Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за цифров апарат 200-250лв (малък)

Featured Replies

• Автор
Ето го модела: Samsung L210 В момента в Техномаркет има и промоция: Връщаш стар апарат независимо какъв и без значение дали работи и можеш да си го купиш този с 15% отстъпка от цената! Според мен за този ценови клас си остава един от най-добрите избори! Успех с покупката! cool.gif

-

Благодаря за предложението ! Но -Samsung повече не искам в къщи.Счупи ли се нещо, в такъв филм влизаш, че може да се побъркаш.

Имах пералня която като като завърти центрофугата и направо пада ,а според сервиза им работи нормално...... три месеца бях без пералня.... имам и други примери ама айде здраве да е...

Та сега се позамислих и реших ,че не ми трябва литиево-йонна батерия, защото имам комплект от 2х4 + зарядно останали от стария Олимпус.Но все пак трябва да е нещо компактно, не някой туч да го нося в сак

От този линк става, свалих ги.

И на по-добрата снимка се вижда по ръкава на коженото кафяво яке че има шум. Това при 100% размер. Като я увеличиш в Бридж на 800% и почваш да виждаш ( и без очила ) какво става.

Другата снимка е меко казано трагедия. Не знам кой я е пипал, дали е апарата или директно светия дух се е бъзикал тази нощ с вас, но резултата прилича на лоша обработка в лоша шумотискаща програма. В Бридж излиза че лошата снимка е била на настройка Портрет, с пусната светкавица с анти-червени очи функция ( а па те пак са си червеникави). Скороста на която са снимани и двете по мой вкус е малко ниска. Щеше да е по-добре ако апарата беше избрал да снима на ISO 200 с два пъти по-бърза скорост.

Когато има ръчни настройки можеш да му зададеш нарочно по-висока скорост и да затвориш блендата на 5.6 вместо на 2.8 и тогава принуждаваш светкавицата да излъчи по-силна светлина, ако има такава сила. Ако се справи апарата задния план ще е по-добре осветлен, по-голяма дълбочина ще имаш на фокуса и ще изглеждат по-малко размазани частите от снимката които са извън фокуса. И ако трябва да се приложи шумотискане то ще може да е по-умерено и ще бие по-малко на очи.

С тези две снимки показваш че може да се снима и с малък апарат ако се научи човек да го настройва ръчно и му знае границите на възможностите. Но показваш също , че този модел е способен да прави и доста лоши снимки които няма да има как да бъдат оправени.

С предишната ми съпунерка от само 2 мега пискела ми се налагаше преди години да снимам хора при мене вътре през деня. Бях пробвал всичко за което се бях сетил и успявах на ръчни настройки да докарам приличен резултат. Обаче на автоматични настройки си беше пълна лотария.

Значи то има ръчни настройки ама аз не им разбирам. На едно рали се пробвах да докарам нещо ама не се получи хич. Така че според мене ръчните настройки не са за всеки! В повечето случаи сапунерките са вадиш от джоба снимаш и пак в джоба! И наистина не е перфектна снимката ама за апарат от 200лв се ядва според мене :)

Според мен за този ценови клас си остава един от най-добрите избори! Успех с покупката! cool.gif

Значи то има ръчни настройки ама аз не им разбирам.

И наистина не е перфектна снимката ама за апарат от 200лв се ядва според мене :rolleyes:

Ми щом като не им разбираш от къде знаеш че апарата е подходящ?

По-лошата от двете снимки по-добре не я показвай по форумите да си хвалиш апарата с нея щото се получава обратен ефект.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

.....щото се получава обратен ефект.

Ми не мисля cool.gif На всеки му е ясно, че за апарат от 200лв снимката си е направо перфектна!

Ми не мисля cool.gif На всеки му е ясно, че за апарат от 200лв снимката си е направо перфектна!

Глупости говориш, ако лошата снимка е "перфектна" тогава по-добрата каква е?

Супер най-най-перфектна ли е?

Аз ти казвам че е лошата снимка е пълен боклук, пък на тебе ако си ти харесва можеш да си я изкараш на фотографска хартия в размер 20 на 30 см и да си я сложиш в рамка.

п.п. ти сигурен ли си че си добре със зрението?

• 2 седмици по-късно...

Понеже виждам, че има доста разбиращи тук в темата и за да не отварям нова тема, искам да попитам какво мислите за фотоапаратите марка Никон? Интересуват ме модели до 200-250 лв. както в темата, която е създадена.

Понеже виждам, че има доста разбиращи тук в темата и за да не отварям нова тема, искам да попитам какво мислите за фотоапаратите марка Никон? Интересуват ме модели до 200-250 лв. както в темата, която е създадена.

За едно и също качество са малко по-евтини от Канон.

Имат по-различен подход ориентиран към малко по-различна клиентела за тези пари около 220лв. Можеш да си избереш някой от моделите им ако ти харесва как изглежда и да си го купиш.

Аз не бих си купил малък Никон, защото има канончета за по 15 лв по-скъпо.

Никон е разумен избор, но ако цената е 3х250= 750 лв.

Преди няколко години от Никон бяха малко "позадрямали" и си караха без много развитие в този ценови клас около 220лв. Сега са се раздвижили и са подобрили асортимента.

п.п. имам (за втори път) съпонерка Канон и рефлекс Никон, направи като мен и няма да сбъркаш.

Да, всеобщо е мнението, че Никон са зарязали най-ниския клас и нов модел се пуска тогава, когато и на Господ му е омръзнало да чака. Все пак, от 7 април 2009 година, България има нови придобивки - Nikon Coolpix L19 и L20. Ако се вгледаме внимателно в конкуренцията, там ще открием малко по-скъпите Canon и Sony, чиято S серия дори не е с Carl Zeiss техника. Разнообразието от сапунерки е голямо. Опасността идва от там, че на пазара се предлагат не десетки, а стотици модели. Някои от тия модели са дори от 2005 година, спрени отдавна от производство. Разбира се, на търговците изобщо не им пука тоя факт и при първа възможност се мъчат да пробутат залежала стока на цени отпреди години. Мога да дам пример с моя фотоапарат Sony DSC-W5 02.2005 г. Тогава струваше 680 лева. Сега същия фотоапарат се предлага почти на същата цена - 573 лв.. Не, че не е добър, но фотоапаратите на Сони от 2009 година са на доста по-ниски цени - ето пример.Както се вижда, заблудата може да е пълна. Това се отнася не само за фотоапаратите, но и за всичката електроника, предлагана на българския пазар. Затова аз си мисля, че е добре да се вземат модели, излезли последните месеци.

Характерно за тоя клас фотоапарати е това, че те се различават един от друг по липсата или наличието на дадена екстра. Трудно е на потребителя да определи какво му трябва. Но определено би го заинтерисувала оптична стабилизация или улавяне на усмивка. Друг е въпроса дали вършат работа. За жалост, оптичен стабилизатор по принцип липсва при апарати до 250 лева. Замества го цифров. Чудя се, кой има нерви да се ровичка из менютата на фотоапарата. Повечето дават на автоматична и щракат. Характерни при тоя клас фотоапарати са и големите изкривявания на изображението. От това отърване няма, каквато и марка да вземем.

Може би трябва да се обърне внимание и на окомплектовката, с която се продава фотоапаратът. Разбира се, накрая избираме по цвят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.