Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашен лазарен цветен принтер

Featured Replies

Търся цветен лазарен принтер за домашно ползване. Ползването ще е „когато ми потрябва“. Качеството на печата да е добро за снимки на обикновена хартия. Не търся качество като за фото хартия от фото студио. На обикновена хартия да излизат добри снимки почти като от мастиленоструйни принтери. Цени, марки и модели?

Първо - лазЕрен принтер...

Второ - лазерен принтер, цветен какъвто ти искаш за снимки първо, че е много пари, второ че консумативите му са много и са много скъпи. Можеш да си вземеш фотопринтер, което ако ти трябва само за снимки е перфектния избор. Ако ти трябва да печатиш и документи и снимки си вземи мастилноструен, колкото и да съм противник на тия принтери ...

около 350-450 лв е цветен лазерен принтер. Оскъпяват го например мрежовите възможности. Тази седмица ще взимам този CANON или този HP. Мастиленоструен повече никога в живота ми не бих си взел за домашно ползване, ако и да ми подаряват. От 5-6 години съм с лазерен черно-бял и до сега се е изплатил многократно (не че струваше много скъпо и тогава). Ако искаш често да печаташ снимки с прилично качество и на фотохартия, тогава си вземи и един фотопринтер + лазерния, но за мен, цветен лазерен или черно-бял лазерен нямат много отдавна алтернатива, особено за домашно ползване. Що се отнася до лазерния печат - не става за снимки (фотографско качество), ако ще и 50 000 лв. да струва, тъй че и 400 лева и 40 000 лева да струва, разликата в цената не е точно заради качеството. От друга страна, качеството е достатъчно добро

• Автор

Да цената е приемлива, а и аз търся прилично качество, не такова като във фото студио, но не и такова дето да си личат отделните цветове сякаш гледал снимка с намален брой цветове. Принтера ще се ползва за всичко, за документи, обложки на дискове, снимки (на обикновена хартия) и т.н. Хвърлил съм отдавна око на НР 1215, но не знам какво качество ще даде. Дали в някой магазин ще ми разпечатат един лист с донеса от мен снимка за проба? Като се има предвид досега колко съм разпечатвал консуматива на принтера с който ще дойде може да стигне до неговото погребение. Имам Канон и320 и с него колко мастилници съм сменил и пълнил и в крайна сметка за 4-5 години не съм изразходил и 500 листа. Сега не си разпознава главата, а ремонта му е нецелесъобразен. Нов като него не искам.

Канона който предлага djagi си печата добре. Моя опит е с Cannon LBP5000, пак ото този ценови диапазон, и мога да кажа че печата чудесно.

Това за снимката с намален брой цветове не знам къде си го виждал наживо, но каменната ера отмина. Така че грабвай смело.

Едва ли някой ще тръгне да ти разпечатва. Като си купиш принтера ще разбереш защо. Всичко е опаковано, главите са отделно и т.н.

За HP, правят хубави принтери, но софтуера им е пълен т!@$к.

• Автор

Да днес обиколих няколко магазина и при всичките ми казаха едно и също - няма как да се пробва защото после ако не го купя няма какво да го правят след като са го разпечатали веднъж. Канона по-добър ли е от НР? За софтуера не знам как е.

Да днес обиколих няколко магазина и при всичките ми казаха едно и също - няма как да се пробва защото после ако не го купя няма какво да го правят след като са го разпечатали веднъж. Канона по-добър ли е от НР? За софтуера не знам как е.

Канона по-добър ли е от НР? Не, не е по-добър и никога няма да бъде. Емулации...

Що се отнася до лазерния печат - не става за снимки (фотографско качество), ако ще и 50 000 лв. да струва, тъй че и 400 лева и 40 000 лева да струва, разликата в цената не е точно заради качеството. От друга страна, качеството е достатъчно добро

Тцъ, не съм съгласен, едното от принтерчетата с които си губя работното време е с цена около 18'000 евро и печата снимки с убийствено качество, не може да се намери печатно издание по реповете примерно, което да го приближи дори. Имам в предвид и различната технология на печат.

Аз бих предложил нещо по-различно с оглед на по-ниското натоварване, поне така разбрах - цък Защо:

Характеристики

• Get professional print quality for high impact general office documents, with a cost per page as much as 50% lower than competitive lasers1. Print with individually-replaceable HP Officejet pigment inks for durable, water-resistant outputs2.

• Minimise your impact on the environment with this efficient, ENERGY STAR® qualified device – use up to 50% less energy than with competitive colour laser all-in-ones1. Reduce your paper usage too with digital fax, HP Smart Web Printing3.

• Share reliable performance between up to 10 users via your network. Enjoy speeds equivalent to a laser printer with up to 15 black / 11 ppm colour4, plus automatic two-sided printing and 35-sheet automatic document feeder.

• Автор
Аз бих предложил нещо по-различно с оглед на по-ниското натоварване, поне така разбрах -

Да, но не си разбрал, че търся лазЕрен cool.gif , а не мастиленоструен.

Може да ползвам принтера всеки ден, а може и с месеци да не се наложи и един лист да пусна. Какво правим с мастилниците тогава?

Редактирано от еди (преглед на промените)

Относно изявленията за кофти качество от цветните лазерни принтери - в офиса разполагаме с един на HP - LaserJet 1600 - страхотно печата. При сравнение между отпечатана цветна обложка на обикновена хартия от мастиленоструен принтер и същата от гореупоменатия принтер HP-то отвява мастилката дори придава гланц на листа...

Кофти само че има 4 глави и всяка струва майка си и баща си :whist:

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Относно изявленията за кофти качество от цветните лазерни принтери - в офиса разполагаме с един на HP - LaserJet 1600 - страхотно печата. При сравнение между отпечатана цветна обложка на обикновена хартия от мастиленоструен принтер и същата от гореупоменатия принтер HP-то отвява мастилката дори придава гланц на листа...

Кофти само че има 4 глави и всяка струва майка си и баща си :whist:

http://www.dps-bg.com/item1455.html?archives=1, чак пък майка си и баща си не е - по около 120 лв. касетата. На някои други модели са по 250-300 лв.

Да, но не си разбрал, че търся лазЕрен cool.gif , а не мастиленоструен.

Може да ползвам принтера всеки ден, а може и с месеци да не се наложи и един лист да пусна. Какво правим с мастилниците тогава?

Случайно съм разбрал и не греша в предложението си, ама кой знае :)

http://www.dps-bg.com/item1455.html?archives=1, чак пък майка си и баща си не е - по около 120 лв. касетата. На някои други модели са по 250-300 лв.

Но това е цена на цвят. Умножена по 4.... Не са толкова евтини, но пък са стабилни и дават добър печат. Ако някой иска по-добро качество да се насочи към твърдотелните

За домашен този Color LaserJet 1600 се ядва. Т.е консумативите могат да се рециклират с приемливо качество и да се свали още себестойността на печата. Въпреки, че касетите имат чип, мисля че можеше да се изключи влиянието му(от драйвера), но не извежда информация когато някои цвят свърши.

Така, че и моят глас е към този модел! Въпросът е, че е стар модел и трудно би се намерил като нов!

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Значи за сега избора ми се спира между Канона и ХП. Кой от тях да избера. Консумативи - начин на зареждане, чипове и т.н.

Значи за сега избора ми се спира между Канона и ХП. Кой от тях да избера. Консумативи - начин на зареждане, чипове и т.н.

И за кой модели по-точно става въпрос? Все пак се предлагат няколко модела на HP, a Canon-ът предложен от djagi е на цена Price: 289.92 USD преди ДДС.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Ами мисля, че стана ясно, но можеби само аз така си мисля :wors: за което се извинявам.

Канон и ХП ХП го намерих за 355 лв. за Канона не съм питал по магазините.

Ами мисля, че стана ясно, но можеби само аз така си мисля :P за което се извинявам.

Канон и ХП ХП го намерих за 355 лв. за Канона не съм питал по магазините.

Вчера взех въпросния Canon. Мързи ме да го изкарам от кутията, но по-късно днес или утре по-вероятно ще споделя впечатления от 1-ва ръка ;)

• Автор
Вчера взех въпросния Canon. Мързи ме да го изкарам от кутията, но по-късно днес или утре по-вероятно ще споделя впечатления от 1-ва ръка :hush:

Ще ти бъда много благодарен. Кажи дали софтуера има и руски език, понеже български надали има. В стария ми Канон и320 има.

Сега намерих и този Ксерокс

Редактирано от еди (преглед на промените)

• Автор

Жалко. sad.gif Дано да имаш успех! Стискам ти палци! cool.gif

Момчета и момичета, ХП и Канон е едно и също, като консуматив. И двете устройства се произвеждат в заводите на канон. ХП е само търговска марка. Факт е, че драйверите на ХП са много по-добри от тези на канон. ХП-то се зарежда на много места, внимавайте само като четете цените, че по някога колегите ги обявяват без чип, за да изглеждат по-ниски. Без чип обаче не става. И друго - не се доверявайте на всяка гаражна фирма за зареждане, тази касета е малко по-особена и си трябват знания за зареждането, цената би трябвало да е около 55-65 лева с чипа. Барабаните не държат много зареждания.

Ксерокс е обикновено самсунг в ниския клас принтери, разликата е само в чиповете. Консумативите са евтини, но качеството мисля не може да се сравнява с ХП. Проверете кое е по-изгодно в конкретния момент- постоянно има някакви промоции. Лично аз предпочитам Канон(респективно ХП). Успех

Надявам се, ако имам късмет, днес да го взема от сервиз. Горе-долу същото ми казаха - механиката е една и съща. Дефекта при мен беше, че печаташе на 1/2 страница нормално, а в другата половина не беше плътен печата. До колкото разбрах, не би трябвало да го оправят, а директно нов да ми дадът. Ако има някой по-запознат, да каже как стоят нещата с новите покупки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.