Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашен лазарен цветен принтер

Featured Replies

• Автор
Надявам се, ако имам късмет, днес да го взема от сервиз. Горе-долу същото ми казаха - механиката е една и съща. Дефекта при мен беше, че печаташе на 1/2 страница нормално, а в другата половина не беше плътен печата. До колкото разбрах, не би трябвало да го оправят, а директно нов да ми дадът. Ако има някой по-запознат, да каже как стоят нещата с новите покупки.

По принцип никоя фирма не длъжна да заменя с нова повредената в гаранционен срок стока. По принцип първо се гледа да се от ремонтира, но как е решила фирмата да постъпва си е нейна работа. В последните години за доста продукти е по икономично да се замени повредената стока с друга такава (вече от ремонтирана или чисто нова). Да се надяваме, че и в твоя случай ще го сменят с чисто нов.

Преди време на моя скенер ХП се развали нещо в гаранционен срок. Смениха го с друг не нов, но напълно запазен от същия тип и до ден днешен си работо добре. :)

...

Като го приемаха ми казаха така - че ако не е минал месец, се заменя с нов. Е, в понеделник ще го взимам и ще пиша какво са ми дали. Лошото е, че тежи цял тон... таксита, мъкнене в жегите и т.н.

По принцип никоя фирма не длъжна да заменя с нова повредената в гаранционен срок стока. ...

Това не е вярно. В закона е записано че ако има три еднакви (мисля, поправете ме ако греша) повреди в гаранционния срок са длъжни да ти сменят стоката или да ти върнат парите!

Това не е вярно. В закона е записано че ако има три еднакви (мисля, поправете ме ако греша) повреди в гаранционния срок са длъжни да ти сменят стоката или да ти върнат парите!

Така е, но трябва да се подчертае на три еднакви дефекта.(Въпреки, че това го няма като гледам новият закон)?!?

Въпреки че законът казва:

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

Чл. 124 (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.

(2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от цената или за възстановяване на заплатената сума.

Чл. 113. (2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

(3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

(4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114.

(1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

Чл. 128 (1) Ако търговецът е приел, че рекламацията е основателна, е длъжен да я удовлетвори съгласно чл. 113 и 114.

(2)Когато търговецът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.

Чл. 123 (2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

Безплатен телефон на Комисията за Защита на Потребителите – 0700 111 22

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

По стария закон (от времето на бай Тошо) при 3 еднакви или 5 различни повреди на стоката, сервиза или търговеца е длъжен да замени стоката с чисто нова или да възстанови парите. За сегашния закон не знам как е точно, но надали е по-зле. В случая нямаме такова развитие на нещата. Виж ако се забавят с ремонтирането/смяна с чисто нова стока извън срока посочен в договора за сервиз (ако такъв няма изрично написан влиза в сила срока от закона (така поне мисля)) - тогава може да се иска нова стока или разваляне на договора.

От извадката по-горе най-приятно ми се стори това:

Чл. 113. (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

Чл. 113.(4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Безплатен телефон на Комисията за Защита на Потребителите – 0700 111 22

Лично аз съм пращал един фотоапарат два пъти по куриер от Варна до София за моя сметка преди 3-4 години и бях много недоволен от това. А за времето прекарано през това време без фотоапарат (8 месеца) да не говоря.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Правилата са си правила, но все пак в края на краищата всичко опира до добрата воля на управителя на магазина и твоето умение да го убедиш, че трябва да ти смени устройството с ново. При днешното свръхпроизводство на периферия едва ли ще е чак толкова трудно. Но за целта ти не говори с магазинера, а направо отиди и разговаряй учтиво с управителя. Щото царят дава, а пъдарят не дава.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

В крайна сметка се сдобих с ХП 1215 и за сега съм си доволен от качеството. biggrin.gif

Ако някой иска да види какво качество има да заповяда в демонстрационния център на ХП в София. Посетих го и ми разпечатаха две мои снимки от флашката на обикновена и фото хартия.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Тези принтери с всички касети/черни, жълти, сини, червени/ ли ги продават или касетите/особено цветните/ се закупуват поотделно?

Тези принтери с всички касети/черни, жълти, сини, червени/ ли ги продават или касетите/особено цветните/ се закупуват поотделно?

С всичките касети се продават, но не винаги са пълни до горе. Обикновено са заредени за 1000-1500 копия. Зависи от марка/модел.

С всичките касети се продават, но не винаги са пълни до горе. Обикновено са заредени за 1000-1500 копия. Зависи от марка/модел.

Да кажем, HP Laser Jet 1215.

• Автор
Да кажем, HP Laser Jet 1215.

Какво да кажем за него. Окомплектован си е с всичките 4 броя касети, но те не са същия капацитет от нормалните такива. Нормалните са 1400 стр. за цветните и 2200 за черното, а тези в комплекта са за по-малко. Колко точно не знам.

Здравейте,

хайде и аз да се възползвам от темата - трябва ми принтер за офиса. Изисквания - лазерен (заради цената на копието), цветен (долу-горе добро цветопредаване да има), мрежов (не е задължително, но е препоръчително).

За сега съм се спрял на HP Color LaserJet Cp1515. Някой виждал ли го е на живо как печата. Малко ме притеснява скоростта му, но ако е добро качеството мисля, че ще го преживеем. Друго което ме интересува е дали се презареждат касетите и за колко (срещнах цени 95-105лв за нова касета).

Очаквам мненията ви, а ако се сетите за някой по-добър в този ценови клас или малко повечко - пускайте да го видим.

Като лично предпочитание (не задължително условие) - предпочитам HP - работил съм с доста принтери (Lexmark, Samsung, Canon, HP) и на HP най-много ми допада софтуера и дуракоустойчивостта.

Редактирано от blackbebo (преглед на промените)

...

За сега съм се спрял на HP Color LaserJet Cp1515. Някой виждал ли го е на живо как печата.

...

Ако някой иска да види какво качество има да заповяда в демонстрационния център на ХП в София. Посетих го и ми разпечатаха две мои снимки от флашката на обикновена и фото хартия.

И да използвам да кажа, че моя го оправиха, но бях забравил да пиша в темата. Отлично качество на цветен печат (за мен лично неочаквано добро, като за цветен лазерен принтер). За разлика от един HP на мой роднина, който печата с някакви нюанси... Или е до конкретната бройка, не знам...

Ако трябва да се вдигна от Варна до София само за да видя как печата един принтер просто няма да ми излязат сметките.

Мен лично ме изненадва ниската цена, на която си го намерил. При тази цена, мисля, че няма какво да му мислиш. Този HP на моя роднина (за който споменавам в предишния ми пост) е точно същия модел. Виждал съм го как печата. Както вече казах, забелязват се леки нюанси при цветния печат (снимка). Една лека червеникава (или зеленикава, не помня точно) едва забележима ивица по средата на листа. Може и от конкретната бройка да е или калибриране, но проблема си го има. При сравнение м/у двата - моя (Canon) и на моя роднина, моя май печата малко по-добре, но мнението ми е субективно... Като цена, Canon-а, който иначе ти го препоръчвам, е малко по-скъп.

Здравейте,

хайде и аз да се възползвам от темата - трябва ми принтер за офиса. Изисквания - лазерен (заради цената на копието), цветен (долу-горе добро цветопредаване да има), мрежов (не е задължително, но е препоръчително).

За сега съм се спрял на HP Color LaserJet Cp1515. Някой виждал ли го е на живо как печата. Малко ме притеснява скоростта му, но ако е добро качеството мисля, че ще го преживеем. Друго което ме интересува е дали се презареждат касетите и за колко (срещнах цени 95-105лв за нова касета).

Очаквам мненията ви, а ако се сетите за някой по-добър в този ценови клас или малко повечко - пускайте да го видим.

Като лично предпочитание (не задължително условие) - предпочитам HP - работил съм с доста принтери (Lexmark, Samsung, Canon, HP) и на HP най-много ми допада софтуера и дуракоустойчивостта.

Нова касета за този принтер е на цена около 125лв. Това което си видял е цена без ДДС или цена за рециклирана касета! Зареждане на касета за този модел и смяна на чипа е ококло 60лв.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Благодаря много и на двамата. Сега ще мъдруваме с шефовете кой да вземем.

• Автор
Ако трябва да се вдигна от Варна до София само за да видя как печата един принтер просто няма да ми излязат сметките.

Аз го направих, но не заради принтера. Имах друга работа в София и между другото и това направих. Аз също съм от Варна. Ако искаш пиши на лични да ти покажа печата от твоя модел, направен в демо центъра. 1215 и 1515 ползват едни и същи консумативи и на практика печатът еднакво.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.