Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Хехе, уж щях да почвам "Чародей", но вместо това днес запретнах ръкави над "Прегърни ме силно" на Брийн Джилбърт. От години я гледам тази книга на сергиите и я подминавам, без да имам ясна представа защо. Не знам какво толкова ме е плашело. Но сега напредвам с прилично темпо и с доста добри впечатления.

До момента главната героиня спечели симпатиите ми, а и до сега, мисля, не съм чела подобен сюжет: до 10 годишна възраст главната живее в Тринидат, Западна Индия, майка й е починала преди години, а когато е на 10 и баща й умира. Единственото семейство, което й остава е дядо й и сестра му, която го принуждава да я приеме, тъй като той не е одобрявал баща й и с майка й са били в доста дистанцирани отношения. Та дядото е женен повторно за по-млада жена, която има дъщеря на годините на Касълмейн (така се казва главната) и жена му е една оФца, която само гледа да махне Каси от пътя си. Затова я изпращат в провицията с леля й. Каси е страстна ездачка и при една от разходките си из покрайнините на имението намира изоставен замък, който й става любимо място. При едно от посещенията си там се запознава с виконт Кингсли Латам (ама че имена е избрала авторката и на двамата). Тогава той е на 19, а тя на 13. Харесват се двамата, но той трябва да замине за Париж. Минават три години, през които Каси не спира да мисли за него, но има едно проблемче - жената на дядо й гласи дъщеря си за съпруга на виконта. Затова, когато се разбира, че той се връща от Париж, мамчето организира прием в негова чест в провинциалното имение като изпраща Каси и леля й в Лондон, за да не й пречат. И предстой да чета кога най-накрая ще се срещнат двамцата. :)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Хехе, уж щях да почвам "Чародей", но вместо това днес запретнах ръкави над "Прегърни ме силно" на Брийн Джилбърт. От години я гледам тази книга на сергиите и я подминавам, без да имам ясна представа защо. Не знам какво толкова ме е плашело. Но сега напредвам с прилично темпо и с доста добри впечатления.

.....

Тихи, както "Прегърни ме силно", така и "Чародей" са романи, които определено си заслужават да се прочетат cool.gif Божкеее, до болка ми е познато това чудене за дадена книга дали си заслужава или не. Аз също доста време се ослушвах за "Прегърни ме силно" дали да си я купя, но понеже непрекъснато ми я предлагаха, така ми се навря в очите, че накрая реших да се сдобия и с нея. След това дълго време ми стоеше сред непрочетените романи и накрая като се престраших да се заема с нея, ооооооооо каква приятна изненада се оказа. Съжалявах, че по-рано не съм я прочела ohmy.gif Така че приятно четене :)

Редактирано от bobych (преглед на промените)

В момента съм изпаднала в пълна истерия не мога да се спра и като луда отскачам от един роман на друг - сякаш искам да ги прочета всичките наведнъж :) Подхванала съм "Сърце от пламък - Д.Девъро" (чета я вечврта на компа), "Защото вярваш в любовта - М.Д.Пътни" (нея пък я чета когато съм на работа по обедната почивка от chitanka) и "Престъпни удоволствия - Лоръл К. Хамилтън" (по книга) - всички са ми еднакво интересни и не мога да се спра! angry.gif А като капак сега пък ме сърби да започна и "Гордост и предразсъдици" (нея все си я пазя за ваканцията искам да я прочета на плажа - разбира се ако я опазя дотогава :) ) а и вчера си свалих и няколко романа на Жаклин Рединг и когато уж ги "преглеждах" ми станаха интересни!!! Боже май се побърквам :):P

В момента съм изпаднала в пълна истерия не мога да се спра и като луда отскачам от един роман на друг - сякаш искам да ги прочета всичките наведнъж :P Подхванала съм "Сърце от пламък - Д.Девъро" (чета я вечврта на компа), "Защото вярваш в любовта - М.Д.Пътни" (нея пък я чета когато съм на работа по обедната почивка от chitanka) и "Престъпни удоволствия - Лоръл К. Хамилтън" (по книга) - всички са ми еднакво интересни и не мога да се спра! angry.gif А като капак сега пък ме сърби да започна и "Гордост и предразсъдици" (нея все си я пазя за ваканцията искам да я прочета на плажа - разбира се ако я опазя дотогава :) ) а и вчера си свалих и няколко романа на Жаклин Рединг и когато уж ги "преглеждах" ми станаха интересни!!! Боже май се побърквам :);)

Всички сме така, има толкова страхотни романи, че не знаеш кой да четеш първи. Аз имам поне три в списъка за четене, два на английски и поне 30 за препрочитане. :)

Всички сме така, има толкова страхотни романи, че не знаеш кой да четеш първи. Аз имам поне три в списъка за четене, два на английски и поне 30 за препрочитане. :P

И аз искам да ги прочета всичките, по възможност наведнъж, но няма начин...

Аааааа, момичета, карайте с по-спокойно темпо. :P Щото при това бясно темпо на четене на романи, който описвате, ако не ви изгонят от вкъщи, значи имате търпеливо семейство cool.gif И т.к. и на мен ми се случва често, лекът към който прибягвам е: започвам да чета някой скучен роман, от тези дето действат приспивно (под ръка ми е винаги за такива екстремни ситуации "Магията" на Кристин Хана) e492a4783d1f4351bb3ef926caf008e4.gif Така се отегчавам още на 5-та страница, че не мога да издържа и се предавам 7ae6f8b167079ba9dfad88ef39be5856.gif На следващия ден само като си помисля каква скучна книга трябва да чета и изтръпвам, та дори и пропускам четенето. Та това е моята "рецепта" да не ви изгонят от вкъщи 7b020ff3e34f2e3e5a573acc4f1fcf58.gif

Аааааа, момичета, карайте с по-спокойно темпо. :) Щото при това бясно темпо на четене на романи, който описвате, ако не ви изгонят от вкъщи, значи имате търпеливо семейство cool.gif И т.к. и на мен ми се случва често, лекът към който прибягвам е: започвам да чета някой скучен роман, от тези дето действат приспивно (под ръка ми е винаги за такива екстремни ситуации "Магията" на Кристин Хана) e492a4783d1f4351bb3ef926caf008e4.gif Така се отегчавам още на 5-та страница, че не мога да издържа и се предавам 7ae6f8b167079ba9dfad88ef39be5856.gif На следващия ден само като си помисля каква скучна книга трябва да чета и изтръпвам, та дори и пропускам четенето. Та това е моята "рецепта" да не ви изгонят от вкъщи 7b020ff3e34f2e3e5a573acc4f1fcf58.gif

Благодаря за рецептата но когато имам такъв богат изб(в)ор пред себе си не мога да се спра на скучна книга (имам три такива в библиотеката и откакто намерих този форум даже не ги поглеждам) само ако си помисля че много дълго време само препрочитах по 2-3 пъти наличните книги не само защото наистина ги харесвам а и защото нямах друг избор направо ми идва да се нахвърля като пощуряла на още и да поема риска да ме изгонят от къщи :P

Може пък да не ни изгонят, а само да ни забранят да приближаваме около компютъра поне на няколко метра :P.

А сега да питам, тъй като се чудя коя книга да започна, двоумя се между Съпруга янки и Графинята робиня, дайте някакви отзиви.

Може пък да не ни изгонят, а само да ни забранят да приближаваме около компютъра поне на няколко метра :).

А сега да питам, тъй като се чудя коя книга да започна, двоумя се между Съпруга янки и Графинята робиня, дайте някакви отзиви.

"Графиня робиня" не съм я чела, но "Съпругата янки" е хубаво книжле. Главната е такъв инат, че направо да й се зачудиш по някое време. А по какъв повод се запознават... хихи. :P

Може пък да не ни изгонят, а само да ни забранят да приближаваме около компютъра поне на няколко метра :).

Графиня робиня съм я чела, с интересен сюджет е - хареса ми.. има и интриги и връщане в времто и разбира се страстна любов!

Главната е романтичка, която предпочита да чете книги (любовни романи :) ) вместо светския живот, живее с чичо си и леля си които не я обичат и искат да се отърват от нея като я оженят за подкупен от тях жених и по този начин да сложат ръка на наследството й, и когато заедно отиват на почивка при бъдещия жених в един магазин надява шлем принадлежал на римски центурион и се връща назад във времето в древен Рим и там става робиня на богат римлянин и... останалото ти оставям на теб да го прочетеш с пожеланието за приятно четене cool.gif

Това с връщането във времето ми хареса много и май ще започна с нея, въпреки че зачетох и от двете, и обещават да са интересни.

Графиня робиня съм я чела, с интересен сюджет е - хареса ми.. има и интриги и връщане в времто и разбира се страстна любов!

Главната е романтичка, която предпочита да чете книги (любовни романи :help wanted3: ) вместо светския живот, живее с чичо си и леля си които не я обичат и искат да се отърват от нея като я оженят за подкупен от тях жених и по този начин да сложат ръка на наследството й, и когато заедно отиват на почивка при бъдещия жених в един магазин надява шлем принадлежал на римски центурион и се връща назад във времето в древен Рим и там става робиня на богат римлянин и... останалото ти оставям на теб да го прочетеш с пожеланието за приятно четене cool.gif

Графиня робиня е страхотна, обожавам Вирджиния Хенли. Но най-интересни ми бяха Кристалната пещера, Лудетина /въпреки че Рам и Валентина бяха прекалено жестоки един към друг/, но най-много Прелъстен. Това е върховен роман, каквото и да изброи човек все го има вътре, невероятна, прекрасна, неповторима книжка. Ако някога недай Боже си изгубя моя екземляр от нея веднага си правя харакири!

Графиня робиня е страхотна, обожавам Вирджиния Хенли. Но най-интересни ми бяха Кристалната пещера, Лудетина /въпреки че Рам и Валентина бяха прекалено жестоки един към друг/, но най-много Прелъстен. Това е върховен роман, каквото и да изброи човек все го има вътре, невероятна, прекрасна, неповторима книжка. Ако някога недай Боже си изгубя моя екземляр от нея веднага си правя харакири!

Напълно подкрепям за "Кристалната пещера" и "Лудетина". И на мен са ми любими от авторката (другите две споменати книжки не съм ги чела още). cool.gif

Аз пък сега се захванах с Чисто удоволствие на Конито, още съм в началото но ми харесва откачения терор на призрака, ако и нашите държавници ги навестяваше по ;):lol6::lol6:;) един такъв къде по-добре щях ме да сме.

Напълно подкрепям за "Кристалната пещера" и "Лудетина". И на мен са ми любими от авторката (другите две споменати книжки не съм ги чела още). cool.gif

Ех, слънце, ако ги прочетеш никак няма да съжаляваш biggrin.gif Поне при мен беше така, защото буквално се наслаждавах на всяка думичка, чувствах се все едно съм на пиршество, сякаш опитвах най-любимите си ястия /ама че сравнения правя/.

Ех, слънце, ако ги прочетеш никак няма да съжаляваш biggrin.gif Поне при мен беше така, защото буквално се наслаждавах на всяка думичка, чувствах се все едно съм на пиршество, сякаш опитвах най-любимите си ястия /ама че сравнения правя/.

И на тях ще им дойде реда. cool.gif

Да, Кристалната пещера е страхотна, а и Брак за една година също. Тях съм чела от В. Хенли и съм очарована и от двете.

Сега чета "Красавицата и звярът"- Аманда Куик.

Грабна ме още от началото.

• Автор
Сега чета "Красавицата и звярът"- Аманда Куик.

Грабна ме още от началото.

Аз тамън снощи я дочетох, страхотна книжка, абсолютно в стила на Мандито, много забавна и динамична, абсолютна десятка!

Утре мисля да се мятам на "Лъвското сърце", някой да каже мнение, моля!

Аз тамън снощи я дочетох, страхотна книжка, абсолютно в стила на Мандито, много забавна и динамична, абсолютна десятка!

Утре мисля да се мятам на "Лъвското сърце", някой да каже мнение, моля!

Ами един от вълнуващите романи на Конито е "Лъвското сърце" cool.gif Не всичко от тази авторка ми допада, но този роман за рицари от средновековието е великолепен. Както главния е "железен" рицар (не в смисъл дебелоглав :rolleyes: ), така и главната е своенравна и силна по дух жена, равностойна партньорка във всяко отношение. ohmy.gif Заслужава да се прочете fb40afdae47bef97979802ccb7fc43c3.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Хмм,препрочитам е думата при мен.Понеже не мога да седна на компа си препрочетох "Опасно изкушение"-за най-големия брат Макейд(Джаред) и мой любимец.Дори си мисля,че трябваше да влезе в класацията за най-хубав мъж.Съчетание от тъмна коса и зелени очи-ееех!

Тая Нора Робъртс много я бива да пише,особено от гледната точка на мъже.То не са Макейд,не са Куин-тц-тц.

Така в заключение-книгата е хубава,лека ,но не прекалено(и двамата си имат своите проблеми);и не мого дълга.

Савана(така се казва главната) е самотна майка с 9 годишен син,работила какво ли не докато се установява в Антиетам като илюстратор.

Джаред е адвокат-подреден,сериозен и разведен.

Там са и другите трима братя-чаровни и забавни.Мисля ,че това е много удобно,действа като реклама-прочетеш за единия и се зарибиш да четеш и за другите.

С две думи хубава книга.

Там са и другите трима братя-чаровни и забавни.Мисля ,че това е много удобно,действа като реклама-прочетеш за единия и се зарибиш да четеш и за другите.

Ами те на Нора май всички поредици са така, във всяка от книжките са представени и останалите, и просто не можеш да не поискаш да видиш каква е и тяхната история. Поне на мен това мира не ми дава докато не изчета цялата поредица. :rolleyes:

Редактирано от sanian (преглед на промените)

И аз съм на вълна Нора. Препрочетох Дръзко ченге и Горчиво небе тия дни.

• Автор

Хм, почнах Лъвското сърце, в началото ме подразни, но сега само след 80 страници вече са младоженци (което е супер!), главните са супер приятни и са страхотни характери, определено се очертава интересно четиво, довечера ще доразказвам!

А моя милост приключи с "Прегърни ме силно" на Брийн Джилбърт.

Случвало ли ви се е да четете дадена книга и да си кажете "Ето това няма да изглежда добре на филм"? Или пък точно обратното - "Тази книга си е направо за екрана"? Е, аз попаднах във втората ситуация. Мен ако питате направо да събират снимачен екип и да почват, авторката е написала такива, извинете ме за думата, мелодраматични сцени, че ако ги гледахме на голям екран, щяха да ни разтопят. Но да четеш за тях... не е същото удоволствие, бих казала. Не казвам, че книжката не е хубава, всъщност доста ми хареса. Както казах главната героиня беше доста симпатична, но Кингсли малко прекаляваше в избухванията си. Все пак сцената, когато си мислеше, че тя заминава за Тринидат, беше очарователна. cool.gif

Книжлето беше занимателно и свежо, не бях чела такова. За съжаление, не ми се полага за подхвана нещо друго освен учебниците в настоящия момент. А така ми се четат ромачета!!!

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.