Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

дъно адекватно на GIGABYTE EP45-UD3R

Featured Replies

Здравейте!

Няма въпросното дъно никъде. Дайте нещо адекватно на парите и качеството. Пак съм на пазар biggrin.gif прял съм се на следните:

GB EP45-DS3P

СGB EP45-UD3

GB EP45-DS4

UD3P няма ли го? Ако не, DS3P също е много добро или най-добре EP45-DQ6 ама е и по-скъпо.

• Автор
GB EP45-UD3P ?

В мост го няма. Нищо чудно да го няма и на останалите места, ако и да го имат в ценовите листи. Не мога да звъня в момента, не че има и кой да вдигне.

UD3P няма ли го? Ако не, DS3P също е много добро или най-добре EP45-DQ6 ама е и по-скъпо.

ОК. Мерси! Утре понеже ще го взимам, а като цена ми е ОК, явно ще е DS3P. Паметта ще е ... сега не ми се отваря линка, но е на OCZ, около 180 лв. Проц - 8400-8500. Дали е балансирана конфигурацията?

В мост го няма. Нищо чудно да го няма и на останалите места, ако и да го имат в ценовите листи. Не мога да звъня в момента, не че има и кой да вдигне.

Ще се клоква ли машинката, че забравих вече sad.gif Нали затова държиш да е Ultra Durable с охладител на VRM-ите ? Кухата ми тиква поне така си спомня, ако не е така - предложението на Людмил (по-евтиното естествено ;) ) ?

• Автор
Ще се клоква ли машинката, че забравих вече sad.gif Нали затова държиш да е Ultra Durable с охладител на VRM-ите ? Кухата ми тиква поне така си спомня, ако не е така - предложението на Людмил (по-евтиното естествено ;) ) ?

Лек клок ще има ... Може и по-... ако има кой да ми помогне, защото е ясно, че съм "бос" с тези неща. Аз искам - много стабилна конфигурация. Ако може - да има голям "срок на годност". Няма да слагам никакви вентилатори. Парите на са ми проблем, но все пак ... в разумни ценови граници. Пак да го кажа - парите не са никакъв проблем, но ...

"Стария" ми комп ще го дам на племенника... Та така...

Аз искам - много стабилна конфигурация. Ако може - да има голям "срок на годност". Няма да слагам никакви вентилатори.

Пъървата и последната ми мисъл когато прочетох "много стабилна" беше сървърско дъно... И единият вариант за това е интелско дъно от т.н. екстремна серия - цък Е, не е точно сървърско но е най-близко от конкурентите си. Отговаря и на изискването за лек и среден клок. Върви в комплект с памет от вида на тази - KIT 2X2GB DDR3 1600X A-DATA с намалени тайминги и/или с клок за да се изстиска максимума от нея. Пълен комплект конектори за предния/задния панел - 1394, есата и т.н. и без глезотии от сорта на CrossFireX или слай laugh.gif

Вариант за памет. KIT 2 x 2GB 1066MHz Kingston Hyper X T1 CL5 .

file4134902982909p.th.jpg

Купих я,защото беше евтина,103лв,а ми трябваше за един проект повече памет.Смятах я за поредният кингстън-дърво и половина...Оказа се много пъргава и приятна за клок.Страхотно охлаждане,на 2V си работи стабилно съвсем студена на 1150 с петици.Препоръчителното напрежение на производителя за 1066 е 2.3V... biggrin.gif Таймингите се събират максимално.1200 ги направи на 2.45,все още студена,но не беше стабилна.С две думи-страхотна за парите си,идеална за умерен клок без въздушно течение в кутията,при 64 битова ОС.

• Автор

Нямам батерия да отговоря. Хубавото е, че вчера изкарах достатъчно, за да купя най-доброто или от сорта.

едит:

Голяма мъка покупката на някои части ... Захранването никакво го няма. И кутията свъщо. Много е хубаво някои неща да ги има в ценовите листи, ама като отидете с парите и нъцки...

Та така... взел съм всичко, без захранване и кутия. Много ви го препоръчвам това захранване - ето това само дето до няма... Ами и в Ресет го няма. Ето една хубава кутия - ето - Малка и икономична кутия от Lian Li, с изчистени линии, изработена от алуминий в сребрист цвят. ама няма я... Някъде в гръчко, поръцка ... опс поръчка до 10! дена. Ама ако имам късмет и там да я имат.

В ресет махнаха тази серията захранвания от ценовата листа.

Иначе днес си поръчах CM М600 - от магазина дето си гледал кутията и е по-евтино от на риск- ако ти върши работа де, да знаеш че имат

Редактирано от bobimix (преглед на промените)

В ресет махнаха тази серията захранвания от ценовата листа.

Иначе днес си поръчах CM М600 - от магазина дето си гледал кутията и е по-евтино от на риск- ако ти върши работа де, да знаеш че имат

Чудесен избор! djagi, вземай спокойно 600-ватовия модел и не се притеснявай, че може да не стигне. Настанала е някаква масова истерия от презапасяване с мощност и се купуват захранвания с двойно по-голяма мощност от необходимата. Не се сещам каква ти е конфигурацията, ама ако няма да слагаш Dual GPU видеокарта от висок клас, дори 400W са достатъчни. Система с Core i7, 3GB DDR3 и GTX275 дърпа не повече от 380W при пълно натоварване едновременно на процесор и видеокартата, което в реални условия просто няма как да се случи.

• Автор

Нещо бавно ги напазарувах нещата, а ме домързя да взимам нови хард, рам и захранване, тъй че до понеделник съм със старите. Да споделя впечатления на този етап - нови кутия, дъно, охлаждане, процесор, видео.

Кутията я взех от Декада. Ако и да имах известни колебания, дори след като я бях купил вече, когато започнах да го сглабям и следа от съмнения се стопиха. И старата е Lian Li, но тази определено е по-добра. Разликата е в някои малки детайли, като окачването на харддисковете и т.н. При абсолютно същите размери, новата изглежда сякаш по-голяма. Имах съмнения и относно това, че захранването е в долната част, но май кабелите се подредиха по-добре.

Охлаждането - писано е доста за него. Спрямо старото не виждам някакви колосални разлики, но още не съм натоварвал компютъра достатъчно дълго за да преценя. Тъй или иначе ги ползвам без вентилатор.

Дъно - GB EP45-DS3P. Не мога да преценя разликите спрямо EP45-DS4. Ако можете ги кажете, ще ми е любопитно. Има една по-съществена разлика - цената. Дали си заслужаваше да дам към 50 лв в повече? Процесор. Видео. Старите - процесор, дъно, видео - SAPPHIRE 1950PRO 512M.

Не знам на какво се дължи, но новата конфигурация е много по-стабилна. Установих го при определени приложения. И това, без да съм правил нова инсталация, само сложих стария хард на новата и драйвери за видеото. На старата конфигурация имах неочаквани рестарти, рамта даваше грешки и т.н.

Ами честито, ама не разбрах - и двете дъна ли са при теб(UD3P и DS4) или си взел едното и мислиш да го смениш за другото? Вземай спокойно DS3P - разликата е един хийтпайп повече за охлаждане на южния мост.

• Автор
Ами честито, ама не разбрах - и двете дъна ли са при теб(UD3P и DS4) или си взел едното и мислиш да го смениш за другото? Вземай спокойно DS3P - разликата е един хийтпайп повече за охлаждане на южния мост.

Не, само UD3P. За единия хийтпайп повече DS4 наистина не си струва разликата в парите. Малко съжалявам за EP45-UD3R заради PCI слотовете. Имам един-два ламерски въпроса laugh.gif : PCI Express x16 и PCI Express x4 - мога ли да ги използвам за например ето този тунер? Другото което ме изненада - рамта и процесора си тръгнаха на колкото си трябва, без да съм пипал нищо в BIOS... На старото дъно трябваше ръчно да го правя. Само заключих PCI шината. (Малко ще ми помогнете за клока, но това другата седмица)

Имаш цели три PCI-E x1 за тунер или каквото друго решиш. А може да ползваш и някой от големите х16/х4 слота ако решиш, ама защо? А горе имах предвид разликата между DS3P и DS4, aма без да искам съм написал UD3P.

на PCI-E x1 ще опира във видеото или поне така ми се струва...

Няма да опира.

PCIe x4 има обратна съвместимост с x1, спокойно можеш да сложиш x1 карта вътре. По същия начин x4 карта би тръгнала на x16 слот. Даже е възможно обратното - да сложиш например x8 карта в x4 слот, стига да е отворен - в този случай просто ще се използват 4 от 8 линии.

• Автор
Имаш цели три PCI-E x1 за тунер или каквото друго решиш. А може да ползваш и някой от големите х16/х4 слота ако решиш, ама защо? А горе имах предвид разликата между DS3P и DS4, aма без да искам съм написал UD3P.

И аз без да искам, съм те разбрал правилно laugh.gif

Благодаря и на двама ви за разяснението за PCI-E! Може и да се наложи да използвам някои от големите х16/х4 защото ако го сложа на PCI-E x1 ще опира във видеото или поне така ми се струва...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Нещо бавно ги напазарувах нещата, а ме домързя да взимам нови хард, рам и захранване, тъй че до понеделник съм със старите. Да споделя впечатления на този етап - нови кутия, дъно, охлаждане, процесор, видео.

Кутията я взех от Декада. Ако и да имах известни колебания, дори след като я бях купил вече, когато започнах да го сглабям и следа от съмнения се стопиха. И старата е Lian Li, но тази определено е по-добра. Разликата е в някои малки детайли, като окачването на харддисковете и т.н. При абсолютно същите размери, новата изглежда сякаш по-голяма. Имах съмнения и относно това, че захранването е в долната част, но май кабелите се подредиха по-добре.

Охлаждането - писано е доста за него. Спрямо старото не виждам някакви колосални разлики, но още не съм натоварвал компютъра достатъчно дълго за да преценя. Тъй или иначе ги ползвам без вентилатор.

Дъно - GB EP45-DS3P. Не мога да преценя разликите спрямо EP45-DS4. Ако можете ги кажете, ще ми е любопитно. Има една по-съществена разлика - цената. Дали си заслужаваше да дам към 50 лв в повече? Процесор. Видео. Старите - процесор, дъно, видео - SAPPHIRE 1950PRO 512M.

Не знам на какво се дължи, но новата конфигурация е много по-стабилна. Установих го при определени приложения. И това, без да съм правил нова инсталация, само сложих стария хард на новата и драйвери за видеото. На старата конфигурация имах неочаквани рестарти, рамта даваше грешки и т.н.

Здравейте!

За да не отварям нова тема, а и защото тук съм си описал конфигурацията... Имам въпрос за памет, този път. Старата памет пак дава грешки. И без това замислях смяна, но днес, след два неочаквани рестарта, вече е наложително. Ето старата - D2 4G Kit, 1066MHz,TWIN2X4096-8500C5, XMS2. Замислям се за една от тези:

4GB G.SKILL PC8500 (1066MHz / 5-5-5-15) Dual Channel Kit [F2-8500CL5D-4GBPK] - 145 лв.

4GB OCZ PC9200 (1150MHz / 5-5-5-18) Blade Dual Channel Kit [OCZ2B1150LV4GK] - 180 лв.

Едната все още я няма налична, доколкото разбрах, но мога да реша и да изчакам, още не знам...

Въпроса ми е, дали си струва разликата от 35 лв., при положение, че няма да клоквам особено. От друга страна, сегашната грее много, а за по-скъпата гледам, че и дават 1.80 Volts, което ми се струва много добре по отношение на температурите. Какво бихте ме посъветвали? Не искам да се "изхвърлям" с памет за 180 лв., което вече ми се струва множко, въпреки че парите не са особен проблем, но едва ли ще използвам сигурно големия потенциал на OCZ паметта.

Старата ти памет, Corsair-a, на каква честота работи, с какво напрежение и на какви тайминги? И откъде си сигурен, че паметта дава грешки ?

По темата, ако наистина искаш да сменяш паметта, то смяната си заслужава единствено ако се спреш на OCZ !

Знаеш ли,опитай нещо със старата преди да я смениш-изключи Energy Saver,задай от биоса предписаното напрежение и пробвай тест.

• Автор
Старата ти памет, Corsair-a, на каква честота работи, с какво напрежение и на какви тайминги? И откъде си сигурен, че паметта дава грешки ?

По темата, ако наистина искаш да сменяш паметта, то смяната си заслужава единствено ако се спреш на OCZ !

1066, 2.1 волта, 5.5.5.15

Проверих я с мемтест. Понеже не изключвам компютъра, първия рестарт е бил докато спя, т.е. без да има нищо пуснато като програма. Харда с операционната с-ма също е от стария компютър - само нови драйвери сложих и работеше безпроблемно една седмица. След рестарта Уиндоус изобщо не искаше да запали. Извадих едната памет и запали без проблем. После пак я сложих - няма проблем, но пуснах под дос мемтест - още в началото, в първите секунди даде множество грешки. Преинсталирах, че и без това исках всичко да е сигурно - работи няколко часа без никакви проблеми. Пуснах Crysis - няма проблеми. След известно време, без нищо особено да правя - рестарт. В компютъра всичко останало е ново. Температурите са повече от нормални, особено в тези жеги. Клок не съм правил все още - дъното си ги разпозна на 1066 и процесора си работи на 3 без да съм клоквал нищо. Само още в началото бях заключил PCI шината

Знаеш ли,опитай нещо със старата преди да я смениш-изключи Energy Saver,задай от биоса предписаното напрежение и пробвай тест.

На старото дъно бях изключил всички енергоспестяващи функции. Паметта я сложих на ауто (моя грешка преди малко - не съм пипал напрежението, на ауто си е)

п.п. На старото дъно проблемите неочаквано изчезнаха, когато махнах усилвателя на кабелната (нямам тв - гледам през тв тунер). Помислих, че може да е от това, понеже усилвателя е на ток. Сега отново проблеми...

едит: сега погледнах. Според Еверест е на 2.1 волта (в биос е на ауто)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Доколкото разбрах, в момента си с DS3P . Пусни в Биос Default настройките , После в Уин провери на какви тайминги, честота и напрежение дъното е пуснало паметта. Пусни пак теста за паметта, както е на Default Биос.

• Автор
Доколкото разбрах, в момента си с DS3P . Пусни в Биос Default настройките , После в Уин провери на какви тайминги, честота и напрежение дъното е пуснало паметта. Пусни пак теста за паметта, както е на Default Биос.

Направих го. Мемтест до началото на четвъртия тест не даде грешки. Преди да легна ще го пусна за цяла вечер. В Еверест не виждам промяна - същите честоти, тайминги и напрежение. Да заключа ли PCI?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.