Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Е5200 и Е5300

Featured Replies

Искам да си сменя процесора за Е5200 имам оферта за нов 140 лева а за Е5300 170 лева стружа ли си за 100 мхз отгоре :ph34r: ще сьм благодарен на всяко мнение :P

Не си струва. Взимай Е5200, със супер минимален клок ги наваксваш тези 100мхз.

P.S. Много пари ти искат, цели 140 лв., а в скай е 125лв. Ето виж - ЦЪК.

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

Искам да си сменя процесора за Е5200 имам оферта за нов 140 лева а за Е5300 170 лева стружа ли си за 100 мхз отгоре :ph34r: ще сьм благодарен на всяко мнение :P

Ами 30 лева са... ти си прецени можеш ли да ги дадеш (иначе Mhz си е Mhz cool.gif )

Не си струва. Взимай Е5200, със супер минимален клок ги наваксваш тези 100мхз.

А Е5300 като го клокнеш ще мине със 100 Mhz biggrin.gif

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

• Автор

не мисля да гоня някакжи големи честоти просто искам да махна процесора в подписа ми и с него стигам 5 гхз ама не си струва :inlove1: колкото и да го дигаш то все едно ядро си остава :) а за Sky не сьм помислял единственият ми доступ е до дилар на МОСТ sad.gif и такава е цената иначе ще потьрся и в Русе но нз какви цени 6те намеря

Редактирано от neidox (преглед на промените)

В Русе виж във Формула90, те не са с моста... Можеш да идеш до Жар компютърс, имт магазин някаде по центъра и офис до гарата... SBS са до полицията на кръговото, а на центъра са магазин до магазин, като всеки се надпреварва с ниски цени... В тея капанчета на центъра съм намирал страшно ниски цени на неща, иначе с много отгоре по сайтовете... Можеш да погледнеш и в Булком до Пантеона... Недей, че само на мост има в русе...

• Автор

Ще проверя :) в магазините но по принцип сьм от Тутракан иза това казах за мост но ще обиколя да разгледам :) инече сьм купувал от формула 90 последният пьт работеха с мост мерси за мненията :)

Редактирано от neidox (преглед на промените)

Ми аз съм си с 5200, и си го държа на 3.6GHz, рама ми пречи за повече. Процесора е отличен избор. Чист Wolfdawe, обаче не с 6 а с 2мб каше и други козметични промени. :)

Смяната с Е5300,(според мен),е оправдана не заради няколкото мегахерца отгоре над Е5200,а заради степинга.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Смяната с Е5300,(според мен),е оправдана не заради няколкото мегахерца отгоре над Е5200,а заради степинга.

Няколкото МХц отгоре не виждам как ще си оправдаят цената при положение, че и двата ( Е5200 и Е5300) ще работят 24/7 на честоти доста под максимално възможните за рекорд.

А,колко близо до рекорда ще работи 24/7 един процесор,зависи не само от хардуера,а в достатъчна част и от мийтуера... biggrin.gif Изказвам лично мнение,но предпочитам процесора ми да е с подходящ степинг и колкото може по-висок множител.И да не е произведен в Коста Рика.Не,че това дава гаранции,но ако опита за ъпгрейд беше мой,задължително щеше да бъде в тази посока.И гоня клок само и единствено за производителност,бенч изхвърлянията не ме влекат особено.

аз съм с 5200 от месец,и от тогава още го пуснах на 3,44GHz s BOX охладителя...грижи - нулеви.

• Автор
Я погледни тази цена cool.gif ( тъкмо е от фирмата, към която имаш достъп) . За мене не си заслужава Е5300 при положение, че и Е5200 може да работи на същите честоти.

да ти кажа мн си прав аз и без това няма да ползвам бокса и ще видя дали ще има tray и ше взема такьв а колкото за клок не мисля че ПЦ-то ми е толкова добро за да тьрся някакви рекорди за клок просто ми искам да не ми лагва на игрите :yanim:

Разлика от 100 МГх надали ще се усети практически при тия работни честоти, дето е 2.5, там е и 2.6, едва ли си опрял точно до разликата.

От 4 месеца съм с Е5200 и нямам грижи. Вярно е, че нямам кой знае колко тежки програми, но товариш Е5200 на 90%, то едва ли този процент ще падне с още 100 МХц отгоре.

Абе много съм далеч от мисълта за спор,но от чисто любопитство-ако в бюджета влизаше Е8ХХХ,кой степинг щяхте да предпочетете,С0 или Е0 и изобщо,щяхте ли да обръщате внимание на такива дреболии?M0 vs R0?Стоковите разлики в честотите нямат нищо общо с предпочитанието ми.

Искам да си сменя процесора за Е5200 имам оферта за нов 140 лева а за Е5300 170 лева стружа ли си за 100 мхз отгоре :speak: ще сьм благодарен на всяко мнение :)

А какъв е лимита на паричките, че това е най-важното, както винаги в тоя живот ? Какъв е стария проц - нещо като 2180 ли е ? А дъното ? Ако парите не са проблем си вземи нещо по-сериозно като това 5200 е слаба ракийка за тежки игри, помисли по-мащабно при тоя ъпгрейд и последно, се вслушай в мнението на мики маус ;)

• Автор
А какъв е лимита на паричките, че това е най-важното, както винаги в тоя живот ? Какъв е стария проц - нещо като 2180 ли е ? А дъното ? Ако парите не са проблем си вземи нещо по-сериозно като това 5200 е слаба ракийка за тежки игри, помисли по-мащабно при тоя ъпгрейд и последно, се вслушай в мнението на мики маус :yanim:

лимита ми е 150 лева все пак сьм безработен студент sad.gif ПЦ-то ми е в подписа просто остана само процесор да сменя и за това искам и него да разкарам :speak: а догодина ще си взема нов сега не виждам смисьл не ми остава мн време и за игри но когато седна да играя искам да вьрви както трябва :) общо взето това е ;)

Тогава E E5300, 2M, 800, BOX , Dual Core на цена 150.48 лв с ДДС е твоят процесор.Цената е от скай,поръчай го с доставка на място.

P.S.В сравнение със сегашният,ще ти се стори,че лети... cool.gifДъното е добро,охладителя-перфектен за клок на процесора с малкото му ядро.Доста балансирана конфигурация ще стане...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

:ass: ооо маке коя банка ограби бе? :laughing5: хахахаха време му беше да станеш двуядрен вече , :white flag: само да не го умориш с много клок :ph34r: . да си го ползваш със здраве !!! :laughing5:cool.gif
Тогава E E5300, 2M, 800, BOX , Dual Core на цена 150.48 лв с ДДС е твоят процесор.Цената е от скай,поръчай го с доставка на място.

P.S.В сравнение със сегашният,ще ти се стори,че лети... cool.gifДъното е добро,охладителя-перфектен за клок на процесора с малкото му ядро.Доста балансирана конфигурация ще стане...

И Аз смятам така.

Абе много съм далеч от мисълта за спор,но от чисто любопитство-ако в бюджета влизаше Е8ХХХ,кой степинг щяхте да предпочетете,С0 или Е0 и изобщо,щяхте ли да обръщате внимание на такива дреболии?M0 vs R0?Стоковите разлики в честотите нямат нищо общо с предпочитанието ми.

Ами Е0 разбира се (в темата за Е8... може да се намери инфо защо)

• Автор

ще те послушам уважавам мненията ти както и на SUN CITY и скоро мисля да го порьчам благодаря за помоща :P

Само за пояснение,с Е5200 направих 4ГХц на 1.6,а с е5300-на 1.45,температурите ще ги пропусна.Факт е,че процесор с процесор дори от една серия няма еднакви,но... :help: Препоръката дадох,след прочитането на ситният текст в подписа.Препоръките,които давам,обикновено не са много,но са от първо лице.Не са много,заради ограничените ми интереси.И интелект,разбира се...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.