Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-важните показатели на един усилвател.

Featured Replies

Един приятел реши да си купува усилвател и ми отправи въпроса-по кои показатели трябва да избере усилвателя и какво е най-важно да се гледа при покупката му.Дайте малко съвети....

Благдаря предварително.

Здр.

ами дай малко информация - какво ще захранва , къде , колко вата , какви пари сте подготвили , др. не се сещам за момента biggrin.gif

Успех cool.gif

• Автор
Здр.

ами дай малко информация - какво ще захранва , къде , колко вата , какви пари сте подготвили , др. не се сещам за момента biggrin.gif

Успех cool.gif

Колоните са Cabasse MT30 100watt на 8 ома, а за парите честно казано незнам какво е подготвилл

П.П. Дайте ми препоръки за избора по скоро ,а не конкретни предложения ,ако е възможно,понеже ще се купува извън България и по-точно във Франция.

П.П.Ето го и ръководството на колоните

b3b34149454c5ec600a25a4afc8fc5bb.pdf

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

тези Cabasse MT30 са 5.1 предни 2 , задни 2 , буфер и среда . Колкото по - скъп е усилвателя , толкова по - добре biggrin.gif

Трябва ти усилвател 5.1 ... марка ли да ти препоръчам , не искаш модел biggrin.gif или дали да е лампов , транзисторен или интегрален .

И все пак заделените пари са от голямо значение .

Успех !

П.П. потърси и по - компетентно мнение ;)

• Автор

Мерси на holler_pz за бързия отговор като се върна в Пазарджик имаш една бира от мен ;) ,може ли още някой да бутне едно рамо ....

П.П. С риск да напиша някоя глупост питам- има ли разлика между усилвателите за домашно кино и HI-Fi усилвателите,може да изглеждам като ламер ама аудио областта ми е тъмна индия.Тук имам единкаталог с усилватели и гледам,че в началото има усилватели Hi-Fi и след това има усилватели тип домашно кино.Та на въпроса каква е разликата и да поясня за темата усилвателя няма да се използва за домашно кино и други такива истории а само за музика.

Мерси на holler_pz за бързия отговор като се върна в Пазарджик имаш една бира от мен ;) ,може ли още някой да бутне едно рамо ....

П.П. С риск да напиша някоя глупост питам- има ли разлика между усилвателите за домашно кино и HI-Fi усилвателите,може да изглеждам като ламер ама аудио областта ми е тъмна индия.Тук имам единкаталог с усилватели и гледам,че в началото има усилватели Hi-Fi и след това има усилватели тип домашно кино.Та на въпроса каква е разликата и да поясня за темата усилвателя няма да се използва за домашно кино и други такива истории а само за музика.

мисля , че тази тема ще ти помогне http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=63599

... може да пуснеш едно писанце на [ HI-FI маниак-а ] cool.gif

Пак успех !

• Автор

Ок,след като прочетох темата дадена от holer_pz в горния пост пояснявям за протокола - не искаме 5.1 система,а истинско Hi-Fi бюджетът е 300 евро , помагайте повече съвети винаги са полезни...

Според мен най-важно е звукът да е чист, особено когато е по-тих. Вече със самото усилване предполагам всеки съвременен усилвател би се справил достатъчно добре. Препоръчват много Ямаха, като марка.

Ок,след като прочетох темата дадена от holer_pz в горния пост пояснявям за протокола - не искаме 5.1 система,а истинско Hi-Fi бюджетът е 300 евро , помагайте повече съвети винаги са полезни...

Значи трябва ти ето това:

http://www.renaissens.com/hifi-video/nad-c315bee-p-875.html

за тия пари по-добро трудно ще намериш.

Ето ти и сайта им:

http://nadelectronics.com/products/hifi-am...rated-Amplifier

там в описанието обръщаш внимание на последното изречение

Toroidal Power Transformer

това значи че ще има повече силица ако са му сложили и по яки кондерзатори.

Иначе ако иска повече ватове може да търси от другите английски марки за нескъпи усилватели като Кембридж Аудио и т.н.

Ако човека случайно живее от гр. Metz (57) нагоре към Люксембург, тогава може да си го купи от този магазин

http://www.hifi.lu/magasins.php

Luxembourg Bertrange

35, route de Longwy

L-8080 Bertrange

това им е централния магазин и имат зали за слушане на Hi-FI уредби на всякакви цени.

Там имат тази марка въпреки че на сайта им не са я писали. Продавачите са французи.

п.п. и му кажи повече да не си купува френски колони, нищо че живее там. Английските звучат по-приятно за нефренски уши.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Фактът, че най-отпред са сложили две големи комчета за "реглаж" на ниски/високи говори, че са от по-ниския клас. Освен това дизайна е малко старомоден. Лично мнение. Мисля, че може да се насочи към нещо такова, макар и с превишение на лимита - цък

andibgpz, най-важният показател е динамиката. Около него са навързани и останалите нещица. Прочети и потърси из гугъла. И последно, колкото по-малко копчета има - толкова по-благороден е произхода му, в най-общия случай :) А ако ти остане време хвърли едно око на тая тема - цък - и поразгледай бижутата на един от последните мохикани на истинския звук :)

Фактът, че най-отпред са сложили две големи комчета за "реглаж" на ниски/високи говори, че са от по-ниския клас.

Абе ти случайно да знаеш във Франция 300 евро колко пари са ?

Марката която си посочил просто не е аудиофилска, sorry cool.gif

Героят на Алеко пак се разтупа по гърдите като Кинг Конг, за да напомни, че живее в Белгия.

Абе ти случайно да знаеш във Франция 300 евро колко пари са ?

Марката която си посочил просто не е аудиофилска, sorry cool.gif

300 евро са 300 евро не само в Франция, ами и в Конго. За тебе съм сигурен, че толкова струват обувките на краката ти.

Ти наясно ли си какво точно означава Class A? Каква е разликата му с Class A-В? И какво е отличието от клас D? И въобще колко класа има приети при изграждане на НЧУ?

С тези каруцарски "абе", "ма" си наясно къде висят грънците на коча.

Кое му по-аудифилското на твоето предложение NAD от на посочения PIONEER A-A6-J? При NAD не си правят труда да посочат коефициента на нелинейни изкривявания, а съотношението сигнал-шум го прави класическа конфекция!

Ти ако дадеш смислено обяснение на понятията DIN,RMS,PMPO, музикална , синусоидална, номинална мощност - аз ще се снимам с фес за паспорта ми!

Значи трябва ти ето това:

http://www.renaissens.com/hifi-video/nad-c315bee-p-875.html

Ето ти и сайта им:

http://nadelectronics.com/products/hifi-am...rated-Amplifier

<ножица>

п.п. и му кажи повече да не си купува френски колони, нищо че живее там. Английските звучат по-приятно за нефренски уши.

Ново 20! По-яки кондензатори! Пфу! Тебе те виждам как продаваш шаурма в арабски дюкян и след работно време избиваш комплекси за престиж по форумите. И какво като е "Toroidal Power Transformer?" Въпрос на конструкция. Каква е разликата с Ш-образен или О-образен трансформатор знаеш ли? Хайде ходи да ровиш Гугъл, френския обаче!

И за да не си губя времето с теб по онази тема за излъчването на gsm-те. Сети се малко. Всички реактори са обшити с олово. Кажи на жена ти да ти изплете оловни гащи. Какви шведи само, екстрасенси. Я им пиши едно писмо да си направят каскет от чугун с пълнеж от живак. Гаранция Франция, че ще спят като къпани бебета!

1. Кое му по-аудифилското на твоето предложение NAD от на посочения PIONEER A-A6-J?

2. И какво като е "Toroidal Power Transformer?" Въпрос на конструкция.

3. И за да не си губя времето с теб по онази тема за излъчването на gsm-те.

Тебе някой да те е питал кой номер гащи носиш, бе ? ( абе е различно от бе)

1. Щом като не познаваш марката NAD и какво тя прави си ми ясен. Дори и в твоята изкуствено сътворена държава съм 101% сигурен че има магазини които я предлагат.

2. Не е въпрос на конструкция, а на отношение към потребителите. Има си традиции при производителите на аудиофилски усилватели и познавачите като видят само снимка на отворена кутия на усилвател и се сещат за какви потребители е правен.

3. Ти кво бе? Чувстваш се "задължен" да ми четеш писанията и да повтаряш като папагал че не било така.

п.п. на този форум не съм писал, Аз лично, абсолютно никъде в прав текст къде живея. Или може би ще ми докажеш обратното, бе "знайко"?

Смисълът на използване на тороидална сърцевина (особено ако е монолитна) е значително по-ниското ниво на електромагнитни смущения и електромагнитна интерференция [electromagnetic interference] Разбира се, и доста по-висок КПД но не това е важното в случая. Макар и импулсните захранвания отдавна да навлязоха в аидио устройствата това се прилага само в ниския клас такива. Акцентът в в т.н. аудио-филски усилватели е да се използва стандартно захранване с галванично разделяне и максимално подтискане на всички видове паразитни и подобни смущения особено тези с ниска честота ~ около 50-100 херца - елементарно е защо - заради чистите и здрави баси. По-високо честотните смущения оказват пагубно влияние върху коефициента на нелинейните изкривявания и също не трябва да бъдат пренебрегвани. Справка по темата, доста добре направена - цък ;)

Кондензаторите на изправителния блок и крайните стъпала са направени с полимерни материали в корпус от алуминиева сплав, малко хора знаят какви са точно като състав но нямат нищо общо като параметри и качество с тези от моята младост и производството на завода в Кюстендил, никой не прави компромис с качеството и всички слагат само най-доброто, например това - цък

Тия писанки за "френски колони" и "във Франция 300 евро колко пари са" в комбинация с неповторимия ти стил на изразявване и отношение към непознати хора ме карат да съжалявам, че съм се обадил в темата и съм оплескал темата на човека, дето я пусна. Леко натъжен се оттеглям към любимия си следобеден съботен сън sad.gif

Тия писанки за "френски колони" и "във Франция 300 евро колко пари са" в комбинация с неповторимия ти стил на изразявване и отношение към непознати хора ме карат да съжалявам, че съм се обадил в темата и съм оплескал темата на човека, дето я пусна. Леко натъжен се оттеглям към любимия си следобеден съботен сън sad.gif

Да вярно, обаждаш се неподготвен да разбереш от какво има нужда потребителя задал въпроса.

Много ми е интересно ако ти пусна два различни усилвателя скрити зад перде да ги послушаш и те питам после какаво ти е мнението за тях, с какви технически термини ще ме залееш за да ми обясниш че това което звучи дразнещо студено за моите уши е "по-доброто"?

Човека щом като живее във Франция рано или късно ще види някое специализирано списание за Hi-Fi и ще се опули първоначално че там му говорят и за марки които не познава. После ако прегледа последните страници на списанието ще открие адреси на специализирани магазини в района в който живее. И като отиде да послуша там усилватели и колони ще разбере за какво се борят аудиофилите. Ако случайно има парици за харчене повече никога няма да иска Сони, ЖВЦ и подобни. Моята роля тука е да му отворя очите и да види че има и нещо друго от това което продават в La Fnac (той си знае какъв е тоя магазин). И това нещо друго не е по-скъпо.

• Автор

Първо да благодаря на всички за отговорите,а за FNAC и двата предложени горе усилвателя ги има в конкретния магазин.Незнам още към кой да се насоча така може би към Пионер-а незнам не сме решили окончателно,така че ,ако някой иска и може да даде още едно мнение лошо няма....

Един приятел реши да си купува усилвател и ми отправи въпроса-по кои показатели трябва да избере усилвателя и какво е най-важно да се гледа при покупката му.Дайте малко съвети....

Благдаря предварително.

Ако не си разбрал нищо от това което ти се каза до момента, трябва да се отиде в магазина и да се СЛУША, това което ти звучи най-добре е най-добрия усилвател за тебе. Няма марки и модели. После се събразяваш с цената и ако ти оттърва си готов.

Ако не си разбрал нищо от това което ти се каза до момента, трябва да се отиде в магазина и да се СЛУША, това което ти звучи най-добре е най-добрия усилвател за тебе. Няма марки и модели.

Я се опитай ти да му обясниш как да слуша, да видиме дали ще те разбере.

Да се научиш да слушаш е многоооо трудна работа.

Във посочения вече френски магазин слушането става в едни преградени със стъкло малки помещения, при много лоши акустични параметри които няма да имат нищо общо със стаята в която ще го ползват после усилвателя. Там са накачили по десетина чифта колони и ги превключват от една на друга за следващия клиент с натискане на едно копче. Пълен ужас.

Слушането има смисъл само ако е в истински аудиториум и ако си е занесъл неговите колони, с неговите кабели и усилвателите са работили да загреят поне половин час просвирвайки музика.

И ако не си е занесъл негови дискове с парчета които познава добре, слушането ще му е пълна мъгла, продавача ще му каже че единия от двата е по-добър и готово, него ще го избере.

Ако в момента от търговска гледна точка им е по-изгодна да продадат по-скоро единия от двата, продавачите ще му го похвалят повече. Магазините Фнак не са добро място за пазаруване на аудио техника.

В сериозните магазини се обахдаш по телефона и ти определят час (като при зъболекар) да отидеш да слушаш нещо приготвено специално за тебе така като ти си го пожелал и не плащаш нищо за удоволствието.

А на мене са ми давали да си ги нося вкъщи да си ги слушам джунджурийките и като ги върна си ми дават парите обратно. Само че това е за сериозни клиенти които знаят какво търсят.

Я се опитай ти да му обясниш как да слуша, да видиме дали ще те разбере.

Да се научиш да слушаш е многоооо трудна работа.

Във посочения вече френски магазин слушането става в едни преградени със стъкло малки помещения, при много лоши акустични параметри които няма да имат нищо общо със стаята в която ще го ползват после усилвателя. Там са накачили по десетина чифта колони и ги превключват от една на друга за следващия клиент с натискане на едно копче. Пълен ужас.

Слушането има смисъл само ако е в истински аудиториум и ако си е занесъл неговите колони, с неговите кабели и усилвателите са работили да загреят поне половин час просвирвайки музика.

И ако не си е занесъл негови дискове с парчета които познава добре, слушането ще му е пълна мъгла, продавача ще му каже че единия от двата е по-добър и готово, него ще го избере.

Ако в момента от търговска гледна точка им е по-изгодна да продадат по-скоро единия от двата, продавачите ще му го похвалят повече. Магазините Фнак не са добро място за пазаруване на аудио техника.

В сериозните магазини се обахдаш по телефона и ти определят час (като при зъболекар) да отидеш да слушаш нещо приготвено специално за тебе така като ти си го пожелал и не плащаш нищо за удоволствието.

А на мене са ми давали да си ги нося вкъщи да си ги слушам джунджурийките и като ги върна си ми дават парите обратно. Само че това е за сериозни клиенти които знаят какво търсят.

Това и вярно, но виж за какви пари се търси усилвател и после се сети кой ще му е собственик.

Това и вярно, но виж за какви пари се търси усилвател и после се сети кой ще му е собственик.

И аборигените от Австралия имат право да се образоват и да слушат музика на NAD.

Вярно е че сайта им е на английски и никой не е длъжен да го знае, но пък има сайтове за преводи от английски на френски колкото ще човек. Ако прочете внимателно тук:

http://nadelectronics.com/about-nad

началото само

30 years ago, NAD (originally an acronym for New Acoustic Dimension) set out to create a new kind of audio company. We were a group of audio-industry veterans: manufacturers, retailers, distributors, and — above all — listeners.

и обърне внимание на последната дума = listeners

(= слушатели т.е. хора който знаят да слушат и могат да чуят разликата в звученето на музиката пусната на различни уредби), тогава може би ще повярва че тази фирма прави многооооооооооооо "по-така" играчки от Пионерчетата.

При слушането на Пионер или даже на Маранц ( това пък е на филипс) настъпва доста бързо умора и отекчение от музиката защото тези продукти са направени да ти привлечат вниманието от началото със звук който да впечатлява благодарение на пресилени ефекти.

Ще дам един пример:

- преди години един човек си купи за първи път слухови апарати. Като е излязъл от магазина и се е разходил малко минал покрай един фонтан. И там, о чудо!!! шума на водата на фонтана го е чувал като че ли са вълните на морето. Понеже много обича да слуша шума на морки вълни това му прави голям кеф и си вика че е случил с тия слухови апарати. После обаче като се качва във влака и за 20 минути главата му се е "надула" от изкуствено пресиления шум. Пояснявам че при мене слуховите апарати ти ги дават за проба да ги носиш един месец и ако не ти харесват просто се отказваш и не им дължиш пари за тях. Само си си платил за отливането на часта от пластмаса която влиза в ухото. Та на продавача му трябва да те "шашне" да те впечатли че ще чуваш звуци които не си чувал преди и да се навиеш да си ги купиш апратите за 2500 евро. За него няма значение че после ще те боли главата, защото знае че след като си ги купил и се върнеш да се оплакваш ще ти ги настрои да работят нормално. Та подхода на производителите на аудио техника които не ги е грижа за потребителите прилагат подобен метод на зарибяване на клиента. Проблема при усилвателите е че никой няма после да ти ги донастройва както е при слуховите апарати.

И ще слуша клиента музика при лоши условия с години наред, с единствената утеха че съседа знае какво е Пионер защото си е купил радио за колата от същата марка и много се хвали от него.

И аборигените от Австралия имат право да се образоват и да слушат музика на NAD.

Ти ме заинтригува с тези усилватели. Харесах един за подарък на синът ми - NAD C325BBE, няма му цената никъде ако я знаеш кажи.

Ти ме заинтригува с тези усилватели. Харесах един за подарък на синът ми - NAD C325BBE, няма му цената никъде ако я знаеш кажи.

Що да я няма никъде, тука е 319 евро

http://www.boulanger.fr/webapp/wcs/stores/...mp;XTOR=SEC-134

Ако си в бг там не знам, може да е малко по-скъпо.

Като го купиш го пусни да свири 20 дена без да спира и после го показвай на сина ти.

Не са сложили цена, трябва да звънне и да пита - цък ама като знаем как е у нас - при всички случаи ще е по-скъпо, нали стандартът ни е по-висок и как може и цените да са същите или по-ниски sad.gif

Що да я няма никъде, тука е 319 евро

http://www.boulanger.fr/webapp/wcs/stores/...mp;XTOR=SEC-134

Като го купиш го пусни да свири 20 дена без да спира и после го показвай на сина ти.

Това е друг модел дето ми го показваш. Намерих C326 в сайта дето ми посочи за 479 евро, предполагам като им сравних характеристиките и С325 ще е на такава цена. Мисля, че и С315 не е лош, но тоя май е по-добър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.