Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Национално състезание по модинг и овърклок.

Featured Replies

Националното състезание по модинг и овърклок ще се състои на 16 май.Има ли мераклии от нашият форум?

Националното състезание по модинг и овърклок ще се състои на 16 май.Има ли мераклии от нашият форум?

Аз мисля да ида, но като публика.

Ти?

• Автор

Едва ли,в момента съм с 32 шева и един платинен пирон, biggrin.gif но мога да преотстъпя хардуер на някой наш претендент.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Едва ли,но мога да преотстъпя хардуер на някой наш претендент.

Добър човек си. ;)

Мисля май беше с i7? Какво ти е охлаждането?

Едва ли,в момента съм с 32 шева и един платинен пирон, biggrin.gif

ohmy.gif

Червено вино снощи пих и капка не остана...

• Автор

Не само,че не съм добър човек,има "въпроси" cool.gif дали изобщо съм човек,но за протокола,наистина съм с i7 и водно...

Добър човек си. ;)

Мисля май беше с i7? Какво ти е охлаждането?

ohmy.gif

Червено вино снощи пих и капка не остана...

Не пия червено вино,но пък се занимавам професионално с алпинизъм,ако изобщо ти влиза в работата...

Не само,че не съм добър човек,има "въпроси" cool.gif дали изобщо съм човек,но за протокола,наистина съм с i7 и водно...

Трудно ще да е да се спечели с i7 и водно... sad.gif

Не пия червено вино,но пък се занимавам професионално с алпинизъм,ако изобщо ти влиза в работата...

Добре, не ми се карай.

На рождения ми ден точно biggrin.gif Осещам, че ще закарам моя амд х2 четири хиляди плюс biggrin.gif Ама много далече тая София, инъче щеше да има кой да заеме последното място с тоя хардуер, който имам biggrin.gif Като цяло къде се провежда състезанието, а за модинга там ли модваш или носиш нещо моднато biggrin.gif

• Автор
Къде ще е ? В София?
Че досега да е било другаде?И има коефициенти за охлаждането,ако си кадърен ,можеш да спечелиш и с въздушно.

1 - за въздушно охлаждане

0,98 - за водно охлаждане

0,95 - за фреоново охлаждане (phase change)

0,92 - за течен азот и сух лед.

На рождения ми ден точно biggrin.gif Осещам, че ще закарам моя амд х2 четири хиляди плюс biggrin.gif Ама много далече тая София, инъче щеше да има кой да заеме последното място с тоя хардуер, който имам biggrin.gif Като цяло къде се провежда състезанието, а за модинга там ли модваш или носиш нещо моднато biggrin.gif
Носиш нещо моднато...Успех! biggrin.gif И питай Пипката дали очакваше да спечели с неговият хардуер...

По слухове разбрах, че минимума e двуядрен с:

AMD: 2.2GHz

INTEL: 2.4Ghz

• Автор

Минимума е двуядрен,обаче ниският множител поставя в неравностойно положение.Ще се тества стабилност,т.е.напъването за бенч,ще носи същото,което носи и в ежедневието-NADA... cool.gifbentley.th.jpg

Само да имах пари и щях да отида!

Кога и къде ще се провежда?

Ако някой ходи да прати снимки,защото аз не съм сигурен,че мога да отида.

Като споменахте за модинг,може ли някой да ми предложи програма за клок на видео карти,че с Riva Tuner, дърпам всичко докрай тоест всичко на макс overclock и си рабои и напрактика ме ограничава софтуера да я клокна повече,.... искам още малко от моето 7300 гт.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

• Автор
Само да имах пари и щях да отида!

Кога и къде ще се провежда?

Ако някой ходи да прати снимки,защото аз не съм сигурен,че мога да отида.

Като споменахте за модинг,може ли някой да ми предложи програма за клок на видео карти,че с Riva Tuner, дърпам всичко докрай тоест всичко на макс overclock и си рабои и напрактика ме ограничава софтуера да я клокна повече,.... искам още малко от моето 7300 гт.

Какъв макс overclock ?!?И какво общо има с модинга?За хардуерен мод чувал ли си?Ако рива тунер те ограничава,аз ти завиждам за видеото...И какви пари ти трябват,за да си публика на феста?

@мики маус къде в София ще бъде това състезание? Не мисля да участва, а по-скоро да мина да видя за какво иде реч biggrin.gif

Предишните издания на 100GHz бяха в руския културен център на Шипка 34. Тази година са го прекръстили на OMG! Организатори са IDG.bg, но още няма информация къде ще се проведе. То даже и правилата не са 100% приети ;)

• Автор

Overclocking and Modding Gurus,защото 100GHz вече ще е малко... cool.gif Вероятно пак там ще бъде,във всеки случай след четвърти ще има пълна информация .Както и да е,май на никого от форума не му се иска да се пробва.

Какъв макс overclock ?!?И какво общо има с модинга?За хардуерен мод чувал ли си?Ако рива тунер те ограничава,аз ти завиждам за видеото...И какви пари ти трябват,за да си публика на феста?

Искам да кажа,че пускам докрай това за оверклока тоест мисля,че беше 800/1800 макса -Gpu/Памет и работи.Иискам да я клокна още.

Тъй като го правя това,само за кеф(защото няма реален ръст в производителността) иском до попитам,дали може да бъдат някак си... отключени пихелните конв. на 16 като при 7600 GT,защото са са само 8 и мн.спъват.

Видеото е GALAXY 7300 gt DDR3

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Overclocking and Modding Gurus,защото 100GHz вече ще е малко... cool.gif Вероятно пак там ще бъде,във всеки случай след четвърти ще има пълна информация .Както и да е,май на никого от форума не му се иска да се пробва.

А бе на мене ми се ходи, ама първо трябва да си уредя транспорта(да навия бащата), второ трябва да се подсигуря, че на 15, айде в него ден вече на 16 мога да участвам, трето трябва да си взема до тогава новото процесорче(от доста време се каня biggrin.gif ), четвърто да си уредя от някъде свястно охлаждане и тръгвам :P

Както и да е, май на никого от форума не му се иска да се пробва.

<спам>

И аз имам рожден ден тогава и вероятно ще пиянствам тихо sad.gif А и ако взема да се явя вероятно ще взема наградата за най-дъртия участник, с градския (vidimiq) сме родени на една и съща дата ама с доста голяма разлика в годинките. Освен да го спонсорирам с 20 лева и да ни представи достойно в София laugh.gif

</спам>

Едит: мики маус, постни малко инфо за победителите, с каква машинка до колко са стигнали, ако ти се намира под ръка де, или ако има някъде из нета подобно инфо ?

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Датата е сменена състезанието ще се издърпа за 6-ти юни.

• Автор
<спам>

И аз имам рожден ден тогава и вероятно ще пиянствам тихо sad.gif А и ако взема да се явя вероятно ще взема наградата за най-дъртия участник, с градския (vidimiq) сме родени на една и съща дата ама с доста голяма разлика в годинките. Освен да го спонсорирам с 20 лева и да ни представи достойно в София laugh.gif

</спам>

Едит: мики маус, постни малко инфо за победителите, с каква машинка до колко са стигнали, ако ти се намира под ръка де, или ако има някъде из нета подобно инфо ?

Най-дърт участник?!?Най красив?Най строен?Егати,бате Калчо,това са големи глупости.Има можещи и не можещи,друга граница не знам да има...

Go and Grab, tiger...К'вото имам,твое е...Само дай иширет...

P.S.Не,че те подценявам в солово изпълнение,просто съм ти фен. cool.gif

• 2 месеца по-късно...

Хайде, смелчаги, аз го чакам от година и половина, никой ли няма да идва? Имате само един двайсетминутен BLEND test за стабилност да издържите, какво толкова....Аз не съм от фаворитите, отивам за достойно представяне, на въздух, с това:

3960.jpg

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Е, прибрах се и аз, представихме с бай Гошо_AMD форума достойно, като аз се класирах четвърти-веднага след тримата с Изкорания (Corei7). 3888 MHz стабилни, но имаше бая "гювеч"-бат Денис си затвори очите и всички въртяхме по 10+ Prime поред, докато вържем двайсетте минути.Аз си взех незаконно взетия комп 3 седмици преди турнира, и, ако не бях накарал оня жалък неблагодарник да дойде, почти с бой-тогава щях да съм трети...Но, един вид, аз го пуснах пред себе си.Много ме изкефи отборчето на бай Гошо, които нещо се паникьосаха, все едно себе си видях на миналия шампионат...И се втурнах да помагам, макар да съм повече от сигурен-те знаеха добре кое какво е, просто паниката и липсата на състезателен опит малко ги "гипсираха", и момчета хванаха шесто място.Всеки един, дръзнал да си покаже носа, е много по-достоен, ако ще и на 70то място да е останал, от всички скатани страхливци, някои от които с доста мощни машини.Прекрасен уикенд с миньончето, което със сигурност спаси мутрите на поне петима устатковци, и на още толкова, през уикенда.Чакам снимките от Христо, и, ако общата снимка е добра, ще махна един паляк оттам, и ще си направя отново фанелки с името на състезанието...Накрая, на изхода, се прощавахме с Гошо и другите, като същински национален отбор :yanim: Жалко, че отново много хора си намериха уважителни "причини" да не дойдат, лаладжиите им с лаладжии, дето "Ииииииииииии ма найш къв куомп иам, ма ке ви разцепим ако доем на състезанието"-и само в чертозите на Мандос си останаха...Дългоочаквания и лелеян миг дойде подобаващо, аз съм суперщастлив, макар да нямах фотоапарат, и да бях обещал да не се отплатя подобаващо на разните му дразнители там.Но, ако на 17 годишни страхливи лапета ще се наемам да вдигам ръка, то, направо си ... :wors: Бях примерно и добро голямо дете, поне аз тъй си мисля... Ония от вас, които дойдоха, как намират преживяването?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.