Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезнаха local disk D,F,I,K

Featured Replies

Здравейте, появи се един странен и смешен проблем.Изведнъж ми изчезнаха устройство D,F,G,I.K.Останаха само C,E.С Windows XP съм.Не мога да пускам дискове.Моля ви, помогнете ми и ... не ми се смейте много.

Едно бързо сканиране за вируси няма да е излишно да направиш :)

• Автор

Едно бързо сканиране за вируси няма да е излишно да направиш :P

NOD 32 е откри нищо.

Здравейте, появи се един странен и смешен проблем.Изведнъж ми изчезнаха устройство D,F,G,I.K.Останаха само C,E.С Windows XP съм.Не мога да пускам дискове.Моля ви, помогнете ми и ... не ми се смейте много.

До колкото разбирам си с два харда. Виж в БИОС-а дали се виждат, ако не провери кабелите и захранванията им.

До колкото разбирам си с два харда. Виж в БИОС-а дали се виждат, ако не провери кабелите и захранванията им.

Изречението :

Не мога да пускам дискове,

ме кара да се съмнявам, че е с два хард-диска.

Подредбата на буквите за устройствата навежда на такава мисъл. Изчезналите букви може да са на дялове от втори диск.

Човека си знае най-добре. Ще чакаме да се появи.

• Автор

Може би не съм се изтразил правилно! Преди нормално си пусках дискове(CD,DVD),работех с тях , но сега когато слагам някой диск(CD,DVD),компа не прави нищо (не зарежда,не шуми)! Биос отчита само 2 локал диска останалите са Not Detected...

Редактирано от sirius_black (преглед на промените)

Може би не съм се изтразил правилно! Преди нормално си пусках дискове,работех с тях , но сега когато слагам някой диск,компа не прави нищо (не зарежда,не шуми)! Биос отчита само 2 диска останалите са Not Detected...

Приятелю, за какви дискове говориш ?

Имах една записвачка NEC, беше дала фира. И причините да стигна до тази констатация са следните: От време на време Windows не я вижда (нито пък BIOS-а), друг път не иска да се отвори/затвори тавата (разхлабен ремък може би), трети "ефект"-> по време на запис изведнъж блокира и стърже на едно място, като диска съответно става за боклука, а операцията се прекратява с рестарт на компютъра. Към автора - виж при postcheck-a на bios-a при стартиране на компютъра дали ти засича cd-rom-a, ако го засича - пробвай да деинсталираш разни Daemon tools-и, Алкохол 120% и подобни програми и виж как ще е. Може да е станало някакво мазало там, въпреки че е малко вероятно. Ако тези неща не помогнат, пробвай с някое друго оптично устройство... на приятел,комшия,познат.

Същото и при мен се получи. Така и не разбрах как стана. При стартиране разпознава дисковото устройство и може да зарежда от него, но вече след това, когато Windows зареди просто не излизат в Моят компютър както реалното устройство Е, така и виртуалното F и при поставяне на диск не реагира. Нямаше вируси, може би бях изтрил някой регистър, който не трябва, защото пусках програма за оптимизация и помогна единствено снимката на системния дял, който си бях направил предварително с Acronis.

като развием извънземните технологии за преливане на мозък, проблема ще се отстрани от самосебе си

• Автор

Явно записвачката се е развалила, защото компютъра не разпознава.Зелената лампичка на устройствто свети, но нищо не се случва, когат сложа диск. В Device Manager на оптичните устройства излиза съобщение : Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39) Да я нося на поправка или нещо друго да пробвам?

Явно записвачката се е развалила, защото компютъра не разпознава.Зелената лампичка на устройствто свети, но нищо не се случва, когат сложа диск. В Device Manager на оптичните устройства излиза съобщение : Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

Да я нося на поправка или нещо друго да пробвам?

Ако искаш, пробвай това: Your CD drive or DVD drive is missing or is not recognized by Windows or other programs. Има един фикс, разгледай го.

Публикувано изображение

Обаче по-надолу в линка, който ти дадох става доста сложно.

Напълно възможно е да имаш софтуерен проблем, но не е изключено оптичното устройство да е неизправно...

Може да пробваш като извадиш захранващия кабел на устройството, и после пак да го включиш.

Не би било лошо да занесеш компа в сервиз , мисля , достатъчно време му отделиха колегите тук . Нужни са все-пак минимални познания за хардуера , за да може да пробваш различните варианти , като гледам , на са ти силната страна :) Успех ;)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте Имам два харда преди 1 год някъде си бях добавил 2-рия.Преди два-три дена пускам си компютъра и какво да видя Е,Ф ми изписва "Не е достъпна.Файла или директорията са повредени и не се чета."Реших да влезна BIOS и всичко си е наред както след рестарт,и двата харда ми ги показва...Отворих компютъра да видя и двата харда си вървят без проблем...Някакви идеи какво става..???

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.