Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Машинка за цигари

Featured Replies

Честито поредно поскъпване на цигарите. :speak::sobbing: :sobbing: Това вече ме навежда на мисълта да почна сам да си ги свимам. Никога несъм го правил, обаче винаги има първи път Бихте ли ми помогнали в избор на машинка такава, че цигарата да има филтър. Мися , че и две три думи за марка на тютюн нямя да е лошо има поне 30 вида и то на бърз поглед из нета . И въобще една тема за тютюн, машинки за цигари, филтри, хартийки и т.н. всичкао полезно за заклетите пушачи.

По принцип има много хубави, които чрез плъзгач свиват цигари, но много отдавна не съм ги виждал на пазара. Иначе всякаква би ти свършила работа. Основния проблем е че тютюна, който се предлага насипно е голям боклук. Според мен не е предназначен за редовна употреба или поне мен не ми понася!

аз преди няколко години си купих някаква най-обикновенна метална машинка за 40тина лева мисля беше. в магазините на OCB и за наргилета по принцип има добър избор.сигурен съм,че и в повечето добре заредени магазини за алкохол и тютюн също имат,но цените ще са по-дебели.

всякаква ще ти свърши работа и от 2 лева и от 200 - няма никакво значение. ама ако мислиш, че цигарите, които ще си правиш ще бъдат като тези, скоито си свикнал -много се лъжеш :speak:

Навремето - докато пушех - колеги и приятели го правеха това с машинката, но не заради друго, а защото си купуваха ароматен тютюн (да речем Клан) и кефа им беше страхотен както за тях, така и за околните. Иначе както ти казаха по-горе в никакъв случай няма да си направиш стегната цигара, каквато е купешката. пп. Във всеки специализиран магазин за цигари, пури и прочие стоки, би трябвало да се продават всякакви аксесоари за свиване и отвиване на цигарки.

• Автор

Мисля , че по- ефтиния насипен тютюн не е по-некачествен просто акциза му е по-малък. Темата е за това да ориентира горе долу хората който нямат опит като мен. Марки тютюн Excite Domingo този доколкото разбрах има мирис на череша Red Bull доста вида Zware много силен за хартийки нищо не намерих за филтри има и такива с активен въглен а има и някакви гилзи но не знам с какви машинки се пълнят.

Редактирано от bogi25 (преглед на промените)

Май вече няма смисъл да казвам, че цигарите са вредни за здравето :whist: ( поне не и в тази тема )

Виж сега -ако ще си купуваш машинка, за да ти излиза евтино - най добре почни да си садиш тютюна като зелки в двора си.

Така гаранция ще ти излиза без пари.

Не ти говорех за качеството на тютюна, ама за качеството на готовата цигара.

Но всъщност- какво ли ти обяснявам -купи си машинка и пробвай.

Сам ще се убедиш.

• Автор

Ясно ми е колега Trichocephalus, че няма да са като фабричните. но все пак тук се търси мнение за по -доброто качество на тия джаджи

Ако задобрееш с машинката, няма да има огромна разлика в качеството на свитата цигара и купежката. Единствено трябва да си търсиш по-големи филтри, че масово разпространените са малки и тънки. Търсиш си тютюн за цигари, а не за лула, защото той е по-едро нарязан. Също така си взимай по-дебели листчета с изрязани краища от едната страна и с горивни лентички. Но не си мисли, че ще ти излиза много по-евтино с ръчното свиване. Само ще губиш време в свиване. А може и без машинка, направо на ръка да загъваш, но тогава изглеждат доста странни цигарите :) Най-добре просто ги намали, или мини на вносни.

Имаме такава машинка и от личен опит знам че си е голяма занимавка.Просто не си заслужава...

Най-добре просто ги намали, или мини на вносни.

До колкото разбрах и на вносните цигари се вдигат цените.За марлборото - 4.50!

Не знам обаче колко ми е вярна информацията!

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Честито поредно поскъпване на цигарите. ;):nono::P

Това вече ме навежда на мисълта да почна сам да си ги свимам.

Никога несъм го правил, обаче винаги има първи път

Бихте ли ми помогнали в избор на машинка такава, че цигарата да има филтър.

Мися , че и две три думи за марка на тютюн нямя да е лошо има поне 30 вида и то на бърз поглед из нета .

И въобще една тема за тютюн, машинки за цигари, филтри, хартийки и т.н. всичкао полезно за заклетите пушачи.

Най-добре си вземи готови празни цигари(гилзи) и ги пълни със специална машинка за целта. Имаги във всички специализирани м-ни за цигари.

Хубав тютюн е например red bul (ванилия,вирджиния,цваре,халцваре и ароматик),голдън вирджиния,пуебло.

Не взимай насипен тютюн на кг.-защото не се знае какво има вътре. Успех.

Преди време много се смях на един румънец като почна да си купува тютюн и да свива с машинка. Ритуала му отнемаше поне 5 минути на цигара. След седмица захвърли машинката и започна на ръка. Беше като конвейер направо. Трупаше си ги в метална кутия от курабиики, да не изветряват и да не се овлажняват.

И в къщи има такава машинка. Навремето бе закупена със същата цел, да намали разхода за тая гадост, цигарите. Уви, нито разхода бе намален, нито машинката се ползва повече от две седмици.Сега стои и прашлясва в един шкаф. Не съм сигурна, че ще издържиш и ще постигнеш желаният ефект, защото и занимавката и голяма. Но пък, щом си решил, опитай. Поне не си вземай скъпа машинка, за да не те е яд после.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

хмм мама и тате от няколко месеца си правят така цигарите ... кутията цигари /тоест 20/ излиза около 0.50 лв груби сметки :) тютюна който си купуват мисля че от София хич не е лош...даже и двамата казват че по им харесва.. и аз забелязвам че вече не кашлят толкова много....тази машинка за свиване е най-обикновена пластмасова и струва 8лв, а пакета тютюн е 6 лв, а кутията с филтри около 200-250 филтъра е около 4 лв така че правете си сметката колко е по-изгодно ....ама всъщност вместо да си блъскате главите спрете да пушите!!!

• Автор

И така реших се и си купих машинка и то такава която пълни празни цигари - гилзи. Тютюн си избрах на Ред Бул -ароматик много е приятен. Цигарите се получават доста прилични като външен вид. Обаче имам мълък проблем не мога да разбера защо се пушат трудно тоест иска бая опъване. Или тютюна е влажен или ги тъпча много не мога да разбера. За сега това е единственият им кусур. Бихте ли помогнали.

Ориантирай ме,от къде си я купи,щото нямам много време да обикалям.За жалост много поскъпнаха цигарите и ако не намеря по-евтин вариант,ще капитулирам финансово.Реално,колко ти излиза 1 кутия с направени цигари?

50 грама е Ред Бул-а, преди беше 7-8 лева, сега не знам колко е. ~0,7 грама на цигара. Хартийките са 40-50 стотинки 100 броя. Пакетчет филтърчета 200 броя на ОСВ бяха 2 лева. По груби сметки излиза около 2 лева за кутия. Може да ги тъпчеш по-малко и да ги правиш с по-малък диаметър и може да спаднеш дори и до 0,4 - 0,5 грама за цигара.

Благодаря за отговора!Определено,ще се пробва.Въртях вариант и с електронна цигара...,ще е по-малко вредно,но не и по-евтино.

• Автор

Машинка си купих за 10 лв. има от 5 до 20 Гилзи - кухи цигари са 2 лв за 200 тоест 1ст броката Тютюна е 6,5 лв 40г. нарочно взех малък пакет за да го пробвам понеже има поне 20-30 вида на пазара.

Машинка си купих за 10 лв. има от 5 до 20

Гилзи - кухи цигари са 2 лв за 200 тоест 1ст броката

Тютюна е 6,5 лв 40г. нарочно взех малък пакет за да го пробвам понеже има поне 20-30 вида на пазара.

С какви филтърчета действаш? А гилзите нормални ли са на диаметър, или са по-тесни?

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

След дълбоки проучвания и щъкания в нета,установих следните неща:За 7 лева пълниш около 3 кутии цигари/не смятам гилзи,машинки и др.,а само тютюна/,т.е кутията с 20 цигари ти излиза толкова,колкото преди увеличението.С по-горният си коментар,че ползването на електронна цигара е скъпо,явно съм се заблудил.Там,изчислявайки в брой всмуквания/от 10-12,до 15 за обикн. цигара/излиза,че 1 кутия ми струва 1,60....,ако съм на грешен път,моля,поправете ме,защото мисля днес или утре,да си купя такава.Сто и кусур лева,така или иначе ще са фира за около 2 седмици вложени в новоакцизният,златният и какъв ли още не PallMall,в който пак си намирам разни коренчета.....,но си е друго да са новоакцизни коренчета,нали?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Електронната цигара е удобство защото е безвредна за околните и може да се пуши навсякаде за това издават сертификат, обаче тя е направена за тези които искат да откажат цигарите. Аз съм опитвал от един приятел и да викажа меко казано е отврат няма никакъв аромат вкуса е на чист никотин абе много зле. За хората които искат да ги откажат маже би ще им помогне. За пушачите не се лъжете да си копувате такова нещо просто нестава.

пуша тютюн от две години и само няколко неща ще ти кажа:

1. не купувай тютюн от известни марки, защото е пълен с химикали и боклуци и все едно, че си пушиш цигарите. пуши само тютюни, на които е отбелязано, че са от 100% листа и напълно чисти от ароматизатори, овкусители и т.н. хим. добавки. Аз пуша PUEBLO и го препоръчвам.

Публикувано изображение

2. OCB не са добри листчета и не са изобщо добри за дробовете!!! Ползвай RIZLA+ (най-старата установена марка листчета) или CANUMA (100% конопени). аз залагам на CANUMA.

Публикувано изображение

3. ползвай тънки филтри, няма значение какви, по-лесно е за свиване и не се тровиш с толкова тютюн.

4. забрави машинката, научи се на ръка. иначе, когато си на път и изобщо в движение, няма да можеш и една цигара да си свиеш. да свиваш добре на ръка се научава след около 2-3 месеца.

примери

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.