Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Двуядрени процесори

Featured Replies

Ако може да ми обясните за двуядрените процесори.Ще си взимам нов компютър и се чудя:кое е по-добре.Например дали е по-добре да си взема компютър с един процесор към 3.0Ghz или да си взема с двуядрен процесор-2x2.0Ghz.

И ако може да ми кажете някой добър компютър за игри,защото аз затова ще го ползвам.

Ако може да ми обясните за двуядрените процесори.Ще си взимам нов компютър и се чудя:кое е по-добре.Например дали е по-добре да си взема компютър с един процесор към 3.0Ghz или да си взема с двуядрен процесор-2x2.0Ghz.

И ако може да ми кажете някой добър компютър за игри,защото аз затова ще го ползвам.

Разбира се че 2x2.0Ghz.И кажи до каква цена и дали с монитор.

Kakви пари можеш да отделиш? То вече едноядрени не се купуват, работата е между 2,3 и 4 ядрен процесор. И монитор ще ти трябва ли?

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Няма едноядрен процесор, който да е по-бърз от двуядрен.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Позволете да не се съглася с някои от горните мнения...

Двуядрен 2х2,0GHz е леко слабичко за сегашни дни, но със сигурност е по-добре от всеки едноядрен, бил той и 4GHz...

За игри 2 или 3 ядра са по-добре от 4 от чисто финансова гледна точка - по-евтино ти излизат 2 ядра на висока честота (2,8 или 3,0+ GHz) отколкото 4 на по-ниска (2,4 или 2,6GHz)... Имайки предвид и че повечето игри не ползват повече от 2 ядра - 4ядрените за игри за сега са ненужни...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор
Kakви пари можеш да отделиш? То вече едноядрени не се купуват, работата е между 2,3 и 4 ядрен процесор. И монитор ще ти трябва ли?

Мога да отделя към 1300лв.С монитор.

Бързо предложение:

редом с един е те такъв процесор. Поне 3 години сичко ще играеш... След 3 години може би не на макс, ма имайки предвид, че аз играя сичко с кошницата от подписа на медиум...

Бързо предложение:

редом с един е те такъв процесор. Поне 3 години сичко ще играеш... След 3 години може би не на макс, ма имайки предвид, че аз играя сичко с кошницата от подписа на медиум...

Много добре, но рамта като че ли е малко... Авторът не е споменал за колко пари ще сглобява компа.

Много добре, но рамта като че ли е малко... Авторът не е споменал за колко пари ще сглобява компа.

Рамта е 2х2 GB... ;)

PS: Хвърлил съм око на подобна машина, лека по лека събирам пари за нея...

Бързо предложение:

280 лева за тая 3 котлонова печка?! :speak:biggrin.gif Никога...

послепис: Сигурно се шегуваш?

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009...-710-am3-cpus/6

Обърнете внимание на Phenom II X3 720...

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009...-710-am3-cpus/6

Обърнете внимание на Phenom II X3 720...

и? :speak:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=83&p2=56 - а дори без клок

Ох майко... Нищо бе приятелю, просто е на нивото на 4ядрените Q9650, Q9450 и по-бърз от Е8500...

Процесор - цена

X3 720 - 280лв

Е8500 - 350лв

Q9450 - 500лв

Q9650 - 640лв

За това го предлагам...

ПП: Аз не давам скрийн от маркове а от игра... Лесно може да погледнете и другите тестове, за да видите, че навсякаде резултата е такъв... тестовете са правени с памети С5, тъй че вероятно АМД са оправили нещата с таймингите, но иначе vidimiq е прав, имат значение...

Дъно:GB MA770-UD3 $74.83

Рам:Corsair XMS KIT 2x2GB 6400C4DHX $65.88 (Тази рам е с супер тайминги 4-4-4-12, което при АМД конфигурация е доста важно за производителността)

Хард:500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB $57.07

Записвачка:ASUS DRW-20B1ST BLACK SATA $24.53

GB R485MC-1GH $155.00

ASUS 20 LCD VW202SR/5MS/WSXGA+ $121.19

До тук цените от Лийдър общо 880лв

Kутия:Coolermaster Case Elite 330 Black 70лв(цената е от плесио)

Захранване:Chieftec 550WATT-24PIN 120лв(пак от плесио)

Процесор:Phenom II X3 720(цена от жар)280лв

1350лв всичко.

А твоята двукотлонна печка колко си я взел 380-400?И малко бонусче по-скъпо дъно?И производителността е сходна. И още един бонус от едно ядро, което не е лоша инвестиция за в бъдеще. На АМД-то поне можеш си свари яйца и картофи. Аз на двуядрен за 350-60лв бих казал никога...А при положение, че на тази цена можеш си вземеш и куад като феном 920 да кажем.

Здравеите.

Искам да попитам защо толкова мразите 3 ядрените проесори.

Мой приятел сащо ми вика 3 ядрен никога няма да си взема.

Защо и какво неим е наред.

Благодаря предварително.

Ох майко... Нищо бе приятелю, просто е на нивото на 4ядрените Q9650, Q9450 и по-бърз от Е8500...

Процесор - цена

X3 720 - 280лв

Е8500 - 350лв

Q9450 - 500лв

Q9650 - 640лв

За това го предлагам...

Жестоко ме съмнява ама ОК :speak:cool.gif Само не разбрах и не видях кое му е по-бързоро от Е8500 (и Е8400)... Интелските меко казано го отвяват http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=83&p2=55

послепис: Да не говорим и за след клок...

Здравеите.

Искам да попитам защо толкова мразите 3 ядрените проесори.

Мой приятел сащо ми вика 3 ядрен никога няма да си взема.

Защо и какво неим е наред.

Благодаря предварително.

Защото 3 ядрен процесор е всъщност 4 ядрен с 1 изгоряло ядро. cool.gif

• Автор
Дъно:GB MA770-UD3 $74.83

Рам:Corsair XMS KIT 2x2GB 6400C4DHX $65.88 (Тази рам е с супер тайминги 4-4-4-12, което при АМД конфигурация е доста важно за производителността)

Хард:500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB $57.07

Записвачка:ASUS DRW-20B1ST BLACK SATA $24.53

GB R485MC-1GH $155.00

ASUS 20 LCD VW202SR/5MS/WSXGA+ $121.19

До тук цените от Лийдър общо 880лв

Kутия:Coolermaster Case Elite 330 Black 70лв(цената е от плесио)

Захранване:Chieftec 550WATT-24PIN 120лв(пак от плесио)

Процесор:Phenom II X3 720(цена от жар)280лв

1350лв всичко.

OK.Ще проверя.Мерси.

Защото 3 ядрен процесор е всъщност 4 ядрен с 1 изгоряло ядро. cool.gif

Не е казано, че е изгоряло просто е заключено и неможе да се ползва. А друг е въпроса, че и някои хора са го отключили и са се възползвали от 1 ядро бонус.

Жестоко ме съмнява ама ОК ;)cool.gif Само не разбрах и не видях кое му е по-бързоро от Е8500 (и Е8400)... Интелските меко казано го отвяват http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=83&p2=55

послепис: Да не говорим и за след клок...

1.Е8ххх са по скъпи.

2.След клок какво? Това да не са старите феноми да не държът на клок, а и според мене човека не го засяга клока много.(лично мнение може и да е някой маняк biggrin.gif )

Вижте хора, спора за триядрените е леко безсмислен... Работят ли добре - работят... Това, че са с едно дефектно ядро, което е заключено не дава никакво влияние върху производителността на процесора... Колкото може - толкова... За мене това е най-добрия (цена-производителност) процесор на пазара... Аз предложих моята идея... Недейте да я плюете, предложете други... Човека може да се порови из нета и да реши сам кое да вземе... Аз си дадох предложението и (по принуда) пуснах и тестове на процесора... Не ща да водя тоя спор, щото е безсмислен... Работят си процесорите, нищо им няма... Екстра инвестиция са според мене... Всеки сам си решава...

• Автор
Не е казано, че е изгоряло просто е заключено и неможе да се ползва. А друг е въпроса, че и някои хора са го отключили и са се възползвали от 1 ядро бонус.

1.Е8ххх са по скъпи.

2.След клок какво? Това да не са старите феноми да не държът на клок, а и според мене човека не го засяга клока много.(лично мнение може и да е някой маняк biggrin.gif )

Чак маняк да съм,не съм.Ама се чудя дали процесора да е на Intel Pentium.Ако знаете за някой по-добър,защото тоя май е един от най-добрите.

хххххх

А твоята двукотлонна печка колко си я взел 380-400?И малко бонусче по-скъпо дъно?И производителността е сходна. И още един бонус от едно ядро, което не е лоша инвестиция за в бъдеще. На АМД-то поне можеш си свари яйца и картофи. Аз на двуядрен за 350-60лв бих казал никога...А при положение, че на тази цена можеш си вземеш и куад като феном 920 да кажем.

При следващата тема, която по навик затрупате със спам относно това на кого му била по-голяма п.....а - акаунтите ще бъдат замразени !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.