Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

160ГБ харддиск постоянно рестартира компютъра

Featured Replies

Здравейте,искам да ви помоля за помощ тей като аз си блъскам главата всеки ден ии немога да разбера от къде идва проблемът.Значи компютърът ми не иска да тръгне с неговия си хард диск които е 160ГБ и има на него софтуер.Когато стигне да зарежда софтуера ии се рестартирва и така постоянно.Но от друга страна си работи нормално с друг хард диск които е 4ГБ.Големият хард си работи напълно нормално теи като съм го пробвал на останалите три пс-та.Когато искам да преинсталирам уиндоус също се рестартирва.Сменях рам паметта сменено е и охлаждането на процесора,също съм пробвал и с друго захранване но все същото.Ще се радвам ако някой може да ми помогне.Благодаря Ви Предварително!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Здравейте,искам да ви помоля за помощ тей като аз си блъскам главата всеки ден ии немога да разбера от къде идва проблемът.Значи компютърът ми не иска да тръгне с неговия си хард диск които е 160ГБ и има на него софтуер.Когато стигне да зарежда софтуера ии се рестартирва и така постоянно.Но от друга страна си работи нормално с друг хард диск които е 4ГБ.Големият хард си работи напълно нормално теи като съм го пробвал на останалите три пс-та.Когато искам да преинсталирам уиндоус също се рестартирва.Сменях рам паметта сменено е и охлаждането на процесора,също съм пробвал и с друго захранване но все същото.Ще се радвам ако някой може да ми помогне.Благодаря Ви Предварително!

Ако правилно съм разбрал, един от компютрите не иска да зареди Уиндоус от 160 Гб хард, но си зарежда безпроблемно от 4 Гб. Ако е така, едва ли има проблеми в рам, захранване и тем подобни.

Кога точно рестартира при опит за зареждане от големия хард? На друг компютър 160 Гб зарежда ли безпроблемно Уиндоус? При зареждане на компютъра от 4 Гб хард оставяш ли и 160 Гб като второ устройство и четат ли се данните от него?

Малко по-подробно обясни какво точно си опитал, кога рестартира, какъв Уиндоус е инсталиран на 160 Гб хард и при опита за преинсталация докъде е стигнала преинсталацията.

Според мен при дадената информация може би се касае за поява на лоши сектори по харда.

Проблема най-вероятно е неправилно поставен джъмпер/мастер,слейв,кейбъл селект/.Кажи в какво положение е 4гб-товия хард и в какво е 160гб-товия.Щом на друг комп работи и зарежда Уиндоус,няма повреда на харда/не пречи да се провери,де...на машината на която работи/.

аз имах такъв проблем с диск > 127 гб трябваше service pack 4 за 2000 и service pack 2 за хр - и под двете се рестараше... просто без кръпките няма подръжка за 48BIT LBA при инсталация също трябва да е са интегрирани въпросните кръпки... a а може и да е проблем на биос - той да не поддържа 48BIT LBA (ако се затрият дяловете и се направят ново на въпросниям комп вероятно диска ще се отреже до 127гб), а диска е форматиран на дъно с такава...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Амии значи единствено не съм пробвал да сложа 4гб хард и големия хард да вида как ще се държи.А колкото до преинсталацията като тръгне да зарежда диска ии ми изписва да натисна някои бутон от клавиатурата ии докъто натисна и се рестартирва ии така може да прави цял ден.Мене лично ме съмнява че биоса дава грешка някъде.Преди това си работеше с голямия хард диск без проблем.Но ще опитам сега с големия хард ии със малкия хард да го вида как ще се държи.Джъмперите са си на мястото няма нищо разместено.Бтв компа го бях дал да сменят една букса на захранвеното която отива към дъното по точно голяма букса.И сега започна да се рества много.Преди също го превеше но беше от записвачката смених я и всичко си вървеше супер.А сега която и записвачка да слагам няма ефект едно и също постоянно рестарт.Ще направя и другия вариант.Големия хард ще го сложа на дургото пс ии ще го наглася първо него да буутва да видим дали не е от него проблема.

• Автор

Здравйте отново.Значи сложих един по малък хард от 40 гб и като втори слейв е големия хард диск всичко си тръгна нормално.Но компютърът е адски зле...При нов софтуер работи на 450 рам със всичките нужни програми.А преди това си работеше на 290 с Уиндоус СП3.Имаше моменти в които сам се рестартирваше когато слагах нужните драйвери на звуковата карта.Като цяло едвам съм го закрепил.Та въпросът ми е дали няма да е по добре ако ъпгрейтна биос-а.Ауард е и е от 2005-та година.И дава доста грешки.

Здравйте отново.Значи сложих един по малък хард от 40 гб и като втори слейв е големия хард диск всичко си тръгна нормално.Но компютърът е адски зле...При нов софтуер работи на 450 рам със всичките нужни програми.А преди това си работеше на 290 с Уиндоус СП3.Имаше моменти в които сам се рестартирваше когато слагах нужните драйвери на звуковата карта.Като цяло едвам съм го закрепил.Та въпросът ми е дали няма да е по добре ако ъпгрейтна биос-а.Ауард е и е от 2005-та година.И дава доста грешки.

Провери дали проблема не е посоченият от the professor. Влез в биос и погледни с каква големина разпознава 160 Гб хард. Възможно е да се налага флаш на биос, но не бързай да го правиш, особено ако разпознава коректно големината на харда. За всеки случай зареди дефолт настройките.

Спомена смяна на конектор на захранването към дъното. Остави компютъра само с 40 Гб диск и виж как ще работи системата. Опитай и 160 Гб хард на друг компютър. Рестартирването при стартиране на инсталационно СД ме навежда на проблем със самото CD или със захранването. Пробвал ли си същото СД за инсталация на друг хард? Защо се наложи да се сменя конетор към дъното? Какви признаци породиха такова действие? Предполагам е сменен основния конектор с 20 или 24 кабела. Добре е да се проверят спойките на конектора на платката, но това трябва да се направи от специалист.

П.П. Не се опитвай да флашваш биос преди да изключим захранването като причина за рестартирането.

Провери самостоятелно 40 Гб хард, като инсталираш всички необходими драйвери. След това изключи компютъра и сложи и 160 Гб като втори. Възможно е липсата на подходящи драйвери да забавя системата и да хаби толкова памет.

Може да пуснеш за всеки случай и един тест на рам паметта.

Редактирано от Trifon73 (преглед на промените)

по важно от захранването няма за стабилността - виждал съм захранване на което +5 волта бяха 3,5 - процесора бачка щото волтрегулатора прави 1,6 ама диска забива... та сповед мен причината да рестартира е че големия диск дето е вероятно с 3 плочи цоца повече ток... виждал съм комп дето няма ток за ланкарта - като я ръгна на дъното само перки върти - сложиш фортрон и никакви проблеми... има вероятност конектора на дъното дето е горял пак да не ти прави добър контакт и пак ще нагори и зарад него да се рестартира... като начало забрани на уиндоус да се рестартира - ако вместо да се рестартира вади син екран - търсиш грешката в гоогле, ако пак се рестартира - сложи хубаво захранване 300w за поне 40-45 лева ако е 40 лв и е 400 вата значи е боклук и не е 400 вата, не е и 200. също така работеща памет може и да не работи на гадно захранване... опс ся видях цената на говорителя... по добре вземи http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/products/VKN-12211_2.htm ама и тоя дето си харесал нямаше да е зле ако не беше с гума...

• Автор

Значи, биоса си разпознава големия хард.Смених кабела които излиза от дъното към сд-то и хард-а.Първо ми казваше че няма никакъв уин и да сложа диск за инсталация.А и на двата харда има уин.След това обърнах кабела и всичко си тръгна нормално.Същото сд което ми прави проблем и немога да инсталирам софтуера на другото пс си варви перфекто.Също така големия хард си работи и си зарежда софтуера които е вътре.Но на моито пс не иска самостоятелно да го зареди.А до преди време нямаше проблеми теи като бях само с този големия хард.А колкото до захранването не съм обърнал внимание какво е.Още като си купих комютърът е с него.Според мен единствената причина е в дъното.Флаш на биоса или поне с ъпгрейд да се опита.Но за сега изчаквам няколко дена да видим как ще се държи машината.А колкото до големия хард драйверите неби ли трябвало автоматично да си ги намира тей като е Уиндоус СП3 и си има вградени драйвери.А и до сега не съм се сблъсквал с такъв проблем.За това реших да потърса помощ от вас.Но стигаме до извода че хард-а си работи самостоятелно на друго пс без проблем.Сд-то също си работи безупречно.Другата възможност според мен за да се държи по този начин е кабелите които излизат от захранването и отиват в хард.Ако някой дават на късо и също може това да предизвика рестарт на компютърът.

Пропуснах само да кажа че снощи когато слагах драйверите за звуковата карта и когато почна да търси ъпдейт и се рестартира.2 пъти опитах да ги сложа тези и 2-та пъти се рестартира самичак.Намерих други драйвери и всичко тръгна нормално.Ще потърся и по голямо захранване да опитам и с него

Значи, биоса си разпознава големия хард.Смених кабела които излиза от дъното към сд-то и хард-а.Първо ми казваше че няма никакъв уин и да сложа диск за инсталация.А и на двата харда има уин.След това обърнах кабела и всичко си тръгна нормално.Същото сд което ми прави проблем и немога да инсталирам софтуера на другото пс си варви перфекто.Също така големия хард си работи и си зарежда софтуера които е вътре.Но на моито пс не иска самостоятелно да го зареди.А до преди време нямаше проблеми теи като бях само с този големия хард.А колкото до захранването не съм обърнал внимание какво е.Още като си купих комютърът е с него.Според мен единствената причина е в дъното.Флаш на биоса или поне с ъпгрейд да се опита.Но за сега изчаквам няколко дена да видим как ще се държи машината.А колкото до големия хард драйверите неби ли трябвало автоматично да си ги намира тей като е Уиндоус СП3 и си има вградени драйвери.А и до сега не съм се сблъсквал с такъв проблем.За това реших да потърса помощ от вас.Но стигаме до извода че хард-а си работи самостоятелно на друго пс без проблем.Сд-то също си работи безупречно.Другата възможност според мен за да се държи по този начин е кабелите които излизат от захранването и отиват в хард.Ако някой дават на късо и също може това да предизвика рестарт на компютърът.

Пропуснах само да кажа че снощи когато слагах драйверите за звуковата карта и когато почна да търси ъпдейт и се рестартира.2 пъти опитах да ги сложа тези и 2-та пъти се рестартира самичак.Намерих други драйвери и всичко тръгна нормално.Ще потърся и по голямо захранване да опитам и с него

Тогава отхвърляме вероятността от проблем в харда и сд-то.

Първо потърси ново захранване, помоли някой услужлив приятел да свалите неговото за проба. Добре е да се проверят и крачетата към конектора на дъното за разхлабване.

Провери и дали правилно поставяш джъмперите на устройствата (master, slave), защото това обръщане на кабела не ми харесва. Предполагам имаш предвид смяна на края на кабела в IDE слота на дъното, защото наобратно в харда или дъното не би трябвало да е възможно да се постави. Да не би устройствата да са с джъмпери в положение cable select?

Все още си мисля, че проблемът не е в биос. Бих заложил на проблем в захранването или конектора към дъното.

Пиши как се развиват нещата.

• Автор

Ами значи кабелите ми от дъното към харда тоест изходите са еднакви.Тоест аз до сега не съм виждал дъно на което кабела от дъното към харда да са с различна големина на крайщата.Не съм срещал такова дъно.А тука е момента да спомена че имах проблем с чипсета.Тоест преди време компютърът забиваше така както си стои или като има токов удар и компюътърт огасва,също така като го изключа направо от кабела от заде без да го огасям предварително и после като го включа също забиваше и не мърдаше.Зарежда софтуера и на 5-6 тата секунда като почне да зарежда началните приложения и забиваше и след което аз го преинсталирвах на ново и на ново.Беше ми писнало.Но след това спрях да слагам драйверите за чипсета ии този проблем изчезна.Предполагам че този проблем може да ни ориентира на някъде.Неска смених рам паметта.Махнах тази която беше с пс-то която е 512 рам ДДР и сложих други 2 която едната е 512 КВР и 256 КВР.Наистина трябва да си призная че разликата се усеща.Но при слагането опитах да с 2-та вида рам да работи,но като го включа работи 2-3 секунди сам се изключва и се включва на ново след което започва да писка защитата.Та тука въпросът ми е имали някаква възможност да се настрой от биос-а да работи и с двете оперативни памети.Но от вчера работи перфектно.Антивирусната ми откри 3 троянеца в систем файловете.Мисля че започваше нещо от сорта на SYSTEM VOLUME Но не обърнах внимание успях да си изчистя компютърът.Възможно ли е тези троянци да пречат на голямия хард самостоятелно да си тръгне.А колкото до захранване имам на другото пс което е с максимална мощтност 400 вата и ще ми свърши добра рабо.Но според мен не е захранването тей като само с включен един хард и се рестартирваше,а сега е с двата харда и работи добре.Като преинсталирвах малкия хард беше включена и записвачката и нямаше никакви проблеми.И си мисля че захранвето работи сравнително добре.Но това забиване което споменах по горе може да е ключов елемент към упитването ни за да разберем проблема от къде идва

Ами значи кабелите ми от дъното към харда тоест изходите са еднакви.Тоест аз до сега не съм виждал дъно на което кабела от дъното към харда да са с различна големина на крайщата.Не съм срещал такова дъно.А тука е момента да спомена че имах проблем с чипсета.Тоест преди време компютърът забиваше така както си стои или като има токов удар и компюътърт огасва,също така като го изключа направо от кабела от заде без да го огасям предварително и после като го включа също забиваше и не мърдаше.Зарежда софтуера и на 5-6 тата секунда като почне да зарежда началните приложения и забиваше и след което аз го преинсталирвах на ново и на ново.Беше ми писнало.Но след това спрях да слагам драйверите за чипсета ии този проблем изчезна.Предполагам че този проблем може да ни ориентира на някъде.Неска смених рам паметта.Махнах тази която беше с пс-то която е 512 рам ДДР и сложих други 2 която едната е 512 КВР и 256 КВР.Наистина трябва да си призная че разликата се усеща.Но при слагането опитах да с 2-та вида рам да работи,но като го включа работи 2-3 секунди сам се изключва и се включва на ново след което започва да писка защитата.Та тука въпросът ми е имали някаква възможност да се настрой от биос-а да работи и с двете оперативни памети.Но от вчера работи перфектно.Антивирусната ми откри 3 троянеца в систем файловете.Мисля че започваше нещо от сорта на SYSTEM VOLUME Но не обърнах внимание успях да си изчистя компютърът.Възможно ли е тези троянци да пречат на голямия хард самостоятелно да си тръгне.А колкото до захранване имам на другото пс което е с максимална мощтност 400 вата и ще ми свърши добра рабо.Но според мен не е захранването тей като само с включен един хард и се рестартирваше,а сега е с двата харда и работи добре.Като преинсталирвах малкия хард беше включена и записвачката и нямаше никакви проблеми.И си мисля че захранвето работи сравнително добре.Но това забиване което споменах по горе може да е ключов елемент към упитването ни за да разберем проблема от къде идва

Разбрахме се за кабела, сменил си единия край на кабела с другия. Щом се е наложило да го направиш за да се разпознаят хардовете в биос, нещо с джъмперите им не е било наред. Единият трябва да е Master (най-добре този с операционната система), вторият трябва да е Slave. Ако има само един хард на кабела, задължително джъмпера да е в положение Master. Провери си тези неща. Ако джъмперите не са наред - нищо няма да оправи нещата.

Въпросните драйвери за чипсета не ги слагай, щом създават проблем. Инсталацията на Уиндоус явно си намира подходящи и работи добре с тях. Може да опиташ да потърсиш по-нови драйвери за чипсета. Разгледай Device Manager за въпросителни до някое устройство и инсталирай драйвер само за него. Опитай да намериш по-нов драйвер за видео картата.

Остави оригиналната рам памет. Пусни й един тест да си спокоен че работи добре. Ако отказва да работи с двете други, няма смисъл да го мъчиш с настройки в биос. Дори да ги приеме, системата няма да работи добре с тях.

Доколкото знам има вирус, който причинява постоянно рестартиране при зареждане. Рестартирането става на първия екран с логото на Уиндоус, но щом харда си тръгва безпроблемно на друг компютър, едва ли причината е вирус.

П.П. Пробвай системата без включен кабел за интернет как ще работи. Да не би да се окаже, че лан картата прави проблеми. Ако не е вградена, най добре да я извадиш за пробата. Възможно е рестартирането да се дължи на проблемна мрежова карта.

Това че компютърт върви зле е от това, че имаш Уиндоуси и на двата харда, независимо че активен е само единия. PC-то се побърква и започва да върви адски тегаво, при мен даже се рестартираше постоянно. Форматирай големия хард, който в случая е втори или изтрий папките на Уиндоуса в него и всичко ще се оправи. А и тази комбинация първи хард 40 и втори 160 гб ми се струва най удачна.

Редактирано от izen (преглед на промените)

Това че компютърт върви зле е от това, че имаш Уиндоуси и на двата харда, независимо че активен е само единия. PC-то се побърква и започва да върви адски тегаво, при мен даже се рестартираше постоянно. Форматирай големия хард, който в случая е втори или изтрий папките на Уиндоуса в него и всичко ще се оправи. А и тази комбинация първи хард 40 и втори 160 гб ми се струва най удачна.

тва е най голямата глупост която четох скоро... ми и аз съм с 2 уиндоуса - на големия диск 500гб съм с уин2000, а на малкия 160гб с х*й пи (тоя го ползвам веднъж на 2 месеца като нещо не ми върви на 2000-то или ми трябва framework а не искам да си омзвам 2000-то с тоя shit... и да добавя първи хард ми е 500гб а втори 160, но това няма значение щото всеки е първи като заредя от него... и от кой зареждам определям от boot менюто на биос (тоест 2та диска са ми съвсем независими - всеки уиндоус ми е инсталиран при откачен друг диск) уиндоус въври зле когато е клониран на друг диск и зарежда от него с включен стария...

тва е най голямата глупост която четох скоро... ми и аз съм с 2 уиндоуса - на големия диск 500гб съм с уин2000, а на малкия 160гб с х*й пи (тоя го ползвам веднъж на 2 месеца като нещо не ми върви на 2000-то или ми трябва framework а не искам да си омзвам 2000-то с тоя shit... и да добавя първи хард ми е 500гб а втори 160, но това няма значение щото всеки е първи като заредя от него... и от кой зареждам определям от boot менюто на биос (тоест 2та диска са ми съвсем независими - всеки уиндоус ми е инсталиран при откачен друг диск) уиндоус въври зле когато е клониран на друг диск и зарежда от него с включен стария...

Такива 'the professor' като теб най-ги обичам - чели недочели ама трябва да се изхвърлят. Както си разбрал тук става въпрос за поотделно инсталирани еднакви Уиндовси, а не за дуалбоот, когато си инсталирал втора операционна система. С последното си изречение потвърждаваш казаното в моя пост. Тоя номер с биоса ми понамирисва, вероятно в биоса избираш кои хард да ти стартира пръв или става въпрос за боотлодера, който си е в Уиндоса.Достатъчно е да редактираш boot loadera в Startup and Recovery и си добавиш 2000-то като втора операционна състема.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Ами като слагах големия хард го слагах без джъмпера.Понеже като е един и предполгах че няма да се бърка и да се чуди кой хард да прочете.А когато слогах двата харда голямия и този малкия слойих джъмпер на големия но пак се рестартирваше,но когато смених и сложих на малкия да е мастер и всичко тръгна.Но интересното е че с другите хардове не се даржи така а работи отлично.За лан картата ще проверя това което ми каза,а колкото до рам паметта според мен тя си работи отлично тей като не ми е правила до сега проблеми но исках да сложа малко допълнително рано затова ги размених.А колкото до изказването на оня пич "професора" компютърът може и да е с 10 уина и пак да си работи перфект.Един приятел има пс със 2 уина и един линукс на едно и също пс.Вече само си ги настроиваш от биоса кои хард да чете сменяш джъмперите и всичко си тръгва както трябва.А колкото до драйверите за чипсета възможно е да е има вградени в уина теи като е СП3 най новия с някакви подобрения и вградени драйвери.Но и без тях минавам компютърът се даржи отлично.А възможно ли е някое УСБ да ми прави проблем теи като преди месец някъде може и 2 да са вече сложих да се зарежда една МП3-ка и сам се рестартира като я сложих и от тогава не искаше да тръгва изобщо.Също така не го бях пускал отдавна компа понеже нямаше нет на него имаше на останалите пс-та и не сядах на него и като го пуснех зарежда си прави си рестарт-а самичак и после си тръгва нормално.Това е след това което споменах за МП3-ката.И предполагам че е от УСБ понеже не за първи път го прави този проблем.

...А възможно ли е някое УСБ да ми прави проблем теи като преди месец някъде може и 2 да са вече сложих да се зарежда една МП3-ка и сам се рестартира като я сложих и от тогава не искаше да тръгва изобщо.Също така не го бях пускал отдавна компа понеже нямаше нет на него имаше на останалите пс-та и не сядах на него и като го пуснех зарежда си прави си рестарт-а самичак и после си тръгва нормално.Това е след това което споменах за МП3-ката.И предполагам че е от УСБ понеже не за първи път го прави този проблем.

Възможно е да се е бъгнал драйвера и да прави проблеми.

Може да опиташ две неща: да деинсталираш изцяло драйверите за USB от Device Manager и да ги инсталираш отново, без повече да слагаш MP3-то (ако можеш деинсталирай и неговия драйвер). Може и директно да деактивираш поддръжката за USB от биоса и да провериш как ще се държи системата.

Липсата на джъмпер сигурно също е създавала проблем - остави харда на master, без значение че е самостоятелно на кабела.

Опитай без мрежова карта, опитай и забрана на USB-то. Ако системата се закрепи и работи добре, може отново да пробваш чиста инсталация на 160 Гб хард.

Пиши какви са резултатите.

• Автор
Възможно е да се е бъгнал драйвера и да прави проблеми.

Може да опиташ две неща: да деинсталираш изцяло драйверите за USB от Device Manager и да ги инсталираш отново, без повече да слагаш MP3-то (ако можеш деинсталирай и неговия драйвер). Може и директно да деактивираш поддръжката за USB от биоса и да провериш как ще се държи системата.

Липсата на джъмпер сигурно също е създавала проблем - остави харда на master, без значение че е самостоятелно на кабела.

Опитай без мрежова карта, опитай и забрана на USB-то. Ако системата се закрепи и работи добре, може отново да пробваш чиста инсталация на 160 Гб хард.

Пиши какви са резултатите.

Деинсталирах УСБ драйверите след което пак ги сложих и ми направи впечатление че ми намери 5 изхода за УСБ а на компютърът са 4.Остава само да опитам последните 2 варианта със лан картата.Но ми направи впечатление че си останал с убеждението че харда е със самостоятелен кабел.Не не е.Значи в момента кабела които излиза от дъното е само един и съм хванал двата хард диска.Като преинсталирвам уина просто сменям харда със СД-то и така го инсталирвам.Има само един слот на дъното за хард дисковете.Другия начин по които може да се хващат е чрез някакви други букси които нямат общо със стандартните на хард-а.Има и едни други типове хард дискове които също стават за моя компютър.Дъното ми е АТИ и предполагам на това се дължи да нямам в слота както при останалите дъна.З сега пс-то се държи много добре.Не се е рестартирвало и работи денонощтно.От 2 дена не съм го спирал и се опитвам да го натоварвам колкото мога за да вида как ще реагирва но не се рестартирва.Можеби проблема е единствено в джъмпера тей като аз като го слагах беше без джъмпер и в момента е без джъмпер но не го бърка теи като малкия хард е с джъмпер и е примари мастер и фактически не се налага пс-то да чете големия хард за да зареди уин.Разпознаваго като допълнителен хардуер и си слага автоматично драйверите и работи доста добре.Но път от друга страна като го пробвах на останалите 2 пс-та го пробвах без джъмпер и си работеше.А и едвам съм го закрепил теи като доста път видя пс-то от България до Белгия след това от Белгия до Испания и от дупките и легналите полицаи не се и съмнявам да има нещо разпоено и да не дава добра маса.

Докато не даде проблем, не опитвай нищо допълнително. Така ще локализираме по-лесно причината за рестартиранията. Според мен няма да е зле да сложиш джъмпер за слейв на втория хард. Другите изводи по дъното вероятно са за SATA дискове

Занеси си компютъра в сервиз, защото сам явно няма да се справиш.

Как се свързват харддискове -има си цяла важна тема ( в нея е описано как се свързват и другите устройства).

• Автор
Занеси си компютъра в сервиз, защото сам явно няма да се справиш.

Как се свързват харддискове -има си цяла важна тема ( в нея е описано как се свързват и другите устройства).

Пич и сам мога да си оправя комютърът няма да е нито първия нито последния които ще си оправя.Но до в момента не съм се сблъскал с такъв проблем и затова помолих за помощ.3-та година така си изкарвам хляба оправяйки компютри.А колкото до свързването на хард предполагам че 80% от хората които се занимават с пс си го знаят.Просто ако неможех един хард да свържиш за къде си тръгнал...

Докато не даде проблем, не опитвай нищо допълнително. Така ще локализираме по-лесно причината за рестартиранията. Според мен няма да е зле да сложиш джъмпер за слейв на втория хард. Другите изводи по дъното вероятно са за SATA дискове

Да САТА са.Ами значи ще изчакам да видим как ще се държи понататък и ще го ровичкам още ако все още прави проблеми.Но за сега работи.Малко е странно че изведнъж започна да работи както трябва.Но с времето ще се види дали проблема е долу горе долу решен от опитите които правих.За мен е по добре да е решен проблема тей като стаята ми е пълна само с части и компютри на други хора и просто несмогвам да обръюам достатъчно внимание на моито пс.Благодаря за отзивчивоста и че ми помогна.

Здравей Колега :wors:cool.gif Пусни му един HDD Regenerator... да видим какво ще ти искара на Теста..... ако има BAD Sector-и си ги оправи няма проблем,но ако неможе ..... Сменяй го cool.gif Успех

Такива 'the professor' като теб най-ги обичам - чели недочели ама трябва да се изхвърлят. Както си разбрал тук става въпрос за поотделно инсталирани еднакви Уиндовси, а не за дуалбоот, когато си инсталирал втора операционна система. С последното си изречение потвърждаваш казаното в моя пост. Тоя номер с биоса ми понамирисва, вероятно в биоса избираш кои хард да ти стартира пръв или става въпрос за боотлодера, който си е в Уиндоса.Достатъчно е да редактираш boot loadera в Startup and Recovery и си добавиш 2000-то като втора операционна състема.

ето че хабер си нямаш - по начина по който съм ги инсталирал не става - щото всеки уиндоус ми е в c:\ като го заредя ама ако от боот лоадера на единия тръгна да зареждам другия там където е боот лоадера е c:\ а тоя на другия диск става h: и съобщение да го преинсталирам. отделни уиндоуси няма как да си пречат освен ако е един клониран на двата диска и после са пуснати заедно... a колкото за руската hdd regenerator

По поводу HDD Regenerator.

Испытывал её на проблемном диске HDD 640 Gb SATA-II 300 Samsung <HD642JJ> 7200rpm 16Mb. Картина была такая: прогоняются Victoria или HDD Scan, обнаруживают BAD-блоки, на диск натравливается HDD Regenerator, после чего снова запускается сканирование. Так вот, BAD-блоки после HDD Regenerator чудесным образом исчезали, вместо них появлялись блоки с повышенным временем доступа. Но... Всё это только до тех пор пор, пока к ним обращаются по чтению (но реально читать-то в них нечего - они ж уже были BAD). Как только осуществляется попытка записи в них, они снова становятся BAD-блоками.

В общем, для себя сделал вывод, что HDD Regenerator проблемы не решает, а маскирует.

Она их даже не "маскирует"...

Известно еще со времен царя-гороха, что если плохочитающийся сектор,

несколько раз перезаписать, то он иногда, на время, становится работоспособным.

Автор Regenerator-а, не знает основ программирования винтов и АТА-стандарт,

поэтому и не может проверить сектор правильно, как MHDD например.

Хотя, в статье, было указано, как это можно сделать.

Regenerator, просто делает много записей в больной сектор с надеждой,

что он в конце концов, начнет работать, хоть и временно.

Но информация в этом секторе, есстественно уже потерта.

...Это все что может делать эта прога.

Вредоносность ее в том, что если винт действительно болен

и имеет много физических бэдов, то если натравить на него

Regenerator, он начнет писать в сектора не проверяя даже,

количество заремапленных секторов в смарте, что скорее всего,

приведет винт к смерти и с данными, можно попрощаться навсегда.

...

А здоровому винту, имеющему обычные софт-бэды,

запись в сектора никак не повредит (только данные потеряются).

...

Поэтому, все ремонтники и юзеры, хоть немного понимающие винты

и занимающиеся восстановлением данных, строго советуют людям,

не пользоваться этой программой, потому-что после ее работы,

что-нибудь восстановить на больном винте, уже невозможно.

...

Я знаю почему она популярна у юзеров

В ней нет множества непонятных кнопочек и настроек, тыкнул и пошла,

а в более продвинутых, полупрофессиональных прогах,

есть много возможностей, но нужны хоть какие-то знания

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=11:38592

така че безплатните MHDD и VICTORIA са много по добри...

• Автор
ето че хабер си нямаш - по начина по който съм ги инсталирал не става - щото всеки уиндоус ми е в c:\ като го заредя ама ако от боот лоадера на единия тръгна да зареждам другия там където е боот лоадера е c:\ а тоя на другия диск става h: и съобщение да го преинсталирам. отделни уиндоуси няма как да си пречат освен ако е един клониран на двата диска и после са пуснати заедно... a колкото за руската hdd regenerator

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=11:38592

така че безплатните MHDD и VICTORIA са много по добри...

Чакай сега искаш да ми кажеш че ако си с 3 харда и имаш и на трите уиндоус и компютърът ти ги чете и трите като Ц:? Ако са включените и трите харда е невъзможно да ти ги намира и трите като ц:.Ако ги включваш поотделно винаги ще ги намира като Ц:.Но това не е причина да се рестартва комютърът а и още повече че е един хард и компютърът не се чуди къде и какво да прочете.Или искаш да ми кажеш че си ги заредил на виртуална машина.Тогава е напълно възможно да ти прави проблем.Но ако всичко е както трябва не би трябвало да ти прави проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.