Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Машинка за цигари

Featured Replies

Тъй.. Специално се регнах за да разбия мита...

1. Да се свиват цигари не е трудно, само си има цака и отнема малко врме да свикне човек.

2. Цигарите които си свиваш сам не са по-лоши от купешките. Просто са малко по-различни.

3. МНОГО ПО-ЕВТИНО Е!

4. Косвено намаляваш пушенето доста - не можеш да пушиш докато вървиш, караш и т.н. защото трябва да спреш и да си свиеш.

5. свитите цигари задоволяват за по-дълго тютюневия глад. Пример - ако пуша от кутия ми се събират над 20 цигари на ден. Когато свивам - 7-8 на ден. И в двата случай пуша когато ми се пуши, без да си слагам спирачка.

6. Можеш да си свиваш по-силни или по-слаби цигари с един и същ тютюн, според хартийките които ползваш, дебелината на филтъра и количеството тютюн в нея.

7. Всички големи тютюневи компании произвеждат насипен тютюн - пушил съм насипно Марлбороборо, ПалМал, лъки страйк

Относно тютюните - забрави за РедБул - по-голям боклук няма. Доминго Ментол е много як ако обичаш ментолови цигари.

За всичко останало подкрепям v2.0 в горния пост. Публикувано изображение

Тъй.. Специално се регнах за да разбия мита...

4. Косвено намаляваш пушенето доста - не можеш да пушиш докато вървиш, караш и т.н. защото трябва да спреш и да си свиеш.

Разбивач, аз само да питам.

Ако сутринта съм си свил 20 цигарки преди да изляза и съм си ги турил в една табакерка (примерно), кое точно ще намаля и защо трябва да спирам, за да свивам, при положение, че са ми готови?

Питам, че ми е интересно...

Или не мога да ги свивам предварително може би?!?!

• 3 месеца по-късно...

Ориантирай ме,от къде си я купи,щото нямам много време да обикалям.За жалост много поскъпнаха цигарите и ако не намеря по-евтин вариант,ще капитулирам финансово.Реално,колко ти излиза 1 кутия с направени цигари?

Здравей, аз си купих този Lexington: http://www.gigadrinks.com/product.php?ProductID=1180 и да ти кажа съм доста доволен. Има стегнат вид, за разлика от някой китайски изпълнения, които са доста паянтови.

50 грама е Ред Бул-а, преди беше 7-8 лева, сега не знам колко е. ~0,7 грама на цигара. Хартийките са 40-50 стотинки 100 броя. Пакетчет филтърчета 200 броя на ОСВ бяха 2 лева.

Всички тютюни на Ред Бул са по 40 грама, с изключение на 2, които са в кутии по 170гр. Цената им е от 7 до 27лв, като според мен, това е един от най-добрите тютюни в момента на българския пазар за цигари. Филтрите на OCB са 100бр за нормалните и 120бр за тънките. Справка за тютюните можеш да направиш тук: тютюн.

пуша тютюн от две години и само няколко неща ще ти кажа:

1. не купувай тютюн от известни марки, защото е пълен с химикали и боклуци и все едно, че си пушиш цигарите. пуши само тютюни, на които е отбелязано, че са от 100% листа и напълно чисти от ароматизатори, овкусители и т.н. хим. добавки. Аз пуша PUEBLO и го препоръчвам.

Наистина си прав за Пуеблото, но нещо изчезна от известно време, а и да ти кажа не е много евтин. Но пък, който иска да си купува наистина нещо качествено, него ще взмиа.

Разбивач, аз само да питам.

Ако сутринта съм си свил 20 цигарки преди да изляза и съм си ги турил в една табакерка (примерно), кое точно ще намаля и защо трябва да спирам, за да свивам, при положение, че са ми готови?

Питам, че ми е интересно...

Или не мога да ги свивам предварително може би?!?!

Честно да ти кажа, ще пушиш по-малко, защото първо, както казваш, ще ще ти се налага да си ги правиш сам, а табакерата, повярвай, не всяка вечер имам желание да я пълня и второ, което според е и по-важното, тютюна като че ли повече ти задоволява никотиновия глад, я заради по-голямата си сила, я заради по-чистото съдържание и от там изпитваш по-малка нужда да запалиш. Общо взето аз съм ги намалил наполовина. Говорил съм с познати, които разбират много от тези работи и те сами казвали, че пакетирания тютюн е много по-чист от този, който се използва в цигарите, защото този в купешките цигари се смесва с разпалки, които да поддържат цигарата запалена.

Редактирано от Алекс Г (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Добре де, поне един защо не си призна че си е купил машинката за свиване на марихуана? :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...

а с електронна цигара излиза хем по ефтино, хем по безопасно, и на тва отгоре може даже в автобуса да пушите - само пара излиза - никой копче не може да каже... електронната не е за отказване - тя е за тия дето искат да пушат навсякъде... а патрончетата - има с различни аромати и различна концентрация на никотин... хубавото е че патрончето е за определен брой дръпвания - ако щеш дърпай 1 път на ден...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

аз преди няколко години си купих някаква най-обикновенна метална машинка за 40тина лева мисля беше.

в магазините на OCB и за наргилета по принцип има добър избор.сигурен съм,че и в повечето добре заредени магазини за алкохол и тютюн също имат,но цените ще са по-дебели.

Кви 40 кинта бре братле. Аз си бях взел машинка на OCB за 10 кинта, метална. Разбира се не я ползвах за тютюн. Но тва в случая няма значение. Готини машинки са тези на Roll Master. Има такива които навиват, както прави цигари така и конуси. По принцип в всеки по голям магазин за цигари и алкохол, който се е специализирал в продажбата на насипен тютюн може да се намерят всякви разновидности на машинки. Ето тук има доста голям асортимент на машинки...

пуша тютюн от две години и само няколко неща ще ти кажа:

1. не купувай тютюн от известни марки, защото е пълен с химикали и боклуци и все едно, че си пушиш цигарите. пуши само тютюни, на които е отбелязано, че са от 100% листа и напълно чисти от ароматизатори, овкусители и т.н. хим. добавки. Аз пуша PUEBLO и го препоръчвам.

Публикувано изображение

2. OCB не са добри листчета и не са изобщо добри за дробовете!!! Ползвай RIZLA+ (най-старата установена марка листчета) или CANUMA (100% конопени). аз залагам на CANUMA.

Публикувано изображение

3. ползвай тънки филтри, няма значение какви, по-лесно е за свиване и не се тровиш с толкова тютюн.

4. забрави машинката, научи се на ръка. иначе, когато си на път и изобщо в движение, няма да можеш и една цигара да си свиеш. да свиваш добре на ръка се научава след около 2-3 месеца.

примери

Аз винаги съм ползвал сгъварници на Roll Master и Clipper.

И от 2та вида съм оставал доволен.

хмм мама и тате от няколко месеца си правят така цигарите ... кутията цигари /тоест 20/ излиза около 0.50 лв груби сметки :speak: тютюна който си купуват мисля че от София хич не е лош...даже и двамата казват че по им харесва.. и аз забелязвам че вече не кашлят толкова много....тази машинка за свиване е най-обикновена пластмасова и струва 8лв, а пакета тютюн е 6 лв, а кутията с филтри около 200-250 филтъра е около 4 лв така че правете си сметката колко е по-изгодно ....ама всъщност вместо да си блъскате главите спрете да пушите!!!

И аз така мисля но доста хора не са на моето и твоето мнение.

Друго което ще споделя че не съм пушил цигари от над 10 години.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

• 2 години по-късно...
  • 4 години по-късно...

Аз също ползвам електрическа машинка и съм доста доволен от нея. Вече 2/3 месеца съм с нея и нямам никакви проблеми Електрическа машинка за пълнене на цигари . Една цигара се свива на отрицателно време и найтина я препоръчвам ! 

преди 7 часа, IKosurov написа:

Аз също ползвам електрическа машинка и съм доста доволен от нея. Вече 2/3 месеца съм с нея и нямам никакви проблеми Електрическа машинка за пълнене на цигари . Една цигара се свива на отрицателно време и найтина я препоръчвам ! 

малко уточнение - не свива, пълни

с готови гилзи

дето ги забраниха и сега я ги има я няма вече

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.