Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер TP-LINK TL-WR542G, PPpoe

Featured Replies

Използвам PPPoe и връзката е жична. Значи опитвам се да свържа PC-то с лаптопа... Та... Пъхам кабелите на лаптопа и PC-то (настолното) в дупките на рутера...и кабела на интернета в WAN порта на рутера. Дотук добре! Лаптопът намира връзката с 192.168.1.1 , но др PC не успява. Искам някой да ми обясни по точно при PPpoe какви настройки са необходими...паролата и юзърнейма ги знам... Мерси много!

Имам същия рутер.. При мен проблема беше точно обратния, ПС-то намире връзката, а лаптопа не. Накрая излезе, че в самите настройки на рутера Wireless-a е бил изключен... Провери при теб да не би да е нещо подобно....

• 9 месеца по-късно...

Здравейте! Моля за помощ! Преди няколко дни си купих рутер TP-Link TL-WR340G, почнах да го настройвам според показаното в ръководството и без проблем отворих http://192.168.1.1 Малко по-късно WLAN спря да свети, дойде момче, служител на интернет доставчика ми и направи нещо, като каза да не пипам повече. Да, но! Нямам парола на рутера, а искам да имам, също така и да си сменя името на рутера. Но http://192.168.1.1 не се отваря, пробвах и с https://..., също и с IE, също и с ...168.1.0 и т.н., но нищо не се отваря. С изключение на http://192.168.0.1 Но като се отвори, там пише D-Link, а аз съм с TP-Link. Както и да е. Има "login to the router", "Username", "Password". Пробвах какви ли не варианти, прочетени в интернет, не става и не става. Моля да ми дадете идея как да действам!

Я дай скрийншот на това, което ти се показва да видим как така е станал от TP-Link на D-Link. Освен това дай и повече инфо за това какъв интернет ползваш - дали е с модем някой или PPoE и такива неща. Иначе отзад на рутера има бутонче за reset, при натискане на който рутера си връща заводските настройки (но се изгубват тия в момента), обаче ще можеш да влизаш да си направиш ти настройките с user admin и парола admin - adresa e 191.168.1.1

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Здравейте! Моля за помощ! Преди няколко дни си купих рутер TP-Link TL-WR340G, почнах да го настройвам според показаното в ръководството и без проблем отворих http://192.168.1.1 Малко по-късно WLAN спря да свети, дойде момче, служител на интернет доставчика ми и направи нещо, като каза да не пипам повече. Да, но! Нямам парола на рутера, а искам да имам, също така и да си сменя името на рутера. Но http://192.168.1.1 не се отваря, пробвах и с https://..., също и с IE, също и с ...168.1.0 и т.н., но нищо не се отваря. С изключение на http://192.168.0.1 Но като се отвори, там пише D-Link, а аз съм с TP-Link. Както и да е. Има "login to the router", "Username", "Password". Пробвах какви ли не варианти, прочетени в интернет, не става и не става. Моля да ми дадете идея как да действам!

За да отговаря рутера на 192.168.0.1 това означава че руетра е д-линк, вероятно си се кънектнал към друг а не твоя. А за д-линка user: admin pass: празно, това са по подразбиране.

Благодаря ти, marin777, и все пак не става. Пробвах с какви ли не комбинации да вляза в рутера - юзърнеймове, пароли, без пароли (каквото прочетох из интернет), не става и не става. А къде е тогава моя рутер и как да се справя с него? Бих отишла на сервиз да ми го настроят, но ме е хванала такава криза, че не мога да си го позволя изобщо, предполагам, че по-малко от 20 лв. няма да ми вземат. А и ме дразни това, че не знам.

Я дай скрийншот на това, което ти се показва да видим как така е станал от TP-Link на D-Link. Освен това дай и повече инфо за това какъв интернет ползваш - дали е с модем някой или PPoE и такива неща. Иначе отзад на рутера има бутонче за reset, при натискане на който рутера си връща заводските настройки (но се изгубват тия в момента), обаче ще можеш да влизаш да си направиш ти настройките с user admin и парола admin - adresa e 191.168.1.1

Ползвам PPPoE, с лаптоп съм, изгоря ми ланкартата, временно бях с външна ланкарта и сега съм с рутер. Като вляза в Start/Run и напиша cmd и после ipconfig ми излиза IP Address 192.168.0.192. Не знам дали е важно, но го пиша.. Страх ме е да натисна ресета на рутера, защото момчето, което дойде в къщи каза да не пипам. Всъщност по описанието в опътването почнах да си настройвам рутера сама, влязох си в http://192.168.1.1, но след малко WLAN лампичката спря да свети и не можех вече да отворя въпросния линк. Пропуснах да кажа, че когато момчето от фирмата дойде, премести кабела на интернета от мястото, където трябва да бъде (WAN) в една от другите "дупки". Ако натисна ресет, дали ще се справя сама или хората от интернет доставчика ми правят настройки, които аз не мога да направя от вкъщи?

Ето как се отваря само D-Link...

post-101385-1270243431,27_thumb.png

За да е сигурно, че се свързваш с твоя рутер разкачваш от него всички кабели (предплагам, че е един, но все пак...) освен кабела на захранващия адаптер и кабела отиващ от рутера към мрежовата карта на компютъра. След това гледаш в контролния панел настройките на IP, Mask и DNS на мрежовата карта, записваш си ги за твое успокоение и сигурност и ги преконфигурираш на "автоматични". Слагаш (пак там в настройките) отметка за да се показват "мониторчетата" до часовника и даваш ОК. След това с щракане на тая иконка (двете мониторчета - или едно в зависимост от Оп. С-ма) гледаш какъв адрес е взела мрежовата карта. Дай го тук и продължаваме нататък в зависимост от резултата. П.С. как работиш сега с интернета - изключен е рутера ли? П.П.С. При така включен рутер - без ползване на WAN порта той не рутира и можеш да работиш само с един компютър. Освен това вероятно мрежовата ти карта има зададени IP адрес и DNS, заради които не става връзката с рутера. Запиши си ги някъде какви са в момента, че са важни. Освен това най- вероятно имаш за кънектване потребителско име и парола - те също ще са ти нужни. П.П.П.С. a тоя лаптоп има ли безжична? И няма да му има нищо от ресета при такова ползване в момента - без WAN

Имам два кабела, свързани към рутера - този за интернета и кабела на захранващия адаптер. Изкарах кабела на интернета и се получи това, което е на скрийншота. Към лаптопа нямам кабел, с уайърлес съм. След като отново включих кабела на интернета трябваше да се рекънектна. Пускам втори скрийншот с DNS, IP и т.н., но как да ги преконфигурирам на "автоматични"? Мониторчета до часовника се показват. Една двойка и едно самичко. От една страна много се радвам, че се опитваш да ми помогнеш, от друга ми е неудобно, че ти отнемам от времето, а от трета се чудя дали тези скрийншоти дето ги пращам не могат да "помогнат" на някой да злоупотреби по някакъв начин...

post-101385-1270245035,33_thumb.png

post-101385-1270245043,58_thumb.png

Не бой се няма да ти влезе в компа някой. Лявата половина на лявата миниатюра е от "единичното мониторче" - това е реално съществуващата безжична мрежова карта - там се вижда и че рутера е TP-Link - щракни на Properties за да видиш дали са автоматични настройки или са зададени - след properties се отваря прозорче в което избираш TCP/IP и после едни други Properties. десните половинки на картинките са от "виртуалните" PPoE - това ще отпадне след настройката на рутера. Трябва да му влезеш в настройките и като гледаш ръководството го настройваш за PPOE като ползваш IP 79.132.11.121 и потребителското име и паролата дадени от доставчика.

Избрах Internet Protocol (TCP/IP). Отворих неговия Properties и се показа прозорец с два подпрозореца, с общо три отметки на ...automatically Последното изречение не разбирам как да го приложа. Не трябва да са вече автоматични настройките, а да пиша този IP адрес? Там има и други неща за попълване... Неудобно ми е да те държа още буден. Ще почета в ръководството, а утре по обяд ще пиша тук дали съм направила нещо. Какво мислиш?

Редактирано от myKrisita (преглед на промените)

Публикувано изображение

Доспа ми се и изчезнах без предупреждение :) :) Мисля, че като първи опит нещата вървят трудничко, иначе после ще ти се вижда смешно как лесно било... Опитай, няма да съсипеш нищо, в краен случай викай "майсторите" от доставчика, не би трябвало да откажат.

P.S. понеже като че PPoE напоследък май не е много разспространено (така мисля) и забравих да уточня - за настройките на рутера трябва да му зададеш да е на PPoE, след това потребителско име и парола и освен това понеже повечето доставчици филтрират по MAC адрес - трябва да си видиш MAC адреса на мрежовата карта и да го зададеш (клонираш) на рутера. Май няма друго за оправяне.

Впрочем ако не си знаеш MAC адреса - той е 00 16 44 С8 41 FD

Значи в Internet Protocol (TCP/IP) всичко трябва да е на автоматично. Добре, на автоматично е, нищо не съм попълвала. Доколкото разбирам тези неща, които казваш трябва да ги попълня в настройките на рутера, когато успея да отворя http://192.168.1.1 Не успях да го отворя (пробвах както през Google Chrome, така и през IE). Изпълних каквото пишеше в ръководството, с изключение на това, че трябваше в един момент да избера Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), но това го няма в "списъчето" там, затова отново избрах Internet Protocol (TCP/IP). Чудя се дали да не ресетна рутера и се чудя дали ще ми е по-лесно да се оправя след това?

С включен кабел от доставчика на интернет няма да стане - тоя кабел трябва да го махнеш или по- добре да поставиш в WAN порта, където си му е мястото.

Ти си прекрасен, чудесен, направо те обичам! :) Аз успях, ти успя и сега всичко е чудесно и прекрасно, и аз съм доволна, и щастлива! :) Нямах време няколко дни да се занимая с интернета и днес се заех. Ем, помъчих се малко, но, ако не беше ти със сигурност нямаше да се справя. Радвам се, че те има! :) Пожелавам ти някой да те направи толкова щастлив, колкото ти мене :)

Радвам се, че съм помогнал с нещо. Успехи и занапред! Наистина ли си на 30 или инфото е "за заблуда на противника" ;-) ?

Използвам PPPoe и връзката е жична.

Значи опитвам се да свържа PC-то с лаптопа...

Та...

Пъхам кабелите на лаптопа и PC-то (настолното) в дупките на рутера...и кабела на интернета в WAN порта на рутера. Дотук добре!

Лаптопът намира връзката с 192.168.1.1 , но др PC не успява.

Искам някой да ми обясни по точно при PPpoe какви настройки са необходими...паролата и юзърнейма ги знам...

Мерси много!

PPPoE връзката не ползва TCP/IP портокола, а ако рутера е настроен да дава IP-по DHCP не може да си вземе IP и за това нямаш интернет на настолния компютър, така че си сложи отметка на TCP/IP портокола от настройките за мрежа.

• 4 месеца по-късно...

Не бой се няма да ти влезе в компа някой. Лявата половина на лявата миниатюра е от "единичното мониторче" - това е реално съществуващата безжична мрежова карта - там се вижда и че рутера е TP-Link - щракни на Properties за да видиш дали са автоматични настройки или са зададени - след properties се отваря прозорче в което избираш TCP/IP и после едни други Properties.

десните половинки на картинките са от "виртуалните" PPoE - това ще отпадне след настройката на рутера. Трябва да му влезеш в настройките и като гледаш ръководството го настройваш за PPOE като ползваш IP 79.132.11.121 и потребителското име и паролата дадени от доставчика.

Моят проблем, е че тези дни ми изчезна, точно "единичното мониторче, даже няма никакви".

Влязох в "мрежови връзки, и там ги нямаше..."

С TP-Link рутер съм.

Проблема, е че имам безжичен нет, а на домашното PC нямам.

Моят проблем, е че тези дни ми изчезна, точно "единичното мониторче, даже няма никакви".

Влязох в "мрежови връзки, и там ги нямаше..."

С TP-Link рутер съм.

Проблема, е че имам безжичен нет, а на домашното PC нямам.

влез в мрежовите настройки и разреши мрежовата карта (enable) ако никакви ланкарти не се виждат сети се дали нещо не си забранявал в биос, както и сервизи в windows (Network Connections - дали е стартиран тоя сервиз)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.