Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за CorelDraw - линкове, проблеми, обсъждане (обединена)

Featured Replies

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Пробвай двоен процес ->pdf->jpg->open

pdf->jpg:

http://pdf2jpg.net/

https://www.freepdfconvert.com/pdf-image избери си формат на  изхода - jpg;png;tiff

от къде обаче да го отварям файла - от адобето или от програмата за пдф

:rolleyes:

• Отговори 138
  • Прегледи 22,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Качваш pdf-s и го конвертираш в jpg. Сваляш готовия jpg файл на компа и в Корел отваряш jpg файла.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Качваш pdf-s и го конвертираш в jpg. Сваляш готовия jpg файл на компа и в Корел отваряш jpg файла.

ок, сега такъв конвертор ще търся

Този pdf само текст ли е или по-сложен ? Ако няма да те притесни може да ми го пратиш - през Adobe Acrobat XI Pro ще пробвам експорт в word или нещо друго и готава резултатът да го копирам в Корел /с X7 съм/.

преди 43 минути, ExaFlop написа:

Нали съм ти дал два по-напред

да, мерси, само че се сетих че не може да се работи по картинка

тъй че това отпада щото не върши работа

преди 26 минути, 2249 написа:

Този pdf само текст ли е или по-сложен ? Ако няма да те притесни може да ми го пратиш - през Adobe Acrobat XI Pro ще пробвам експорт в word или нещо друго и готава резултатът да го копирам в Корел /с X7 съм/.

това са кръстословици в pdf, трябват ми матриците им за да работя с тях в Корел-а

демек трябва да си стане корелски файла - cdr

eто единия

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=2WqEjIDQoghFOElb2708247

преди 12 минути, haidukpikaso написа:

това са кръстословици в pdf, трябват ми матриците им за да работя с тях в Корел-а

демек трябва да си стане корелски файла - cdr

eто единия

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=2WqEjIDQoghFOElb2708247

През Edit Text на Adobe Acrobat XI Pro имам достъп до елементите и възможност за редакция. Моля те обясни ми конкретно какво трябва да стане за да пробвам.

Виж на първо време това и кажи дали върши работа.

Ето ти ги всичките 45 страници:
http://pdf2jpg.net/convert.php#.V5ctxuQkqsA

Всяка страница - картинка

child_crosswords_games-page-001.jpg

Вече си ги импортвай в корела

преди 40 минути, haidukpikaso написа:

Упс, сега прочетох това. Сори.

Уточни, моля, на кое викаш матрица. За да се разберем какво точно ще се редактира. Да не се окаже, че в word може да се свърши. Или в pdf редактор.

Според мен не е това идеята. Мисля, че съдържанието трябва да се прехвърли в Корел така, че да може да се работи с него. Ако тези картинки се прехвърлят в Корел ще може да се работи само върху тях. Ще изчакам haidukpikaso да каже.

Редактирано от 2249
поправена греша (преглед на промените)

преди 27 минути, 2249 написа:

През Edit Text на Adobe Acrobat XI Pro имам достъп до елементите и възможност за редакция. Моля те обясни ми конкретно какво трябва да стане за да пробвам.

Виж на първо време това и кажи дали върши работа.

трябва да станат корелски файл, мен ми трябват само кръстословиците, тия с картинките няма да работя такива щото не съм художник

линка ти ме праща за обновяване на браузъра ?!?

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Ето ти ги всичките 45 страници:
http://pdf2jpg.net/convert.php#.V5ctxuQkqsA

Всяка страница - картинка

child_crosswords_games-page-001.jpg

Вече си ги импортвай в корела

нищо не разбрах сори

преди 5 минути, 2249 написа:

Според мен не е това идеята. Мисля, че съдържанието трябва да се прехвърли в Корел така, че да може да се работи с него. Ако тези картинки се прехвърлят в Корел ще може да се работи само върху тях. Ще изчакам haidukpikaso да каже.

точно така, да правя нови по матрицата, после лесно - той Корела си има опция за обръщане в pdf

Хайде и аз да се намеся..

Стара ти е версията на Корела. Аз съм с Х6 и сега пробвах да отворя този пдф. Отваря се без проблем. Единствения проблем са текстовете. Някои ги конвертира, други ги прави на маймунки. 

Когато е правен самият пдф, текстовете не са конвертирани в криви. Както писаха по-горе трябва да се отвори или в Акробат про или в Илюстратор, и да му се конвертнат текстовете в криви. 

Другият вариант е сега да ти го пратя на корел за 9 версия, но с маймунски текст, но пък всички обекти ще са си отделни, и ще можеш да си ги работиш.

преди 19 минути, 2249 написа:

Кажи кой номер на страница ти трябва и пробвай от тук https://cloud.mail.ru/public/A3h6/2EWxbdXSz

мерси ама са маймуняци, не знам на кой шрифт е писано то един шрифт ли е...

:(

трябват ми страници 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,17,18,20,26,29,30,31,32,42,45

преди 19 минути, Vladov написа:

Хайде и аз да се намеся..

Стара ти е версията на Корела. Аз съм с Х6 и сега пробвах да отворя този пдф. Отваря се без проблем. Единствения проблем са текстовете. Някои ги конвертира, други ги прави на маймунки. 

Когато е правен самият пдф, текстовете не са конвертирани в криви. Както писаха по-горе трябва да се отвори или в Акробат про или в Илюстратор, и да му се конвертнат текстовете в криви. 

Другият вариант е сега да ти го пратя на корел за 9 версия, но с маймунски текст, но пък всички обекти ще са си отделни, и ще можеш да си ги работиш.

мда лошо за текста, маймунки

аз мога да си пиша на шрифта, който ползвам, Hebar Cond Bold, но после не знам като обърна в pdf какво ще стане

И при мен е липсващ шрифт или грешна кодировка. Текстът е м@ймуница

преди 12 минути, haidukpikaso написа:

мерси ама са маймуняци, не знам на кой шрифт е писано то един шрифт ли е...

:(

трябват ми страници 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,17,18,20,26,29,30,31,32,42,45

мда лошо за текста, маймунки

аз мога да си пиша на шрифта, който ползвам, Hebar Cond Bold, но после не знам като обърна в pdf какво ще стане

набираш си пак текста, но преди да го експортнеш в пдф го правиш в криви, за да няма после главоболия в печатницата.

преди 45 минути, Vladov написа:

набираш си пак текста, но преди да го експортнеш в пдф го правиш в криви, за да няма после главоболия в печатницата.

добре, ще го обърна в криви

:)

преди 32 минути, 2249 написа:

Страница 5 може да се направи ТАКА /мога да записвам мининум на 11 версия, сори/.

Изглежда така: ЦЪК

str_5.jpg

много благодаря

11 не обръща ли на долни версии

:rolleyes:

преди 1 час, 2249 написа:

Аз съм с версия Х7. Мога да избирам от 11 до 17.

аз за смъкване и записване на по-долна версия говоря, всички версии имат такава опция, при Save As

би трябвало и 11-ката да може да смъква

Здравейте пак съм аз и имам нужда от помощта ви - сега ми трябва конвертор от Excel в Corel

:help wanted:

преди 14 минути, haidukpikaso написа:

Здравейте пак съм аз и имам нужда от помощта ви - сега ми трябва конвертор от Excel в Corel

:help wanted:

Освен пак да дадеш файла ... И да обясниш по-подробно задачката.

преди 24 минути, 2249 написа:

Освен пак да дадеш файла ... И да обясниш по-подробно задачката.

отговорите на кръстословиците са правени в таблица на Excel /баси идиота/, искам да си станат в корелски файлове щото са на маймуняци нито могат да се пипат по какъвто и да е начин

ей сега ще ги кача на транзита че те 5 страници тез таблици

eто ги

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=bbI5mrMs1XvyJSzp2712355

преди 32 минути, haidukpikaso написа:

отговорите на кръстословиците са правени в таблица на Excel /баси идиота/, искам да си станат в корелски файлове щото са на маймуняци нито могат да се пипат по какъвто и да е начин

ей сега ще ги кача на транзита че те 5 страници тез таблици

eто ги

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=bbI5mrMs1XvyJSzp2712355

Нещо не разбирам. Този zip файл съдържа корелски файлове. Не зацепвам ... Уж от ексел към корел, пък ...

преди 2 минути, 2249 написа:

Нещо не разбирам. Този zip файл съдържа корелски файлове. Не зацепвам ... Уж от ексел към корел, пък ...

файловете са корелски, но таблиците вътре с отговорите не са корелски, в Excel са правени и после са пльоснати там

маймуняци нали виждаш, няма пипане текста

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.