Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да гледам телевизия през видео...

Featured Replies

ми викни техниците от кабелната - срещу заплащане ще ти го настроят... има сумати баби и дядовци дето не могат да си настроят телевизорите, а са на кабелна

Сдобих се с кабела.И прави връзка с видеото,но незнам как да търся канали?

Ааа, видяли че става така както те съветват тука батковците и чичковците.

Ми като не знаеш иди на сайта на марката от която ти е старото видео и търси там секция за сваляне. В нея избираш да свалиш упътването на някой от по-евтините сегашни модели. То трябва да в ПДФ файл. Там после четеш как се търсят канали И ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ да е подобно и с твоето по-старо видео. Така е най-евтино, пък и ще се научиш на нещо да не те шубе после от видеото и кабелите му.

Сдобих се с кабела.И прави връзка с видеото,но незнам как да търся канали?

Увери се, че кабелната е скачена към видеото. Опитай копчетата, сменящи режимите на дисплейчето с часовника. Трябва да влезеш в режим зa тунер и с превключване на каналите от видеото да се появява промяна във фона или присвяткане на екрана на телевизора. Даже може да имаш късмет да улови някакъв сигнал.

След това заставаш на един канал и търсиш малки копченца с надпис search или стрелки. Често са свързани с обща линия. Обикновено се намират под капаче в предната част на видеото.

Ако не се оправиш, щракни въпросните копчета и допълни надписите, ако не се четат на снимката. Пиши и какви режими показва на дисплейчето при превключване.

П.П. Само не пускай едновременно да върви касета и изключи тест сигнала, ако е включен.

Редактирано от Trifon73 (преглед на промените)

• Автор

ми викни техниците от кабелната - срещу заплащане ще ти го настроят... има сумати баби и дядовци дето не могат да си настроят телевизорите, а са на кабелна

Да,но бабите и дядовците си плащат кабелна нали ? Аз съм малко по особен :P

Eто го дистанционното натискам Operate и ми излиза това после от channel въртя каналите,но няма резултат

Да,но бабите и дядовците си плащат кабелна нали ? Аз съм малко по особен :)

Eто го дистанционното натискам Operate и ми излиза това после от channel въртя каналите,но няма резултат

Каналите би трябвало да можеш да ги въртиш във всеки един режим. Пиши какво изписва при всяко натискане на Operate. Това на снимката или е часовник, или брояч за минути, или кадри при пускане на видеокасета. Трябва да излиза и някакъв надпис или знак.

При смяна на каналите фона на телевизора би трябвало да е целият на искри и да се усеща прескачането със смущение на екрана. Не се ли получи, не си в правилния режим.

Поиграй си с копченцата Skip Search и тези с + и - под него. По принцип са за движение на кадър, но може да са с двойна функция. Огледай и видеото за копченца на предния панел. Може да са под капаче или в долната част на панела под някоя извивка.

П.П. На времето имах Шарп с тунер и дистанционно. Работеше на две скорости (SP и LP), но копчетата за настройка на каналите бяха на самото видео. Не на дистанционното, затова го огледай подробно.

Първата снимка е на самия видео рекордер. Съдейки по втората снимка, Operate единствено включва и изключва видеото от дистанционното. Не сменя режимите на дисплея. Търси копче за смяна на режимите. На снимката с видеото ми се струва че има бутончета и от двете страни.

Провери и копчето Program на дистанционното каква функция изпълнява.

Не писа и дали си го докарал до положение да дава смущения в картината при смяна на каналите. Това е основното.

Включи тест сигнала да си сигурен че е на точния канал, изключи го и започвай експерименти с Program и други копчета. След всяка промяна сменяй канал, докато се усети смущение в картината.

• Автор

Първата снимка е на самия видео рекордер. Съдейки по втората снимка, Operate единствено включва и изключва видеото от дистанционното. Не сменя режимите на дисплея. Търси копче за смяна на режимите. На снимката с видеото ми се струва че има бутончета и от двете страни.

Провери и копчето Program на дистанционното каква функция изпълнява.

Не писа и дали си го докарал до положение да дава смущения в картината при смяна на каналите. Това е основното.

Включи тест сигнала да си сигурен че е на точния канал, изключи го и започвай експерименти с Program и други копчета. След всяка промяна сменяй канал, докато се усети смущение в картината.

Ми смущение не забелязах,но от копчето CH SET MODE стигам до няколко варианта PAL,AUTO,NT4.43 и MESCM ?Ето една по-добра снимка. .Незнам това дали ще ни е от полза.И тази врътка отзад която е за отверка,да я въртя ли ? От копчето Program нищо не излиза.

Наложи се да ползвам скенера като фотоапарад Публикувано изображение Aко искаш да ти сканирам някоя друга част казвай.И мерси за търпението :angry22:

Редактирано от smoker (преглед на промените)

Ми смущение не забелязах,но от копчето CH SET MODE стигам до няколко варианта PAL,AUTO,NT4.43 и MESCM ?Ето една по-добра снимка. .Незнам това дали ще ни е от полза.И тази врътка отзад която е за отверка,да я въртя ли ? От копчето Program нищо не излиза.

Наложи се да ползвам скенера като фотоапарад Публикувано изображение Aко искаш да ти сканирам някоя друга част казвай.И мерси за търпението :line dance:

С отверката не бутай нищо :)

Как разбираш, че видеото е на точния канал за връзка с телевизора? От тест сигнала или пускаш касета? Над тест сигнала имаше още едно подобно копче-плъзгач. Какво пише на него? Картината на искри ли е или на тъмен фон?

Предполагам кабелната е на PAL, но опитай и MESCM. Трябва ти едното от двете. Като се появи PAL на дисплея, избери си един канал и пробвай копчетата от дистанционното с +, -, skip search... Разходи се и по останалите. Нещо трябва да стартира търсене. Опитай и това CH SET MODE дали при задържане няма и друга функция и дали няма още някое полезно копче наоколо.

P.S. Опитай и това: с копчето под Mode предполагам се сменя PAL, MESECAM и т.н. Пробвай да натиснеш съседното под Clock или да го задържиш малко натиснато. Някъде в тези копчета се крие решението. На капачето за касетата пише Digital Auto Tracking. Би трябвало видеото само да си търси и запаметява всеки следващ канал. Само трябва да се стартира тази функция.

• Автор

С отверката не бутай нищо :P

Как разбираш, че видеото е на точния канал за връзка с телевизора? От тест сигнала или пускаш касета? Над тест сигнала имаше още едно подобно копче-плъзгач. Какво пише на него? Картината на искри ли е или на тъмен фон?

Предполагам кабелната е на PAL, но опитай и MESCM. Трябва ти едното от двете. Като се появи PAL на дисплея, избери си един канал и пробвай копчетата от дистанционното с +, -, skip search... Разходи се и по останалите. Нещо трябва да стартира търсене. Опитай и това CH SET MODE дали при задържане няма и друга функция и дали няма още някое полезно копче наоколо.

Ми над тест сигнала има плъзгач за звука ДК и БГ.Като съм пуснал тест сигнала кабелната трябва ли да е пусната ? При CH SET MODE няма други настройки.

Ми над тест сигнала има плъзгач за звука ДК и БГ.Като съм пуснал тест сигнала кабелната трябва ли да е пусната ? При CH SET MODE няма други настройки.

Изключвай тест сигнала. Само за да си сигурен за точния канал те попитах.

Щом не забелязваш промяна или смущение в екрана при изключен тест сигнал при смяна на каналите на видеото, нещо не е наред. :P Дано няма повреда в тунера.

Пробвай със стайна антена дали няма да хванеш някоя ефирна телевизия при смяна на каналите.

Едит: smoker - ако решиш, че ти трябва мнението ми по темата, пиши ЛС.

• Автор

Изключвай тест сигнала. Само за да си сигурен за точния канал те попитах.

Щом не забелязваш промяна или смущение в екрана при изключен тест сигнал при смяна на каналите на видеото, нещо не е наред. :blink: Дано няма повреда в тунера.

Пробвай със стайна антена дали няма да хванеш някоя ефирна телевизия при смяна на каналите.

Мисля да опитам начина с касетата,но ще ми трябва малко време да се сдобия с такава,че то на видеотата им мина май времето :) Като направя опита ще кажа какво е станало :)

върни се отначало и прочети внимателно всичко, ако не можеш да разбереш извикай някой дето като прочете ще разбере...

(има доста видеота дето могат да изкарат сигнал от коаксиален изход и просто си го намираш на отделен канал както другите на телевизията) отзад има и една врътка за отверка с която леко изменяш честотата на канала на видеото в случай че се засича с някой от тези на кабелната... имаш и копче за тест сигнал - като го превключиш и дадеш на телевизора да търси канала с видеото вади две бели хоризонтални ленти на черен фон (пък може и с касета с филм ама с лентите е по добре) касета не ти трябва - хората дето са измислили тест сигнала са се сетилич че не всеки си има касета, освен това ако не знаеш какво има на касетата да не се чудиш филма дали се излъчва от кабелната или се плейва от касетата.

ключето dk/bg e за системата за звука - ако пращи вместо да има звук - другото положение... врътката за отверката променя честотата на собствения канал на видеото между 30 и 39 канал (ся не ми се смята тва от колко до колко mhz e) идеята е канала на видеото да не се паден на същата честота като канал от кабелната...

и гледам тоя trifon73 - явно от нищо не разбира, ама на всяко гърне похлупак...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Стана с касетата.Трябва да има пусната касета за да сменям каналите :question: Мерси на всички за помощта Публикувано изображение:P

• 1 година по-късно...
:rolleyes: Искам да те питам това видео още ли го имаш и дали има възможност да ми го продадеш и за колко.Имам инструкции за експлоатация за него,ако имаш интерес ще ги сканирам и ще ти ги изпратя кадето кажеш. :wors: :wors: :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.