Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за CorelDraw - линкове, проблеми, обсъждане (обединена)

Featured Replies

Корела ли? Те с Adobe много не се обичат и нарочно си правят форматите несъвместими, та за да прехвърля нещо от Корела в редактируем вид, го минавам през Илюстратора, та от там във Фотошоп, ама си е цяла Одисея... Корела не мога да го понасям, бъгавостта му е пословична, така и не му свикнах да се разхождам свободно в платното, не е съвместим с Фотошоп и дори със собствените си стари версии, докато с Илюстратора едно copy/paste върши работа. Корела е едновремешната мода по софийско, която се лепна като пиявица из студията в цяла България. И с двете векторни програми можеш да постигнеш професионални резултати, за това са правени, но да знаеш, че тези които не ценят Илюстратора, просто са закостенели мухлясали дървета, с които съм имал неудоволствието да работя.

Ами аз никъде не съм казал нищо за илюстратора и с въпросните програми не се занимавам.

Работил съм с корел драу х4... бъгав, бъгав... колко да е бъгав? Свърши ми работа и това е.

А аз вкарвах определени неща направени на фотошоп в корела /тва сигурно са "ламерски" изпълнения/

• Отговори 138
  • Прегледи 22,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

ГолЕма глупост... според мен. Корел-а не е дори близо до аматьорска програма. Аз като правих едни "брушурки" ми казаха да ги правя с кореу драу. Просто човека с това работеше и става въпрос за печатница.

В комбинация с фотошоп-а е супер.

Това, че човека работи в печатница и/или работи с тея програми не го прави професионалист. Като добавя и факта, че нарича толкова ползвана програма "аматьорска" и го пиша него аматьор.

Още повече, че един истински професионалист не би бил пристрастен.

А ти си избери програма, поработи с нея и ако не става хвани друга, а ако ти е добре - ползвай си я нея.

Корел (поне преди време) беше програма, ориентирана по-скоро към широката публика. И заради това какви реклами на Корел са ни носили във вестника.. то не бяха RGB цветове та имаше за кадем и няколко spot такива :wors:

Илюстратор никога не е бил много популярен, сякаш оставаше в сянката на други продукти на фирмата....

Корел (поне преди време) беше програма, ориентирана по-скоро към широката публика. И заради това какви реклами на Корел са ни носили във вестника.. то не бяха RGB цветове та имаше за кадем и няколко spot такива :wors:

Илюстратор никога не е бил много популярен, сякаш оставаше в сянката на други продукти на фирмата....

А сега по-популярен ли е от корела?

А сега по-популярен ли е от корела?

Не, сега потъна в сянката на Фотошоп, още повече че Индизайн включва елементи от Илюстратора и само относително тесен кръг от професионалисти го ползват. Някак Корел беше много по-интуитивен и лесен за усвояване (започвайки отще от първата си весрия)

Според мен и с двете програми може да се свърши конкретна задача. Работя и с двете, но някак си с Корела ми е по-удобно и работя по-бързо. Познавам доста графични дизайнери и поради една или друга причина всичките работят с Корел.

Аз предпочитам да работя с CorelDRAW и мисля, че ето за това е по-подходящ или аз поне много по-трудно бих го направил на Illustrator, но пък има неща, за които Illustrator е по-подходящ, например ако трябва да направя коледна украса (блестящите топки, които висят от елхата) или нещо от сорта.

Аз препочитам продуктите на Adobe.

Не говорим за продуктите на Adobe изобщо, защото например Photoshop няма конкуренция, а за сравнение на Illustrator и CorelDraw...
  • 3 седмици по-късно...

Проблемът е следния: имам 10 реда текст в CorelDraw, искам да речем 1-я ред да е центриран, 2-я ред да е подравнен отдясно, а 3-я ред отляво. Значи маркирам си аз текста от 1-я ред и натискам иконката за центриране, но заедно с това ми це центрира текста от всичките 10 реда, а аз искам само текста от 1-я ред да се центрира, а останалия не. Как да приложа форматирането само за селектиран текст? Надявам се да сте ме разбрали какво искам да направя, пък и нямам опит с тая програма.

И аз нямам опит с CorelDraw, но първото, което ми идва на ум, е да пробваш да разделиш текста в отделни полета и всяко поле да бъде вертикално подравнено по някаква обща ос, и после отделно да подредиш всяко едно както искаш.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, Изтеглих си корел драл 11 и не мога да го инсталирам като натисна за инсталацията ми пише това : Инсталационния пакет не може да се отвори Проверете пакета дали съюествува и дали имате достъп до него или се обърнете към доставчика на софтоера,за да разберете дали той е валиден за съответния пакет на уиндоус ? Аз сам с уиндоус хп сървис пак 3 ? Къде е проблема ?

Направи хаш/хеш проверка на торента, който си теглил.

Пич, проблема е в пакета! Изтегли го от друго място, ако пак имаш проблем, пиши - при мен имам 11, 12, Х3... Проблеми не съм имал с нито един от тях, а и аз съм със SP3.

• 2 седмици по-късно...

От седмица менютата ми изглеждат така. Преинсталирах напълно програмата с RevoUninstaler и пуснах CCleaner за да почистя регистрите след което инсталирах наново Corel-a и няма промяна. Някой да има идея как може да се оправи това без да се налага преинсталация на Windows

post-23738-0-76205700-1291241483_thumb.j

Редактирано от JuSt4FuN (преглед на промените)

Изтекъл ти е лиценза, фри трайала и т.н., а когато това стане, ти ограничават възможностите. Можеш да отваряш/разглеждаш/променяш файлове, но не можеш например да записваш, затова и менюто save не ти е активно. Временно можеш да удължиш периода с 15 дни /дава го след някаква регистрация/. Иначе ти трябва нова версия, ново инсталиране, чак от преинсталиране на windows-a няма нужда...

Редактирано от zlazarova (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Четох,ама нищо не разбрах-

аз съм с 9-та версия,редакциите смениха шрифта и сега трябва да пишем на гадния Хебар Б.

Къде живее това междуредие пусто,как му е името в програмата

:speak:

• 3 седмици по-късно...

Има ли "преглеждач" за файлове на Corel Draw? Ако може безплатен.

М'да проблем не от вчера. Има доста програми, които дават възможност за преглед на ниво "thumbnails", но едва ли ще свърши работа. Единия вариант е файловете, които ви изпращат да бъдат преобразувани в *.gif, *.jpg, *.tif и т.н. Другия инсталира се trial и проблема е решен.

Има из нета Portable варианти на Corel Draw- без инсталация и си работи перфектно, аз съм с такава от много отдавна и нямам проблеми.

• 1 месец по-късно...

По молба на мой приятел пускам темата . На компютъра е имал инсталиран corel draw 11 и след това е инсталиран и corel draw x5 и проблема е следния че след инсталирането на corel draw x5 му е изчезнала иконката на corel draw 11 в менюто - десен бутон на мишката и от там където си избираш нов corel draw 11 документ . Програмите си работят и двете стартирани по обичайния начин . Молбата му е ако може и двете иконки да присъстват в менюто . Смятам че проблема е в регистрите и за това пускам темата в този раздел , ако модераторите не смятат така да я преместят в програми . Снимката е от моя компютър и е само за ориентир ако някой не ме е разбрал , че аз май така го обясних :blink: мани ,мани

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Никога не качвайте и не работете с две версии на Корела-става мазало!
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте Имам проблем с премахването на CorelDRAW Graphics Suite X5 SP1 v15.1.0.588 Пробвах с YourUninstaller ими изтрива част от програмата. При качването на по новата: CorelDRAW Graphics Suite X5 SP2 v15.2.0.661,ми изка изтриването на старата. Пробвах и с cclеanеr r изписва: Setup.xml could not be loaded.This may indicate that the file is corrupt С regedit вчера трих 3 часа иняма край. Моля помогнете. Благодаря.

Image.bmp

Редактирано от AEM.007 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.