Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

• Автор

Току що довърших "По-силна от магия" на Хедър Кулман! Първо благодаря на Тихи че ми я препоръча.

Второ - само след две прочетени книги от Кулман, и ми стана една от любимките!

И трето - книгата е ... страхотна! Такава романтика, съчетана с такъв хумор, комбинацията е убийствена (ама хумор с главно Х, досега се бях хилила на книги, бях се смяла от сърце, но да се разплача от смях - визирам момента в библиотеката, когато Стивън се опитваше да просветли Лус, че е влюбен в Алис, който я е чел сигурно ме разбира, имаше и много други смешни моменти, но този ме довърши). Сюжета беше свеж и разнообразен, хем приличаше на традиционен роман, хем не толкова... Мога да продължавам до безкрай, чиста десятка за романа от мен, нямам никакви забележки!

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Току що довърших "По-силна от магия" на Хедър Кулман! Първо благодаря на Тихи че ми я препоръча.

Второ - само след две прочетени книги от Кулман, и ми стана една от любимките!

И трето - книгата е ... страхотна! Такава романтика, съчетана с такъв хумор, комбинацията е убийствена (ама хумор с главно Х, досега се бях хилила на книги, бях се смяла от сърце, но да се разплача от смях - визирам момента в библиотеката, когато Стивън се опитваше да просветли Лус, че е влюбен в Алис, който я е чел сигурно ме разбира, имаше и много други смешни моменти, но този ме довърши). Сюжета беше свеж и разнообразен, хем приличаше на традиционен роман, хем не толкова... Мога да продължавам до безкрай, чиста десятка за романа от мен, нямам никакви забележки!

Благодарностите се приемат :P, просто нямаше начин да не ти хареса книжлето, като ти знам вкуса (почти идентичен с моя). На мен един от любимците ми в книгата е духчето, което следваше Алис в мисията, трепач, особено прякорите, които измисляше (например "лорд Кон" biggrin.gif ).

Сега следва "Любов извън закона", тази също ще ти хареса, ако не, може да ме биеш по главата с нея, разрешавам. cool.gif

• Автор
Благодарностите се приемат :beer:, просто нямаше начин да не ти хареса книжлето, като ти знам вкуса (почти идентичен с моя). На мен един от любимците ми в книгата е духчето, което следваше Алис в мисията, трепач, особено прякорите, които измисляше (например "лорд Кон" biggrin.gif ).

Сега следва "Любов извън закона", тази също ще ти хареса, ако не, може да ме биеш по главата с нея, разрешавам. cool.gif

Хахахаха това за лорд Кон е убиец, ами как я обиждаше главната, фамилията й разгонваше! А пък моят любимец е Брат, много сладинко детенце!!!

Колкото до тази "Любов извън закона", стига сте ми трили сол на главата, ще я прочета, почвам да събирам смелост от тая вечер и утре й се мятам! Пред свидетели заявяваш, че ако не ми хареса ще носиш последствията, така че за всеки случай си намери каска laugh.gif (шегичка)

Хахахаха това за лорд Кон е убиец, ами как я обиждаше главната, фамилията й разгонваше! А пък моят любимец е Брат, много сладинко детенце!!!

Колкото до тази "Любов извън закона", стига сте ми трили сол на главата, ще я прочета, почвам да събирам смелост от тая вечер и утре й се мятам! Пред свидетели заявяваш, че ако не ми хареса ще носиш последствията, така че за всеки случай си намери каска laugh.gif (шегичка)

Моята кратуна е дебела, не се притеснявай. cool.gif

"Златото на Колорадо", а може би и романите на Евелин Роджърс - "Корона на славата" и "Смелостта да обичаш".

Мерси много! Скоро и тях ще погледна.

Когато нещо ми е интересно го изчитам за отрицателно време. Напоследък започвам книги,но не ги довършвам.

Сега подхванах "Сабрина"-Катрин Каутър дано да я избутам до края :hush:

И аз съм чела "По-силна от магия" - много забавна и романтична ;) Духчето беше трепач ;) Смяла съм се с глас на тази книга ;)

Пете при положение, че знаеш какво ми е мнението за Любов извън закона, защо още не си я почнала??? Тва една от най - милите и романтични истории, които съм чела....просто когато видиш как един мъж коренно се променя, когато се влюбва.....няма да съжаляваш.....

През последните седмици наваксвам с фентъзи, но тия дни прочетох някои и друг любовен роман. Реших да е Елизабет Лоуел, защото харесвам съвременните й романи и си викам да опитам и историческите. Така че подхванах трилогията Untamed, Forbidden, Enchanted /не им помня българските заглавия/. Мога да кажа, че са много приятни за четене, има много добре описани романтични /и чувствени/ сцени, българският превод не ме дразнеше, което си е постижение за мен и нямаше фрапантни грешки. Естествено, защото съм си голяма претенция и на мен няма угодия, не всичко ми хареса. Да започнем с това, че и трите книги завършват по един и същи начин. Героинята попада в смъртна опасност и героят идва, най-после осъзнал чувствата си към нея. Както казват хората, веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път йок му! Макар да нямам нищо против магическите или мистични елементи в романите, особено че си падам и по фентъзи и фантастика, обаче Лоуел прекалява на места с тази магия и тя става главния генератор на сюжета. А евфемизмите, колкото и да се вързват с епохата, ме караха да повдигам вежди. Но за това е виновна няколковековната разлика в начина на изразяване и освободеността на съвременното общество. Героите бяха много сладки. Личните ми предпочитания падат върху Доминик и Мег може би защото тяхната история беше първа, а другите само ги повтарят като замисъл на характери. Искаше ми се да са малко по-разнообразни, а не толкова еднопластови. Най-интересен образ ми беше Мари, една от периферните героини, точно поради това, че не е еднопластова. Но както и да е! Много хубава трилогия, от която оставам с приятни спомени.

Тъкмо привършвам "Твоята целувка" на Кристина Додо, и смятам да почна "Море от обърнати сърца" на Нора Робъртс. :speak:

Чета Дамата Измамница на Боби Смит. Вече почти я свършвам, остават ми около 40 странички, но трудно ще ги прочета защото нещо не ми поддържа интереса, стигнах до един момент в който сякаш книгат трябва да приключи ,а края все не идва.

Иначе книгата не е никак лоша, сюжета е добре замислен ,но в изпълнението има още какво да се желае.

"Моята любима годеница"-Кристина Дод - интересна е и забавна.Шесте деца направо ме шашнаха :) Очаквах,че бащата ще е най-малко на 40,но приятно се изненадах,че е само на 34 laugh.gif

Последните ми прочетени книжки са: Обещанието на розата и По-силна от магия.

Първата ми беше за редакция и много приятно ме изненада, много е интересна. Той е нормандец, при това един от най-омразните врагове на баща й, а тя шотландка. И въпреки че почти всичко е срещу любовта и отношенията им, те успяват да намерят пътя един към друг, дори след гняв, омраза, раздяла и интриги.

Втората буквално ме залепи за монитора, много приятна книжка, аз харесвам приказния момент, а тази направо си беше приказка.

И да попитам от Х. Кулман само Софи и По-силна от магия ли са преведени, видях че тя има още книжки, но на бг нищо не открих.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

За съжаление само тези двете са преведени на български...но за това пък са чудесни и двете!

Уф, то бива ли така сума глупости са превеждали и издавали, а когото става дума за интересни автори все ще им липсват половината, че и повечето книги ;)

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Прочетох "Ад и рай"- Джудит Макнот.Приятно изненадана съм ;) Не бях чела нищо до сега на тази авторка.Книгата е много приятна,само към края ме издразни лекомисленото заминаване на героинята.Някак глупаво ми беше. Епилогът беше мн сладък biggrin.gif

Скоро смятам и други нейни книги да прочета cool.gif

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

Прочетох "Ад и рай"- Джудит Макнот.Приятно изненадана съм :) Не бях чела нищо до сега на тази авторка.Книгата е много приятна,само към края ме издразни лекомисленото заминаване на героинята.Някак глупаво ми беше. Епилогът беше мн сладък biggrin.gif

Скоро смятам и други нейни книги да прочета cool.gif

ДАА, на мен пък, края ми хареса страшно много, тя тряваше да се махне, за да може той да осъзнае, че не може без нея- хареса ми, че тя беше една крачка пред него, осъзнавайки, че въпреки всичко той Е нейната съдба. Харесвам много Джудит и горещо ти препоръчвам "Уитни, моя любов", "Преди да те срещна", "Сега и завинаги", Нещо прекрасно"и т.н

Иначе точно прочетох "Шарада" на Сандра Браун, не съм очарована- не знам, сигурно е въпрос на вкус, но тази жена винаги ме учудва- има страшно дори книжки, но криминалния елемент който внася в някои - не ми харесва. Сега започнах една по-различна книжка -" Седем дни и Седем нощи" на Уенди Уакс - на нокти съм - завладяваща, заавна- не мога да я оставя- отдавна не бях чела нещо толкожа свежо!!

В момента чета "Диви нощи" на Лайза Клейпас...Много уникална авторка,чела съм 2 нейни книги,а сега трета.. и просто за мен тя създава най-силно въздействащите характери и сюжети..страхотна...Аз като чета нейна книга и през цялото време съм на нокти,корема ми е свит на топка,рева,смея се biggrin.gif

Абе и аз,че съм си откачена съм си,ама и авторката си я бива много :P

Вчера си намерих - "Голгота на мъжете" - В.И.Крижановская.

Интересна ми е.

В началото разказват за родителите на двамата главни герои…любов,изневери,смърт.

По с течение на обстоятелствата двамата главни трябва да се оженят, но нито един от двамата не е очарован от това. В крайна сметка се взимат,но главната чува един неприятен разговор за нейната външност и как скоро ще бъде изоставена в селско имение /все още я описват като невзрачна/,а милият и съпруг ще се представя за ерген и бяга сама.

След година тя станала красавица,но и се налага да си потърси работа и попада в къщата на новата любима на съпруга си. Той започва да се влюбва в нея,но си погаждат разни номера.

Не съм стигнала до края,но е забавна книга.

Вчера си намерих - "Голгота на мъжете" - В.И.Крижановская.

Интересна ми е.

И аз съм я чела преди един век.Спомням си,че много ми хареса,но наистина имаше много драма.Ообено накрая,когато "някакси" се разбраха,че се обичат.

Харесваше ми,когато го разиграваше ,а той бе започнал да се влюбва.

В момента чета "Море от обърнати сърца".Харесва ми,но окончателно мнение ще дам като я прочета.Ако някой е чел може да сподели мнение.

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Почнах и "Докосването на ноща" на Карън Рафърти.Свежа е.Не е лоша,но има неща които ме дразнят.

Главната е малко страхлива и това не би било проблем,ако не изпадаше в триумене непрекъснато :Как,Защо,Възможно ли е,Какво да правя,Не,не може да бъде;Защо,Защо......

Главния е готин,малко високомерен и готин.Неговия лаф е Защо не го предвидих? :help wanted:

Стигнах средата,така че има още време да се извъртят нещата.

Смятам да зпочвам "Мургавият ездач" на Айрис Йохансен - челите я - моля ви, подскажете малко за нея pls :white flag:

Смятам да зпочвам "Мургавият ездач" на Айрис Йохансен - челите я - моля ви, подскажете малко за нея pls :)

Книжката е общо взето интересна, но очакванията ми за нея бяха по-големи след като бях чела поредицата за Вихрения танцьор.

Главната е израснала на тропически остров, след като баща й е предал френски аристократи на властта, бяга от Франция. Предадените са близки на главния,той и баща му са се опитвали да ги спасят, но не успяват, те умират на гилотината и баща му също е убит. Доста години са минали от тогава, но той продължава да търси отмъщение, това го довежда на осторова, където се срещат с главната.

И още нещо еротичните сцени в тази книга са си в повече ;)

Ех време, време -безценно. Толкова време не бях чела нищо, най-накрая прочетох Самотникът и лилията заедно със Съдби в окови и Американска авантюра. Почвам Наследницата и Враг мой - кажете нещо за тях???? :):rolleyes::rolleyes:

Книжката е общо взето интересна, но очакванията ми за нея бяха по-големи след като бях чела поредицата за Вихрения танцьор.

Главната е израснала на тропически остров, след като баща й е предал френски аристократи на властта, бяга от Франция. Предадените са близки на главния,той и баща му са се опитвали да ги спасят, но не успяват, те умират на гилотината и баща му също е убит. Доста години са минали от тогава, но той продължава да търси отмъщение, това го довежда на осторова, където се срещат с главната.

И още нещо еротичните сцени в тази книга са си в повече :)

Благодаря за инфото мила, установих че в тези дни не съм настроена за точно такъв сюжет, но си я отбелвзвам за тогава когато ми се чете за отмъщения и еротика :angry22: а точно сега ми се чете нещо по забавно и леко (боже колко е хубаво да може човек да избира какво да чете според настроението си и желаните книги да са подръка) Би ли могъл някой да ме упъти към такъв роман, моля?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.