Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тибетски сувенири

Featured Replies

Подариха ми тибетски сувенир !!!! Не знам какво да правя с него , защото четох някъде , че ако не ги почиташ или

си др. религия или др. такива може да ти донесе нещастие !?!?! Знае ли някой нещо ?????????? Аз знам ,че трябва да се постави в посока изтог .........

Ето и снимка на сувенира !!! Помогнете !!!! Благодаря !!!!!!!

post-179561-1243082793_thumb.jpg

post-179561-1243082854_thumb.jpg

Подариха ми тибетски сувенир !!!! Не знам какво да правя с него , защото четох някъде , че ако не ги почиташ или

си др. религия или др. такива може да ти донесе нещастие !?!?! Знае ли някой нещо ?????????? Аз знам ,че трябва да се постави в посока изтог .........

Глупости са това. Слагай го където искаш,на която посока искаш... Нищо няма да ти донесе. Гарантирам. :)

щом е сувенир е само за украса и спомен cool.gif

• Автор
А ти каква религия изповядваш ВОВ-че?

Кажи,за да ти кажа как стоят нещата.

Християнка съм .

Ми тогава виж в Библията какво пише за вярата в такива ,,сувенири,,които като ги

сложиш на изток ти носят ,,щастие''. :)

Може ли една вещ да ти донесе щастие или нещастие?..

След като си отговориш на този въпрос, ще се възвърне и спокойствието ти.

Ми тогава виж в Библията какво пише за вярата в такива ,,сувенири,,които като ги

сложиш на изток ти носят ,,щастие''. :brick wall:

...да разбирам ли, че в Близия изток няма такива неща или иде реч за малоазиатска хипократия?.. cool.gif

Християнка съм .

...'християнка си', на книга само, нали?.. cool.gif

christinap.jpg

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор

Абе , вие ме взехте за подигравка. Зададох ви този въпрос, защото прочетох следното :

ДЕМОНИЧНИТЕ СУВЕНИРИ

Уравновесете добрите и лошите идоли

Размер на шрифта: Увеличете размера на текста Намалете размера на текста

Статията е видяна 1881 пъти

Все по-често туристи посещават екзотични страни в търсене на приключения и необикновени сувенири. Ботсуана, Замбия, Малави, Танзания, Кения – на всяка крачка там може да се купят амулети, билки, талисмани....

Арабските суфи, индийските гуру, африканските знахари и магьосниците от Амазонка, тибетските лами и алтайските шамани, юдейските магове и арабските дервиши, нилските жреци и персийските факири – всички те използват в своите култови обреди най-различни спомагателни предмети.

Заредени с волята на магьосниците и жреците, те живеят своя таен мистичен живот. На местните пазари за сувенири търпеливо чакат новия си стопанин. Не веднаж е писано за това, колко е опасно да се държат в домовете магически символи на неизвестни култове. Предлагаме ви уникална информация на опитен пътешественик, доктор, изследовател на духовете на планетата А. Редко, който е и колекционер на всякакви ритуални ужаси и който знае как да се сприятелите с идолите.

Страсти под палмата, до крокодилския череп

Знаете ли, че като се каните да купите на вид безобиден екзотичен сувенир, се вплитате в мистичния живот на магическия предмет. Практически всеки африкански идол не е нещо друго, освен изображение на конкретен умрял човек. Местните шамани казват, че неговата блуждаеща душа броди по света и върши лоши неща до тогава, докато не намери изображението на своето бившо тяло. Влизайки в него, той се заселва там и накрая се успокоява. Ето защо в своите къщички африканците оставят фигурките на любимите роднини, а от дървени „двойници” правят враговете, като се стараят да се избавят от тях, като ги дават да отидат по-далеч. Например като ги продадат на чуждестранен турист. Всъщност жителите на много африкански села не обичат чужденците затова, защото те „мъкнат със себе си множество навързани за тях зли духове”. Затова даже даром могат да дадат на чужденеца цяла колекция от загадъчни статуетки от изрисувана глина, което не е нещо друго, освен

образи на ужасни видения

душите на току що починали мъртъвци, които витаят около нас. Такива статуетки не само че не трябва да се купуват, но се смятат за опасни, защото навяват натрапчиви нощни кошмари.

Тъй като не винаги успявам да устоя на тяхната притегателна сила, съм си донасял дървени идоли. Отначало не беше лесно да се справя с оформилото се в жилището ми „гробище на духове”. Те шумяха през нощите, отвоювайки си място в стаята. Сутрините намирах по някой от тях паднали, други - в другия край на жилището. Наложи ми се да им купя изкуствена палма и крокодилски череп, и поставих цялата компания на слънчево място и обърнах лицата им по посока на тяхната далечна родина. Но окончателно се успокоиха, когато им донесох от Занзибар фигурка на починал лекар – знахар. Всъщност този човек са го съхранявали няколко години в кръвта на починал съселянин, смесена с мед и мляко и местни благовония. Привидението, родено от този занзибарски идол отдавна не ме плаши. На него просто му трябва общуване.

Ламите смятат, че магът като усили мисълта си и докара духа си до висока концентрация, действително може да програмира неодушевения предмет да изпълнява определени задачи.

Кой вдъхва живот на идолите

Такива «оживели» неодушевени предмети ги наричат кадаврами. Индусите преди да се поклонят на боговете си, вкарват в неодушевения предмет жизнена сила. Това се прави при специален обряд «прана-пратиштха», което буквално се превежда като «вдъхване живот в божеството». Също така съществува и научно обяснение на феномена живот в неживото. Английския химик Дон Робинс представи идея, съгласно която който и да е дребен предмет от какъвто и да е материал на молекулярно ниво акумулира в себе си образа на майстора, който го е направил, след това «транслират» този образ в пространството. Но на мен ми е по-близка теорията на шотландския физик Том Лесбридж, който твърди, че което и да е вещество, обладава безгранична възможност да натрупва и предава информация в електромагнитен вид. Спонтанни изхвърляния на такава информация се проявява или като призрак, или като звук.

Пазете се да не попаднете на магическа фигурка, която наричат линка. Правят ги жреците от религията Бон в Тибет дълго преди раждането на Буда и което някъде се е запазило и до сега. Предназначението на тези фигурки е ритуално убийство на врага, жизнената енергия на когото вселяват в линка. Такива фигурки предлагат на туристите за да „изгонят духа на врага от родината”. Този дух може дълго да буйства в жилището ви, опитвайки се да намери път към къщи.

Никога не купувайте фигурки от метал, със затворено дъно. Особено ако на него са нанесени тайнствени знаци. Вътре в такава фигурка често слагат разни магически неща, благодарение на което тя става много търсен идол, на който по всяко време трябва да се кланяме, да поднасяме вода и храна, да кадим благовония. Иначе лишена от внимание, за което е програмирана, тя може изрядно да ни усложни живота. Понякога в такава фигурка слагат съд с кръв – носител на жизнена енергия. В този случай фигурката става

въплъщение и символ на всички грехове

Това ли ви трябва?

Източните жреци по време на ритуална медитация могат да зареждат със своята концентрирана енергия не само скулптурки, но и абсолютно безобидни на вид предмети: чашки, ножове, шалчета. Такива «взривоопасни» неща ги наричат с думата сор. Веднага след като се опитат да ви ощастливят с тези «сор», сърдечно благодарите и ги отнасяте със себе си.

Имайте предвид: всички мои предупреждения са научно обосновани. Професор Дж. Б. Райн от Лондон и Гертруд Шмайдлер от Германия проведоха специални изследвания за въздействието върху човешкия разум на неодушевени предмети и потвърдиха наличието на някакви «мисли и сили», които добре владеят силните магове. Не ви съветвам да носите вкъщи миниатюрни глинени съдчета и фигурки, които наричат тса - тса. Да и вие сами не бихте поискали да ги докоснете, ако разберете от какво са направени. Известно е, че телата на умрелите тибетци ги отнасят в планината и ги разчленяват. Месото го изкълвават грифовете, а изсъхналите на слънцето и вятъра кости ги овалват в прах, смесват ги със земя и ги лепят с тса - тса – така правят мини паметници на умрелия.

Въобще бъдете внимателни със струващите ви се напълно безобидни глинени фигурки и никога не вземайте от пещерите каквото и да е нещо, погребано ритуално.

Похитители на дихания

С какво са така опасни глинените идоли? На Изток смятат, че около нас бродят множество зловредни духове – Сингдом. Тези създания приемат хиляди различни образи, обитават горите, скалите, долините, езерата и похищават диханието на хора и животни.

Те отнасят в гнездото си – храм Угс – Кханг, в манастира Саме на брега на река Брахмапурт откраднатото дихание. Но ламите - колдуни от манастира залавят

демоните – гълтачи на дихания

и зазиждат диханието в глинените фигурки. Ако вие не дай Боже донесете такъв зазидан Сингдом в домът си и го поставите в спалнята...

Но може да си купите от монасите фигурка с оседлан демон. Все някога той действително ще вземе последното дихание на стопанина си. Затова постоянно следете до смъртния му час всичките негови входове и изходи да бъдат здрави.

Тези не прости глупости

Забавно е да купите от тибетско или хималайско пазарче опашка - яка. Голяма, пухкава, черно-бяла. С тях е много удобно да събирате праха или пъдите мухи. Но не дай Бог да я размахате над главата си. Ще ви донесе такива беди, че повече няма да говорим за това. Опасно е да се купуват и кожичка от мармот от планинската верига на свещената планина Кайлас, защото в тези симпатични зверчета се превъплъщават светите отшелници. Купувайки кожичка от мармот, вие ставате неволен съучастник в убийството на светец...

Категорично не съветвам жените да купуват съблазнителни на вид огърлици от нанизани на кожени връвчици малки сребърни монети. Смята се, че всяка монета е любовен сувенир от мъжа. Ако монетите са малко, то на жената й е съдено рядко да отпочива в обятията на възлюбления. Но ако връвчицата буквално е запълнена с монети, то в този случай неговата стопанка рискува да остане без спътник в живота.

В Индия и Непал може да ви предложат удивителна красота - сребърни кутийки - медальони на ажурна верижка. Като правило те са украсени със сив тюркоаз, който има свойството да

поглъща недъзите на човек

полупрозрачния халцедон, наричан от народа «око на бик», предназначението на който е да наглежда и плаши злите демони, и късчета корал, които дават сили. Задължително отворете кутийката: тя трябва да е празна! Защото местните дами в такива кутийки носят парченца от мощите на своите починали родственици. У вас тези кости ще отнемат здравето.

Сребърни обици, направени във вид на тънки кръгове, изпъстрени с бродерия на непознати думи и символи, носят измамно очарование. Всеки от седемте кръга, с който обицата е „сплетена”, въплъщава вид магическо оръжие, отсега насочено против вас, защото сте пришелец.

Длъжен съм да предупредя и мъжете - колекционерите на оръжие. Не търсете истински образец на жертвен нож Пурб. Тези ритуални кинжали на Бонския бог – жреца Лха – шен, с три остриета, умеят да «летят» и да убиват хора и животни. По време на сън, когато астралното тяло на човека извършва своя полет, пурб може да пререже неговата вълшебна сребърна нишка – му, съединяваща душата с тялото, и тя завинаги ще го напусне.

Само монасите могат да ги ползват безопасно. Но те пазят тези ножове в специални, «запечатани» със заклинания калъфи. Не ви съветвам да мъкнете вкъщи и тибетски гиалинг – ритуален духов инструмент от типа на обой. Той се прави от бедрена кост на девственица и богато се украсява със сребърен обков. «Материалът» специално се отглежда в един от манастирите на Непал. Не, те не убиват девойките или жените. Просто ги изчакват докато умрат от естествена смърт и го използват «по предназначение». Звуците на непалския обой викат демоните на схватка с могъщите лами и този бой е по-добре да не се наблюдава.

Отровната благодат

Навярно ще си помислите: какво се получава, нищо да не си донесем от далечните страни? Как не. Например арабските магьосници правят от желязо, мед или сплави забележителни талисмани. Създават ги в зависимост от положението на Луната или Слънцето в това или онова зодиакално съзвездие. Например на талисман, на който е написано ALCHATAY и изобразен знакът на Телец, лекува много болести, ALZARFA под знак Дева, носи придобивки, AZOBRA под знак лъв, ще върне загубената любов.

Индийските магове правят твърде действени амулети от свещени дървета шракт и гангида. Обикновено това е диск с радиални лъчи, обозначаващи Чакрата – древен индийски символ на слънцето. Такива талисмани проговарят на някакво определено защитно действие и се привързват към дясна ръка на собственика.

Африкански шаман от езерото Малави ми даде талисман от някаква трева, зашита в малка кърпичка и ми каза, че

ще ми донесе неочаквани пари

Цяла година го носих в себе си, преди да «сработи». Трябва да знаете, че талисманите ги изготвят поединично и не ги купувайте от улични търговци.

В северен Тибет монасите ни показаха уникална гъба - гъсеница Яртса Гунб. Това поразително създание рие в земята дупка за своя пашкул, но той често бива поразяван от гъбите. Над тази мъртва симбиоза между гъсеница и гъба правят таен обряд специално подготвени лами. Само след този ритуал от пашкула и гъбичката се получава уникално, универсално лечебно средство, което няма равно на себе си в целия свят! За него се говори даже в главния трактат на Тибетската медицина «Чжуд - ши» (Четверокнижие).

Ако ви провърви, в будистките манастири може да се снабдите с трудовете «Канджур» ( канон, състоящ се от проповеди и поучения на Буда Шакямун) и «Танджур» (втората книга на канона, съставена от многотомни коментари на думите на Буда). И не е беда, че не можете да ги прочетете. Уникалната енергия на тези свитъци е толкова голяма, че ръкописите светят в тъмнината! Това е най-важното от магическите неща, което можете да донесете от странстванията си по Изтока. Но дълго да прекарате над такива ръкописи и още повече да ги държите в жилището си, е опасно. Работата е в това, че те се пишат на специална хартия, която се прави в манастирите и която специално се импрегнират с отрови, предпазващи хартията от насекоми, плесени и влага, които са вредни за човек. Това се отнася и за свитъците с текстове с молитви и изображения с мандали. Такива придобити свитъци трябва да ги пазите в специални, много красиви метални цилиндри. Благодатната смила е заредена с мандали «Бхавачакра» (Колелото на живота), «Калачакра» («Колелото на Времето»).

Няколко много важни съвета

Ако в домът ви има няколко демонични «сувенири», ето ви от собствения ми опит няколко съвета:

Постарайте се да уравновесите количеството на «добрите» и «злите».

Всички идоли и фигурки, които имат очи, не трябва да се «гледат» един друг и да «виждат» отражението си в огледалото.

Колкото се може по-рядко ги докосвайте с ръка и не ги изтривайте с парцал.

Не правете в присъствието на идолите събиране с приятели около масата, които не могат да се държат «в ръце».

Отнасяйте се с уважени към изображението на човек: поздравявайте се с него и разговаряйте и в никакъв случай не ги изпускайте.

Приятно пътуване.

Абе , вие ме взехте за подигравка. Зададох ви този въпрос, защото прочетох следното :

Заредени с волята на магьосниците и жреците, те живеят своя таен мистичен живот.

Ти си светски човек, не си християнка. Ако беше християнка нямаше да бълваш таково невежество. "С волята на магьосника"? ohmy.gif .. А каква е твоята воля? -на магьосничката-ристиенка?.. cool.gif

...да поставяш индийски гуру до юдейски магьосник или африкански знахар? ohmy.gif Ми индийските гуру са делят на две- магьосници и трансцеденталисти. Персийската дума маг (както и мега)иде от 'маха'- велик. на арабски -"екбар", "акбар".Става дума за Маха-Дева Шива, матричасркия лунен куктурист. Всучки друго категории дето ги нареди са от едното разклонение на индийските сидхи-йоги, НЕ-ГУРУ. cool.gif само, че с по-малка потенция. cool.gif

Ти, като светски човек, който се мисли за християнка да не се окажеш на опашката на тази редица?.. cool.gif Тъй като товоята воля едва ли е да напуснеш матерното ни битие?.. Ти не искаш да си трансцеденталист,а хем не волята на друг, хем само твоята воля... cool.gif

Гуру те учи как да напуснеш матерното битие без да създаваш безпокойства и оставяш последици след тебе... :blink:

...да разбирам ли, че в Близия изток няма такива неща или иде реч за малоазиатска хипократия?.. cool.gif

...'християнка си', на книга само, нали?.. cool.gif

christinap.jpg

Ura,привет!

Защо така нападаш децата?Замислял ли си се ,защо все те избива на еротика като правиш картинките?

Като гледам снимките на сувенира ти-това е хаванче за стриване на билки и подправки.Нямаш причина да се притесняваш.Където и да го оставиш,няма да има последствия.Само не го ползвай за да си стриваш и ти билки,защото най вероятно е китайски сувенир,а те понякога позват и вредни за здравето материали! cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Ura,привет!

Защо така нападаш децата?Замислял ли си се ,защо все те избива на еротика като правиш картинките?

Здравол, Нео! не ги нападам, а малко ги провокирам, тъй като думата христянин май се превърнала в своеобразно оправдание за собствена воля. От кокошкаря до едрия бизнесмен са 'християни', но на книга.

Искам да кажа, че думата 'християнин' се е обезценила, а на мене това не ми се нрави, тъй като държа на стойността на тази дума.

• 1 месец по-късно...
Може ли една вещ да ти донесе щастие или нещастие?..

След като си отговориш на този въпрос, ще се възвърне и спокойствието ти.

Да, може. Всяка вещ е заредена с енергия. И не е нужно в нея да бъде вложена магия, за да навреди. Не се препоръчва в дома да има вещи от чужбина, особено такива, които са с неясен произход и с религиозно или друго подобно значение. Човекът е свикнал с това, което е от неговата държава - там, където е израстнал. Тялото му не е свикнало на чуждите енергии и може да се повреди. Има такива случаи. Това може да е опасно. Местните свещеници и баячи сигурно са баели малко на някои от тези предмети и сега чуждата енергия, ако е поставена в спалнята или в хора ви въздейства непрекъснато. Казват подобни неща и за камъните, донесени вкъщи от места, които въздействат на хората така, че ги карат да се чувстват по начин, различен от обичайния. Могат да повлияят по странен начен на човека - и на тялото и на психиката.

Но да не изпадаме в крайности и да не си самовнушаваме лоши неща, но да имаме едно наум с нещата от чужбина, особено, ако са с религиозно значение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.