Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

изчезване на дял от харда?

Featured Replies

дял С на харда ми беше прекалено голям.понеже D дял ми се запълни реших да разцепя С на части.Partition Magic ми показа,че преди операцията С=60GB,D=130GB ,а след това ще стане С=10GB,D=130GB,F=50GB.след това обаче се оказа следното:С=10GB,D=130GB,a F дяла го няма никакъв ohmy.gif .Partition Magic ми показва С=10,D=180.Oбаче като отворя Мy Computer С=10,D=130,F го няма.Какво да правя?

дял С на харда ми беше прекалено голям.понеже D дял ми се запълни реших да разцепя С на части.Partition Magic ми показа,че преди операцията С=60GB,D=130GB ,а след това ще стане С=10GB,D=130GB,F=50GB.след това обаче се оказа следното:С=10GB,D=130GB,a F дяла го няма никакъв ohmy.gif .Partition Magic ми показва С=10,D=180.Oбаче като отворя Мy Computer С=10,D=130,F го няма.Какво да правя?

Погледни в Disk Management - Start - Run - diskmgmt.msc - Enter

Колегата добра те е насочил, но те съветвам да махнеш този "Магьосник" и да инсталираш Acronis Disk Director, там нещата са същите, но няма да ти "омаже" системата. Като го отвориш със сигурност ще видиш "изчезналия дял" и ще може да върнеш нещата. Струва ми се, че 10 гб са малко за С:. Поне 25 гб си трябва,а ако нямаш място, просто архивирай някои неща и ги изтрий от Д:.

• Автор
Погледни в Disk Management - Start - Run - diskmgmt.msc - Enter

ето това ми показва .странното е че трябваше да имам и дял F?

2.bmp

Редактирано от fcw73 (преглед на промените)

• Автор

само да добавя нещо,може да е важно.когато му зададох командата за делене на дяла екрана угасна и компа почна да си работи по задачката.по едно време тока премигна и се наложи да го стартирам отново.стартира си с черен екран и работещ хард и продължи да си прави нещата най-вероятно.след известно време ми каза,че е готов и после се получи това което обясних в по-горните постове.и друг път съм ползвал тази програма и не съм имал ядове.дали е заради тока сега?

само да добавя нещо,може да е важно.когато му зададох командата за делене на дяла екрана угасна и компа почна да си работи по задачката.по едно време тока премигна и се наложи да го стартирам отново.стартира си с черен екран и работещ хард и продължи да си прави нещата най-вероятно.след известно време ми каза,че е готов и после се получи това което обясних в по-горните постове.и друг път съм ползвал тази програма и не съм имал ядове.дали е заради тока сега?

100% е от премигването на тока.

Най-сигурно е с използване на UPS при такива операции.

Освен да пробваш с някоя друга програма за преоразмеряване на дискове, друго не мога да те посъветвам.

Чувал съм добри отзиви за GParted

100% е от премигването на тока.

Най-сигурно е с използване на UPS при такива операции.

Освен да пробваш с някоя друга програма за преоразмеряване на дискове, друго не мога да те посъветвам.

Чувал съм добри отзиви за GParted

Gparted наистина е мн добра идея. Но според мен е по-удачно GParted Live.

• Автор
Мисля, че проблемът е в друго - имаш 0% free space на D:.

Предполагам, че всяка програма ще откаже да раздели такъв дял, за да не загубиш информация.

ok.обаче 50ГБ от харда ми ги няма т.е. не мога да ги използвам

Намери ERD Commander, това е лайфCD и виж какво вижда като разпределение на дисковото простронство. Другия вариант е Hiren`s Boot 9.3. В него има много програми за поправка и дяловете на харда.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Или някоя програма от сайта на производителя на харддиска.

P.S. Това, че Уиндоуса не показва партишъна не означава, че го няма.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Моя грешка. Опитал си се да отцепиш 50GB от C:, а не от D:.

В Disk Management-а (ако всичко е наред) би трябвало да се покажат всички дялове (дори и като Unknown Partition) и свободното пространство, ако има такова.

Може да опиташ това, което предлагат колегите - да пробваш с друга програма и да видиш какво ще покаже тя, най-добре от LiveCD. Предполагам, че ще покаже същото.

Възможно е, при прекъсването на тока, да се е омазал Partition Table. Има разни Partition Table Doctor-и, но не ползвам такива програми под Windows, само от LiveCD. Спасявала ме е една програма от Hiren's Boot CD, която успя да открие и оправи грешки в Partition Table, но ще трябва да проверя за името.

Да, оказа се Partition Table Doctor 3.0 и се намира в MBR Tools на Hiren's Boot CD. Ако нещо се обърка при работата с нея, всичко заминава. Затова я ползвай внимателно и в краен случай (ако нищо друго не помогне).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

момчета,радвам се че искате да ми помогнете.в момента Маджика ми показва следното:

Local disk C 10GB Primary

Extended 184 473 Primary

Local disk D 184 473 Logical

Мисля си че ако успея Extended да го направя Logical нещата ще се оправят,но програмата не ми позволява.правилно ли мисля?

F: на каква файлова система е ?

F въобще няма в момента,но го зададох като NTFS

момчета,радвам се че искате да ми помогнете.в момента Маджика ми показва следното:

Extended 184 473 Primary

Мисля си че ако успея Extended да го направя Logical нещата ще се оправят,но програмата не ми позволява.правилно ли мисля?

Не, не мислиш правилно, правилното решение на твоя проблем е дадено по-горе , но ти си знаеш твоето.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Extended 184 473 Primary

Според данните просто нещата са се случили и няма никакво F, което да търсиш. Имаш 10 гиги С и 180 гиги Д. Какво повече искаш. Преди си бил с 60 + 130, т.е. същия сбор. Ако искаш да получиш D и F, съответно 130 към 50, просто ресайзни Д и с останалото парче създай F. После го форматираш и готово.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Extended 184 473 Primary

...

Значи е прехвърлил 50GB от C: на D:. Но защо тогава ти показва, че D: е изцяло запълнен? Възможно е да имаш грешки във файловата система.

Това "...ако успея Extended да го направя Logical..." не го казвай, защото е смешно, а и няма как да го направиш. Функцията на Extended (който заема мястото на един Primary дял) е да бъде контейнер за Logical дяловете.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Значи е прехвърлил 50GB от C: на D:. Но защо тогава ти показва, че D: е изцяло запълнен? Възможно е да имаш грешки във файловата система.

Че се е омазал Д: е почти сигурно, въпроса е дали файловете там са достъпни?

• Автор
Според данните просто нещата са се случили и няма никакво F, което да търсиш. Имаш 10 гиги С и 180 гиги Д. Какво повече искаш. Преди си бил с 60 + 130, т.е. същия сбор. Ако искаш да получиш D и F, съответно 130 към 50, просто ресайзни Д и с останалото парче създай F. После го форматираш и готово.

не знам дали добре се вижда,но при отваряне на My Computer имам 2 дяла С с размер 10ГБ и Д=131ГБ с оставащи 564МБ .смятам,че 131+10 не е равно на 200ГБ.губят ми се въпросните 50.къде са?иначе през Маджика ми дава че ги има т.е. че Д=184,а това реално не е така

3.bmp

За да не правя нова тема реших да пиша тук.

Свободното ми пространство на локалния идск C е 5 ГБ ;)

Значи искам да взема 20 GB от локалния ми диск D и да ги сложа на C, имам програмата Partition Magic.

Искам да питам как да го направя без загуба на файлове данни и т.н.

Мерси Предварително ! ;)

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

За да не правя нова тема реших да пиша тук.

Свободното ми пространство на локалния идск C е 5 ГБ :P

Значи искам да взема 20 GB от локалния ми диск D и да ги сложа на C, имам програмата Partition Magic.

Искам да питам как да го направя без загуба на файлове данни и т.н.

Мерси Предварително ! :P

Обърни внимание на линка от пост #17 ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново.Сега се появи нов проблем.Оправих си дяловете след като ги събрах и ги разделих наново.Само че,цялата информация на харда ми се сбози.Като обем си е там,но пускам една песен,а звучи съвсем друга или нищо не се чува.Снимките ми не излизат на монитора,но в папките ги има.На цял екран-бяло поле и no preview available.Иконите на програмите ми побеляха.Май само филмите са си ок,а може и да не са,щото не съм ги проверил всичките.Отново моля за помощ какво да правя

Здравейте отново.Сега се появи нов проблем.Оправих си дяловете след като ги събрах и ги разделих наново.Само че,цялата информация на харда ми се сбози.Като обем си е там,но пускам една песен,а звучи съвсем друга или нищо не се чува.Снимките ми не излизат на монитора,но в папките ги има.На цял екран-бяло поле и no preview available.Иконите на програмите ми побеляха.Май само филмите са си ок,а може и да не са,щото не съм ги проверил всичките.Отново моля за помощ какво да правя

Сваляш тв.диск, отиваш при някой приятел, който има голям диск и достатъчно свободно място, преточваш си всичко ценно. После правиш един пълен формат и изтриваш на всякакви дялове, партиции и подобни през сетъпа на Уин-на. Ново разпределение на диска на дялове, чиста инсталацийка с драйвери и подобни. И накрая си прибираш музиката и всичко останало от компа на твоя човек :eek:

• Автор

сега видях,че и с филмите е същото :eek:

Сваляш тв.диск, отиваш при някой приятел, който има голям диск и достатъчно свободно място, преточваш си всичко ценно. После правиш един пълен формат и изтриваш на всякакви дялове, партиции и подобни през сетъпа на Уин-на. Ново разпределение на диска на дялове, чиста инсталацийка с драйвери и подобни. И накрая си прибираш музиката и всичко останало от компа на твоя човек ;)

това ли е единствения вариант?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.