Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко суетни сте?

Featured Replies

Колко суетни сте?

До каква степен е вашата суетност? Колко суетни сте, според вас?

Колко пари давате за дрехи на месец, имате ли кредити за дрехите си?

До каква степен сте обсебени от себе си и собствената си суетност?

Имате ли кредит за: коли, аксесоари, дрехи, спорт, техника, козметика и т.н.?! Някой, ако се сеща за нещо друго да пише, на мен вече ми е бедна фантазията!

Обсъждах темата с познати и разбрах, че някой имали кредити за дрехи възлизащи на 13 хиляди лева, при условие, че човека си пада по маркови неща и бутикови стоки! И получава заплата от 600 лв! Е, ли това безумие или човек трябва да задоволява консуматорките си нагони-нужди с цената на Всичко?!

Аз лично не мога да разбера, този аспект на суетността!

Сега е време вие да споделите? ;)

"До каква степен е вашата суетност? Колко суетни сте, според вас?"

Да си призная че врътнах един "google search" за думата 'суетен', тъй като не бях сигурен дали е разбирам напълно. Аз си го превеждам по мое му като 'надувка' т.е. супер капризна личност, винаги недоволна от нещо. Не знам дали това е точният смисъл, но така го знам. Та смятам че не съм суетен, но ще оставя това на вашата преценка ..

"Колко пари давате за дрехи на месец, имате ли кредити за дрехите си?"

Отивам на руския пазар (това циганската махала) да купя едни гащи и мангала вика "Бате, 50 леа парчето." Отговарям му - "Ти луд ли си бе, аз за 20 лева специално шалвари от Турция ще си поръчам!". Манго тича след ме с думите : "Чакай, чакай. 20, 20, ае правим далаверата." Иначе това с кредита много не го разбрах. Май за мангизи става въпрос, ама нз. Ако е това, определено не заделям за дрехи. Ако остане хубаво. Ако не, само по гащи 'жа одим' ..

"До каква степен сте обсебени от себе си и собствената си суетност?"

Тук не знам какво да отговоря О.0

"Имате ли кредит за: коли, аксесоари, дрехи, спорт, техника, козметика и т.н.?! Някой, ако се сеща за нещо друго да пише, на мен вече ми е бедна фантазията!"

Каквато и кола да подкарам, после все отиват пари по нея, че все ще и изломя нещо. Я предна броня, я странично огледало. За аксесоари, през няколко месеца купувам нова мишка и клавиатура, че само блъскам по тях. За дрехите казах, иначе практикувам спортно местене на джуниър от левият в десният крачол и обратно, ама това много пари не взима. За техника мога да дам всичките си финанси, даже и заеми да поискам, a и дългове да направя, стига да харесам нещо. Oнази последната дума, там "козме" нещо си ми е непонятна. После ще видя в Google ..

За тези които дават по 13 хиляди лева за маркови дрехи, ще им кажа една хитрост. Да взимат не "Prada", а "Prado" или всякакви там заглавия с леки изменения от оригинала. Хем гъзе, хем ефтино :) А относно въпроса дали е безумие човек да задоволява консуматорките си нужди с цената на всичко, мисля че мнението ми се разбира от контекста на по-горе написаното.

Толкова от мен, вие сте ;)

Сега.. суетна съм, не мога да отрека, че не съм, то кой не е? Но смятам, че моето си е в границите на нормалното laugh.gif Няма лошо да искаш да изглеждаш добре и да се стремиш да го постигнеш, е разбира се, не взимайки кредити за безсмислени работи :-) Хората са казали- по вида посрещат, по ума изпращат... но всичко трябва да е в границите на нормално, защото иначе става обсебване... Никой не иска само обвивка...

Между другото това ми напомня за един човек, който с цялата си заплата си купи сребърен ланец и остана без пари за остатъка от месеца.. ходеше много наперено, поради придобивката си, нищо, че нямаше пари да седне и едно кафе да пие...

• Автор

Да си призная че врътнах един "google search" за думата 'суетен', тъй като не бях сигурен дали е разбирам напълно. Аз си го превеждам по мое му като 'надувка' т.е. супер капризна личност, винаги недоволна от нещо. Не знам дали това е точният смисъл, но така го знам. Та смятам че не съм суетен, но ще оставя това на вашата преценка ..

"Колко пари давате за дрехи на месец, имате ли кредити за дрехите си?"

Отивам на руския пазар (това циганската махала) да купя едни гащи и мангала вика "Бате, 50 леа парчето." Отговарям му - "Ти луд ли си бе, аз за 20 лева специално шалвари от Турция ще си поръчам!". Манго тича след ме с думите : "Чакай, чакай. 20, 20, ае правим далаверата." Иначе това с кредита много не го разбрах. Май за мангизи става въпрос, ама нз. Ако е това, определено не заделям за дрехи. Ако остане хубаво. Ако не, само по гащи 'жа одим' ..

"До каква степен сте обсебени от себе си и собствената си суетност?"

Тук не знам какво да отговоря О.0

"Имате ли кредит за: коли, аксесоари, дрехи, спорт, техника, козметика и т.н.?! Някой, ако се сеща за нещо друго да пише, на мен вече ми е бедна фантазията!"

Каквато и кола да подкарам, после все отиват пари по нея, че все ще и изломя нещо. Я предна броня, я странично огледало. За аксесоари, през няколко месеца купувам нова мишка и клавиатура, че само блъскам по тях. За дрехите казах, иначе практикувам спортно местене на джуниър от левият в десният крачол и обратно, ама това много пари не взима. За техника мога да дам всичките си финанси, даже и заеми да поискам, a и дългове да направя, стига да харесам нещо. Oнази последната дума, там "козме" нещо си ми е непонятна. После ще видя в Google ..

За тези които дават по 13 хиляди лева за маркови дрехи, ще им кажа една хитрост. Да взимат не "Prada", а "Prado" или всякакви там заглавия с леки изменения от оригинала. Хем гъзе, хем ефтино :) А относно въпроса дали е безумие човек да задоволява консуматорките си нужди с цената на всичко, мисля че мнението ми се разбира от контекста на по-горе написаното.

Толкова от мен, вие сте :lol6:

Суетата отнасяща се до външния ти вид, дали да си намазан с маркови гелчета вместо по-евтини такива, примерно!

Да носиш по-евтини дрехи, а не най-скъпото и марковото! Ако се стремиш към това да купуваш маркови неща, надали ще се видиш някога с пари. Не знам как има хора които дават много пари за дрехи примерно аз лично това не го проумявам!

Ставаше дума в разказчето ми по-горе, че някакъв си човечец има кредити-заеми, за дрешки маркови-парфюмчета маркови, очилца марковки, козметика маркова...и каквото там се сетиш. До колкото знам и за уреди за фитнес са дадени луди пари! Направо се взех в чудо- да натрупаш дълг, при условие че взимаш 600 лв. си е живо безумие зе мен лично. А заема възлиза на 13 хиляди лева, това не са малко пари- и не се изплащат бързо с такава заплата. Аз изобщо се чудя как живее тоя човек?! Нямам отговор!

Благодаря ти за мнението.

На теб явно техниката ти е слабото място-суетенето.

Не е надувка, по скоро гъзар който парадира с това, което има -а в джоба и за сол няма. В случая.

Човек, който гледа да изглежда добре на всяка цена и по-точно да харчи луди пари за себе си с цел сам на себе си да се хареса и не само. За мен това вид комплекс, избиващ едното за сметка на другото. В случая това е трупане на кредити-заеми само и само да изглеждаш добре и да си марков от главата до петите, сякаш на някой му пука с какво си облечен! Освен, ако някой не си мисли че тоя щом е облечен добре значи има пари! Това е заблуда в днешно време!!!

Суетата отнасяща се до външния ти вид, дали да си намазан с маркови гелчета вместо по-евтини такива, примерно!

Да носиш по-евтини дрехи, а не най-скъпото и марковото! Ако се стремиш към това да купуваш маркови неща, надали ще се видиш някога с пари. Не знам как има хора които дават много пари за дрехи примерно аз лично това не го проумявам!

Ставаше дума в разказчето ми по-горе, че някакъв си човечец има кредити-заеми, за дрешки маркови-парфюмчета маркови, очилца марковки, козметика маркова...и каквото там се сетиш. До колкото знам и за уреди за фитнес са дадени луди пари! Направо се взех в чудо- да натрупаш дълг, при условие че взимаш 600 лв. си е живо безумие зе мен лично. А заема възлиза на 13 хиляди лева, това не са малко пари- и не се изплащат бързо с такава заплата. Аз изобщо се чудя как живее тоя човек?! Нямам отговор!

Благодаря ти за мнението.

На теб явно техниката ти е слабото място-суетенето.

На мен ми струва, че и малко завиждаш.

• Автор
На мен ми струва, че и малко завиждаш.

На мен ми се струва, че изобщо не ме познаваш. :lol6:

Ако имам ще си купя марково нещо, но ако нямам няма да си купя! Не бих давала за неща които не си струва-не и с цената на всичко. В тоя случай бих затънала в дългове, а аз не бих си причинила такова нещо. :)

Аз да си допълня мнението, че на горният коментар, като пълен "прошляк" писах ..

Техниката може би ми е слабо място, защото обичам качествените работи. Не ме интересува дали ще е марково или не, но обикновено качествените са по-скъпите и на точно определени фирми и не виждам смисъл да взимам някакви боклуци за по-малко пари, като се има в предвид че този уред ще го използвам доста, щом го купува. Горе-долу същото е и с дрехите, с малко изключение. Човек наистина трябва да е облечен добре, даже и самочувствие идва от това и бих дал повече пари, ако харесам нещо. Само че за мен не само марковите дрехи може да са добри и не ми се дават супер много пари за нещо, което ще нося седмица-две. Иначе познавам и такива "гъзари", които много държат на марката на дрехите и на външният си вид като цяло. Но те и като личност са по-различни от мен и не мога да си представя дори и да имам всичките пари на света, да се накича с някакви ланци, да нося "Prada", "Dolce&Gabbana" и да стъпвам така все едно съм купил София и дал капаро за Пловдив :rolleyes: Така че за мен суетността не е само дали си облечен добре и дали изглеждаш добре, а да имаш най-скъпото и лъскаво с цената на всичко, пък дори и да не го носиш или да ти стои добре (и такива съм виждал, накичени до петите, че чак са смешни). Затова горе ги определих като "надувки" ..

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

По някаква случайност в момента и аз имам кредит за 13 000 лв, но не съм го теглил за дрехи, мазила и прочие лъскавини, а и не бих го направил. И кола не съм си купувал, търкам си 24-годишната Лада, не слизам от нея.

Не съм тръгнал и гол, разбира се, всеки би могъл да се облече прилично и за несравнимо по-малко пари, но и не упреквам тия, които изпадат в крайности, изборът си и техен. Имам съсед, който е вманиачен на тема часовници, рови къде ли не в мрежата, поръчва онлайн, ходи в София, обикаля там с дни… В резултат има куп часовници, кой от кой по-скъпи и по-маркови, но моят обикновен кварцов часовник за 19 лв цепи секундата от около 2 години вече и нямам никакво намерение да го сменям…

Отнася се и до останалите упоменати по-горе вещи. Е, уязвим съм и аз, разбира се, гледам да дам повече пари за качествена техника – компютри, телевизори и т.н., но отново без да изпадам в крайности. Не съм стиснат, напротив, но знам цената на парите и търся преди всичко практичността, а обикновено тя не е на високи цени.

.

Колко суетни сте?

Имате ли кредит за: коли, аксесоари, дрехи, спорт, техника, козметика и т.н.?! Някой, ако се сеща за нещо друго да пише, на мен вече ми е бедна фантазията!

Обсъждах темата с познати и разбрах, че някой имали кредити за дрехи възлизащи на 13 хиляди лева, при условие, че човека си пада по маркови неща и бутикови стоки! И получава заплата от 600 лв! Е, ли това безумие или човек трябва да задоволява консуматорките си нагони-нужди с цената на Всичко?!

Аз лично не мога да разбера, този аспект на суетността!

Сега е време вие да споделите? :help wanted:

Този аспект на суетността се нарича мания

В по-цивилизованите страни при подобен проблем се ходи при психоаналитик

Аз пък бих върнал един такъв въпрос:

Аз като имам кола на изплащане за 200 бона означава ли, че съм суетен и същата удря горната крайност на тази човешка черта?

Мерси за отговорите.

Аз пък бих върнал един такъв въпрос:

Аз като имам кола на изплащане за 200 бона означава ли, че съм суетен и същата удря горната крайност на тази човешка черта?

Мерси за отговорите.

Не , ти си преценил възможностите , изобщо не става дума за това и ми се струва , че ти е ясно

Става дума за хората, които излизат на червено и после ровят по кофите

Да суетна съм и то доста! Държа на външния си вид.

Обаче си имам приоритети и те не включват парфюми, дрехи и успявам да не изпадам в крайности, като тези да дам всичките си пари за скъп крем, или поличка, чанта и т.н.

Даа, суетна съм и то как! Но според мен има различни видове суета - за външния вид (физически данни), за дрехите, за вещите, за работата, за приятелите и за кво ли не още!...

Моята суета опира до това да изглеждам добре, да съм във форма, да се харесвам най-вече на себе си!

Мисля, че малко суета е необходима на всеки, иначе става "чудна" картинка! :question:

Почти не съм суетна...дори понякога съм нехайна към външността си...

бравоооооооооооо.

бъдете естестени, от това няма по голяма суета. :)

бравоооооооооооо.

бъдете естестени, от това няма по голяма суета. :)

То да си естествен или да не си не означава да си или да не си суетен!

Суетата е болест, според мен, но необходима болест! :)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
То да си естествен или да не си не означава да си или да не си суетен!

Суетата е болест, според мен, но необходима болест! :help wanted:

Може би, стига да не вреди и на някой друг около теб!

Е, не излизам навън, без да хвърля едно око към огледалото, ама суетна не съм.

И аз се гледам да изглеждам добре, но чак пък суетна не ! :huh:

Ами не знам от едната крайност в другата - според парите дупе знае и 2 и 200 biggrin.gif

На месец ? А от къде пари за гардероб :speak: ? И къде ще го сложа тоя гардероб ? То ще трябва по - голяма къща ? А какво да правя със старите дрехи ohmy.gif ? Какъв трябва да си, че да имаш кредит за дрехи ?

Мразя се :)

НЕ :) Преди 5 години взех на изплащане "компютъра" с който карам и сега (е има подмянана части НО не на кредит)

Интересен факт - отидох в София и започнах работа - не плащаха почти нищо (колкото в Монтана) имаше само 1 "+" осигуряваха ни на цялата "заплата" (да нарочно е в кавички). След около 3 месеца вече имах предложение за истинка работа и когато си подадох молбата за напускане "шефа" ми каза - седи тук ние те осигуряваме на добри пари - ще можеш да теглиш кредит biggrin.gif (едвам се събираха 400 лева а тоя боклук ми казва, че ще мога да си изтегля кредит biggrin.gif)

BTW бате Венци :) ако попаднеш случайно на тази тема - много те уважавам човече и ценя това което направи за мен малко са хората като теб радвам се, че имам честта да те познавам :)cool.gif

Нормално суетна :speak:

Първо да си разясним какво е суета ;)

На общоприет език суетата е прекомерна вяра в собствените способности и привлекателността ни към други хора...

Не мислех, че определението за суета е чак толкова крайно. Значи не мисля, че съм суетна :P Да, оглеждам се в огледалото, и то повече от веднъж. Давала съм и давам средно количество пари за дрехи. За мен най-важното е дрехите да са ми удобни и аз да се харесам в тях ;) За техника предпочитам да дам повечко за нещо по-качествено, за да не давам после пари за ремонти (то никога няма гаранция, но все пак). Но винаги всичко става със събиране. Досега нямам заеми и се надявам и занапред да нямам.

...Моята суета опира до това да изглеждам добре, да съм във форма, да се харесвам най-вече на себе си!

Мисля, че малко суета е необходима на всеки, иначе става "чудна" картинка! :P

много идентично с моето мнение ;)

това се случва и на мен (когато съм станала прекалено рано :P )

На общоприет език суетата е прекомерна вяра в собствените способности и привлекателността ни към други хора...

Е, щом пък така казва общоприетият език, тогава да - суетна съм !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.