е ДУХОВНА СВЕТЛИНА, каква има Христос и Кришна.

Заратурстра и Буда нямат духовна а АСТРАЛНА СВЕТЛИНА, която е Брахма-джйоти. За Заратустра положението е 50-50%. мнгоо съмнително.

Но да подредиш всички тези личности на една нога е ЛУЦИФЕРИАСНКА ОСОБЕНОСТ. Умствена спекулация, незачитаща авторитетни писания, а само-"контактьорщина"("New Age").

Няма да срещнеш масон, койато да не ти каже, че Бог е безличностен дух. Това е най-видимият белег. И това е вододелът. Видя ли безличностен богомолец, то за мене си е слуга на Луцифер, който е богоборец.

"Новият световен ред" е РИМСКИ(луцифериански), той е от Римската империя и за римската империя, в конспирация със Синедрионът. Конкретно със сатанинските паднали духове на яху и аллаху.

Но главно действащо лице за сега е ЛУЦИФЕР за илюминатската конспирация.

Аз не считам, че това е 'християнство' НИ НАЙ-МАЛКО!(да оставим Кришна за малко.....) cool.gif

"Con spiritus" означава "с паднал дух"(какъвто е и луцифер) ;)

А, ехеехее - ми ти стигна до истината, без да щеш. Какво нещо - дори и сектантските атаки не могат да промият така лесно, както им се ще, ума на човека, когато го има. А ти го имаш!

Орфей е посветен в тайните на всемира от своя учител - гуру :Pbiggrin.gif египетския Тот/гръцкия Хермес/римския Меркурий/скандиванския Один, а Тот е наричан от някои демон, досущ като Луцифер. Други казват, че е един от Атлантите. Постулатите, които оставя той, обаче, несъмнено са абсолютни научни закони.

Името Ману е с корен от санскрит и означава "първият човек, който мисли" - от там и ман - мъж, от там и ман, Манас - ум, Разум. От там и личното место-име-ние (и аз обичам да разчленявам сложните думички на по-простите им съставни) 1л. ед. ч. във винителен падеж - мен.

В превод името Е-Ману-Ел / Е-Ману-Ил буквално звучи така - "Мислещият човек е Бог" или "Бог е в онзи, който мисли" или още може така - "Бог е в разумния човек" или "Бог е с мен, който мисля" или още и според мен най-правилно казано - "Бог е в съ-знаващият". А когато един човек говори за себе си като обект - мен, отделен от субекта, то той вече е с наченки на съ-знание. А какво е съ-знанието - знание за себето си.

Е-Ману-Ел = Бог е в съ-знаващия Аз. Бог е в онзи Аз, който се е познал, който се е намерил... в Разумния Аз, пробуденият Аз - Буда. Което е същото, както ти си писал - "Ману е Бог"=Разумът е Бог.

Ромен Гари го е казал със своя типичен ироничен стил в "Корените на небето" така:"Разликата между англичаните и останалите простосмъртни е, че англичаните отдавна и добре знаят истината за себе си." Това е същото, което е обезсмъртено и чрез призива на древния оракул от Делфи - Nosce te ipsum!

Така че, не е дрън-дрън превода, а си е съвсем на място.

В това име - Ману се крие истината за човека и за неговия произход.

И грешката не е в превода, грешката е другаде - точно това о-съ-знаване не е удобно на никоя догма, запрещаваща прогреса, затова в библията го наричат първороден грях - Адам и Ева изядоха ябълката и тогава едва видяха, че са голи... видяха себе си, а дотогава не са можели да погледнат обективно на себе си, съзнанието им е спинкало в зародиш в субекта.

Светлината на знанието и на будното съзнание винаги се е преследвала от силите на мрака и неговите служители.

Да, така мисля.

• Автор
И грешката не е в превода, грешката е другаде

Точно в превода е грешката. И в неграмотността на преводачите. Люси, само не започвай да ме убеждаваш в интелекта и духовната извисеност на участниците в Никейския събор, повечето от които са били напълно неграмотни, а на тези, които знаели да четат им давали двойна порция "папо и вино за да го преглътнат" на вечеря. Самия събор продължил доста години докато на Константин не му писнало да чака "ограмотяването на невежите" и казал "баста" - ма това е въпрос на история... ;)

А иначе много добър разбор направи относно Е-Ману-Ел - - 10Х

Броткиша бяга от темата Ману като дявол от тамян... :speak: Може-би защото още не са им чели лекция на тази тема в дружеството към което се числи. :P

Пип, как мина юбилея на брат ти?

Точно в превода е грешката. И в неграмотността на преводачите. Люси, само не започвай да ме убеждаваш в интелекта и духовната извисеност на участниците в Никейския събор, повечето от които са били напълно неграмотни, а на тези, които знаели да четат им давали двойна порция "папо и вино за да го преглътнат" на вечеря. Самия събор продължил доста години докато на Константин не му писнало да чака "ограмотяването на невежите" и казал "баста" - ма това е въпрос на история... ;)

А иначе много добър разбор направи относно Е-Ману-Ел - - 10Х

Броткиша бяга от темата Ману като дявол от тамян... :P Може-би защото още не са им чели лекция на тази тема в дружеството към което се числи. :)

Пип, как мина юбилея на брат ти?

Браткиш, мани-мани Ю-би-лея!! biggrin.gif Като Ману-Ману си е.

Темата Ману, какво?.. Закон на Ману(Ману-Смрити) казва кои са чандала и извънкастовите. Ако питаш Луцката, като типичен соцалист(common-ist), пасящ редом с чандала и брахмана, ще кръстоса хибридно в някой лабораторийка("laboratory" иде от "labour" а си е досущ- lavatory biggrin.gif , че немския "Mann" и ромския "Мануш" са хибридна комбинация, кулминираща в ashkeNAZI, шпрехващ 'Yiddish' cool.gif;) .

Как така стана, че абрахамския "Е-Манну Ел" има за корен 'Ману'?.. Нали уж абрахамците бяха "спуснати от летяща чиния на ану-нагите", нямащи нищо общо с другите народи, етноси, култове по земното кълбо?.... :speak:

• Автор

Не е баш тъй браткиш. "labour" е "французка" думичка и требе да се чете "la bour" - някой владеещ галско наречие да помага за значението на думата.

Както добре знаеш ингилизкия язък е новоизмислен, като повечето (95%) от думите му са "цапцарапнати" от франсетата - типично по чифутоидски. Горе-долу по същия начин Екатерина (не я знам колко е била велика) измисли русификацията на руския (чети българския) язък... :speak:

Как така стана, че абрахамския "Е-Манну Ел" има за корен 'Ману'?

Браткиш, само ти се сети да зададеш това въпросче. Аз неслучайно постнах името Е-Ману-Ел. Нашествието на чандалците барабар с Мангал Пандей е станало бая отдавна...

да, бе, Браткиш, французката 'bourgeois' и алеманската 'Burg' имащи конотация на 'гражданин'. ...ма май пак работата опира до селото:Bauer иде "bauen", което е направило стената "Mauer". biggrin.gif и крепостта Burg.

"Mein Heim ist Mein Burg"е девизът на Телецът Тюки. biggrin.gif

Не е баш тъй браткиш. "labour" е "французка" думичка и требе да се чете "la bour" - някой владеещ галско наречие да помага за значението на думата.

Както добре знаеш ингилизкия язък е новоизмислен, като повечето (95%) от думите му са "цапцарапнати" от франсетата - типично по чифутоидски. Горе-долу по същия начин Екатерина (не я знам колко е била велика) измисли русификацията на руския (чети българския) язък... :speak:

Браткиш, само ти се сети да зададеш това въпросче. Аз неслучайно постнах името Е-Ману-Ел. Нашествието на чандалците барабар с Мангал Пандей е станало бая отдавна...

Люцка, Прометей и Луцифер със СИГУРНОСТ се смятат за паднали духове, т.е. 'тези духове,които ОТКРАДНАЛИ огъня от боговете(разбирай-девите или 'полубоговете, защото БОГ Е ЕДИН И Е ЛИЧНОСТ, С ОПРЕДЕЛНО ИМЕ, ФОРМА макар и ТРАНСЦЕДЕНТАЛНА!! ;) ).

Интересно защо продължаваш да слагаш йеШива от Назарет, познат, като 'Христос' за бунтовник срещу девите(редом с Луцифер и Прометей)?..

Девите служат на Бога, за разлика от демоните. Демоните ползват паднали духове за да вселят и да се предствят, такива каквито не са. обикновено се предствят за Бога.

Днешното СВЕТСКО илюминатско правителство("световно правителство") е АНТИ-ХРИСТКО, НО Е ЛУЦИФЕРИАНСКО. ;)

Открадването на огъня от боговете и донасянето му на хората е не само буквализъм, нито е само митология, но и с много по-голямо и истинско значение за човека. Огънят - това е искрата на живота и светлината на знанието в тъмната нощ на незнанието. Прометеус - това е провиждащият, а Аполониус-поднасящ ябълката на знанието и следователно и Луцифер, и Прометей, и Аполон са дали живот на човека - светлината на знанието. Христос е казал :Аз съм пътя и истината и живота!" Не е ли същото. Знаеш ли, че под името Аполон е била известна на гърците планетата Меркурий - планетата на изкуствата, на занаятите, на мисловната дейност, на лечителското изкуство. Вечер те я наричали крилатият Хермес. Хермес - посредникът между богове и хора.

Орфей е бил ученик на Хермес, затова и така се казва в легендата за него, че е син на Аполон...

Името Аполон не е елинско. Правилно е да се чете Аболон, но гърците трудно произнасят звука "б", затова е останало и до днес така - в неговия елински вариант, но то е южнотракийско. Означава плодът на познанието - "ябълка". Името на келтския, сега британския стров Авалон иде от там. И неслучайно този остров е наричан още - "островът на ябълките". Знаеш ли, че Исус е посетил този остров заедно с Йосиф Ариматейски... защо ли...

Самата дума в българския ябълка иде от там - от Абалон - от Аполон - я да видим на английски - apple. По случайност или не, това е първата дума, която научих от английския език, когато бях 8 годишна.

Митът за ябълката на познанието, дадена на Ева в Райската градина също иде от там.

В това име Аполон (символ на познанието, на гносиса!) аз не само вярвам, в това име съм се клела и клетвата си няма да пристъпя за нищо на света. Може би не знаеш, но Хипократовата клетва започва така:

"В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва."

Духовно е да зачиташ БОЖЕСТВЕНИЯТ АВТОРИТЕТ, демонично е да считаш, че ти сам си си 'бога' и следователно да си измисляш някакви извращения за 'бог'. Така прави Туки Тюксън, ма то поне е още мъндзърко и има време за осъзнаване?... biggrin.gif

Сектански бръщолевици. Духовно било да зачиташ божествени авторитети, а себе си - не. Значи духовно е да не вярвам в себе си, така ли? А как ще вярвам, тогава, на другите и в частност на теб, който казваш тези думи...

Мисли повече, ти имаш поне тази възможност, защото ти е даденост. И ако помислиш съвсем мъничко само, ще видиш каква глупост си изръсил - споко, аз зная, че не мислиш ти това, само така ти е казано да мислиш, затова не ти се връзвам.

Разбира се, че всеки човек носи бога в себе си. Това не е демонизъм. В тези секти, които, междудругото, промиват точно най-много ето тук - в този пункт - Аза - действат по един и същи начин - защото на тях им трябват роботи, неосъзнати или промити съзнания, които да бъдат само едни послушни маши в ръцете им. Превърнали са те в такова нещо. Язък за твоя акъл, а не за моя! Моят си е на мястото.

А що се отнася до Туки, трябва да ти кажа, че той те е сложил вече в джоба си, както и много други, пишещи тук.

Неговото търсене е чисто, защото не е утежнено от егоистични стремежи, които имат за цел да трупат, а е продукт единствено на жаждата му за знание, което е присъщо на висок дух. И той ще намери истината! Евала на това дете! Ще стигне далеч.

'Фанта' иде от 'фантазия' или още 'фантом'. За това иска да кажа, че твоето кредо е в нещо фантомско, нали знаеш що е 'фирма-фантом' в пост-соц. Бг?... ха, нещо такова и е и Луцифер, Прометей и тем подобни паданли духове.

Отлично разбрах какво казваш, затова сложих думата питие в кавички, когато ти отговарях. Стига с тези "паднали" духове! Всички религии промиват точно така - като обявяват лъжи.

Запомни добре - духът не може да падне, просто щото не притежава качеството тежест, не е подвластен на гравитацията. Духът може да бъде на много места - може да се възкачи, може да слезе, но не и да падне. Когато слиза, както е направил Аполон, духът носи светлината в себе си и осветява навред материята. Прометеус - провиждащият в тъмнината. Луцифер - носителят на светлината - това са все едни и същи високи духове, слезли за да дадат животворящата светлина на знанието на хората. Само онзи, който се страхува от тази светлина, може да ги нарече паднали. Вашата секта е типичен пример за което.

Люцка, не те ли притеснява думата 'открадване'?... cool.gif Мене дори само този глагол силно ме притеснява?... ;)

....нещо от рода на мюслитата-"дай заколим камилата и да нахраним бедните". Заколиш ли камилата по навик ще я объркаш и с камиларят. cool.gif

Тръгнеш ли да крадеш огън, накрая и цигари и LSD(Lucy in the Sky with Diamonds)няма да пропуснеш. biggrin.gif

"няма огън без дим"...

Както се пееше в оная соц. песен на Панайот Панайотов: "Искаш огън да ти дам?...".... соц. свалката бе; "извинете имате ли огънче"?... ;);):lol6:

А аз съм Идиот Хитров, знаеш?... :lol6: ...

Открадването на огъня от боговете и донасянето му на хората е не само буквализъм, нито е само митология, но и с много по-голямо и истинско значение за човека. Огънят - това е искрата на живота и светлината на знанието в тъмната нощ на незнанието. Прометеус - това е провиждащият, а Аполониус-поднасящ ябълката на знанието и следователно и Луцифер, и Прометей, и Аполон са дали живот на човека - светлината на знанието. Христос е казал :Аз съм пътя и истината и живота!" Не е ли същото. Знаеш ли, че под името Аполон е била известна на гърците планетата Меркурий - планетата на изкуствата, на занаятите, на мисловната дейност, на лечителското изкуство. Вечер те я наричали крилатият Хермес. Хермес - посредникът между богове и хора.

Орфей е бил ученик на Хермес, затова и така се казва в легендата за него, че е син на Аполон...

Името Аполон не е елинско. Правилно е да се чете Аболон, но гърците трудно произнасят звука "б", затова е останало и до днес така - в неговия елински вариант, но то е южнотракийско. Означава плодът на познанието - "ябълка". Името на келтския, сега британския стров Авалон иде от там. И неслучайно този остров е наричан още - "островът на ябълките". Знаеш ли, че Исус е посетил този остров заедно с Йосиф Ариматейски... защо ли...

Самата дума в българския ябълка иде от там - от Абалон - от Аполон - я да видим на английски - apple. По случайност или не, това е първата дума, която научих от английския език, когато бях 8 годишна.

Митът за ябълката на познанието, дадена на Ева в Райската градина също иде от там.

В това име Аполон (символ на познанието, на гносиса!) аз не само вярвам, в това име съм се клела и клетвата си няма да пристъпя за нищо на света. Може би не знаеш, но Хипократовата клетва започва така:

"В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва."

Сектански бръщолевици. Духовно било да зачиташ божествени авторитети, а себе си - не. Значи духовно е да не вярвам в себе си, така ли? А как ще вярвам, тогава, на другите и в частност на теб, който казваш тези думи...

Мисли повече, ти имаш поне тази възможност, защото ти е даденост. И ако помислиш съвсем мъничко само, ще видиш каква глупост си изръсил - споко, аз зная, че не мислиш ти това, само така ти е казано да мислиш, затова не ти се връзвам.

Разбира се, че всеки човек носи бога в себе си. Това не е демонизъм. В тези секти, които, междудругото, промиват точно най-много ето тук - в този пункт - Аза - действат по един и същи начин - защото на тях им трябват роботи, неосъзнати или промити съзнания, които да бъдат само едни послушни маши в ръцете им. Превърнали са те в такова нещо. Язък за твоя акъл, а не за моя! Моят си е на мястото.

А що се отнася до Туки, трябва да ти кажа, че той те е сложил вече в джоба си, както и много други, пишещи тук.

Неговото търсене е чисто, защото не е утежнено от егоистични стремежи, които имат за цел да трупат, а е продукт единствено на жаждата му за знание, което е присъщо на висок дух. И той ще намери истината! Евала на това дете! Ще стигне далеч.

Отлично разбрах какво казваш, затова сложих думата питие в кавички, когато ти отговарях. Стига с тези "паднали" духове! Всички религии промиват точно така - като обявяват лъжи.

Запомни добре - духът не може да падне, просто щото не притежава качеството тежест, не е подвластен на гравитацията. Духът може да бъде на много места - може да се възкачи, може да слезе, но не и да падне. Когато слиза, както е направил Аполон, духът носи светлината в себе си и осветява навред материята. Прометеус - провиждащият в тъмнината. Луцифер - носителят на светлината - това са все едни и същи високи духове, слезли за да дадат животворящата светлина на знанието на хората. Само онзи, който се страхува от тази светлина, може да ги нарече паднали. Вашата секта е типичен пример за което.

• Автор

Прекрасно казано Люси. Едва ли Пиппи би могъл да отговори логически на въпроса защо Зевс е изпратил орел да кълве черния дроб на прикования Прометей. И точно за какъв Огън иде реч? А като титан Прометей е безсмъртен. Защо точно черния дроб? Каква функция изпълнява черния дроб (Люси - ти си наред за това)? Защо точно Орел? Какво представлява скалата на която е бил прикован? Самото приковаване символично ли е (имайки предвид титанската сила на Прометей - с лекота би разкъсал всякакви вериги и окови)? Хиляда стотин въпросчета, чийто отговори са толкова лесни ако човек не разсъждава догматично...

Прекрасно казано Люси. Едва ли Пиппи би могъл да отговори логически на въпроса защо Зевс е изпратил орел да кълве черния дроб на прикования Прометей. И точно за какъв Огън иде реч? А като титан Прометей е безсмъртен. Защо точно черния дроб? Каква функция изпълнява черния дроб (Люси - ти си наред за това)? Защо точно Орел? Какво представлява скалата на която е бил прикован? Самото приковаване символично ли е (имайки предвид титанската сила на Прометей - с лекота би разкъсал всякакви вериги и окови)? Хиляда стотин въпросчета, чийто отговори са толкова лесни ако човек не разсъждава догматично...

Царю, според мене гръцката митология е нескопосан плагиат на ведическата и там релацията е по-очеизвадна, отколкото нескописания плагиат на Иблията от по-древните учения на заобикалящите ги с цел "съхраняване на семето на племето", но за ИЗ-ТОЧ-НИК има пак ВЕДА. cool.gif

Зевс е копие на ИндРа. Индра не върховният Бог при ВЕДАическата митология,въпреки, че в някоя откъслечна ВЕДА може и да е. ;)

Люцка, не те ли притеснява думата 'открадване'?... cool.gif Мене дори само този глагол силно ме притеснява?... ;)

....нещо от рода на мюслитата-"дай заколим камилата и да нахраним бедните". Заколиш ли камилата по навик ще я объркаш и с камиларят. cool.gif

Тръгнеш ли да крадеш огън, накрая и цигари и LSD(Lucy in the Sky with Diamonds)няма да пропуснеш. biggrin.gif

"няма огън без дим"...

Както се пееше в оная соц. песен на Панайот Панайотов: "Искаш огън да ти дам?...".... соц. свалката бе; "извинете имате ли огънче"?... ;);):lol6:

А аз съм Идиот Хитров, знаеш?... :lol6: ...

А ти не си ли се замислял защо в Битие се разказва за божия забрана - "От това дърво да не ядете!"? И не си ли се замислял също, че именно змията е казала истината на човеците - "Не само няма да умрете, ако ядете, но ще станете като боговете - да познавате добро и зло.", а бог ги е послъгал леко, като им казал, че ако ядат от ябълката на познанието, в този час ще умрат...

Кой е лъжецът, тогава - бог или онзи, който носи ябълката на познанието на човеците...

И кой е искал да се възползва от незнанието на хората, от тяхното невидение, за да ги използва ...

Кой е истинският крадец?

А ти не си ли се замислял защо в Битие се разказва за божия забрана - "От това дърво да не ядете!"? И не си ли се замислял също, че именно змията е казала истината на човеците - "Не само няма да умрете, ако ядете, но ще станете като боговете - да познавате добро и зло.", а бог ги е послъгал леко, като им казал, че ако ядат от ябълката на познанието, в този час ще умрат...

Кой е лъжецът, тогава - бог или онзи, който носи ябълката на познанието на човеците...

И кой е искал да се възползва от незнанието на хората, от тяхното невидение, за да ги използва ...

Кой е истинският крадец?

"Забрана" има ли-има извънкастови. На децата не може да кажеш- "Съветвам те да правиш това", нали?... -няма съзнание, близко до Бога. ;)

Кришна не е автор на тези 'битиета' с тежки алкохолни питиета, това са за извънкастовите. Кришна не се занимава с тях. Те са КРАДИЛИВО племе. :lol6:

Алегорията за "райХската градина" и "Мадам и е*а" е силно примитивизирана?..

Всеки един коментар върху това нескопосано 'Сътворение" би бил обречен на провал, така както да се стремя да ремонтирам сграда, върху пясъчна основа, под която тече река.

Щом си 'съгласна' с тази примитивна алегория за ябълката и "Мадам и е*а" значи следващия ти въпрос върху този езотеричен шедьовър 'Питие' е кой е 7-мия ден от Съторението -деня на Сатурн или на Слънцето?.. или кое от всичките ребра от Адам е 'евиното'?... ;)

По-примитивно 'Сътворение' от Иблейско, наистина не съм чел- от всички народи!.. cool.gif

Още в "Битие" 'бог'-ът започва да си проявява несъвършенствата, като сътворява и се 'разкайва' за сътворението си, така както луд от деянията си и решава да го унищожава?.. Ти искаш да коментирам изявите на този 'бог' ли?.. ;)

"Забрана" има ли-има извънкастови. на децата не може да кажеш- "Съветвам те да правиш това", нали?... нама съзнание, близко до Бога. ;)

Кришна не е автор на тези 'битиета с тежки алкохолни питиета, това са за извънкастовите'. Кришна не се занимава с тях. Те са КРАДИЛИВО племе. :lol6:

Алегорията за "райХската градина" и "Мадам и е*а" е силно примитивизирана?..

Всеки един коментар върху това нескопосано 'Сътворение" би бил обречен на провал, така както да се стремя да ремонтирам сграда, върху пясъчна основа, под която тече река.

Щом си 'съгласна' с тази примитивна алегория за ябълката и "Мадам и е*а" значи следващия ти въпрос върху този езотеричен шедьовър 'Питие' е кой е 7-мия ден от Съторението -деня на Сатурн или на Слънцето?.. или кое от всичките ребра от Адам е 'евиното'?... ;)

По-примитивно 'Сътворение' от Иблейско, наистина не съм чел от всички народи?.. cool.gif

Още в "Битие" 'бог'-ът започва да си проявява несъвършенствата, като сътворява и се 'разкайва' за сътворението, така както луд на деянията си и решава да го унищожава?.. Ти искаш да коментирам изявите на този 'бог' ли?.. ;)

Е, те нали това точно ти казвам и аз - ей от този точно "бог" краде огъня Прометей.

Скалата е материята. Черният дроб има много функции, но като цяло може да се каже, че е химичната лаборатория в човешкия организъм - преобразувателят - символично това е мъдростта - основата на живота на човека. Прометей научава хората как да мислят мъдро и заради това изтърпява гордо своето наказание.

Съдбата на Прометей споделя всеки един, който мисли.

Е, те нали това точно ти казвам и аз - ей от този точно "бог" краде огъня Прометей.

Excuse me Madam, не мога да се съглася, че ако един богаташ е натрупал богатството с кражба, то аз трябва да открадна от него нещо, ставайки ПРИНЦЪТ Робин Хууд. Нещо повече- ако имам ЦЯЛОТО знание, то аз бих направил веднага връзката, че това ми навлича още по-тежка съдба, известна в нашите 'сектантски' среди, под понятието 'КАРМА'. ще ти кажа един случай на един приятел Слънце в Овен с Луна във ВеСни, сенсей по карате, но си изкарва хляба, като рисува надгробни плочи. Той не е 'кришнар', но разбира нещата за кармата от житейски опит. Разказа ми една случка от неговия живот, когато купил едно колело от човек който го крал от Западна Европа за 100 евро, като колелото е струвало към 2000-3000 евро и е знаел, че БОГ ще го 'възмезди' за тази кармична вещ. ....само след седмица му открадват Хонда-та. :yanim:

Какъв е изводът?: КРАЖБАТА Е КАРМИЧНА ТЕЖЕСТ и ако участваш във веригата и, особено, ако съзнаваш за това - то този камък се стоварва върху тебе.

...за това бях ти подхвърлял, с риск да се обидиш за темата ти за иблйските нефилими са холиудски филми, на които да не се обръща внимание, тъй като скоро тази спекулация ще навлече друга- чуфута Зекария Сичин, анунагите и 2012-та масонски хистерии...

Това е само един пример, че човек не трябва да поставя на ВеСните и да изравнява, като зидарозамазвач, пускайки хитро('умно') един или друг камък в блюдата да се изравняват. Не харесвам равенството. Анти-комунист, анти-илюминат съм. cool.gif

• Автор

Пип, в книгата (библия) има много книги. Битие е третата, а не първата книга. Просто чифутоидните джебчии не са успели да краднат първите две - маже и да не са им казали за съществуването им - за начина на създаване на Творението. После - този Бог, за който говори Битие е в множествено число - елохими - ангели. Йехова (високия - мъжки - - не става въпрос за демоноидчето мадам на публичен дом йехова) е Зевс, Индра. Не си мисли, че гнозиса е бил само в Индустан - няма такова нещо. А и след като Ариите напуснали Индустан той станал циганистан. Такъв е и до днес. Интелекта полудява когато е затворен в материя. За това и циганистанските знания са изкривени до пошлост. Доверие може да се има само на Рик Веда. И там много добре е описано Сътворението. Като при това името Кришна (не по небрежност) са го пропуснали да споменат - що ли? Защо ли е било необходимо да ни дават Огъня? Какви сме били преди да станем Човеци? И на коя планета сме живели? На тази планета имало ли е Човеци и какво е станало с тях? В последното въпросче е скрит ключа от бараката относно Огъня.

наистина не съм чел- от всички народи!..

Ами има една ногу известна финска книга - тяхната "библия", индуската Махабхарата - има я в нета на ингилизки

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

• Автор

Тукси, всичко във Вселената е навързано като свински черва... Човека е знаел, че колелото е крадено. Купувайки го става съучастник в кражбата.

Какво означава това, че не харесваш равенството?

Твоят приятел е очаквал възмездие и го е получил. Ако не го е очаквал е можело и да не го получи. Той не е откраднал лично колелото, все пак. По този въпрос още се двуомя дали кармата наказва или човек с мисълта си привлича да му се случи точно това, което очеква. :)

Ми, за това ти казвам, че силата на пениса ми е по-силна от силата на твоята мисъл. Кармата не се побеждава със 'силата на мисълта'.

Когато убиеш човек се затвори в къщи и мисли с пълна пара. Може и да те задмине кармичната последица. :yanim: "Престъпление и наказание" по Достоевски

Кармичният закон е създаден от Бог за матрицата. Исус Христос придърпва извънкастовите отвъд матрицата, но казва същевременно, че ДОКАТО НЕ СИ ПЛАТИШ ПОЛСЕДНИЯ ГЯВОЛЪК не може да влезеш в Божието царство.

Има една книга на Агата Кристи- 'Десет малки негърчета'. Там Провидението събира мистериозно на един остров 10 престъпника, които са избегнали 'със силата на мисълта си' правосъдието и наказанието от закона. Но там ще видиш как перфектно биват поставени да платят за гяволъка си, като последен остава този, чиито деняие му е най-тежко... Сигурно е бил Телец за да бъде голям темеруд при изживяването на другите ... :wors:

какъв е изводът: кармата си е карма. Дали знаеш или не знаяш за нея-тя си действа, така както не си освободен от законите на държавата, незавидсимо дали си ги чел или не. Колкото и магии да правиш срещу изплащане на карма-само с епиша на тефтер и ги плащаш един ден до стотинка с лихвите.

Самото уечение на Христос е ИЗКУПЛЕНИЕ чрез собсвено плащане, не- помен с чужда пита.

Не харесвам равенство, тъй като е ИЛЮЗИЯ, а илюзията е обратното на Бога. Кришна. ;)

Но не съм за демоничката субординация на принципа на парите,етноса, националността и пола. Илюминати казва, че всички са равни, но тайно равините са най-равни от нас. cool.gif

Ми, за това ти казвам, че силата на пениса ми е по-силна от силата на твоята мисъл. Кармата не се побеждава със 'силата на мисълта'.

Когато убиеш човек се затвори в къщи и мисли с пълна пара. Може и да те задмине кармичната последица. :yanim: "Престъпление и наказание" по Достоевски

Кармичният закон е създаден от Бог за матрицата.

Ах, а кой е този бог, дето създава Карма, от която човекът иска да се освободи?...

Какъв е този бог, който прави нещо за човека, което той иска да победи...

Абе, момче, мисли повече! Пък дно тогава силата на пениса ти достигне силата на мисълта на Туки, защото той прави именно това - мисли, за разлика от теб, който ми пееш едно и също заучено като декламация.

И от мен да знаеш - карма не се побеждава, не знам какво ви учат там. Карма се плаща. Само така можеш да бъдеш свободен. Свободата се заплаща с отговорност.

Я да те питам нещо - ти как мислиш, злодей ли е онзи, който убива злодея? За пример ще ти дам литературния образ Иван Кралича от "Под игото"/ "Под кармата" :wors: . Дали Кралича се е замислил каква карма ще натрупа, като убие турците в неговата ситуация във воденицата, а, как мислиш? Ама мисли наистина! Дали Кралича е треперел за кармичката си, докато е убивал заслужилото да умре зло, упътило се към насилие над невинността. А? Ти как би постъпил на негово място? Я да те видя сега! Знаеш ли защо Кралича е свободен от карма, дори и извършител на убийство, за разлика от мирните и хрисимки роби като дядо ти Кральо от "Време разделно" на Дончев - "сакън да не стане кръвнина" и е отишъл под ножа и библията, която е чел и препрочитал всяка вечер не го е спасила...?

"Кръвнина" е точно Карма...

Да, приема се поправката на глагола. От контекста на постинга ми се разбира, че кармата не е дзвер да го бориш и в тази връзка ти казах, че всяка една кражба води до по-голяма кармична задлъжнялост.

"Побеждава': по-скоро- в кавички.

Така е- КАРМА се изплаща. За това 'крадене' на каквото и да е УВЕЛИЧАВАНЕ НА КАРМИЧНИЯ ДЪЛГ. cool.gif

Кражба на знание-СЪЩО. :yanim: Когато откраднеш нещо- то ти го променяш външно с цел да е 'твое'. Но същността му си оставя и несъответствието между същността му и твоето разбиране за него УВЕЛИЧВА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТТА. Кражбата е нарушаване на кармичното изплащане.

Ако ти трябва да имаш нещо твое то ти не трябва да крадеш, особено Бог, тъй като Бог ти дава всичко от което се нуждаеш. НЯМА НЕЩО, което се нуждаеш Бог да не то го даде, щом вяварш в Него. Но 'да крадеш' от Бог нещо значи да лъжеш себе си. Бог ти го дава, но не ЧРЕЗ НЕГО, А ЧРЕЗ НЕГОВАТА ИЛЮЗИЯ!

Крайно време е ако искаш нещо да разбереш какво ни учат да попиташ. Ние не сме ментални спекуланти. cool.gif

Само Бог има право да убива злодея. Така, че всеки който убива злодея си е злодей. Но тука има много условности. Аз ти казвам генералния извод и следва да не спекулираш върху това. cool.gif

Да, определно считам, че 'Освобождеието на българите от турско робство' е подобно на 'освобождението на евреите от египетско робство'- ЕДНА ОГРОМНА ИЛЮЗИЯ! Той дори Левски се е досетил за това по-късно, осъзнавайки, че родните ще бъдат по-'турци' от турците... cool.gif

Ах, а кой е този бог, дето създава Карма, от която човекът иска да се освободи?...

Какъв е този бог, който прави нещо за човека, което той иска да победи...

Абе, момче, мисли повече! Пък дно тогава силата на пениса ти достигне силата на мисълта на Туки, защото той прави именно това - мисли, за разлика от теб, който ми пееш едно и също заучено като декламация.

И от мен да знаеш - карма не се побеждава, не знам какво ви учат там. Карма се плаща. Само така можеш да бъдеш свободен. Свободата се заплаща с отговорност.

Я да те питам нещо - ти как мислиш, злодей ли е онзи, който убива злодея? За пример ще ти дам литературния образ Иван Кралича от "Под игото"/ "Под кармата" :wors: . Дали Кралича се е замислил каква карма ще натрупа, като убие турците в неговата ситуация във воденицата, а, как мислиш? Ама мисли наистина! Дали Кралича е треперел за кармичката си, докато е убивал заслужилото да умре зло, упътило се към насилие над невинността. А? Ти как би постъпил на негово място? Я да те видя сега!

Да, приема се поправката на глагола. От контекста на постинга ми се разбира, че кармата не е дзвер да го бориш и в тази връзка ти казах, че всяка една кражба води до по-голяма кармична задлъжнялост.

"Побеждава': по-скоро- в кавички.

Така е- КАРМА се изплаща. За това 'крадене' на каквото и да е УВЕЛИЧАВАНЕ НА КАРМИЧНИЯ ДЪЛГ. cool.gif

Кражба на знание-СЪЩО. ;) Когато откраднеш нещо- то ти го променяш външно с цел да е 'твое'. Но същността му си оставя и несъответствието между същността му и твоето разбиране за него УВЕЛИЧВА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТТА. Кражбата е нарушаване на кармичното изплащане.

Ако ти трябва да имаш нещо твое то ти не трябва да крадеш, особено Бог, тъй като Бог ти дава всичко от което се нуждаеш. НЯМА НЕЩО, което се нуждаеш Бог да не то го даде, щом вяварш в Него. Но 'да крадеш' от Бог нещо значи да лъжеш себе си. Бог ти го дава, но не ЧРЕЗ НЕГО, А ЧРЕЗ НЕГОВАТА ИЛЮЗИЯ!

Крайно време е ако искаш нещо да разбереш какво ни учат да попиташ. Ние не сме ментални спекуланти. cool.gif

Само Бог има право да убива злодея. Така, че всеки който убива злодея си е злодей. Но тука има много условности. Аз ти казвам генералния извод и следва да не спекулираш върху това. cool.gif

Да, определно считам, че 'Освобождеието на българите от турско робство' е подобно на 'освобождението на евреите от египетско робство'- ЕДНА ОГРОМНА ИЛЮЗИЯ! Той дори Левски се е досетил за това по-късно, осъзнавайки, че родните ще бъдат по-'турци' от турците... cool.gif

Да считам ли тогава, че ти оправадваш робството?

Да разбирам ли, че ако си на мястото на Кралича ще стоиш и ще гледаш, за да не натрупаш отрицателна карма?

Отговори ми ясно и кратко, а не да се изплъзваш от въпроса ми. Ти какво би направил на мястото на Кралича? Ще чакаш бог да убие злодея ли?

Много съм лоша, нали? ;)biggrin.gif

Да считам ли тогава, че ти оправадваш робството?

Да разбирам ли, че ако си на мястото на Кралича ще стоиш и ще гледаш, за да не натрупаш отрицателна карма?

Отговори ми ясно и кратко, а не да се изплъзваш от въпроса ми. Ти какво би направил на мястото на Кралича?

Много съм лоша, нали? ;)biggrin.gif

Според Кришна-съзнание влизането на душата в материята е първоначалното и най-голямото робство.

...как считаш- дали Исус е искал да освободи евреите от 'Римското робство', както Моше-ника от 'Египетското робство'?..

Е?- оправдавам ли робството?.. cool.gif

Според Кришна-съзнание влизането на душата в материята е първоначалното и най-голямото робство.

...как считаш- дали Исус е искал да освободи евреите от 'Римското робство', както Моше-ника от 'Египетското робство'?..

Е?- оправдавам ли робството?.. cool.gif

Аз пак да си потретя въпроса, на който чакам отговор не от "Кришна-съзнание", а от твоето лично човешко съзнание - ти какво би направил на мястото на Кралича? Имаш конкретна ситуация от реалния живот. Хайде, отговори ми!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.