Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сексуалните връзки м/у учители и ученици - полeзни

Featured Replies

Учени от Шефилдския университет смятат, че хората във Великобритания трябва да се откажат от остарелите морални принципи, когато става дума за сексуални отношения между учители и ученици. Те трябва да приемат, че “еротичното напрежение” в класа помага на учебния процес.

Пат Сайкс, преподавател по педагогика, написа статия в защита на връзките между ученици и учители. Тя смята, че учениците в повечето случаи са инициаторите на тези връзки, а не са жертви. Тя предполага, че във Великобритания годишно има около 1500 подобни романа. Сайкс твърди, че любовните връзки между учители и ученици са били често срещани в нейното училище в Лестършир и никой не е смятал това за форма на експлоатация. Нейната статия предизвика гнева на организациите, защитаващи децата. Те определиха възгледите й като “в най-добрия случай ексцентрични”. Наташа Финлейсън, активист на “ЧайлдЛайн” коментира: “Изказванията на доктор Сайкс за еротичното напрежение са погрешни и ексцентрични”. Изследването на Сайкс е подтикнато от публичното признание на главния инспектор на училищата на острова Крис Удхед, който през 1999 г. заяви, че е имал връзка с ученичка. По този повод доктор Сайкс смята, че изразената сексуалност е често срещано явление в училище, чувствената природа и еротичното напрежение са характерни за плодотворното учение.

Източник: БГНЕС

• Отговори 97
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В 9 клас гимназията един млад даскал беше влюбен в мен. Не поглеждаше другите ми съученички-хем по-ценни,дето му се сваляха,като се забил у мен-ужас И в неговите часове ме изтъпанчваше на първия

• Мда,Иван Вазов е издъхнал върху ученичка Не знам какво е мислил по въпроса

• В нашето училище до сега е нямало такъв случай.Връзка м/у учител и ученик.Ама имахме един педофил, който обичаше да заглежда и опипва младите девойки...Една от тях бях аз, после крътеше и вратеше за п

Според мен е нередно от етична гледна точка - представете си учител спи с ученичка.... какви оценки мислите ще и пише? Аз ако бях в такава ситуация нямаше да се задоволявам с нещо по-малко от 6 :yanim: И естествено бих имала идеалния начин да го убедя този учител ;) Значи един човек ще си живее живота а друго ще се мъчат да си изкарат оценките! :offtopic_s: В една връзка човек става субективен (абсолютно нормално) и лесно ще се изпадне в ситуация: шеф спи с работничка, която изведнъж й потръгва и се издига в йерархията! Нека критериите са към всички еднакви- да няма привилегировани....достатъчни са ни такива под път и над път!

• 2 седмици по-късно...

Но предполагам има възможност понякога наистина ученичка и учител да се влюбят, не казвам, ако са с огромна възрастова граница! Не всеки, който изпитва чувства към предподавател/ка е задължително да мами, само и само да се издигне - да има по-високи оценки и т.н. Любовта не пита, когато идва :eek:

Сега пък аз ще ви призная нещо ... ставала съм свидетелка на истинска любов между ученичка и учител. Учителят ми преподаваше в подготвителния клас в езиковата гимназия, а момичето беше от моя клас. Той се казваше М. и беше уникално готин пич, току-що завършил университета, малко нисък за моя вкус, но все пак - готин пич, имаше страшни очи! Мацката пък се казва П. и , така да се каже, се влюби от пръв поглед в него. Тъй като с нея бяхме близки, аз знаех всичко и наблюдавах и двамата - така всъщност забелязах какво става. Седмици след първия учебен ден, те двамата вече бяха заедно. П. ми споделяше, че е ужасно трудно и за двамата да крият чувствата си. Това беше вярно. М. се измъчваше не по-малко от нея - когато имаше час с нашия клас се държеше неестествено, а когато се приближеше до нея по лицето му се изписваше огромна болка. В началото бях доста скептична. Разликата в годините им беше 9 години , бяха просто от различни поколения и най-важното - той й беше учител ! Макар че изглеждаше като влюбен тийнейджър, М. наистина беше професионалист. В работата си той не допусна тази любов да му пречи. Най-странното е , че докато ходеха, той не я докосна и с пръст - имам предвид, не е спал с нея. Само веднъж ги видях извън училище , на един рожден ден и с ръка на сърцето мога да кажа , че този мъж я обожаваше ! Гледаше я , сякаш тя е най-ценното съкровище на земята , сякаш е неговата малка принцеса , сякаш я боготвори. Най-вероятно затова не е искал да й отнеме девствеността.

Връзката им продължи точно 6 месеца. След този период вече беше много опасно,защото и други хора разбраха за тях. М. напусна училището. След още един месец се разбра , че е заминал за Германия. Без да потърси П. повече. Приятелката ми каза, че е изпитвал огромна вина ... Но знам, че и до днес тя си има чувства към него и го обича, макар да не се видяха никога повече.

Разбира се, това е едно огромно изключение от правилото. Има ,за съжаление , и друга страна на нещата, доста нелицеприятна ако питате мен. Сещате се коя е тя ... няма нужда да уточнявам.

В нашето общество (и не само в нашето) връзката (секса) между учител-ученик винаги ще бъде табу. И това няма да се промени.

Редактирано от Serenity (преглед на промените)

Преди години една учителка се омъжи за ученика си ( естиствено като завърши 12 клас ) , та не смятам че има нещо лошо ако наистина има любов между двамата .

Редактирано от LordVeidar (преглед на промените)

Преди години една учителка се омъжи за ученика си ( естиствено като завърши 12 клас ) , та не смятам че има нещо лошо ако наистина има любов между двамата .

<{POST_SNAPBACK}>

и колко им беше разликата в годините ?

• 2 седмици по-късно...
Учени от Шефилдския университет смятат, че хората във Великобритания трябва да се откажат от остарелите морални принципи, когато става дума за сексуални отношения между учители и ученици. Те трябва да приемат, че “еротичното напрежение” в класа помага на учебния процес.

Пат Сайкс, преподавател по педагогика, написа статия в защита на връзките между ученици и учители. Тя смята, че учениците в повечето случаи са инициаторите на тези връзки, а не са жертви. Тя предполага, че във Великобритания годишно има около 1500 подобни романа. Сайкс твърди, че любовните връзки между учители и ученици са били често срещани в нейното училище в Лестършир и никой не е смятал това за форма на експлоатация. Нейната статия предизвика гнева на организациите, защитаващи децата. Те определиха възгледите й като “в най-добрия случай ексцентрични”. Наташа Финлейсън, активист на “ЧайлдЛайн” коментира: “Изказванията на доктор Сайкс за еротичното напрежение са погрешни и ексцентрични”. Изследването на Сайкс е подтикнато от публичното признание на главния инспектор на училищата на острова Крис Удхед, който през 1999 г. заяви, че е имал връзка с ученичка. По този повод доктор Сайкс смята, че изразената сексуалност е често срещано явление в училище, чувствената природа и еротичното напрежение са характерни за плодотворното учение.

Източник: БГНЕС

<{POST_SNAPBACK}>

Няма лошо, щом хората се обичат да се взимат, но съм чувал такива неща за сексуални издевателства с разни ученици и ученички. Особено по времето на изпитите след 7-ми клас и частните уроци. В Англия съм сигурен, че не е като тук, тук много учители/учителки използват учениците за да си задоволят някакви желания - пишат им съответните оценки и след това като непотребен боклук - на улицата! Ей това не го одобрявам, иначе не е лош тоя контакт - все пак, хора различни!

• 4 седмици по-късно...

Това винаги ще е странно, както и други връзки с голяма възрастова граница. Не знам не мисля че е правилно, ако е само сексуално привличане е необмислено пък да не говорим за плодотворно учене...като се знам, когато съм била "влюбена" в някой съученик или изобщо момче вообще не ми е било до учене, разни ми ти фантазийки ставаш отплеснат...

Аз не бих подкрепила такава връзка. Зависи пак какви са обстоятелствата, но не ми се струва както каза др. потребители неетично, пък и анархията в училище с подкрепата на подобни нови принципи ще се увеличи.

Няма нищо лошо да се влюбят един в друг. Важното е да умеят да разделят техните лични отношения от отношенията между учител - ученик.

Всеки преживява някаква форма на обич към учителите си, всеки е имал любим учител, но любовта като любов е много силно чувство, което може да донесе много обич и много сълзи. Подкрепям една такава връзка само ако не се основава на користни цели.

Вярвам че такава връзка може да просъществува.

Наистина трябва да се прави разлика между "еротично напрежение" и сексуална връзка. Едното няма нищо общо с другото, първото може да стимулира "напрегнатите" :) да залягат над учебниците и да правят впечатление, докато стигне ли се до секс вече нещата са много по-сериозни. Зависи каква е разликата във възрастта, дали скоро ще престанат да бъдат учител и ученик, въобще на работоно място е по-добре да няма такива работи, защото нещата отиват към нездравословно напрежение.

Едно е сигурно, ще имат учениците отлична подготовка по два предмета:

1.Сексология

2.Предмета по който преподава учителя/учителката cool.gif

Аз лично, виждам тези взаимовръзки кратки като полъх на вятъра, вятърничева работа са от моята гледна точка!

Мисля, че една такава връзка може да помогне на един ученик / ученичка да израстне интелектуално в живота. Темите на разговор, които може да се водят между тях са на много по-високо ниво отколкото темите вълнуващи учениците. Ако връзката между тях не е само сексуална, но и духовна тя предполага голямо развитие за ученика, защото учителя би настоявал над неговата успешна реализация в живота.

Попринцип това е не типично,но нали за любовта няма граници и препиятствия :nono:

Попринцип това е не типично,но нали за любовта няма граници и препиятствия :nono:

<{POST_SNAPBACK}>

Много си прав, че за любовта граници няма. А когато си влюбен нищо не ти изглежда "не нормално". :)

Граници, ограничения, никои не ги обича и не би трябвало да има! Обичайте се, хора, любовта ще спаси света!

• Автор
Граници, ограничения, никои не ги обича и не би трябвало да има! Обичайте се, хора, любовта ще спаси света!

<{POST_SNAPBACK}>

Бла-бла-бла... хубави приказки, ама лъжа biggrin.gif

Нека да са лъжа днес, а утре да са истина, защото вчера бяха бла-бла cool.gif

Относно темата, границите и ограниченията са забранени в свободните умове под влиянието на влечението между половете и отделянето на огромни количества хим. в-ва в кръвта... дай боже всеки му по една такава глава, опианена, амин! laugh.gif

Отново по темата, сексуалните връзки укрепват взаимоотноенията в положителна насока, отключвайки неподозирани възможности, както в учителя, така и в ученика. Да се насърчават е изключено, но и да се ограничават спонтанните контакти от този род е недопустимо... Съществува тънка линия, да го наречем "златна среда", в която могат да се развиват този род взаимовръзки и да просъществуват до естественото им изчерпване! cool.gif

Благодаря за вниманието :speak:

Нека да са лъжа днес, а утре да са истина, защото вчера бяха бла-бла cool.gif

Относно темата, границите и ограниченията са забранени в свободните умове под влиянието на влечението между половете и отделянето на огромни количества хим. в-ва в кръвта... дай боже всеки му по една такава глава, опианена, амин! laugh.gif

Отново по темата, сексуалните връзки укрепват взаимоотноенията в положителна насока, отключвайки неподозирани възможности, както в учителя, така и в ученика. Да се насърчават е изключено, но и да се ограничават спонтанните контакти от този род е недопустимо... Съществува тънка линия, да го наречем "златна среда", в която могат да се развиват този род взаимовръзки и да просъществуват до естественото им изчерпване!  cool.gif

Благодаря за вниманието :)

<{POST_SNAPBACK}>

10Х за отговора.

• 1 година по-късно...

Какво мислите за такъв вид връзка?Трябва ли да бъде забранена от обществото?И ако да-защо?Нима напълно се заличи принципа че за любовта няма граници?Моля пишете!Извинявам се предварително ако сам допуснала грешки!:wors:

Миличка, първо обществото не може да забранява, това го прави законът. И второ, връзка с учител...чувала съм за такива. Но по-добре е да се случи тази връзка, когато нямате вече такива взаимоотношения т.е. учител - ученик. Права си, че за любовта няма граници, но тук дали опират нещата до любов? Знам, че тези колеги, които си позволяват флиртове с ученичките си, го правят перманентно...дали ти си изключение? Не осъждам една такава връзка, но и не я одобрявам. Ако толкова много се обичате и искате да бъдете заедно, нека единият от вас да направи компромис...или той да напусне училището, в което работи или ти се премести. Тогава ще бъде по-спокойно и за двама ви, а и ще си сигурна, че това което се случва между вас е истинско. :P

Против, докато ми е учител. След това не виждам защо не, ако и възрастовата разлика е прилична... съвсем нямам против!

Мен професор ме е свалял- грозна и жалка картинка angry.gif Но когато става въпрос за лИбоФ...ех, тази лИбоФ...Преди време бих казала друго, но напоследък животът ми показва, че "едно смятам за разумно аз, а друго правя"...

И все пак:

Учител и ученичка??? Смятам, че ученичката е кухото звено или с други думи: влюбчивото, инфантилно, момиченце, което по - скоро си въобразява, че е влюбено. Казвам го от опит...Че и аз бях влюбена в учителя си по физика, а той беше страшен сладур напрау обираше точките на всички женски в даскалото..Тук не целя да засегна някого, а просто казвам, че в подобна ситуация подводните течения са доста. Права е Смърфчето, ако всичко е истинско първо учещият трябва да завърши и тогава да действа. А пък ако му се бърза, а на учителят/ учителката му/и пука да напусне работа. В известен смисъл това си е проверка на чувствата, пък и улеснява подобна връзка. А аз твърдо смятам, че не трябва сами да се поставяме в разни глупави сапунени сериалчета и да се правиме на мъченици, обикновено подобни връзки с излишни драми не завършват с хубав край...

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Какво мисля ли.... g025.gif .

И двамата си бутат главата в торбата. Най-вече даскала, който освен дисциплинарно уволнение, ще помъкне и най-грозното леке в репутацията си и името си.

Дам, и аз съм била учителка (май още съм), но е било в частна школа и въпреки всичко не ми е било приятно да усещам някакви флиртове, закачки и т.н. - амааааа, всеки сам си го прави. Така съм правила, че подобни намерения ги загробвам в зародиш още. Тъй че - знам, че им кипят на тази възраст хормоните, обаче си учете уроците и се занимавайте с ваши връстници, за да не страдате излишно после....

Пък и подобни тръпки отминават бързо.

Спомням си оня случай с Мери-не-знам-си-коя, американска учителка, дето беше забременяла от свой 12-годишен ученик, беше някакъв такъв,мязаше на камбоджанец. Та лежа в затвора, и то няколко пъти, понеже в момента, в който излезе, тя пак отиваше при него.. и ако не се лъжа, му народи 3 деца... ужас.

Не съм напълно съгласен с теб първо, че тук няма уточнения на какви години са те понеже аз си падах по една моя учителка като бях в техникума, а тя беше току що завършила и разликата в годините ни беше много малък... така, че не пребързай с изводите, но мисля че първо трябва да е сигурна дали това е наистина любов заради която си струва риска и като казвам любов имам предвид и от двете страни, а не само от нея към него. Ако той и намеква някак или и казва, прави предложения за секс или има друг тип желания (освен да я гушка, целува и държи за ръка) едва ли я обича и си струва да си съсипеш живото заради него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.