Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Проблемът не бил в сайта , а при мен, за което Ви дължа извинения Явно мозила-та е давала дефект, след като дори не мога да си вляза в пощата :rolleyes: Още веднъж , съжалявам за прибързаността

• Отговори 133
  • Прегледи 17,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Администратор

Привет, това се опитвахме да обясним от самото начало. Няма проблем. Поздрави и приятни мигове във форумите.

• 2 седмици по-късно...

Ооо, изчистих кеша, добавих калдата в надеждни уеб сайтове и пак тая лента е неактивна.Нямам емотикони, не мога да добавям снимки и т.н. Това само в Опера, при Мозила нещата са наред. Как да се справя ? гррр :) Едит - Проблемът е отстранен след използването на програмата Advanced SystemCare 3.4.0. :yanim:

Редактирано от tomb raider (преглед на промените)

Здравейте, не съм сигурен дали тук е правилното място, извинявам се, ако съм сбъркал. Проблемът ми е следния - вече 3ти ден не ми работи RSS Feed-a за софтуер. С Feed Reader съм, в който съм заредил още храни, които се ъпдейтват без проблем, само Калдата не иска. За всеки случай махнах Feed Reader-a и сложих RSS Xpress, с надеждата, че грешката е в софтуера, но и с него е абсолютно същото. Някой има ли информация по въпроса дали има проблем в сайта? Благодаря предварително

• Администратор

Здравейте, знаем за проблема, правят се малки промени и до ден - два ще работи отново всичко. Поздрави

Благодаря за бързия отговор, успокоих се, че проблемът не е в моя телевизор. Ами ще почакаме значи. Лека работа.

Здравейте проблема ми е следния. От няколко дена немога да прибирам дадена категоря. например категорията "Софтуер" натискам минусчето нали да се прибере но неще. Също така и емотиконите в лентата отстрани не се показват. Използвам Google Chrome и този проблем е само при него.

Днес пиша едно дълго мнение. До като съм писал някой е публикувал негово мнение. След като си публикувах моето и видях неговото почнах да пиша още едно. Публикувах го и него, НО то се залепи в първото и на всичкото от горе пишеше че всико това дето е съединено против волята ми е било публикувано преди една минута. И стана тъпо за разбиране от съфорумците. Нямаше накрая ред че съм го редактирал цялото даже. Все едно съм написъл всичко на един дъх. Какъв друг вариант има да се избегнат подобни смешки освен да си пусна друг ник (които да прилича на първия) и да пиша и от него? примери: 1-во мнение от гизмото 2-ро мнение от гизмовеца 3-то мнение от гизмото  и като е публикувано третото мнение да изтрия второто от гизмовеца което е било само от две три думи. Щото реда и часа на писане имат голямо значение за правилното разбиране на диалозите. Иначе някой може да си помисли че пиша от някоя кръчма или лудница и не си следя мисълта.

Това е защитата срещу флууд. За да не могат потребителите да побликуват по 5-6 поста един след друг.

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Това е защитата срещу флууд. За да не могат потребителите да побликуват по 5-6 поста един след друг.

Мен лично много ми допада функцията, защото, като забравя нещо, само го написвам отдолу и се "залепя" автоматично, без да се налага да си редактирам мнението.

• Администратор

Днес пиша едно дълго мнение.

До като съм писал някой е публикувал негово мнение.

След като си публикувах моето и видях неговото почнах да пиша още едно.

Публикувах го и него, НО то се залепи в първото и на всичкото от горе пишеше че всико това дето е съединено против волята ми е било публикувано преди една минута. И стана тъпо за разбиране от съфорумците. Нямаше накрая ред че съм го редактирал цялото даже. Все едно съм написъл всичко на един дъх.

Какъв друг вариант има да се избегнат подобни смешки освен да си пусна друг ник (които да прилича на първия) и да пиша и от него?

примери:

1-во мнение от гизмото

2-ро мнение от гизмовеца

3-то мнение от гизмото

и като е публикувано третото мнение да изтрия второто от гизмовеца което е било само от две три думи.

Щото реда и часа на писане имат голямо значение за правилното разбиране на диалозите.

Иначе някой може да си помисли че пиша от някоя кръчма или лудница и не си следя мисълта.

Здравейте,

В този форум има и винаги е имало опция която обединява две последователни мнения на един автор без между тях да има пост от друг потребител в рамките на 30 мин. Това е с цел избягване на спам от един потребител в дадена тема. Обединението обаче не се извършва, ако между тях има пост от друг потребител - така че постовете ви най - вероятно са били последователни. Относно дали това са смешки или не - позволете ни ние да знаем по - добре кои са най - подходящите опции на форум, който управляваме осем години. Ако тези опции не ви допадат, решението на проблема не е само в публикуването на постове от различни регистрации а и намирането на друг форум в който няма да имате подобни "смешни проблеми"

Поздрави и спокойна вечер.

Здравейте,

Ако тези опции не ви допадат, решението на проблема не е само в публикуването на постове от различни регистрации а и намирането на друг форум в който няма да имате подобни "смешни проблеми"

Поздрави и спокойна вечер.

форуми има много и не само на бълграски. Но на различните форуми има различни хора. С някои вид хора ми е по-интересно в определени случай. Та всичките съфорумци от този сайт ги няма събрани на едно място в друг форум. Значи вариантът с намиране на друг форум отпада за сега, поне до като не сте спряли достъпа до сайта ви от моя интернет провайдер.

Ще помисля за някаква адаптация като например да си пиша мненията първо в текстов редактор и преди да ги публикувам натискам Ф5 за да се презареди страницата и гледам дали някой не е писал нещо междувременно което да изисква по-различен отговор от моя страна. Друг вариант за който се сещам сега че съм го правил на много форуми е да напиша първо едно изречение само и да го публикувам и след това пълния текст да е във формата на редакция на първия. И ако някой се е изявил междувременно неговото мнение ще е между моите две. Този номер го правя когато пиша на чужд език за да си запазя мястото до като си напиша всичко на спкойствие и го мина за проверка за правопис в Cordial.

• Администратор

Привет, Малко са ми странни и нелогични разсъжденията ви, но това си е мой личен проблем. Не разбирам кому е нужно това запазване на ред след определен пост. Това е форум не си купуваме лади тук по време на комунизма че да си запазваме ред. Когато искате да отговорите на някой не е необходимо да си "запазвате ред" точно под неговия пост, а просто съвсем спокойно може да използвате бутона "Отговори" под съответния пост така ще включите в отговора си и цитат на потребителя на който отговаряте и така за всички е ясно относно какво е написан вашия отговор. Така дори можете да отговорите на пост няколко страници преди вашия. Друга страхотна опция, която сигурен съм ще ви е от полза е бутона "Цитирай" под всеки пост .. можете да го изберете на колко поста след което ако натиснете на "Нов Отговор" постовете на които сте натиснали "Цитирай" ще бъдат добавени в отговора ви като цитати и ще можете да отговорите под всеки цитат - не е ли невероятно просто :) Поздрави и успех с ползването на форумите.

Привет,

Малко са ми странни и нелогични разсъжденията ви, но това си е мой личен проблем.

Поздрави и успех с ползването на форумите.

Да да, разни хора разни потребности.

На мен ми трябва нещо да е така както аз съм си го намислил. Трудно ще си призная в този случай защо ми трябва да са подредени мненията по някакъв начин. Мога само да ви дам пример как се случва да така че не се разбираме.

В неделя вечерта си направих труда да пусна нова тема с линк към книга. Моята цел беше гугъл да индексира страницата и когато някой българин  на някой континент търси същата книга да попада на сайта на калдата. За целта бях писал в самото заглавие името на книгата и линка също съдаржаше името и беше написано и в текста с обясненията. Отделно сложих линк към създадената страница на друга страница съдържаща името на книгата. Всичко това с цел като напише някой в гугъл името на книгата комбинирано с : télécharger, download, скачать, дръпни, свали - вашият сайт да излиза в резултатите. 

Уви, това което исках аз не беше същото което искаше модераторката която я затвори и премести поста в обща тема. И аз натиснах бутона "изтрий" (под поста в общата тема) и няма и следа от написаното от мен за книгата.

Та така, моите потребности на форумец са различни от средно статистическите. Това не означава че някой ми е длъжен да ми ходи по гайдата на някой форум, просто аз пробвам и като не става търся някакви начини ако може да постигна желаният от мен резултат.

п.п. като цяло писаното от мен вчера и днес на тази тема стана прекалено "неинтересно" за другите потребители, като го прочетете може и да го изтриете. 

• 3 седмици по-късно...

Първо се извинявам че поставям въпрос който е дискутиран много пъти. От около седмица под Интернет Експлорер 8 не ми работят бутоните за редактиране,добавяне на снимка и тн.Немога да редактирам мнение в чата. Опитах повечето решения предложени в тази и други подобни теми но без резултата. ИЗТРИХ кеша,изтрих бисквитките,накрая изтрих и браузера след повторна инсталация проблема си остана.Имам два компютъра и на двата е така. С Opera и Google Chrome няма проблем там всичко си работи но не са ми удобни. http://kaldata.com/forums/uploads/gallery/1258057044/gallery_67643_1191_23236.png Пробвам с алтернативни браузери всичко си работи, обаче с IE8 нестава и нестава изнервих се

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

http://kaldata.com/forums/uploads/gallery/1258057044/gallery_67643_1191_23236.png

Първо се извинявам че поставям въпрос който е дискутиран много пъти.

От около седмица под Интернет Експлорер 8 не ми работят бутоните за редактиране,добавяне на снимка и тн.Немога да редактирам мнение в чата.

Погледнете линка които съм сложил.

Опитах повечето решения предложени в тази и други подобни теми но без резултата.

ИЗТРИХ кеша,изтрих бисквитките,накрая изтрих и браузера след повторна инсталация проблема си остана.Имам два компютъра и на двата е така.

С Opera и Google Chrome няма проблем там всичко си работи но не са ми удобни.

Аз имам същия проблем но с Mozila Firefox 3.5.5.

Единствено преинстал на браузера оправя проблема.

След няколко седмици проблема пак се появява, следва отново инсталиране на лиско и така.

Аз имам същия проблем но с Mozila Firefox 3.5.5.

Единствено преинстал на браузера оправя проблема.

След няколко седмици проблема пак се появява, следва отново инсталиране на лиско и така.

При мен и на двата компютъра само с Интернет Експлорер 8 е така току що го преинсталирах за втори път и пак не работи.

Знам как се чисти кеш и се трият бисквитки несъм чак толкова зле. :yanim: Лягам утре ще го мъча пак.

редакция:Прерових му папките на тъпия експлорер дане би някъде нещо да запазва.Деинсталирах го и го инсталирах отново и пак нещеееее.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Случва се от време на време, някой да прави нова тема на нещо, което съм сигурна, че съм пускала аз. В такива случаи си влизам в профила, отивам на моите теми и ги издирвам за по-бързо. Сега, когато се опитах да направя това упражнение ми изкара само 1 страници мои теми и нищо. Всъщност мисля, че са маркирани последните такива. Сигурна съм, че темите не са изтрити, защото при търсачка излизат. Та, така търся си темите...

"Патили сте до 20 юли 2010. Няма да се поднови автоматично."

Това е надписа на основната страница на форума, в дясно.

---------------------------

Другото не знам дали е бъг, но поне мен ме дразни. Когато чета ЛС или съм в профила си и натисна "Нови мнения" ми показва графа "members", а не "forums".

• 2 седмици по-късно...

има проблем с фиксирането в ширина на поставен код в коментарите.

Давам пример с коментара на манол http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50982#comments

Публикувано изображение

С Opera 10.01 Final съм

edit: Както и други след мен казаха проблема е в Операта. Потвърдено и с други сайтове. Извинявам се за спама.

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

има проблем с фиксирането в ширина на поставен код в коментарите.

Давам пример с коментара на манол http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50982#comments

Публикувано изображение

С Opera 10.01 Final съм

Същият проблем имам и аз под Opera 10.01 - от браузера е..

Тя Операта май най-наказания браузър излезе... Аз що имам по-нова версия от вас? 10.10 build 1893 При мен ги показва нормално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.